#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/03/2012 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ακραίοι ισλαμιστές της Ευρώπης και η αρχή της τέλειας καταιγίδαςΤον Νοέμβριο του 2010, επισκέφτηκα ένα μικρό τζαμί δίπλα στο κανάλι Kostverloren του προαστίου Slotervaart του Άμστερνταμ. Ήταν δύσκολο να το βρω, αφού δεν έμοιαζε τόσο με λατρευτικό ναό, όσο με κάποιο ακόμη εμπορικό κατάστημα.

Η διάθεση μέσα στο τζαμί ήταν πεσμένη. Ο Ιμάμης Muhammad Sajjad Barkati με αντιμετώπισε με καχυποψία όταν του είπα ότι είμαι Καναδός δημοσιογράφος που ερευνά τον ριζοσπαστισμό της Ευρώπης, αλλά χαλάρωσε μόλις του μίλησα στα πακιστανικά. Και αυτός ήταν Πακιστανός, ενώ το συγκεκριμένο τέμενος απευθύνονταν στην πακιστανική κοινότητα της πόλης.

Η λέξη ριζοσπαστισμός του προκάλεσε αμηχανία. Εκείνο το διάστημα υπήρχε ένταση στην Ολλανδία, εξαιτίας της αντί-ισλαμικής ρητορικής του ακροδεξιού πολιτικού Geert Wilders. Όλοι είναι αγχωμένοι, που είπε ο Ιμάμης, χαμηλόφωνα. Και συνέχισε λέγοντας πως το πραγματικό πρόβλημα είναι οι  Σαλαφίτες, που προσπαθούν να επιβάλλουν στους πάντες την δική τους άποψη. «Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι της διάσπασης της μουσουλμανικής κοινότητας», μου είπε.

Περίπου 450 χιλιόμετρα πιο νότια, στο παρισινό προάστιο Seine-Saint-Denis, συνάντησα έναν από αυτούς τους Σαλαφίτες, τον 25χρονο Abdullah, με καταγωγή από τη Β. Αφρική. Ήταν θυμωμένος. Γεννήθηκε στη Γαλλία, μιλούσε τέλεια γαλλικά, και όπως μου είπε αγαπά την γαλλική κουλτούρα. «Είμαι όμως Μουσουλμάνος», τόνισε, «αλλά οι γαλλικές αρχές μου λένε ότι δεν μπορώ να είμαι και Γάλλος και Μουσουλμάνος. Πρέπει να διαλέξω…».

Ο Abdullah ήταν άνεργος, και υπό παρακολούθηση από την αστυνομία εξαιτίας των ριζοσπαστικών του απόψεων, για αυτό και έψαχνε τρόπο να εκφράσει την οργή του. Ήταν δυσαρεστημένος με την όλο και πιο αυξανόμενη ισλαμοφοβία της Γαλλίας, και την συνδύαζε με τις αδικίες που υφίσταντο οι Μουσουλμάνοι παντού στον υπόλοιπο κόσμο. Όπως πίστευε, το Ισλάμ δέχεται γενική επίθεση, και το μέλλον του εξαρτάται από τους νεαρούς Μουσουλμάνους, όπως ο ίδιος, που πρέπει  να το υπερασπιστούν.

Η ιστορία του ακούγεται γνώριμη στα αυτιά, και έτσι είναι. Ο Abdullah δεν διαφέρει και πολύ από τον 23χρονο  Mohammed Merah, τον αλγερινής καταγωγής Γάλλο που δολοφόνησε τόσα άτομα στη Τουλούζη. Ήταν και αυτός, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, Σαλαφίτης.

Για τη μεγάλη πλειοψηφία των μετριοπαθών Μουσουλμάνων της Ευρώπης, οι Σαλαφίτες αποτελούν απειλή για την πίστη τους. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, υπάρχει μια κατακραυγή  των Μουσουλμάνων εναντίον τους. Θεωρούν την ιδεολογία τους απολυταρχική, και την προσκόλλησή τους στην ανελαστική και κυριολεκτική ερμηνεία του κορανίου ως λάθος, που βλάπτει το Ισλάμ.

