#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/07/2012 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος «σκότωσε» τον Αραφάτ;Ο Γιασέρ Αραφάτ είναι νεκρός. Πέθανε στις 4/11/2004, αφού πρώτα είχε ξαποστείλει αρκετές χιλιάδες αθώων…

Τώρα, οι διάφορες παλαιστινιακές φατρίες προσπαθούν να πείσουν ότι τον σκότωσε το Ισραήλ. Πρόκειται για ένα ακόμη ανέκδοτο της Μ. Ανατολής, όπως τότε που ο επικεφαλής της  επιτροπής του αμερικανικού κογκρέσου για τις υπηρεσίες πληροφοριών, δήλωνε με κάθε ειλικρίνεια, ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποτελεί μια κοσμική δημοκρατική οργάνωση!

Και το περίεργο είναι ότι αυτήν την φαιδρότητα, τα ΜΜΕ της Δύσης, την παίρνουν στα σοβαρά. Π.χ. οι εφημερίδες New York Times και Washington Post.

Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αυτό που βλέπουμε είναι μια έξαρση της αντιεβραϊκής, και αντιισραηλινής προπαγάνδας.

Υπάρχει όμως και ένα πιο ανησυχητικό στοιχείο στην υπόθεση. Οι ριζοσπάστες Ισλαμιστές, αλλά και πολλοί απλοί Μουσουλμάνοι, πιστεύουν ακράδαντα ότι οι Εβραίοι προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον ιδρυτή του Ισλάμ Μωάμεθ. Και μάλιστα, πιστεύουν ότι αν και απέτυχαν, το δηλητήριο που του έδωσαν μίκρυνε την ζωή του.

Η σημερινή υπόθεση περί Αραφάτ, έχει τις ρίζες της στο ότι οι Εβραίοι σκοτώνουν τους προφήτες των άλλων θρησκειών.

Αυτό επαναλαμβάνουν συνεχώς κάποιες οργανώσεις όπως είναι η Χαμάς. Πρόκειται για μια επικίνδυνη συκοφαντία μίσους, που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Εβραίοι είναι διαβολικοί και θα πρέπει να εξαφανιστούν. Εν ολίγοις, αποτελεί μια πρώτης τάξης δικαιολογία για γενοκτονία.

Όταν λοιπόν ακούμε το Ιράν, την Χαμάς, την Χεζμπολάχ και την Μουσουλμανική Αδελφότητα να επιμένουν στην ανάγκη εξόντωσης του εβραϊσμού, τότε ξέρουμε πως αυτή η λογική έχει τις ρίζες της από παλιά.

Οι Δυτικοί σχολιαστές αγνοούν αυτό το παρελθόν. Και όμως, είναι κάτι που επαναλαμβάνεται καθημερινά στις λειτουργίες των τζαμιών της Μέσης Ανατολής.

Αυτή η άγνοια οδηγεί την Δύση στο να πιστεύει ότι οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι εύκολο να διορθωθούν, ειδικά αν οι Ισραηλινοί προχωρήσουν σε κάποιες παραχωρήσεις.

Οι δυτικές κοινωνίες του σήμερα έχουν μια αρρωστημένη εμμονή με την αναζήτηση ρατσισμού και ρητορικής μίσους παντού. Ε, λοιπόν, η άποψη ότι οι Εβραίοι δολοφόνησαν τον Αραφάτ, εμπίπτει σ’ αυτή τη κατηγορία. Άσχετα αν ο Αραφάτ πέρασε μια ολόκληρη ζωή δολοφονώντας….

Πάντως οι κατηγορίες αυτές απορρίπτονται πολύ εύκολα. Πρώτα απ’ όλα, όποιος συνάντησε τον Παλαιστίνιο ηγέτη τον τελευταίο χρόνο πριν πεθάνει, θα κατάλαβε ότι είναι βαριά ασθενής και πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Τα χείλη του έτρεμαν, έμοιαζε ζαλισμένος και δεν μιλούσε με την ίδια ευκολία όπως παλιά. Ακόμη και στην τηλεόραση φαίνονταν το πόσο ταλαιπωρημένος ήταν. Μάλλον θα πρέπει να έπασχε από Πάρκινσον, αν και κάποιοι πιστεύουν ότι είχε προσβληθεί από την ασθένεια του Crohn.

