#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/04/2012 16:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο μαφιόζικος ρόλος του ΔΝΤΤο ΔΝΤ αρέσκεται να ρίχνει αλάτι στις πληγές. Η επικεφαλής του οργανισμού Christine Lagarde επισκέφτηκε προσφάτως την Ουάσιγκτον, ζητώντας περισσότερα δισεκατομμύρια, ώστε το ΔΝΤ να συνεχίζει να στηρίζει χρεοκοπημένες τράπεζες στην Ευρώπη, και να αλυσοδένει με χρέη διάφορα αναπτυσσόμενα κράτη του πλανήτη.

Η  Lagarde έχει αποστολή να μαζέψει άλλα $500 δις για το ΔΝΤ, με σκοπό περαιτέρω διασώσεις ευρωπαϊκών χωρών, ή αλλιώς για την αντιμετώπιση «κρίσεων».

Η έκκλησή της για λεφτά  έγινε 64 χρόνια μετά την υπογραφή του σχεδίου Μάρσαλ, ζητώντας από τους Αμερικανούς φορολογούμενους να ψάξουν βαθιά μέσα στη καρδιά τους, και να θυσιαστούν για το σύνολο, για να βοηθήσουν να ξοφληθούν οι λογαριασμοί της Ευρώπης.

Μόνο που σήμερα δεν έχουμε 1948, και η Ευρώπη δεν προσπαθεί να συνέλθει από τον ναζισμό. Έχουμε 2012, και η ευρωζώνη αποσυντίθεται, επειδή ως ιδέα από την αρχή ήταν λάθος. Οι ρωγμές της ήταν εξ αρχής εμφανείς, παρά τις προσπάθειες της συμμορίας της Goldman Sachs να καλύψει τις ανταλλαγές χρέους που βοήθησαν την Ελλάδα να ενταχθεί με ψέματα στην ευρωζώνη, με την συμμορία να κερδίζει το 12% όλων των εσόδων της του 2001 σε μια μόλις ημέρα. Η Lagarde δεν αναφέρθηκε σε αυτή τη κομπίνα στη διάρκεια της ομιλίας της, αλλά διαβεβαίωσε το ακροατήριο ότι τα χρήματα του θα χρησιμοποιηθούν με προσοχή.

Το περίεργο με όλα αυτά είναι ότι κάποιοι περιμένουν πως ο κόσμος θα τα πιστέψει.

Όποιος όμως γνωρίζει το παρελθόν του ΔΝΤ, και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, ξέρει και πως θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα. Ως τρόπος για να υπογράψουν οι κυβερνήσεις την καταδίκη (σε χρέος) των λαών τους.

Στη δεκαετία του 1990, το ΔΝΤ έθεσε όρους, προκειμένου να δανείσει την Βραζιλία, που ήθελαν τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της χώρας. Στη συνέχεια πίεσε για την εφαρμογή τους.

Στο Περού το 1978, το ΔΝΤ κατάφερε να τετραπλασιάσει την παράνομη παραγωγή κόκας, αφού εξαθλίωσε τους αγρότες, δίνοντας τους την επιλογή ή να πεινάσουν ή να καλλιεργήσουν κόκα. Οι αγρότες επέλεξαν το δεύτερο.

Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα, και πολλές κομπίνες. Δισεκατομμύρια δολάρια που το ΔΝΤ δάνεισε στη Ρωσία (1990ς) κατευθύνθηκαν στους ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς κάποιων ολιγαρχών γκάνγκστερ.

Ένα συγκεκριμένο δανειακό πακέτο ύψους $4.8 δισ που δόθηκε από το ΔΝΤ, μπήκε από τη μία πόρτα της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, και βγήκε από την άλλη. Ο λαός δεν είδε ούτε ένα ρούβλι στις τσέπες του. Απλά συνέχισε να πάσχει από ανεργία, απώλειες στο χρηματιστήριο, και υποτίμηση του ρωσικού νομίσματος σε επίπεδο μεγάλου κραχ.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των «επιχειρήσεων» είναι πάντα το ίδιο. Ο κόσμος θεωρεί (δικαίως) ότι του φορτώνουν τον λογαριασμό κάποιου άλλου,
και αποφασίζει να βγει στους δρόμους. Αυτό βλέπουμε να γίνεται στην Ευρώπη από τότε που ξέσπασε η κρίση, και σήμερα το φαινόμενο ενισχύεται. Την περασμένη εβδομάδα αυτοκτόνησε μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο ένας 77χρονος συνταξιούχος, επειδή όπως έγραψε, δεν ήθελε να ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια. Το ΔΝΤ εξέδωσε ανακοίνωση, δηλώνοντας την θλίψη του για το περιστατικό, όμως οι Αθηναίοι ξαναβγήκαν στους δρόμους, συγκρουόμενοι με την αστυνομία.
Αυτού του είδους οι διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες δεν είναι απλά προβλέψιμες, αλλά αποτελούν και μέρος του γενικότερου σχεδίου. Τα έγγραφα του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που διέρρευσαν το 2001, περιγράφουν τα τέσσερα στάδια της λεηλασίας ενός κράτους, μεταξύ των οποίων και το στάδιο των ταραχών. Ο λαός βγαίνει στους δρόμους ενάντια στα μέτρα λιτότητας που συνοδεύουν τα δάνεια του ΔΝΤ, αναγκάζοντας το ξένο κεφάλαιο να φύγει, και τα κράτη να χρεοκοπήσουν, με αποτέλεσμα οι διάφοροι ξένοι κερδοσκόποι να αγοράσουν τα πάντα σε μισή τιμή!