Σήμερα, οι Σαλαφίτες βρίσκονται και πάλι στο φως της δημοσιότητας. Οι δολοφονίες της Τουλούζης άνοιξαν έναν νέο κύκλο συζητήσεων όσον αφορά στον Σαλαφισμό της Ευρώπης. Οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη προτείνει μια λύση: Τον Δεκέμβριο του 2010, η αστυνομία έκανε εφόδους σε όλες τις σαλαφικές οργανώσεις της χώρας, όχι επειδή παραβίασαν κάποιο νόμο, αλλά … προληπτικά. Όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, οι έφοδοι έγιναν για χάρη μιας «πιο καλά οχυρωμένης δημοκρατίας». «Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να συμβεί η τζιχάντ, ούτε να πάρουν πρώτοι τα όπλα, για να αντιδράσουμε απέναντι σε κάποιες αντισυνταγματικές οργανώσεις», είπε το υπουργείο.

Η Γαλλία ακολούθησε μια διαφορετική τακτική, απαγορεύοντας την κάλυψη του προσώπου, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν των Σαλαφιτών.

Στη Νορβηγία, απαγορεύτηκε η κατασκευή τζαμιών, που χρηματοδοτούνται από τους Σαουδάραβες.

Εδώ και χρόνια, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τέτοιου είδους αντιμετωπίσεις θα καταλήξουν σε καταστροφή. Και αυτό αποδεικνύεται αλήθεια. Αυτού του είδους η «καταστολή» απλά σπρώχνει τους φονταμενταλιστές ακόμη πιο πολύ στο περιθώριο, κάτι που καταλήγει στην όλο και  πιο βίαιη ριζοσπαστικοποίησή τους.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη εργασία του ερευνητή Jean-Louis Pan Ké Shon, η γκετοποίηση των Βορειοαφρικανών μεταναστών στα προάστια του Παρισιού, προκάλεσε μια γενικότερη αίσθηση ντροπής και ενοχής, και αυτό οδηγεί σε «μια ψυχολογική αποσταθεροποίηση, που βρίσκεται πίσω από τις κρίσεις, και που καταλήγει στον κοινωνικό απομονωτισμό». Αυτός ο θεσμικός διαχωρισμός στη Γαλλία, καταλήγει ο ερευνητής, κρατάει τους Βορειοαφρικανούς μετανάστες οικονομικά αδύναμους, και απομονωμένους στα πιο φτωχά προάστια.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τον φονταμενταλισμό, και την γενικότερη παγκόσμια κρίση του Ισλάμ, τότε βλέπουμε πως υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για μια τέλεια καταιγίδα για την ριζοσπαστικοποίηση των νεαρών Μουσουλμάνων, σύμφωνα με τους μελετητές του Σαλαφισμού.

Αυτό αναφέρεται επανειλημμένα στο βιβλίο Global Salafism: Islam’s New Religious Movement του 2009, όπου οι συγγραφείς επιμένουν πως μόνο η ένταξη (και όχι η απομόνωση) θα οδηγήσει τους Σαλαφίτες στην μετριοπάθεια.

Η γαλλική πολιτική ηγεσία, προφανώς δεν ακούει τους ειδικούς. Λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα, η αντί-ισλαμική ρητορική έχει φτάσει σε πυρετώδη επίπεδα, ενώ οι δολοφονίες της Τουλούζης απλά χειροτέρεψαν τα πράγματα.

Για τους μετριοπαθείς Μουσουλμάνους, αυτή είναι μια ανησυχητική εξέλιξη. Η γενική και αδιάκριτη επίθεση εναντίον του Ισλάμ, απλά θα ωθήσει περισσότερους νεαρούς στις αγκάλες των ριζοσπαστών, λένε.

Όπως μου είπε ο Ιμάμης Barkati, «πολιτικοί όπως ο Wilders κάνουν κακό… εμείς προσπαθούμε να ενώσουμε τους Μουσουλμάνους, ώστε όλοι μαζί να ζήσουμε ειρηνικά. Όταν όμως οι πολιτικοί της Δύσης ξεκινούν την επίθεση εναντίον του Ισλάμ, τότε απλά ενισχύουν τους Σαλαφίτες, Και δυστυχώς,  το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη περισσότερο αίμα…».

