#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/11/2012 15:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ολάντ «ευλογεί» τους γάμους ομοφυλόφιλωνΔεν του έφταναν τα οικονομικά προβλήματα στο εσωτερικό και η δημοτικότητά του που κατρακυλά, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει κι ένα άλλο βαρυσήμαντο θέμα να αντιμετωπίσει: τους γάμους ομοφυλόφιλων. Η σοσιαλιστική κυβέρνησή του ενέκρινε νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, καθώς και την υιοθέτηση παιδιών από ζευγάρια ομοφυλόφιλων.

Το εν λόγω νομοσχέδιο θα έρθει στην βουλή τον Ιανουάριο, αλλά ήδη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και από 1000 και πλέον δημάρχους που υπέγραψαν αίτηση ζητώντας την κατάργηση των προωθούμενων αλλαγών. Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν σε 75 πόλεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος πάντως, υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο αυτό σημαίνει πρόοδο όχι μόνο για τα άτομα αλλά και για την κοινωνία. Η Γαλλία ήδη επιτρέπει τις πολιτικές ενώσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων, ωστόσο η επέκταση των δικαιωμάτων τους ήταν μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Φρανσουά Ολάντ.

Εξάλλου χθεσινή δημοσκόπηση της εφημερίδα «Le Monde» έδειξε ότι το 65% των Γάλλων υποστηρίζουν τους γάμους ομοφυλόφιλων. Αλλά και στην Ισπανία χθεσινή απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ενέκρινε τους γάμους αυτούς, λήγοντας μια επταετή διαμάχη.

http://www.bloomberg.com/news/2012-11-06/hollande-to-unveil-same-sex-marriage-bill-in-french-cabinet.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αβγό avatar
  αβγό 08/11/2012 15:54:17

  Ε, φυσικό είναι. Κάθε μαγαζάτορας κοιτάει που είναι η πελατεία του. Κι όταν βλέπει οτι το 65% των Γάλλων υποστηρίζουν τους γάμους ομοφυλόφιλων, τι θα κάνει? Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο κι ας είναι και πο@@@της...
  Παρόλο που είμαι παντα υπέρ των αδυνάτων και των μειονοτήτων, δεν μπορω να μην θεωρήσω την υπόθεση του "γάμου" των ομοφυλοφύλων εντελώς γελοία και οπισθοδρομική κατάκτηση ενός καλά οργανωμένου λόμπυ. (Αλλωστε μόνοι τους αυτοαποκαλούνται γελαστοί-Gay). Αν ο γάμος θεωρείται απλά γαμ@σι, θα έπρεπε πριν απο τους ομοφυλόφυλους να επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ αιμομικτών. Στη συνέχεια ο πολυγαμικός γάμος, ο αμφισεξουαλικός γάμος και όλες οι παραλλαγές του τρόπου σεξουαλικής απόλαυσης. Γιατί μόνο οι ομοφυλόφιλοι? Για να τους ευχόμαστε "καλούς απογόνους"? Οι αιμομίκτες ετερόφυλοι μπορούν κάλλιστα να έχουν υγιέστατους απογόνους σήμερα λόγω και της επιστήμης. Αν δεν κάνω λάθος όχι μόνο απαγορεύονται ακόμα και στο Σαν Φραντσίσκο, αλλά είναι και ποινικό αδίκημα...Δεν είδα καμμιά διαμαρτυρία των ομοφυλόφυλων επ' αυτού...

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ αβγό 08/11/2012 16:49:29

   Ο γάμος είναι η ένωση δύο ενήλικων, συναινούντων, μη συγγενικών προσώπων. Είναι η επισημοποίηση της ύψιστης ανθρώπινης ανάγκης για συντροφικότητα και αγάπη.

   Η τεκνοποίηση δεν είναι το ζητούμενο ούτε καλά καλά κι από την ίδια την Εκκλησία, η οποία δεν διστάζει να παντρεύει ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας. Με τη δική σου λογική, τα άτεκνα ζευγάρια θα έπρεπε να υποχρεώνονται από το κράτος να χωρίσουν.

   Ο γάμος δεν έχει να κάνει με τη σεξουαλική απόλαυση. Πού ζεις, στο 1200; Μπορεί κανείς να βρει πολλή περισσότερη σεξουαλική απόλαυση εκτός γάμου, είτε ετεροφυλοφιλική είτε ομοφυλοφιλική.

