#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/08/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Λόρδος Rothschild στοιχηματίζει £130 εκατομμύρια στερλίνες ενάντια στο ευρώ!Περίπου 130 εκατομμύρια στερλίνες στοιχημάτισε το μέλος της γνωστής δυναστείας ενάντια στο ευρώ καθώς οι φόβοι για τη διάλυση της Ευρωζώνης αυξάνονται.

Το «ποντάρισμα» διενεργήθηκε μέσω του ύψους 1.9 δισεκατομμυρίων στερλινών trust fund ονόματι RIT Capital Partners, του οποίου είναι εκτελεστικός πρόεδρος.

Το γεγονός ότι ο πρώην τραπεζίτης επενδύσεων, ανώτερο μέλος της οικογένειας Rothschild, έχει λάβει μια τέτοια στάση θα θεωρηθεί ως μια αρνητική εξέλιξη για το νόμισμα του Ευρώ.

Και αυτός ο κακός οιωνός ακολουθεί την είδηση της The Daily Telegraph στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για την προετοιμασία της Φινλανδικής κυβέρνησης για πιθανή διάλυση της Ευρωζώνης.

Το RIT, του οποίου ο Λόρδος Rothschild ηγείται από το 1988, αύξησε την αρνητική βραχεία τοποθέτησή του σε θέματα έκθεσης των κύριων συναλλαγμάτων στο Ευρώ από -3pc στο τέλος του Ιανουαρίου σε -7pc στο τέλος του Ιουλίου. Λαμβάνοντας υπόψη την καθαρή αξία του ενεργητικού του, η οποία ανέρχεται σε 1.836 δισεκατομμύρια στερλίνες στα τέλη του Ιουλίου, η τοποθέτηση αυτή ενάντια στο Ευρώ αξίζει 128 εκατομμύρια στερλίνες.

Πηγές κοντά στο RIT δήλωσαν ότι η τοποθέτηση αυτή δεν πρόκειται για μια δογματικά αρνητική θέση απέναντι στο Ευρώ, παρά για μια ρεαλιστική προσέγγιση απέναντι στη συνεχιζόμενη αδυναμία ενός νομίσματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λόρδος Rothschild χρησιμοποιεί τοποθετήσεις σε νομίσματα ως μορφή αντιστάθμισης (hedge). Το RIT είχε αυξήσει σημαντικά την έκθεση του σε στερλίνες μετά την πτώση του νομίσματος το 2008, αλλά στη συνέχεια αποκλιμάκωσε την έκθεσή του τόσο απέναντι στο Βρετανικό νόμισμα, όσο και στο Ευρώ, προβλέποντας την επακόλουθη ύφεση στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης

Μερίδιο ύψους 53pc των περιουσιακών στοιχείων του RIT ήταν τοποθετημένα σε δολάρια στα τέλη Ιουλίου, εν μέρει ως αποτέλεσμα μιας συμφωνίας για την αγορά μεριδίου ύψους 37pc της Rockefeller Financial Services στα τέλη Μαΐου.

Ο Λόρδος Rothschild δεν είναι ο μόνος που βλέπει με καλό μάτι το «σορτάρισμα» του Ευρώ. Σε ένα συνέδριο που διοργανώθηκε από το επιχειρησιακό ειδησεογραφικό κανάλι CNBC τον Ιούλιο, η Mary Callahan Erdoes, επικεφαλής της JPMorgan Asset Management, όταν ρωτήθηκε για το ποια θεωρεί τη μία καλύτερη ιδέα για επενδύσεις σήμερα, απάντησε λιτά: «το σορτάρισμα του Ευρώ».

Τον Ιούνιο, ο George Soros, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής που έγινε γνωστός για την αποπομπή της Βρετανικής λίρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών το 1992, εξαιτίας της τοποθέτησής του ενάντια στο νόμισμα, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχανε, εκείνη τη δεδομένη στιγμή, «παράθυρο τριών μηνών» για να σώσουν το ευρώ.

http://www.telegraph.co.uk/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 20/08/2012 08:52:41

  Απαιτείται γενικό service στις μηχανές του Νομισματοκοπείου, επειγόντως.