 

Του Adnan Khan

http://www.theglobeandmail.com/news/opinions/opinion/in-europe-pushed-closer-to-islams-margins/article2378337/

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/03/2012 10:50:34

  Το τελευταίο διάστημα, όλο και πιο πολλοί απ αυτούς που πλένουν παρ μπριζ στα φανάρια της Θεσσαλονίκης, έχουν τα ίδια γένια με αυτούς της φωτογραφίας. Πολλοί, χωρίς καθόλου μουστάκι.
  Τα οποία γένια (μέχρι το λαιμό) αν δεν κάνω λάθος είναι χαρακτηριστικά των φανατικών, των Ταλιμπάν, και των Σαλαφιτών.
  Μήπως αρχίζει κάτι;

 2. anna avatar
  anna 25/03/2012 11:44:42

  Τί μπορούμε να κάνουμε γι'αυτή την ιστορία? Εμείς, ο κόσμος, γιατί αν περιμένουμε από το κράτος, σωθήκαμε. Δηλαδή, πώς θα γίνει να σταματήσει αυτή η μάστιγα, αυτός ο έλεγχος από κατοχικές δυνάμεις που υποχρεωνόμαστε να περνάμε κάθε φορά ,σε ΚΑΘΕ φανάρι! Συγκεκριμένες προτάσεις, παρακαλούμε.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ anna 25/03/2012 15:54:29

   Πιστεύω ότι τελικά θα μας σώσει ο Sakis.

 3. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 25/03/2012 12:26:31

  Τίνος πρόταση είναι να τους προωθήσουμε στην Ευρώπη?
  Του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ. Το ΠΑΣΟΚ φτιάχνει κέντρα επαναπροώθησης,
  δεν καταργεί παραταύτα το νόμο για την Ιθαγένεια. Ας ρωτήσουμε και τον Καμμένο?Στην Ευρώπη τους θέλει ή στο Μπαγκλαντές?

 4. ad avatar
  ad 25/03/2012 13:29:55

  Oι λαθρομεταναστες πρεπει να απελαθουν πισω στις χωρες τους. Οχι να τους στειλουμε σε αλλες ευρωπαικες χωρες. Πολλοι μουσουλμανοι λαθρομεταναστες στην Ελλαδα ειναι εξτρεμιστες και αυτο φανηκε και απο τα επεισοδια για το κορανι. Πρεπει να γινουν λοιπον μαζικες απελασεις και κλεισιμο των συνορων με ηλεκτροφορο φραχτη διαφορετικα θα ειμαστε στο ελεος των ισλαμιστων.

  • α.α avatar
   α.α @ ad 26/03/2012 15:18:27

   Δυστυχώς, πρόσφατα με ψήφους ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε η δικαστική απέλαση καταδίκων αλλοδαπών για πλημμελήματα, που ήταν δραστική και δεν μπορούσε να ανασταλεί, σε αντίθεση με τη δοικητική απέλαση.

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/03/2012 14:29:37

  Αὐτοί οἱ ἂνθρωποι εἶναι ὂχι μόνο ἀδίστακτοι,ἀλλά δέν ὑπολογίζουν καθόλου τήν ἀνθρώπινη ζωή...χειρότερα κι ἀπ' τά ζώα! Εἶχα τά ἂντερα,τό μετάνιωσα πάντως μετά, καί εἶδα κάπου μέσα στό ἲντερνετ, πώς ἀποκεφαλίζουν ἀνθρώπους, σουβλίζουν παιδιά,κι ἂλλα βασανιστήρια...νά τρελαίνεσαι...

  • juliet avatar
   juliet @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/03/2012 15:05:08

   Οταν ήλθε από τη Γαλλία η κόρη μου ,όπου έβλεπε μουσουλμάνο που έλεγε ...βάσταμαι μη τον σκοτώσω.Τι έγινε της λέω; Μάνα ,έχω ορκιστεί όπου τους συναντάω αν μπορώ θα τους σκοτώσω ,μια λέξη μόνο ΖΩΑ.
   Σκέψου ότι περπατούσε στο δρόμο και εσφιγγε το χέρι του παιδιού δυνατά να κλάψει για να γυρίσουν να τον προσέξουν.Εκεί να δεις τι γίνεται ,αν ήτανε ασυνόδευτες κυκλοφορούσανε όσο γνόταν πιο συντηρητικά για να είναι ήσυχες.