Οι γιατροί του γνώριζαν την άσχημη κατάσταση της υγείας του. Δεν έκαναν όμως τίποτα για αυτό. Το ενδεχόμενο θανάτου του αποτελούσε ένα ισχυρό πλήγμα για τον PLO, του οποίου ο Αραφάτ ήταν ο μοναδικός ηγέτης στα 43 χρόνια της Φατάχ. Το να μην κάνουν κάτι οι γιατροί του, για να τον σώσουν, αποτελεί τα κλειδί του μυστηρίου. Οι γιατροί του, και το ίδιο το κίνημά του είναι αυτοί που σκότωσαν τον Αραφάτ.

Άρα, αν το Ισραήλ είναι αυτό που τον δολοφόνησε, τότε ολόκληρη η ηγεσία των παλαιστινιακών κινημάτων ήταν κι αυτή στο κόλπο. Μπορεί να ήταν στο κόλπο και ο ίδιος ο Αραφάτ, που δεν αναζήτησε ιατρική βοήθεια, ούτε μίλησε δημόσια για τα ζητήματα υγείας του… Κάτι που είναι μάλλον απίθανο.

Δεύτερον, κάποιοι βούλωσαν το στόμα των θεραπόντων ιατρών του, ενώ το πιστοποιητικό θανάτου κρατήθηκε μυστικό από την χήρα του Αραφάτ. Το ίδιο σιωπηλοί παρέμειναν και οι στενοί του συνεργάτες. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να πιστέψουμε πως όλοι αυτοί που είχαν συμφέρον να πλήξουν το Ισραήλ, είχαν στοιχεία για την ενοχή του, αλλά τα κράτησαν μυστικά;

Τρίτον, ξαφνικά, οκτώ χρόνια μετά, η χήρα του και οι οπαδοί του αρχίζουν τις κατηγορίες! Χωρίς όμως να υπάρχει κανένα νέο στοιχείο. Μάλλον πρόκειται για επικοινωνιακό κόλπο.

Αν θέλουν, ας δώσουν στην δημοσιότητα το πιστοποιητικό του θανάτου του. Ας κάνουν μια πρες κόνφερανς οι Γάλλοι γιατροί του. Ας ξεθάψουν το πτώμα του. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, δεν θα πρέπει να τους παίρνουμε στα σοβαρά. Επαναλαμβάνω, αν υπήρχε η οποιαδήποτε ένδειξη ότι ο Αραφάτ δολοφονήθηκε, τότε όλοι (χήρα, γιατροί, και συνεργάτες) θα έπρεπε να είναι μέρος της συνομωσίας. Αυτό μοιάζει απίστευτο όμως.

Τέταρτον, οι  ισχυρισμοί ότι ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε με κάποια εξωτική ραδιενεργή ουσία από πλευράς των Ισραηλινών, κυκλοφορούν εδώ και καιρό, όμως πάντα εξαφανίζονταν αφού δεν συνοδεύονταν από κανένα στοιχείο. Τώρα, κάποιοι παίρνουν αυτά τα παλιά παραμύθια και τα ανακυκλώνουν ως νέες αποκαλύψεις. Κάτι ανάλογο συμβαίνει κάθε φορά που χάνεται ένας σημαντικός Μουσουλμάνος.

Πέμπτον, αν ο Αραφάτ είχε πέσει θύμα ραδιενέργειας, τα συμπτώματα θα ήταν έντονα και εμφανή. Θα έπασχε από ναυτία, απώλεια μαλλιών, πρήξιμο στα λαιμά και χλωμότητα. Πέραν τούτου, θα πέθαινε γρήγορα. Κάτι που δεν συνέβη.