   Οι ομοφυλόφιλοι ζητούν το πολύ βασικό δικαίωμα να έχουν πρόσωπο στην κοινωνία. Να μην κρύβονται και να μην αναγκάζονται να ντρέπονται για αυτόν που αγαπούν και επιλέγουν για σύντροφό τους στη ζωή.

   Είναι πολύ βασικό και σημαντικό αυτό που ζητούν, αλλά και πολύ απλό ταυτόχρονα.

   Οι δε συντηρητικοί πολίτες θα έπρεπε πρώτοι από όλους να υπερασπίζονται τους γάμους των ομοφυλοφίλων. Σε μια δυτική κοινωνία της δήθεν σεξουαλικής απελευθέρωσης όπου περισσότερα παιδιά γεννιούνται εκτός γάμου παρά εντός, σε μια δυτική κοινωνία τίγκα στις "ελεύθερες" σχέσεις, στα διαζύγια, στα κέρατα και στις από επιλογή μονογονεϊκές οικογένειες (στις οποίες το παιδί παίζει τον ρόλο τού πετ), μια μερίδα συνανθρώπων μας, οι ομοφυλόφιλοι, ζητούν το δικαίωμα να παντρεύονται, ενισχύοντας το πνεύμα του μυστηρίου (για την Εκκλησία) και θεσμού (για το κράτος) τού γάμου.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Γιάννης 09/11/2012 01:38:52

    Ο οργουελικός ορισμός που δίνεις στον γάμο, είναι αυθαίρετος, και η κοινωνία (του λόμπυ σου, μερικών ΜΚΟ και μερικών ... συνιστωσών εξαιρουμένων) τον απορρίπτει. Το δε αποκορύφωμα της όλης γελοιότητος είναι η κατακλείδα του σχολίου σου, όπου αναφέρεσαι στο πνεύμα του μυστηρίου για την Εκκλησία!

  • Sthlh Allatos avatar
   Sthlh Allatos @ αβγό 09/11/2012 16:05:53

   Πέρα από την ηθική ανάλυση του ζητήματος, έχω μια άποψη που ίσως ακουστεί υπερβολική, αλλά την έχω.
   Αρχικά, αποκλείω για ηγέτες όπως ο Ολαντ , τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως ελατήρια για τη θετική τους στάση απέναντι στους ομοφυλοφιλικούς γάμους. Τα ελατήριά αυτών των ηγετών, δεν μπορεί, παρά να είναι οικονομικά και πολιτικά (όχι απλά ψηφοθηρικά σε πρώτο χρόνο).
   Οι ευλογίες από τον Ολάντ και άλλους ηγέτες, γάμων ομοφυλοφίλων διευκολύνει πολλά. Ένα από αυτά είναι και η νομιμοποίηση των ξένων κάθε χώρας. Σε χώρες όπως η Γαλλία, με τις εθνικιστικές εξάρσεις σε κορύφωση τον τελευταίο καιρό, οι γάμοι αυτοί θα δώσουν την ευκαιρία σε αρκετούς μετανάστες να αποκτήσουν άδειες παραμονής και μεγαλύτερη νομιμοποίηση. Έτσι με όχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προοδευτικότητα, και την κοινωνική εξέλιξη, μια κυβέρνηση μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο του εθνικισμού και να διοχετεύσει στην οικονομία (αλλά και στο εκλογικό του σώμα), τα δελεαστικά φθηνά εργατικά χέρια που διαρρέονται από την Ασία προς τις Ευρωπαϊκές Χώρες.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 08/11/2012 17:29:20

  Το ισπανικό, συγκλονιστικό βίντεο «αναπνοή» (respira) της 14ης Νοεμβρίου 2012 «η απεργία σου είναι η κραυγή σου», κατά τη γνώμη μου, χάνει στα σημεία επειδή, στο τέλος του μηνύματος αυτού «αναπνέει» η γυναικεία και η ανδρική ομοφυλοφιλία. Σταθερά πλέον, και σε κάθε έκφανση της ζωής μας, η διαστροφή προβάλλεται ως νόρμα. Κατάντια.

