31/08/2009 21:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πούτιν: «Να γυρίσουμε τη σελίδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου»Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν καλεί με άρθρο του που θα δημοσιευθεί στην πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza «να γυρίσουμε τη σελίδα» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για να αναπτυχθούν οι σχέσεις ανάμεσα στη Βαρσοβία και τη Μόσχα, τη στιγμή που τα γεγονότα αυτής της περιόδου δηλητηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Το χρέος μας απέναντι στους νεκρούς και την Ιστορία είναι να κάνουμε τα πάντα ώστε οι ρωσο-πολωνικές σχέσεις να απαλλαγούν από το βάρος της καχυποψίας και της προκατάληψης που μας έχει κληροδοτηθεί. Ας γυρίσουμε τη σελίδα και ας αρχίσουμε μια νέα», γράφει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο άρθρο του, το περιεχόμενο του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός αναφέρεται σε ορισμένα από τα πιο αμφιλεγόμενα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κυρίως στην υπογραφή, το 1938, του γερμανο-σοβιετικού συμφώνου μη επίθεσης Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, το οποίο κατέληξε στο μοίρασμα της Πολωνίας ανάμεσα στη ναζιστική Γερμανία και την Σοβιετική Ένωση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται στην Πολωνία, όπου θα συμμετάσχει αύριο στην 70ή επέτειο της εισβολής των στρατευμάτων του Αδόλφου Χίτλερ στην Πολωνία, τονίζει ότι η συμφωνία ανάμεσα στο Βερολίνο και τη Μόσχα «μπορεί να καταδικασθεί αιτιολογημένα και χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη».

Ωστόσο εκτιμά ότι η υπογραφή του εγγράφου αυτού έγινε αφού η Γαλλία και η Βρετανία «κατέστρεψαν κάθε ελπίδα για τη συγκρότηση κοινού μετώπου κατά του φασισμού» με την υπογραφή των συμφωνιών του Μονάχου, που εγκατέλειπαν στη Γερμανία τους Σουδήτες της Τσεχοσλοβακίας, ώστε να αποφευχθεί η πολεμική αναμέτρηση.

Η Ρωσία καταγγέλλει συστηματικά «τις απόπειρες πλαστογράφησης της ιστορίας» που έχουν ως στόχο να επικρίνουν τον ρόλο των Σοβιετικών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Μόσχα θεωρεί εαυτήν απελευθερωτή της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής, τη στιγμή που από πολλούς στις χώρες αυτές θεωρείται δύναμη κατοχής.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.