24/08/2009 23:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσέγγιση Εβραίων και Μουσουλμάνων… ελλείψει χώρων λατρείας.Μια από τις παράπλευρες συνέπειες της αλματώδους αύξησης του μουσουλμανικού στοιχείου στις ΗΠΑ, είναι και η έλλειψη χώρων για θρησκευτική χρήση. Με το Ραμαζάνι να ξεκινάει αυτές τις ημέρες, πολλοί είναι οι πιστοί μουσουλμάνοι που θα αναγκαστούν να εκτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε δανεικούς χώρους, όπως είναι οι σάλες χορού ή ακόμη και οι εβραϊκές συναγωγές! Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post, τα τεμένη της πόλης της Washington DC έχουν φθάσει στα όριά τους και δεν χωράνε άλλους. Ένας λόγος για την έλλειψη τζαμιών είναι και η προτροπή του Κορανίου να μην επιτρέπεται ο δανεισμός με τόκο, οπότε και δεν είναι εύκολο να ανεγερθούν νέοι χώροι. Αυτό που συνηθίζεται όλο και πιο πολύ τελευταία, είναι το να μοιράζονται οι μουσουλμάνοι τους  χώρους λατρείας άλλων θρησκευτικών δογμάτων.

Ένας Εβραίος Ραβίνος  που παραχώρησε τη συναγωγή του για χρήση από μουσουλμάνους, δικαιολογεί την κίνηση αναφέροντας τις Γραφές: «Ο προφήτης Ησαίας είπε πως οι οίκοι μας θα είναι οίκοι λατρείας για όλους τους ανθρώπους…». Αυτή η ασυνήθιστη κατάσταση που έχει προκύψει, έχει οδηγήσει και σε αλληλοεπισκέψεις μεταξύ αλλόθρησκων πιστών  αλλά και σε κατηχήσεις Μουσουλμάνων ιμάμηδων προς  Εβραίους και τούμπαλιν.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των μουσουλμάνων στην Αμερική (διπλασιασμός τους από το 1990),  οφείλεται κυρίως στη μετανάστευση, στην αλλαξοπιστία, και στην ισλαμική τάση για μεγάλες πολύτεκνες οικογένειες.

 Source: Washington Post

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.