Όλα λοιπόν κατατείνουν στο ότι αυτοί που έχουν να κρύψουν κάτι είναι οι ηγέτες των Παλαιστινίων και όχι το Ισραήλ. Και αυτό το κάτι μάλλον είναι η ανεπάρκεια των γιατρών που παρακολουθούσαν τον Παλαιστίνιο ηγέτη.

Μήπως πέθανε από AIDS; Παρά τις ενδελεχείς μου έρευνες, όχι. Επίσης, καμιά δυτική ή ισραηλινή μυστική υπηρεσία δεν είχε στοιχεία για την δήθεν ομοφυλοφιλία του Αραφάτ. Κάποιοι που μιλάνε για αυτό, ήταν πολιτικοί αντίπαλοί του και η άποψή τους στερείται αξιοπιστίας.

Αυτή η  φήμη είχε ξεκινήσει με ένα άρθρο της Οριάνα Φαλάτσι, που την βάσιζε στο ότι οι σωματοφύλακες του Αραφάτ ήταν όλοι τους ωραίοι νεαροί άνδρες! Αυτό βέβαια έπαψε να ισχύει όταν τον γνώρισα εγώ, στη δεκαετία του 1990.

Σίγουρα επρόκειτο για μια περίεργη προσωπικότητα, την οποία περιγράφω στο βιβλίο Arafat: A Political Biography. Ένα από τα πιο ανεκδοτολογικά περιστατικά έχει να κάνει με τη φορά που ο Αραφάτ γνώρισε ένα κοριτσάκι, χάιδεψε το κεφαλάκι του και το ρώτησε: «Ποιανού παιδί είσαι εσύ»; Το κοριτσάκι απάντησε: «Δικό σου….».

Ο Αραφάτ θεωρούνταν από τους συμπατριώτες του ως ιδιαίτερα ψυχρός, σε σημείο να μην αναγνωρίζει την κόρη του! Η ιστορία αυτή θα μπορούσε να είναι και αληθινή δηλαδή.

Πάντως, δεν πιστεύω πως κάποιος δολοφόνησε τον Αραφάτ. Ήταν υπέρβαρος, δεν έτρωγε υγιεινά, δούλευε σκληρά, δεν πρόσεχε τον εαυτό του και είχε πολύ κακούς θεράποντες γιατρούς.

Άρα, ξέρουμε ποιοι τον σκότωσαν. Οι γιατροί του, η αυλή του, το κίνημά του και βεβαίως το ίδιο του το σώμα. Παρά τις κυρίαρχες και παντελώς αναπόδεικτες φήμες ότι τον σκότωσαν οι Ισραηλινοί.

pjmedia.com

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μάκης avatar
  Μάκης 08/07/2012 17:29:38

  Δεν έχει σημασία αν το σκότωσαν οι Ισραηλινοί ή όχι.
  Σημασία έχει ότι οι Ισραηλινοί ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ τον λαϊκό, μη θρησκευτικό ηγέτη των Παλαιστινίων, τον ηγέτη που στο τέλος αποδέχτηκε την ύπαρξη τού Ισραήλ, τον ηγέτη που θα μπορούσε να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης.
  Το αποτέλεσμα; Οι Παλαιστίνιοι έπεσαν στην αγκαλιά τής ακράιας ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, η οποία δεν δέχεται κανένα συμβιβασμό με το Ισραήλ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Μάκης 08/07/2012 18:26:34

   Κι αν τον έφαγαν οι δικοί του ή η Χαμάς για να τον βγάλουν από τη μέση;

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ anonymous 09/07/2012 19:48:33

    Η Χαμάς......να χρησιμοποιήσει πλουτώνιο!!!?
    Μάλλον απίθανο!
    Το πλουτώνιο χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό, αλλιώς πεθαίνει και αυτός που το χειρίζεται και όλοι γύρω του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.