 2. abc avatar
  abc 20/08/2012 09:36:34

  Η είδηση αυτή τα λέει όλα.
  Τουλάχιστο τώρα που οι μάσκες έπεσαν, η Αυτοκρατορία του χρήματος, ως θανάσιμος αντίπαλος της Ευρωζώνης και της ΕΕ. την προκαλεί ευθέως:
  'H εσείς ή εμείς. Η τυπώνετε χρήμα, ή σας παίρνουμε και τα ρέστα...
  Να δούμε τώρα την απάντηση της Γερμανίας που ίσως νόμισε ότι συμπράττοντας με τον αντίπαλο, θα έσωζε το τομάρι της...

 3. anetos avatar
  anetos 20/08/2012 10:55:54

  Το καράβι ΕΕ θα σωθεί η αλλάζοντας πορεία και καπετάνιους η προσωρινά πετώντας την σαβούρα στην θάλασσα , το πρώτο θέλει μυαλά και αρ@@@ια συνεπώς το δεύτερο είναι το ποιο πιθανό …

 4. Απορών avatar
  Απορών 20/08/2012 11:21:38

  Ε καλά δεν σημαίνει και τίποτα, καταρχήν η θέση είναι πάρα πολύ μικρή για το μέγεθος του Ρότσιλντ αλλά μεγάλη για το μέγεθος του fund, οπότε απλά μπορεί να θέλουν να βελτιώσουν τους ισολογισμούς του fund με την πρόβλεψη για 1,1-1,0 για το ευρώ... Εξάλλου για hedging μιλάει το άρθρο πράγμα που σημαίνει ότι το ίδιο ή άλλα funds έχουν και long θέσεις...

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 20/08/2012 12:02:04

  "Δίχως τη σαβούρα το παπόρι μπατάρει" ~ Μανιάτικη παροιμία

 6. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 20/08/2012 12:40:04

  Σιγά το πράγμα. Και ο κυρ Μπάμπης ο μανάβης θα ποντάρει κατά του ευρώ και της ΕΕ σε λίγο...

 7. chris avatar
  chris 20/08/2012 12:55:28

  Μη φοβαστε.
  Το κερδοσκοπικο αυτο καραβι θα σπασει σαν καρυδοτσουφλο στις ελληνικες ξερες Σαμαρας και Στουρναρας (ειναι διδυμες οπως αυτες στην Παρο)

 8. ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ avatar
  ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ 20/08/2012 15:07:51

  Το 1814, ο Ναθαναήλ Rothschild είδε την μεγάλη ευκαιρία του στη μάχη του Βατερλώ. Νωρίς στη μάχη, ο Ναπολέων φάνηκε να κερδίζει και η πρώτη στρατιωτική έκθεση στο Λονδίνο ανακοίνωσε αυτό το γεγονός. Αλλά το ρεύμα στρέφεται υπέρ του Ουέλινγκτον.

  Ένας μεταφορέας του Νάθαν Ρότσιλντ έφερε την είδηση ​​ στο Λονδίνο στις 20 Ιουνίου. Αυτό ήταν 24 ώρες πριν ο Ουέλινγκτον φτάσει στο Λονδίνο με την είδηση ​​της νίκης του . Βλέποντας αυτό το τυχαίο γεγονός, ο Νάθαν Ρότσιλντ άρχισε να εξαπλώνει την φήμη ότι η Βρετανία είχε ηττηθεί.


  Όλοι πίστευαν ότι ο Ουέλινγκτον είχε ηττηθεί, ο Νάθαν Ρότσιλντ άρχισε να πουλάει το σύνολο των μετοχών του για το Αγγλικό Χρηματιστήριο. Όλοι πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να πωλούν τις μετοχές τους που κάτω απο αυτές τις συνθήκες δεν άξιζαν σχεδόν τίποτα. Και την τελευταία στιγμή,αφού ο Ουέλινγκτον είχε καρδίσει,ο Νάθαν Ρότσιλντ άρχισε να αγοράζει μέχρι και τα τελευταία αποθέματα σε χαμηλές τιμές.

  Αυτό έδωσε στην οικογένεια Ρότσιλντ τον πλήρη έλεγχο της βρετανικής οικονομίας - τώρα το οικονομικό κέντρο του κόσμου η Αγγλία αναγκάστηκε να δημιουργήσει μια ανανεωμένη Τράπεζα υπό τον έλεγχο του Νάθαν Ρότσιλντ .