  • αβγό avatar
   αβγό @ η Dimi 08/11/2012 18:15:07

   Xαίρομαι αγαπητή Dimi που συμφωνούμε και πάλι. Οπως το λές:" Σταθερά πλέον, και σε κάθε έκφανση της ζωής μας, η διαστροφή προβάλλεται ως νόρμα. Κατάντια."
   Οχι μόνο απλώς κατάντια αλλά ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ που πλασσάρεται ως "πρόοδος". Και είναι οπισθοδρόμηση όπως κάθετί που αντί να συμβάλλει στην ευδοκίμηση του είδους το οδηγεί στον εκφυλισμό και την εξαφάνιση.
   Αν δεχτούμε οτι ο ομοφυλόφυλος είναι φυσιλογικός και δεν πάσχει απο έστω γενετική ασθένεια και επίσης είναι πιο "προοδευτικός" και πιό "εξελιγμένος" απο τους αμφισεξουαλικούς πχ. ή τους τριολέ, και κατα συνέπεια υιοθετήσουμε ΟΛΟΙ την στάση ζωής τους, τελειώσαμε ως ανθρώπινο είδος, εν αντιθέσει με την πολυγαμία που λογικά θα έπρεπε να επιτραπεί πρίν απο τον γάμο ομοφυλοφύλων αν οι πολιτικοί μας έχουν "προοδεύσει" τόσο πολύ...
   Ομως αυτό είναι αλλο ένα σύμπτωμα της παρακμής των πολιτικών μας ηγετών που άγονται και σύρονται απο τα λόμπυ που θεωρούν οτι θα τους εξασφαλίσουν ψηφαλάκια για να επανεκλεγούν. Είτε αυτό το λόμπυ είναι οι Τραπεζίτες είτε οι ομοφυλόφυλοι κλπ.
   Ποιός απαγορεύει σήμερα στους ομοφυλόφυλους να το κάνουν όπου και όπως τους αρέσει? Ποιός τους απαγορεύει να κάνουν διαθήκη τα πάντα στο "ταίρι" τους? Για ποιά δικαιώματα που τούς στερεί η μη σύναψη γάμου μιλάνε?

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ αβγό 08/11/2012 19:45:25

    Στόχος της παγκόσμιας πολυμορφικής αταξίας είναι η πλήρης αποδόμηση και προσβολή της παραδοσιακής οικογένειας. Γι αυτό και με ιδιαίτερης έντασης λύσσα, η Ελληνική οικογένεια βάλλεται. Επειδή στη δική μας πατρίδα, ο οικογενειακός ιστός εξακολουθεί να είναι υγιής και ισχυρός. Στη Γαλλία και στο Οντάριο του Καναδά, απαγορεύεται πλέον η χρήση των όρων «πατέρας» και «μητέρα» σε όλα τα νομικά και τα δημόσια έγγραφα, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός σχεδίου νομιμοποίησης των "γάμων" μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και της απονομής των "ίσων" δικαιωμάτων στις υιοθεσίες. Και εφόσον, «πατέρας» και «μητέρα» δεν υπάρχουν, ούτε ο όρος «γονική μέριμνα», υφίσταται πλέον.

    «Τίμα τὸν πατέρα σου καὶ τὴν μητέρα σου, ἵνα εὖ σοι γένηται καὶ ἵνα μακροχρόνιος γένῃ ἐπὶ τῆς γῆς.»
    (5η Εντολή)

    Στη δε από κούνια λοβοτομημένη Σουηδία, υπάρχει νηπιαγωγείο όπου 33 παιδάκια (αγόρια και κορίτσια), απαγορεύεται να λέγονται «αυτός» ή, «αυτή» με τα ονόματά τους. Αντ’ αυτού, τα άτυχα αυτά παιδάκια, διδάσκονται ότι είναι «απολύτως ουδέτεροι φίλοι», τα ντύνουν όλα με ποδιές σε ουδέτερο γκρι χρώμα και τα φωνάζουν με το ουδέτερο «αυτό», έτσι ώστε να υπάρχει «ιγκάλια» (ισότητα) μεταξύ τους. Αυτή η κατάντια, αυτή η καταστροφή παιδικών σωμάτων και ψυχών, συνεχίζεται μέχρις ότου τα ουδέτερα, άφυλα αυτά παιδιά μεγαλώσουν και «χωρίς κόμπλεξ ωριμάσουν», ώστε να διαθέσουν τον εαυτό τους, όπως αυτά θέλουν, λέει.

