#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/03/2012 09:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πολίτες των ΗΠΑ οπλίζονται εναντίον του εγκλήματοςΌλα τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μια νέα ανησυχητική τάση, που κυριαρχεί στην Αμερική. Όλο και περισσότεροι πολίτες οπλίζονται, και μάλιστα χρησιμοποιούν τα όπλα τους προκειμένου να αμυνθούν εναντίον των κακοποιών, αφού οι περικοπές δαπανών δεν επιτρέπουν πλέον στην αστυνομία να ανταποκριθεί αποτελεσματικά. Αυτό είναι μια ακόμη συνέπεια της προσχεδιασμένη οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η  Wall Street σε συνεργασία με την Ουάσιγκτον.

Στη δεκαετία πριν την κρίση, οι «δικαιολογημένες ανθρωποκτονίες» είχαν σημειώσει πτώση 13%. Ό όρος «δικαιολογημένη ανθρωποκτονία» είναι νομικός, και αφορά περιπτώσεις όπου κάποιος δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση, από το  να δολοφονήσει αυτόν που του επιτίθεται.

Στις περισσότερες πολιτείες, η δικαιολογημένη ανθρωποκτονία αποτελεί μια γκρίζα νομική περιοχή, αφού δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο νομικό κριτήριο, που μπορεί να αιτιολογήσει μια δολοφονική πράξη.

Σύμφωνα με μια πολυσέλιδη έκθεση με θέμα τις τάσεις και την εξέλιξη των ανθρωποκτονιών στις ΗΠΑ, που δημοσίευσε το Γραφείο Δικαστικής Στατιστικής (BJS), μια ανθρωποκτονία θεωρείται νόμιμη μόνο εφόσον διαπράττεται προκειμένου να αποτραπεί ένα σοβαρό έγκλημα, όπως ο βιασμός, η ένοπλη ληστεία, ή η δολοφονία. Το Γραφείο, που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αναλύει και δημοσιεύει τα διάφορα στατιστικά στοιχεία, που συγκεντρώνονται από 50.000 υπηρεσίες που συναποτελούν το αμερικανικό δικανικό σύστημα, και που έχουν σχέση με το έγκλημα.

Σε μερικές περιοχές των ΗΠΑ, οι δημόσιες υπηρεσίες αντιμετώπισης της εγκληματικότητας έχουν μειωθεί τόσο, που πολλοί εύποροι πολίτες προσλαμβάνουν ιδιώτες (μισθοφόρους) για να περιπολούν στις γειτονιές, και να παράσχουν υπηρεσίες ασφάλειας, που κανονικά θα έπρεπε να παρέχονται από την αστυνομία.

Αυτού του είδους οι εταιρίες ανθούν, ειδικά στο Detroit, μια πόλη με πληθυσμό 700.000, που συνεχώς μειώνεται (το 1950, ο πληθυσμός της πόλης ήταν 1.849.568). Το 2011, οι δολοφονίες αυξήθηκαν κατά 10%, και η πόλη έχει πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό της Αμερικής, μετά την Philadelphia, σύμφωνα με στοιχεία του FBI. Η αύξηση των ανθρωποκτονιών συνέπεσε με την μείωση των αστυνομικών, που από 5.000 το 2008, έφτασαν τις 2.800 σήμερα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι το αρχηγείο της αστυνομίας του Detroit απαγορεύει την πρόσβαση του κοινού στα αστυνομικά τμήματα, και στο αρχηγείο, μετά τις 4μμ. Ο μέσος όρος χρόνου ανταπόκρισης της αστυνομίας σε περιστατικά είναι 10 λεπτά στις αμερικανικές πόλεις με παρόμοιο πληθυσμό, ενώ στο Detroit είναι 24 λεπτά.

Μέσα σε αυτό περιβάλλον, οι δικαιολογημένες ανθρωποκτονίες στο Detroit αυξήθηκαν κατά 79% το 2011 σε σχέση με το 2010, και έφτασαν να είναι 2.200% πάνω από τον εθνικό μέσο όρο!

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, ο πληθυσμός του Detroit αποτελείται κατά 83% από μαύρους, κατά 7% από λευκούς, 7% Ισπανόφωνους, και περίπου 3% Ασιάτες, κ.ά.

Όπως αναφέρει η έκθεση του BJS, «Οι μαύροι που έπεσαν θύματα ανθρωποκτονίας ήταν έξι φορές περισσότεροι  από τους αντίστοιχους λευκούς».

