02/08/2009 22:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Observer αναστέλλει την κυκλοφορία του (!)Ο βρετανικός όμιλος Guardian Media Group (GMG), που εκδίδει την καθημερινή εφημερίδα  Guardian αλλά και την κυριακάτικη  Observer,  εξετάζει το ενδεχόμενο να τερματίσει   την έκδοσή της δεύτερης, η οποία όμως  κυκλοφορεί από το 1791 και έφτασε να πουλάει μέχρι και 1.3 εκατομμύρια φύλλα! 

Ο όμιλος ανακοίνωσε οικονομικές και προ  φόρων ζημιές της τάξης των $150 εκατομμυρίων το χρόνο. Σαν πιθανή εναλλακτική λύση αναφέρθηκε η κυριακάτικη έκδοση ενός «τύπου Observer» περιοδικού.

Όπως μετέφερε ανώνυμη πηγή του ομίλου στους Τimes του Λονδίνου, «προς το παρόν είναι 50/50 οι πιθανότητες ή  να πάμε για  περιοδικό ή να κρατήσουμε την εφημερίδα προχωρώντας όμως σε μεγάλες περικοπές». Η εφημερίδα Sunday Times πάντως αναφέρει, πως  εξαιτίας της αντίθεσης που πρόβαλαν πολλά μέλη του ομίλου, «η διεύθυνση της GMG δέχθηκε να θέσει κατά μέρους τα σχέδιο αναστολής της έκδοσης του Observer για μία περίοδο περισυλλογής αλλά και εξεύρεσης  εναλλακτικής λύσης».

 Times (UK), Sunday Times

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 02/08/2009 23:02:06

  Οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ στο σύνολό τους εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ανεξέλεγκτη, όπως τη χαρακτήρισαν μεταφορά εργαζομένων της Ολυμπιακής στην ΥΠΑ...
  Ειδικά για το θέμα της μετάταξης αριθμού υπαλλήλων της Ολυμπιακής οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ υποστήριξαν ότι όσοι μεταταχθούν δεν καλύψουν κενές οργανικές θέσεις της Υπηρεσίες σε τομείς όπου υπάρχουν ανάγκες αλλά θα μεταφερθούν σε προσωποπαγείς θέσεις χωρίς αντικείμενο!

  Από ρεπορταζ εφηεμρίδων της 14/7/09

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Strange Attractor 02/08/2009 23:03:10

   Γράψτε λάθος. Ήταν για άλλη ανάρτηση το σχόλιο...

 2. zaza avatar
  zaza 03/08/2009 00:42:26

  Εμ δεν συμβουλεύονται εκδοτικούς μεγιστάνες τύπου Μαυρίκο, Τράγκα στο πως κρατάς "ζωντανή" μία εφημερίδα δεν αναφαίρω Λαμπρακη, Μπομπολα γιατί μπροστά στους 2 πρώτους έχουν υψηλό κόστος για την εκδοση και διανομή

 3. Mikis avatar
  Mikis 03/08/2009 15:01:33

  Πάλι τρώνε τη σκόνη μας οι κουτόφραγκοι,ακούς εκεί να κλείνουν εφημερίδες με 1,3 εκ φύλλα κυκλοφορίας την στιγμή που ο Λαμπράκης με ΒΗΜΑ και ΝΕΑ,που πουλάνε μαζί 50.000 φύλλα παίζει στα δάχτυλα ολόκληρη χώρα...

  • zaza avatar
   zaza @ Mikis 03/08/2009 19:07:36

   Βρε τι είναι το Βήμα και τα Νέα μπροστα στην κυκλοφορία των εφημερίδων Ακρόπολις, 24 ώρες, Επικαιρότητα και πρόσφατα την Νεα αθηναική από τον όμιλο Μαυρικου (κουμπάρου του Τραγάκη αν δεν κάνω λάθος).
   Να σκεφτείς είναι τόσο αναρπαστες που ποτέ δεν τις βρίσκεις στο περίπτερο, μα ποτε!!!!
   Εξου βέβαια και οι κρατικές διαφημίσεις αβέρτα, είναι να μην σπας τα ρεκόρ πωλήσεων σε αυτό τον τόπο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.