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ 20/08/2012 17:53:58

   Αυτό πού έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η πρό τού 1800 ιστορία τών "Ρότσιλντ", κυρίως η εμπλοκή τους στόν πόλεμο τής αμερικανικής ανεξαρτησίας καί η συμμετοχή τους σέ μιά από τίς πρώτες κρατικές τράπεζες τών ΗΠΑ, αρκούντως σκοτεινά καί τά δυό επεισόδεια όμως ώστε νά εμποδίζονται επαρκή καί τεκμηριωμένα συμπεράσματα από τόν τυχαίο ερευνητή.
   Φαίνεται πάντως οτι οι "Ρότσιλντ" είχαν διεισδύσει καί επηρέαζαν τήν πολιτική (καί) τής Αγγλίας πολύ πρό τού 1800, παρά τά περί τού αντιθέτου γραφόμενα.

 9. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 20/08/2012 15:20:36

  Αυτός δεν είναι που έβγαλε όλο το χρυσό της χαλκιδικής , επί Σημίτη , για 200 εκ. ευρώ ;;;; !!!!!

 10. πολίτης avatar
  πολίτης 20/08/2012 16:44:03

  Ο λόρδος σ΄αυτή την ηλικία στοιχηματίζει, ο Σόρος στα 85 παντρεύεται, αυτά τα βιάγκρα έχουν κάνει μεγάλη ζημιά.

  • Αστερίξ avatar
   Αστερίξ @ πολίτης 20/08/2012 17:33:31

   δεν είναι τα βιάγκρα φίλε μου. Είναι πως αν έχεις πουλήσει τη ψυχή σου στον διάολο είσαι γεμάτος ψευδαισθήσεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής σου. όλα αυτά τα πολλάαααααα εκατομμύρια σέρνουν από πίσω τους χιλιάδες αδικοχαμένες ζωές. Οι παππούδες μου πεθάνανε φτωχοί και ταπεινοί αλλά ως την τελευταία στιγμή έβλεπα τον Θεό στα μάτια τους. Φτωχοί και μια γαλήνη που οι διάφοροι Σόρος δίνουν αμύθητα ποσά σε απολαύσεις και διαστροφές για να την έχουν έστω και για δέκα λεπτά. Ποιος είναι ο πραγματικά φτωχός, λοιπόν; Είναι άρρωστοι και σάπιοι και είναι πραγματικά για λύπηση.

 11. popolaros avatar
  popolaros 20/08/2012 17:12:35

  Το που θα πόνταρε ένας Rothschild είναι σαν κουίζ πρώτης δημοτικού.
  Που αλλού θα πόνταρε;
  Τους δικούς μας θα ήθελα να ξέρω που πόνταραν.
  Κυρίως κάποιους κορυφαίους πράσινους πολιτικούς ή συγγενείς πολιτικών.
  CDS ας πούμε...

 12. kotstak avatar
  kotstak 21/08/2012 03:34:44

  1. Μην ξεχνάμε πως σε αυτά τα παιχνίδια ο αντισυμβαλλόμενος δεν είναι “μαρίδα”.
  2. Η θέση αυτή μπορεί να είναι αντιστάθμισμα κινδύνου.
  Ένας που έχει μεγάλες ποσότητες σε κάποιο προϊόν, πχ πετρέλαιο, σορτάρει την τιμή του πετρελαίου.
  Εάν πέσει η τιμή του πετρελαίου, χάνει επειδή έπεσε η τιμή του πετρελαίου, αλλά κερδίζει το στοίχημα.
  Εάν ανέβει η τιμή του πετρελαίου, κερδίζει επειδή ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου, αλλά χάνει το στοίχημα.
  Το αντιστάθμισμα κινδύνου σε κάποιο εμπόρευμα, στην ουσία “κλειδώνει” την τιμή του εμπορεύματος για κάποια ποσότητα.
  Μια “αντιτζογαδόρικη” πράξη είναι.

 13. TARAMAS avatar
  TARAMAS 21/08/2012 11:21:11

  Σαν πιο βαρετή και λιγότερο συναρπαστική εκδοχή, αυτή η άποψη απορρίπτεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.