    «Τα παιδιά, είναι η υπόσχεση του Θεού στον κόσμο.» Προφανώς τα διεστραμμένα μυαλά, αυτή την υπόσχεση λυσσάνε να την ακυρώσουν. Επειδή καλά γνωρίζουν ότι κόσμος χωρίς παιδική αθωότητα, Δεν μπορεί να υπάρξει..

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ η Dimi 08/11/2012 22:08:34

     Dimi,ἀπλά,συγχαρητήρια!!!

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ Κυθήριος 09/11/2012 10:56:33

      Kυθήριε, ευχαριστώ και ανταποδίδω με μια ζεστή κι αισιόδοξη Καλημέρα!

    • GLAD avatar
     GLAD @ η Dimi 09/11/2012 11:22:51

     Πολύ εντυπωσιακά αυτά που αναφέρετε.
     Θα άξιζε να τους δοθεί κατά την γνώμη μου μεγάλη δημοσιότητα και αναρωτιέμαι γιατί δεν είναι ευρέως γνωστά.
     Πάντως έχω να προσθέσω ότι στη Σουηδία και το Οντάριο ξέρουν ότι είναι πολύ μακριά η Αίγυπτος , η Λιβύη , η Τουρκία κλπ.

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ GLAD 09/11/2012 12:35:41

      Από το 2010 το Antinews.gr έχει ανεβάσει το σουηδικό θέμα "ιγκάλια". Οπως επίσης προσφάτως και το θέμα των "χορηγών" της διαστροφής. Ιδέ, η σουηδική Ικέα και ο Τζεφ Μπέζος, "συμπατριώτης" και ιδρυτής του μεγαλύτερου διαδικτυακού βιβλιοπωλείου στον κόσμο "Αμαζον". Ο οποίος τον 6/2012, δώρησε 2,5 εκατομ. δολλάρια υπέρ των "γάμων" μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου (~Τα Nέα της Ν. Υόρκης). Οσο αυτή η μαύρη λίστα της οικονομικής στήριξης της διαστροφής θα μεγαλώνει, ανάλογα θα ενημερώνονται και οι αναγνώστες-καταναλωτές, για τον δικό τους αγοραστικό αποκλεισμό των εταιρειών αυτών.

  • Βασίλης Γκιώνης avatar
   Βασίλης Γκιώνης @ η Dimi 08/11/2012 19:20:05

   Στην Ελλάδα βλέπουμε μια συντονισμένη καμπάνια από τα ΜΜΕ, να μας παρουσιάσουν το paranormal ως normal...

   Δεν υπάρχει εκπομπή μετά τις 10:00 το πρωί που να μην έχει 2-3 από δαύτους να κάνουνε τους ειδικούς επί παντός επιστητού.
   Το χειρότερο είναι οτι στα σηριαλ δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει τον gay της...
   Αυτό παρουσιάζεται σήμερα ως νορμαλ...

   Και αν στο εστιατόριο εγώ που κάθομαι με την οικογένειά μου, κάτσουν δίπλα δυο μαντραχαλάδες και γλύφοντε, όταν θα με ρωτήσουν τα παιδιά οτι "μπαμπά τί κάνουν αυτοί εκεί;" εγώ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να απαντήσω οτι "παιδιά μου αυτοί είναι δυο νορμαλ άνθρωποι που φιλιούντε" γιατί αν δεν απαντήσω έτσι τότε είμαι ρατσιστής, φασίστας κτλ. κτλ.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Βασίλης Γκιώνης 08/11/2012 22:11:14

    Ἐγῶ πάντως Βασίλη μου,ἄν μοῦ τύχει τέτοιο περιστατικό,θά τούς ρίξω τό κράξιμο τῆς ἀρκούδας κι ἄς μέ ποῦν ὅ,τι θέλουν!

 3. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 08/11/2012 21:31:00

  Θα κάνω πολλαπλές παραθέσεις στα γραφόμενα των προηγούμενων σχολιαστών. Βέβαια θα μιλήσω και σαν αρκουδοχωριάτης, πατωματζής όνομα και πράγμα. Αλλά δεν αντέχω ωρέ, όταν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις. ΕΛΕΟΣ!