 6. hagan avatar
  hagan 25/03/2012 16:07:33

  Η συγκεκριμένη θρησκεία είναι ό,τι πιο εφιαλτικό,βάρβαρο,μισάνθρωπο έχει συναντήσει ο κόσμος της Μεσογείου στην μακραίωνη ιστορία του.Αδέλφια,μη γελιέστε.Όσο υπάρχει έστω και ένας από το Μάγκρεμπ ή τις ανατολικές παρυφές της Εύφορης Ημισελήνου στη γη μας...έχουμε τελειώσει,είτε το ξέρουμε είτε όχι.Finis Graeciae,finis Europae,πως το λένε...

 7. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 25/03/2012 16:34:15

  Σωστά όσα γράφουν οι παραπάνω σχολιαστές.

  Εγώ θα ασχοληθώ με το κεντρικό νόημα του άρθρου το οποίο είναι: "μην πιέζετε τους μουσουλμάνους. Αφήστε τους να κάνουν ότι γουστάρουν. Αλλιώς ριζοσπαστικοποιούνται και γίνονται πιο επικίνδυνοι"

  Δεν συμφωνώ με αυτό για αρκετούς λόγους.
  Πρώτα απόλα είναι ήδη πολύ επικίνδυνοι και ριζοσπαστικοποιημένοι. Η ώρα της πρόληψης έχει περάσει, βρισκόμαστε έτσι κι αλλιώς στην στιγμή της καταστολής και της αυτοπροστασίας.

  Μετά η θρησκεία τους ενθαρρύνει την επιθετική αντιμετώπιση "των απίστων" και μάλιστα ακόμη και ένας δολοφόνος (απίστων) μικρών παιδιών μπορεί να θεωρείται καλός μουσουλμάνος και να περιμένει να βρει γκόμενες και μέλια στον παράδεισο, αν απλώς προσεύχεται 5 φορές την μέρα και τηρεί κάποια θρησκευτικά τυπικά. Ο μουσουλμανισμός είναι μία εξτρεμιστική θρησκεία. Σχεδιάστηκε ως τέτοια. Έτσι η διάκριση μεταξύ ήπιων μουσουλμάνων και εξτρεμιστών είναι ατυχέστατη.

  Επίσης, έστω ότι υπάρχουν ήπιοι μουσουλμάνοι. Τι πρέπει να κάνουμε εμείς στην Ευρώπη; Να γίνουμε πειραματόζωα προκειμένου να διαπιστώσουμε πόσοι είναι οι καλοί και πόσοι οι κακοί;

  Κάθε τρεις και λίγο κάποιος μισοτρελαμένος μπορεί να θέλει να κάνει τζιχάντ. Ποιος μπορεί να με βεβαιώσει ότι σαν αντίποινα για μία επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν ή όπου αλλού, δεν θα αρχίσουν να "ριζοσπαστικοποιούνται", να ζώνονται με εκρηκτικά και να σκάνε στην καφετέρια που πίνω τον καφέ μου;
  Αυτό που λέω δηλαδή είναι ότι το αν θα ριζοσπαστικοποιηθούν δεν εξαρτάται μόνο από την δική μας στάση. Αν ήταν έτσι θα είχε περίπου δίκιο ο αρθρογράφος. Εξαρτάται και από την τρέλα που έχουν στο κεφάλι τους και τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουν και αντιδρούν στην οποιαδήποτε "αδικία¨ υποστεί το ισλαμ στην άλλη άκρη του κόσμου.

  Και τέλος, τους έχουμε μαζέψει στην Ευρώπη, τους ταίζουμε αλλού περισσότερο κι αλλού λιγότερο, τους ανεχόμαστε αλλού περισσότερομ κι αλλού λιγότερο αλλά δεν πάει πολύ να θέλουν να καθορίσουν το πως θα πολιτευόμαστε στις χώρες μας; Μεγάλη η χάρη τους δηλαδή... Θα πρέπει πχ οι Γάλλοι που δεν γουστάρουν να βλέπουν τσαντόρ, κελεμπίες, τουρμπάνια και τα λοιπά αξεσουάρ να περιορίσουν την δική τους πολιτιστική έκφραση μπας και ριζοσπαστικοποιηθεί κανένας αραπάς παραπάνω; Έλεος...