Ένα σχόλιο που ανάρτησε κάποιος στο διαδίκτυο, σε σχέση με το παραπάνω θέμα λέει: «κουβαλάω όπλο, διότι δεν μπορώ να κουβαλάω … αστυνομικό».

American Free Press

 

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/03/2012 10:27:01

  Ωραίες στατιστικές! Πολιτικά ορθές και όμορφες:
  Στο Ντιτρόιτ οι μαύροι είναι σχεδόν 12 φορές περισσότεροι από τους λευκούς: 83% του πληθυσμού οι πρώτοι, 7% οι δεύτεροι.
  Εντούτοις, μας λέει η "στατιστική" ότι οι δολοφονημένοι μαύροι είναι 6 φορές περισσότεροι από τους λευκούς.
  Με την αναλογία του πληθυσμού μεταξύ των δύο φυλετικών ομάδων, όμως, η "κανονική" αναλογία δολοφονημένων (μακάβριο...) θα ήταν 12 νεκροί μαύροι, 1 νεκρός λευκός. Ενώ τώρα είναι 12 νεκροί μαύροι, 2 νεκροί λευκοί.
  Το συμπέρασμα, σαφές και αβίαστο, είναι ότι αναλογικά οι λευκοί είναι πιο συχνά θύματα δολοφονιών από ό,τι οι μαύροι στο Ντιτρόιτ. Αυτό όμως δεν το γράφει το American Free Press, για να μην το κυνηγήσουν οι θεματοφύλακες της πολιτικής ορθότητα.

  • βροντόσαυρος avatar
   βροντόσαυρος @ ΒΙΣ 09/03/2012 14:14:28

   και τι σημασία θα είχε ένα τέτοιο συμπέρασμα; ότι οι καημένοι οι λευκοί είναι πιο ευάλωτοι; Ε ας μην ψήφιζαν τους αντίστοιχους νόμους. Ας πρόσεχαν.

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/03/2012 10:37:04

  Σιγά να μην οπλίζονται εναντίον του εγκλήματος.
  Απλά, στη χώρα αυτή, όπως και σε άλλες του Τρίτου και Τέταρτου Κόσμου, δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει το κρατικό μονοπώλιο της έννομης χρήσης βίας.
  Πολιτικός πολιτισμός τετραετούς νηπίου, με δύσκολη είσοδο στην παιδική ηλικία.

 3. panas avatar
  panas 09/03/2012 10:53:34

  "Πολιτικός πολιτισμός τετραετούς νηπίου, με δύσκολη είσοδο στην παιδική ηλικία."
  ....τουλάχιστον "δύσκολη"!!!!!!!!!!

 4. parsifal avatar
  parsifal 09/03/2012 11:17:17

  Σωστά Θείε αλλά για εκεί πάμε... Οι ιδιωτικοί στρατοί της "λματ", ευρύτερα γνωστής ως "επιχειρηματικοί ομιλοι" φέρουν απο Glock εως Uzi και ΜΡ5, δεν λογοδοτούν πουθενά, κινούνται σε "κονβόυ" με μηχανές πλαγιοκαλύψεως κλπ.
  Ποιό μονοπώλιο "εννομης βίας" ; Εχεις δοκιμάσει να κάμεις μια βόλτα με τα πόδια η με οχημα μετά το σούρουπο σε συγκεκριμένες περιοχές του λεκανοπεδίου ;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ parsifal 09/03/2012 11:56:46

   Ισχυρίσθηκα ποτέ ότι το "λεκανοπέδιο" μοιάζει πιό πολύ με την λοιπή Ευρώπη, απ' όσο με την βαθειά Αλαμπάμα;

   "Alabama", you got the weight on your shoulders
   That's breaking your back.
   Your Cadillac has got a wheel in the ditch
   And a wheel on the track
   I'm from a new land
   I come to you
   And see all this ruin
   What are you doing "Alabama"?
   You got the rest of the union
   To help you along
   What's going wrong?
   (Neil Young, Alabama)

   Γράψε "Σημερινή Ελλάδα" στη θέση του "Αλαμπάμα" και δες πώς ταιριάζει:
   "Κάντιλλακ με τη μια ρόδα στο χαντάκι και την άλλη στο οδόστρωμα", χε χε !!!!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 09/03/2012 12:55:39

    "Είμαι από νέα χώρα, έρχομαι σε σένα και βλέπω όλα αυτά τα ερείπια" !
    Ο Καναδός είδε τα νότια Αμερικανάκια, είδε ερείπια.
    Ερείπια κι εδώ βλέπουν !
    Όσοι δεν συμμετείχαμε στο πάρτυ των 30 χρόνων, ερείπια βλέπουμε στην Ελλάδα.
    Αυτοί που συμμετείχαν, θα δούν ποτέ τα ερείπια που άφησαν;

 5. Στέφανος avatar
  Στέφανος 09/03/2012 11:34:25

  Στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει τουλάχιστον ένα όπλο. Η οπλοκατοχή είναι μέσα στο DNA των νοτίων αμερικανών.