  αβγό:
  Όσο για τα βήματα προόδου της επιστήμης στο θέμα της εγκυμοσύνης με κάτι εξωσωματικές κι ανακατέματα σε σωλήνες για ζευγάρια που δε μπορούν να τεκνοποιήσουν δε με συγκινεί. Και πόσο μάλλον γκαστρώματα μεταξύ αιμομικτών. Λες και θα χάσουμε το γαλαζοαίματο διάδοχο του θρόνου!
  Ουδέν καλόν αμιγές κακού, έλεγαν κάποιοι αρχαίοι. Σκόπιμα αφαίρεσα την αντωνυμία "μας". Γιατί κάθε άλλο παρά Ελλάδα είμαστε συσχετιζόμενη με την αρχαία Ελλάδα (και που είστε ακόμα, έπονται τα μύρια, θα χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια).
  Σιγά τα λάχανα υπάρχουν τόσα και τόσα άτομα που μπορούν να παίξουν (όχι τάβλι αλλά κάτι άλλο) και να βγουν κουτσούβελα. Αφήστε μωρέ "επιστήμονες" περί οπής (όχι περιωπής) τα πειράματα και να το φχαριστηθούν τα υγιειή ζευγάρια το γούτσου - γούτσου και νασου τα ουααααααααααα από τα babes...

  Dimi:
  Στα (ξέρω κι εγώ αν έχουν π*πάρια ή κάτι άλλο) εκείνα τα golden boys (αλλά και να έχουν άχρηστα είναι) για την πατροπαράδοτη οικογένεια. Αυτοί λοιπόν (ξέρω κι εγώ αν είναι τραβέλια πώς πρέπει να προσφωνούνται, αυτοί ή αυτές ή LOL αυτό???) κοιτάζουν το χρήμα μόνο και μόνο. Και σκασίλα τους για τα υπόλοιπα. Εφόσον ο εκτελεστικός βραχίονας είναι οι πολιτικοί, ε τους χρησιμοποιούν για να περάσουν τα διεστραμμένα σχέδιά τους.
  Τώρα σχετικά με την 5η εντολή επειδή τυγχάνει να μην τα πάω καλά με τις εκκλησίες και τα συναφή θα την κάνω bypass. Απλά είμαι της άποψης ότι το παιδί οφείλει να τιμά τους γονείς του (αρκεί να του δώσουν τη σωστή παιδεία και τα εφόδια) όχι επειδή το είπε ο Μωυσής, αλλά γιατί η αχαριστία τιμωρείται κάποια στιγμή. Το τι υπάρχει εκεί πάνω δεν ξέρω κι ούτε με νοιάζει να μάθω. Θες Νέμεσις, θες Θεός, θες Βούδας, Κούδας (ας πιάσουμε λίγο Παπάζογλου) κάτι είναι και τιμωρεί την κατάλληλη στιγμή. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος είπε ο Καλλίμαχος.

  Βασίλης Γκιώνης:
  Δεν είμαι ακόμη γονιός (ψάχνω πάντως νύφη όχι από τα Facebook και τις αηδίες αυτές), όμως έχω κάμποσα ανίψια. Κι ως θείος (ο κλασσικός μπαρμπαΓιάννης ο κανατάς) συμβουλεύω τα δύο μεγαλύτερα ανίψια που είναι 15 και 22 ετών. Να τι τους λέω:
  Μακρυά παιδιά μου από τέτοιους ανώμαλους!
  Η φύση σας έδωσε το (απο αυτό σας δηλαδή) χρησιμοποιήστε το, με φειδώ και προσοχή!

  Κλείνοντας έχω να πω:
  Χίλιες φορές καλύτερο το Ισλάμ με τους ούγκ. Άντε εκεί να πεις είμαι gay ή δεν ξέρω τι....
  Θα σε κόψουν κομματάκια.
  Μετά πώς να γίνει αναστροφή του συνθήματος Islam will dominate the world??