  Παιδιά, τραβάτε στην χώρα σας καλύτερα να ηρεμήσουν και τα δικά σας νεύρα και τα δικά μας...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Γιώργoς Αχαιός 25/03/2012 17:25:20

   Ο αρθρογράφος είναι Πακιστανός Μουσουλμάνος, που όμως ζει σε μια συντεταγμένη κοινωνία (Καναδάς) και όπου δεν υπάρχει το χάλι αυτό που ζούμε στην Ελλάδα (αλλά και στην Γαλλία, και αλλού).
   Επόμενο είναι να έχει μια πιο χαλαρή άποψη επί του κινδύνου που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.
   Σε εμάς, ήδη τα ποσοστά είναι τρομακτικά. Σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, υπάρχουν ήδη (πιστεύω) 2 εκατομμύρια ξένοι, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς είναι παράνομοι και λαθραίοι. Απ αυτούς, οι μισοί είναι Μουσουλμάνοι, οι περισσότεροι με ακραίες θρησκοληψίες (Πακιστάν, Αφγανιστάν, κλπ).
   Τρέμω στην ιδέα του τι έχει να γίνει αν αποφασίσουν ποτέ να μας ξεκάνουν, ή του τι ρόλο θα παίξουν στο εσωτερικό μας , αν γίνει ποτέ κανένα μπαμ με την Τουρκία.
   Θα κυνηγάνε τα γυναικόπαιδα στους δρόμους με τα γιαταγάνια.

 8. Kargia avatar
  Kargia 25/03/2012 17:28:19

  Είμαι σίγουρος ότι αν κάποιος τέτοιος ξεκινήσει κανά τέτοιο και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπές ανόητες δυνάμεις θα οργανώσουν κάτι συλλαλητήρια και πορείες μούρλια.

 9. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/03/2012 17:57:10

  Λίγο πρίν τά Χριστούγεννα,ταξίδευε ἡ μάνα μου γιά Αὐστραλία μέ τήν Etihad, ὃλοι οἱ ἐπιβάτες μέ γένια καί τουρμπάνια,δυό τρεῖς ἒλληνες ἦταν μόνο,μέχρι τόν ἒλεγχο τήν παρακαλοῦσα νά μήν πάει.Τό ὡραῖο εἶναι ὃτι εἶχε ξεχάσει ἓνα μαχαιράκι κρητικό στήν τσάντα της,τήν σταματᾶνε στόν ἐπόμενο ἒλεγχο,καί γιά νά μήν τό πετάξουν οἱ ὑπάλληλοι,πάω καί τό παίρνω ἐγώ,ἀκόμη τούς θυμᾶμαι πώς γυάλιζε τό μάτι τους ὃπως μᾶς κοιτούσαν...,σοῦ λέει, αὐτοί εἶναι δικοί μας...!

  • juliet avatar
   juliet @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/03/2012 18:30:31

   KYΘΗΡΙΟ
   έχω πάθει τη πλάκα της ζωής μου ,αστο αν το πάρει το μάτι σου ,μη πεις τίποτε ..μου έχει έλθει κεραμίδι ,δεν μπορώ να πω περισσότερα.
   Να σου με τα κρητικά μαχαίρια να γελάσεις.Βγήκαμε στο σπίτι στη Πάτρα μαχαίρι κρητικά,βρε ποιός τ΄έφερε ,τι είναι τούτο και πως ου ήλθε να πω της μανας μου για πλάκα ..μάγια σου κάνουν.Τελικά τα είχε η θειάμου στη βαλίτσα της πήγανε στη Κεφαλλονιά και της πέρασε .
   Eχω μάθει να ρίχνω μαχαίρι αν χρειαστεί.....

 10. ΥΠΕΡ avatar
  ΥΠΕΡ 25/03/2012 18:04:15

  Το ισλάμ ειναι ακραία θρησκεία. Εμπλεκεται σε καθε εκφανση της καθημερινης ζωης των πιστων του και τοθς ελεγχει απολυτα. Ειναι το ακρως αντιθετο απο αυτο που εμεις αποκαλουμε Δημοκρατια. Ακρως επικινδυνο. Πρεπει να κανουμε τα παντα για να μην αναπτυχθει στην χωρα μας.