Αυτό ακριβώς συνέβη στην Ινδονησία το 1998, και στη Βολιβία το 2000. Συνέβη επίσης στον Ισημερινό και στην Αργεντινή το 2001.

Οι σημερινές εξελίξεις στην Ευρώπη δεν είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτά που συνέβησαν αλλού, αλλά μάλλον αποσκοπούν στη συγκέντρωση της ισχύος και της εξουσίας στην ΕΕ και στην ΕΚΤ. Όμως, η κρίση έδωσε την μοναδική ευκαιρία στο ΔΝΤ να βάλει το πόδι του στα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Έτσι λοιπόν παίζεται το συγκεκριμένο παιχνίδι, και για αυτό οι πολιτικοί χαίρονται να το παίζουν. Μετά από λίγο διάστημα στον θάλαμο διακυβέρνησης, πηδάνε με χρυσό αλεξίπτωτο, αφήνοντας τον λαό (επιβάτες) να πέσει με το αεροσκάφος μέσα σε μια πύρινη φούσκα που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Αυτό το παιχνίδι παίζει και η Christine Lagarde.

globalresearch.ca

S.A.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 10/04/2012 17:02:04

  Πολύ σωστά. Άψογη η ανάλυσή σας. Το ΔΝΤ όπου πήγε κατέστρεψε χώρες και λαούς βάσει σχεδίου. Τα δίαβαζα αυτά σε εφημερίδες και βιβλία εδώ και 35 χρόνια. Γνωστός ο ρόλος τους παλαιότερα, ελαφρά παραλλαγμένος τώρα. Τους ξέρουμε καλά. Σήμερα θέλουν να έχουν πόδι και λόγο στην Ευρώπη, ελπίζω να τους διώξουν οι ευρωπαικοί λαοί πριν φέρουν μεγάλη ανωμαλία και κατάρρευση της ευρωζώνης. Βρισκόμαστε στο τρίτο στάδιο του σχεδίου τους όπου ο λαός μας θα ξεσηκωθεί ενάντιά τους, μετά το δεύτερο όπου προβλεπόταν ο επαναδανεισμός της χώρας αφού τα μέτρα έφερναν σχεδιασμένη ύφεση στην οικονομία, στην εκίννηση της οποίας(ύφεσης) είχε κάνει δουλειά το πρώτο στάδιο με την εσωτερική υποτίμηση. Όσο για το τέταρτο θα δούμε...

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 10/04/2012 17:11:17

  Άργησες SA..Αν το είχε διαβάσει το άρθρο ο Παπανδρέου δε θα μας έβαζε στο ΔΝΤ!!!!! (χιούμορ Μ. Εβδομάδας)

 3. franc avatar
  franc 10/04/2012 17:38:26

  To περίεργο είναι οτι στην Ευρώπη την πόρτα του την άνοιξε η Μέρκελ. Συνένοχη ή βλάξ?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ franc 10/04/2012 22:05:47

   Τα μεγάλα παιχνίδια έχουν και μεγάλους παίχτες που ξέρουν καλά τους όρους. Με τη δικαιολογία να μην πληρώσει πολλά ο Γερμανικός λαός ήρθε το ΔΝΤ με πρόσκληση από τον ΓΑΠ που τα είχε κοιμιάσει με τον Στρος...

 4. danis avatar
  danis 10/04/2012 18:01:21

  Εσεις οι Γερμανοι και το ΔΝΤ εχετε ευθυνη για την κατασταση της χωρας μας, γιατι εσεις λαδώνατε τους πολιτικους μας με μιζες στον προεκλογικο τους αγωνα τοσα χρονια (της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ)…μεσω της siemens κ.τ.λ.…
  Και επισης εσεις ειστε υπευθυνοι που η Ελλαδα χρεώθηκε τοσα δισεκατομυρια εξαιτιας των παρανομων υψηλων επιτοκιων (6 και 7%)

 5. Orestios avatar
  Orestios 10/04/2012 18:17:30

  Το Μιλάνο Καίγεται σήμερα.

  Η Ισπανία ετοιμάζεται να "διασωθεί"

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 10/04/2012 20:13:25

  “Τestosterone is not great for decision-making”
  ~Madame Christine LaGarde, IMF Head

 7. Δήμος avatar
  Δήμος 10/04/2012 22:28:31

  Strange και λοιποί:

  http://www.guardian.co.uk/business/2001/apr/29/business.mbas

  Από το 2001. Άντε να βγάλουν τρελό και το BBC (Newsnight).

 8. Δήμος avatar
  Δήμος 10/04/2012 22:37:53

  BBC Newsnight, 27/4/2001:

  http://www.youtube.com/watch?v=DrynBzUpyag

 9. franc avatar
  franc 11/04/2012 09:36:15

  Aν δεν πουμε ενα ΟΧΙ στο μνημόνο θα συνεχίζουν ανενόχλητοι να μας πίνουν το Αίμα. Αν τους το πούμε, θα μας βρούν αμέσως τη λύση που θα εξασφαλίζει και σ' αυτούς τη μικρότερη ζημιά.

 10. Christiana Lagardenia de paparo avatar
  Christiana Lagardenia de paparo 11/04/2012 20:39:26

  ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ"
  ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.
  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΜΕΛΕΤΗ.
  ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΣΟΚ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ
  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ,ΒΟΛΙΒΙΑ Κ.ΛΠ.
  ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΜΟΝΟ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΘΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.