  • αβγό avatar
   αβγό @ Πατωματζής 09/11/2012 16:30:42

   Φίλε πατωματζή δεν κατάλαβες οτι χρησιμοποίησα την παραβολή με τους αιμομίκτες (η αιμομιξία είναι ποινικό αδίκημα στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες και στη Γερμανία ακόμα, παρόλο που είναι μικρότερη διαστροφή απο την ομοφυλοφιλία γιατί δεν στρέφεται κατά του ανθρώπινου είδους. Αρα έτσι θα έπρεπε να είναι και η ομοφυλοφυλία μέχρι τουλάχιστον να νομιμοποιηθεί η αιμομιξία, και όχι να έχει φτάσει στη νομιμοποίηση δια "γάμου". Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός...)

 4. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 08/11/2012 22:46:14

  Πάντως και εδώ στην Ελλάδα οι στρέιτ γάμοι δεν πάνε καλά.Τα ζευγάρια δεν παντρεύονται,δεν κάνουν οικογένεια αφού οι φόροι και η φτώχεια πρωταγωνιστούν.Σε λίγο καιρό τα σύμφωνα συμβίωσης θα είναι σύνηθες φαινόμενο..

  • Φανη avatar
   Φανη @ Μεγάλες στιγμές 09/11/2012 11:32:03

   Μπορει να γινει αυτο με τα συμφωνα συμβιωσης, οπως εγινε και με τον πολιτικο γαμο οπως εγινε και το νομοσχεδιο για τις εκτρωσεις, οπως εγινε και το νομοσχεδιο για τις μοιχειες .Πολλα μπορει να νομοθετησει ο ανθρωπος.... ακομα και την αιμομιξια να την κανει υποχρεωτικη με νομοσχεδιο.Αυτο σημαινει οτι το νομιμο ειναι και ηθικο; Υπαρχουν παναρχαιες ηθικες αξιες που εφαρμοζονταν οταν ακομα δεν υπηρχαν καν νομοι.Μηπως θα βαλουμε σε νομικη βαση και την αγαπη των γονιων προς τα παιδια τους; Αλλωστε εμεις που εχουμε την μεγαλη τυχη να ειμαστε Χριστιανοι Ορθοδοξοι και εθνος αναδελφον γνωριζουμε πολυ καλα οτι οσακις βαδισαμε πανω στην Ελληνορθοδοξια μας μεγαλουργησαμε.Μηπως τα δεινα που τραβαμε τωρα ειναι επειδη "καθομαστε χαλαρα πανω στις αμαρτιες μας οπως τα ζωα καθονται στη κοπρια τους;"γ.Εφραιμ Αριζονα, μηπως μια προσευχη και μια επιμελεστερη διαπαιδαγωγηση στα παιδια μας εχει καλυτερα αποτελεσματα απο ολους τους Ομπαμαμερκελολαντηδες; Λεω μηπως;

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φανη 09/11/2012 14:39:31

    Συγχαρητήρια Φανή.Ἡ τελευταῖα πρόταση-διαπίστωσή σου,εἶναι μακράν ἡ πιό ρεαλιστική καί μέ ἀποτελέσματα βασισμένα στήν ἐγγύηση τῆς δύναμης τῆς Ὀρθόδοξης Παράδοσής μας! Τά μάτια μας μόνο πρέπει νά τά στρέψουμε λίγο ἐκεῖ πού πραγματικά μᾶς συμφέρει...

 5. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 09/11/2012 08:52:55

  Τα έλυσε τα θέματα ο ξενέρωτος ο Φρανσουά όλα τα ζητήματα Γαλλίας τε και Ευρωζώνης , ε, είπε και να ασχοληθεί με την επίσημη θεσμοθέτηση της Γαλλίας. Βέβαια, από τους διεστραμμένους Γάλλους, δεν περίμενα κάτι άλλο. Εκεί θεωρείται φυσιολογικότατο να είσαι έγγαμος και η σύζυγος σου να έχει και 2-3 γκόμενους ταυτόχρονα...Έτσι, για τις απογευμάτινες ώρες ανίας...Βλέπε π.χ. την σύντροφο του, τη...Ροτβάιλερ...
  Υ.Γ. Όσο θυμάμαι τη χαρά που έκαναν οι εγχώριοι μαλακοπίτουρες της Κεντροαριστεράς και κάποιοι της Δεξιάς άμα τη εκλογεί αυτού του άοσμου κι άχρωμου ως Προέδρου της Γαλλίας, τόσο περισσότερο καγχάζω επιδεικτικά. Δεν σας άρεσε ο Σαρκό, ο πιο φιλέλληνας Γάλλος πρόεδρος μετά τον Ντε Γκωλ, λουστείτε τώρα τον γαλλοσυριζαίο....