 11. S.P. avatar
  S.P. 25/03/2012 18:23:40

  Πόσοι γνωρίζουν ότι ο Ναύαρχος Κόδριγκτον με την βύθιση του τουρκοαιγυπτιακού στόλου στο Ναυαρίνο (είμαι από εκείνα τα μέρη και ξέρω - το γράφουν άλλωστε και έγκυροι ιστορικοί) απέτρεψε στο παρα 5' την ισλαμοπίηση της Πελοποννήσου; Το σχέδιο του νικητή Ιμπραήμ ήταν η μεταφορά των Πελοποννησίων στην Αίγυπτο και η αντικατάσταση τους από αραπάδες της Αιγύπτου.
  Σήμερα χάρις την τρομακτική αδιαφορία του πολιτικού συστήματος και των εκπροσώπων του υπάρχει περίπτωση να εφαρμοσθεί με άλλη μορφή.
  Δεν τους θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους, που ήρθαν απρόσκλητοι. Τους θέλουν τα λαμόγια για εκμετάλλευση.
  Να φύγουν και να πάνε εκεί απ' που ήρθαν.

  • Γιώργoς Αχαιός avatar
   Γιώργoς Αχαιός @ S.P. 25/03/2012 21:29:50

   Ο Ιμπραήμ δεν είχε νικήσει όταν έγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου. Είχε την υπεροχή αλλά δεν είχε σιγουρέψει την νίκη.
   Η ναυμαχία του ναυαρίνου τον έστειλε πολύ πιο γρήγορα σπιτι του, οπότε δεν γνωρίζουμε τι θα συνέβαινε. Ο Κολοκοτρώνης του είχε αρχίσει πόλεμο φθοράς που μπορεί να απέδιδε καρπούς (εφόσον δεν μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο).

   Είχε πράγματι σχεδιο να μεταφέρει έλληνες στην αφρική και αφρικανούς εδώ αν νικούσε. Δεν ξέρω όμως αν ήταν ρεαλιστικό σχέδιο. Η πελοποννησος είχε σχεδόν 400.000 πληθυσμό, μεγάλο νούμερο για την εποχή.

   Έτσι είχαν αν θυμάμαι καλά τα ιστορικά γεγονότα.
   Βέβαια συμφωνώ απόλυτα με το νόημα του σχολίου σου, ότι δηλαδή αυτό που ήθελε να μας κάνει ένας άσπονδος εχθρός (να μας φέρει εδώ έναν τεράστιο αριθμό μουσουλμάνων), το επιτρέπουμε μόνοι μας να συμβαίνει στην χώρα μας και στους εαυτούς μας.

 12. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 25/03/2012 18:48:36

  Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους μουσουλμάνους , αρκεί να είναι στις υπανάπτυκτες χώρες τους και να σφάζονται μεταξύ τους. Οχι στην Ευρώπη και κυρίως, όχι στη χώρα μου! Αν η Ευρώπη έχει ενοχές από τη συμπεριφορά της στις πρώην αποικίες της , ας κυττάξει ν'απαλλαγεί από την'' λευκή ενοχή'',προτού οι ευρωπαίοι καταντήσουν μειοψηφίες στα σπίτια τους. Το Ισλάμ είναι θρησκεία που κυριαρχεί ο φανατισμός, ο μισανθρωπισμός , η βαρβαρότητα. Η χώρα μου μ'ενδιαφέρει που έχοντας τόσα πολύ σοβαρά προβλήματα , έχει ένα 20% που αντιστοιχεί σε μετανάστες, μουσουλμάνους και παράνομους στην πλειοψηφία τους, που δεν θέλουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Ακριβώς λόγω των προβλημάτων μας , δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης και η ροή αυξάνεται καθημερινά ανεξέλεγκτα ....Μία κατάσταση που οδηγείται σε απρόβλεπτες εξελίξεις τόσο για τον κόσμο, όσο και για τη χώρα, δεδομένων των γειτόνων της...Kαι σε τελευταία ανάλυση, εγώ δεν θυμάμαι τη χώρα μου ποτέ έτσι. Δεν γουστάρω να τη βλέπω έτσι!

 13. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 25/03/2012 18:59:03

  Είχα συζήτηση πριν λίγο με έναν Μπαγκλαντεσιανό σε Βενζινάδικο
  Σου βάζουν ένσημα ρωτάω?
  50 ένσημα για άντεια παραμονής απαντάει !