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/03/2012 11:37:36

  Ξέρεις πώς λέγεται το Σκοπευτήριο στην τοπική αργκό της Αλαμπάμα;
  "Primary school" !!!

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/03/2012 14:31:54

  Δυστυχώς στην Ελλάδα η απαγόρευση της οπλοφορίας ισχύει μόνο για τους νομοταγείς.
  Οι κάθε λογής παράνομοι και κακοποιοί οπλοφορούν ελεύθερα.
  Άρα;

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Strange Attractor 09/03/2012 15:09:23

   Άρα, αν ίσχυε κι εδώ αντίστοιχος νόμος, οι μισοί Έλληνες θα κατείχαν νόμιμα ένα όπλο και νόμιμα θα μπορούσαν να υπερασπιστούν τη ζωή τους...
   Άρα, δε συμφέρει..
   Άρα...

   • σάκος με απίδια avatar
    σάκος με απίδια @ ΕΥΑ 09/03/2012 22:32:57

    δεν κατάλαβα... τι σας εμποδίζει; Αν θέλετε, γραφτείτε σε έναν σκοπευτικό όμιλο και πάρτε ένα πιστόλι στι σπίτι σας. Απο κει και πέρα, αν θέλετε, μπορείτε άνετα να την ανάψετε στον οποιοδήποτε, πεινασμένο ή χορτασμένο, μπεί στο σπίτι σας να κλεψει το φαϊ σας ή τον τίμια αποκτηθέν πλούτο σας. Αυτο είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς μπορείτε και τώρα να κάνετε. Αν πάλι αυτό που θέλετε είναι το θολό και γκρίζο νομικό τοπίο που λέει το άρθρο ότι επικρατεί στο Αμέρικα, τότε αλλάζει το θέμα. Όπως αλλάζει αν αυτό που ζηλεύετε είναι να βλέπουμε τα παιδιά μας να κουβαλάνε σιδερικά στο σχολείο. Μάλλον τα κινητά που τους πήρατε δεν είναι αρκετά για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ σάκος με απίδια 09/03/2012 22:48:11

     Για ένα πράγμα απορώ..πώς με ξέρεις τόσο μα τόσο καλά...
     ΥΓ: Να είσαι όμως σίγουρος/η ότι αν κάποιος ζητήσει το φαγητό μου θα του το δώσω..αν όμως μπει στο σπίτι μου ή προσπαθήσει να βιάσει την κόρη μου ή να κάνει κακό στα παιδιά μου με οποιονδήποτε τρόπο, δε χρειάζομαι πιστόλι για να τον ξεσκίσω...κατάλαβες αγαπητέ προοδευτικούλη φίλε;

 8. SOTPAP avatar
  SOTPAP 09/03/2012 16:06:14

  Ελεύθερη οπλοφορία τώρα και στην Ελλάδα.
  Ούτε ένα σπίτι χωρίς όπλο.

  • Έμπορος όπλων σε χώρες του τρίτου κόσμου avatar
   Έμπορος όπλων σε χώρες του τρίτου κόσμου @ SOTPAP 09/03/2012 22:34:28

   Πέστα αγόρι μου! Εγω τα λέω αλλα δε μ ακούει κανένας! Όλοι είναι προκατειλημμένοι μαζί μου

 9. σάκος με απίδια avatar
  σάκος με απίδια 10/03/2012 01:31:46

  οκ.. το όπλο τι το θές τότε; δεν κατάλαβες το πνεύμα μου!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ σάκος με απίδια 10/03/2012 01:56:49

   Το πνεύμα του σχολίου ήταν για τον τρόπο που λειτουργεί η δικαιοσύνη και ο νόμος γενικότερα..κι ότι σε αναγκάζουν να θέλεις να παρανομήσεις προσπαθώντας να προστατέψεις την οικογένειά σου..αυτό δε σημαίνει ότι θέλω όπλο, αντίθετα τα φοβάμαι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.