  • Κωνσταντίνος avatar
   Κωνσταντίνος @ μεταρρυθμιστής 09/11/2012 12:38:02

   Φίλε μεταρρυθμιστή, είναι άλλες οι κοινωνίες. Εμείς είμαστε πιο συντηρητικοί και πιο πιστοί στην οικογένεια, τις παραδόσεις και τις σχέσεις (αν και τελευταία αυτό άρχισε να αλλάζέι, πολύ λίγο όμως, σε σχέση με άλλους). Εκτός από τις 2-3 γκόμενες που λες, και εκτός από την ετεροφυλία, δες και πόσα διαζύγια και πόσοι γίνονται bi γενικά σε αυτές τις μορφωμένες και ανεπτυγμένες χώρες. Ίσως η παιδεία τους τους, η κοινωνία τους, το σύστημά τους έχει κάνει να τα αποδεχτούν, εμείς πάντως όχι ακόμα. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Δες στη Λατινική Αμερική, εκεί σχεδόν οι μισές γυναίκες μεταξύ 17 και 26 ετών είναι μητέρες 1 έως 4 παιδιών, χωρίς φυσικά να είναι παντρεμένες και ο πατέρας τους την έκανε (και έκανε παιδιά και με άλλες). Είναι πολλά τα προβλήματα και είναι θέμα παιδείας και οικογένειας. Αλλά αν μεγαλώνεις σε μια οικογένεια που βλέπεις συνέχεια τέτοια πράγματα, φυσικά το πιο πιθανό είναι να ακολουθήσεις τον ίδιο δρόμο.

 6. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 09/11/2012 08:53:34

  Διόρθωση: επίσημη θεσμοθέτηση της ανωμαλίας στη Γαλλία.

  • Φανη avatar
   Φανη @ μεταρρυθμιστής 09/11/2012 12:15:34

   Σωστα λες για τις απογευματινες ωρες....ανιας.
   Οταν καποτε-νομιζω τη δεκαετια του 90 αλλα δεν ειμαι σιγουρη- ηρθε προταση νομου στη Γαλλικη Βουλη να συμπτυχθουν οι 2 ωρες περιπου της διακοπης για μεσημεριανο φαγητο ,με το ωραριο και να σχολανε νωριτερα οι υπαλληλοι [να μη συνεχιζουν δηλ τη δουλεια μετα τη 2ωρη διακοπη], εγινε σαλος και οι υπαλληλοι ξεσηκωθηκαν, δεν το ηθελαν.Το γιατι;
   Γιατι αυτο το διωρο λεγεται ανεπισημα "η ωρα της ερωμενης" και κανεις δεν ηθελε να καταργηθει.
   Αλλα...tempora , αλλοι......mores.....Κοινως αρες μαρες κουκουναρες.

 7. kostas.k. avatar
  kostas.k. 09/11/2012 11:52:40

  τέτοια αντι-gay κουλά μπενάβετε οι προλαλήσαντες και νομίζω πως μύρισε βοθρίλα και αυγουλίλα το σάιτ...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ kostas.k. 09/11/2012 11:59:13

   Ναι, γιατί ως γνωστόν να μη βαφτίζεις την διαστροφή ως φυσιολογική κατάσταση, συνιστά «αυγουλίλα». Το 99% της κοινωνίας είναι φασίστες - δημοκράτες είναι μόνο όσοι δίνουν ρόλο στο λόμπυ σας.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΚΜ 09/11/2012 12:00:21

    Συγνώμη για το ορθογραφικό - χα χα.

 8. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 09/11/2012 12:29:24

  Τέτοια "βλάσφημα" θέματα πάντα απασχολούσαν την ανθρωπότητα και ιδίως το Χριστιανικό λόμπυ (μεταξύ άλλων θρησκειών). Τις περισσότερες φορές, όμως, το θέλημα της κοινωνίας περνάει, είτε υπάρξει έντονη αντίδραση, είτε τους πουν αιρετικούς, είτε τους βάλουν στην ηλεκτρική καρέκλα, και αυτό μετά από δέκα, πενήντα χρόνια, ή δυο αιώνες "μάχης" και πείσματος μεταξύ των δυο πλευρών. Στο τέλος εξαρτάται από τη γενική αποδοχή, έτσι κάθε 'κυβερνών' δε θα αφήσει να χαθούν οι ψήφοι του για ένα ζήτημα που δεν τον ενδιαφέρει στην πραγματικότητα.
  Φυσικά οι βορειότερες κοινωνίες είναι και πιο απελευθερωμένες από εμάς και λιγότερο ρατσιστικές, μη μας διαφεύγει ότι τελευταία όλο και περισσότερο νέοι μπαίνουν στον πειρασμό να γίνουν bisexual (με φυσικά μεγαλύτερη αιτία τις δεκάδες σελίδες πορνό) και φυσικά υπάρχουν και περισσότερες περιπτώσεις ομοφυλόφιλων. Είναι και αυτό μια κοινωνική αντίδραση και εξέλιξη. Δεν ανήκω σε αυτήν την κοινωνία, αλλά ούτε θα την γιουχάρω, όσο αυτοί δεν γίνονται ενοχλητικοί ή ερειστικοί απέναντί μου/μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η πραγματική φύση και επιβίωσή μας είναι η ετεροφυλία. Όλοι γνωρίζουμε πως για την καλή ζωή δεν κάνουμε κακή διατροφή, κι όμως κάνουμε (έτσι κι εκείνοι, κοινωνιολογικά μπαίνουν σε πειρασμούς, ποιος πειρασμός είναι απόλυτα καλός;).
  Εκτός αυτών που παντρεύτηκαν άνθρωπο του ίδιου φύλου, άλλοι μπήκαν στον πειρασμό, δοκίμασαν, τους άρεσε/δεν τους άρεσε, και γύρισαν στην πραγματική τους φύση.
  Το μόνο που σίγουρα θα με ενοχλούσε είναι η περίπτωση τα ιδιαίτερα αυτά ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά. Εκεί είναι που θα δώσουν κάθε δικαίωμα στον καθένα να τους 'χτυπήσει', όταν ένα παιδί ζει με δυο γονείς που ούτε δικοί του είναι την πραγματικότητα, ούτε γνωρίζει πατέρα/μητέρα. Περισσότερο ρατσισμό θα γνωρίσουν αυτά τα παιδιά.
  Οι γάμοι μεταξύ gay θα εδραιωθούν στο πέρασμα του χρόνου, ακόμη δέχονται μεγάλη επίθεση, αλλά ήδη υπάρχουν αρκετοί παντρεμένοι και πάρα πολλοί 'ανύπαντροι', δε θα σταματήσει αυτό. Δεν συμφωνώ, αλλά πρέπει να την δεχτώ σαν κοινωνικό φαινόμενο. Πολλοί από αυτούς που 'κράζουν' τους gay, παρόλα αυτά κάθονται και βλέπουν στον υπολογιστή τους βίντεο με δυο γυναίκες. Οπότε ποιο το πρόβλημα;
  Ευχαριστώ! :)

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Κωνσταντίνος 09/11/2012 15:41:23

   Πες στα κεντρικά ότι τέτοιοι χαμαιλεοντισμοί δεν περνάνε.

  • αβγό avatar
   αβγό @ Κωνσταντίνος 09/11/2012 16:42:02

   "Οι γάμοι μεταξύ gay θα εδραιωθούν στο πέρασμα του χρόνου."
   Στο τέλος μόνο τέτοιοι γάμοι θα γίνονται.
   Οσο οι φυσιολογικοί άνθρωποι θα απελευθερώνονται, θα συζούν αρμονικά και θα φτιάχνουν οικογένειες χωρίς τα γελοία δήθεν 'δεσμά' του γάμου.
   Οι κολλημμένοι λομπίστες 'γελαστοί' θα δεσμεύνται απέναντι στους πολιτικούς οτι θα τους δίνουν αναφορά για τις προτιμήσεις τους...

 9. Φανη avatar
  Φανη 10/11/2012 12:46:35

  Αγιε Νεκταριε ηταν η γιορτη σου δωσε φωτιση στο λαο μας γιατι...τρεις λαλουν και δυο χορευουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.