  Αν τα ένσημα γίνουν 300 δεν ανανεώνει κανένας χαρτιά

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αξύριστος Μαρξιστής 25/03/2012 21:56:27

   Το φοβερό είναι ότι οι διάφοροι λαθρο-αφροασιάτες βγάζουν άδειες παραμονής ενώ ΕΙΝΑΙ 100% ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Απλά πέρασαν το ποτάμι και μας ήρθαν! Ο Σαμαράς να μην δεχθεί καμία τέτοια άδεια παραμονής, έχουν όλες βγει με πλαστά χαρτιά και με καλοπληρωμένους ανθέλληνες Συριζαίους δικηγόρους. Στον Καναδά άπαξ και έχεις μπει παράνομα, δεν σου βγάζουν άδεια παραμονής στον αιώνα τον άπαντα.
   Είναι τραγικό στην Ελλάδα να έχει γίνει μία τέτοια συμμαχία μεταξύ ισλαμιστών λαθρομεταναστών και Αριστεράς. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το αναδείξει η ΝΔ και να γνωρίζει ότι μόνο θα κερδίσει από κάτι τέτοιο.
   Οσο για τον συντάκτη του άρθρου, "γέμει υποκρίσεως", που λέει το Ευαγγέλιο:
   1. Πού είναι η διαμαρτυρία των κοινοτήτων των μουσουλμάνων κατά των σαλαφιστών, αφού (υποτίθεται) οι άλλοι τους καταδικάζουν; Είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ηγέτης των Προτεσταντών ότι είναι απαράδεκτο που ο Προτεσταντισμός καταδικάζει τις εικόνες, και όμως να παραμένει Προτεστάντης! Αν η πλειονότητα των μουσουλμάνων θρησκευτικών ηγετών καταδικάζουν τέτοιες απόψεις όπως των σαλαφιστών και θεωρούν ότι κάνουν κακό στην πίστη τους, πού εκφράζουν αυτή τη δημόσια διαφωνία τους; Η ουσία είναι ότι όλοι τα ίδια σκ... είναι (συγγνώμη για το χυδαίο της έκφρασης, αλλά αυτή είναι η ουσία).
   2. Γιατί δεν κάνει ο δημοσιογράφος στον "μετριοπαθή" ιμάμη την απλούστατη ερώτηση:
   Επιτρέπεται στον μουσουλμάνο η αποστασία από το ισλάμ και η δημόσια έκφραση της άρνησης της πίστης του, είτε μέσω της έκφρασης αγνωστικισμού, είτε αθεϊσμού, είτε της προσχώρησης σε άλλη θρησκεία;
   Αυτή η ερώτηση είναι η λυδία λίθος για να κρίνουμε τη συμβατότητα του ισλάμ με μία δημοκρατική κοινωνία.
   Η απάντηση είναι, απλούστατα, ένα κατηγορηματικό "όχι". Η αποστασία τιμωρείται υποχρεωτικά με θάνατο. Από το ίδιο το Κοράνι.
   Ο Bernard Lewis, κορυφαίος ανατολιστής ιστορικός, έχει γράψει ότι "δεν υπάρχει μετριοπαθές ισλάμ". Το επαναλαμβάνει μελαγχολικά ο καθόλου ισλαμοφοβικός Régis Debray.

 14. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/03/2012 22:11:30

  Ἐγώ ἒχω καί μιά ἂλλη ἀπορία μέ τούς Πακιστανοαφγανοδενσυμμαζεύεται,πολλοί κυκλοφοροῦν μέ αὐτοκίνητα πού,βεβαίως,ξεφορτωνόμαστε ἐμεῖς...Μέ τί χαρτιά, ἀσφάλειες,διπλώματα; Νά παρακαλεῖ κανείς μόνο νά μήν φιληθεῖ μαζί τους...,γιατί ἂκρη θά βγάλει;

 15. christof avatar
  christof 25/03/2012 22:23:27

  Η Ευρωπη με τη δημοκρατικοτητα της και την ανεκτικοτητα της ,να επιτρεψει στους μουσουλμανους που επιμενουν με φανατισμο στα ηθη και τα εθιμα της θρησκειας τους να δικαζονται με βαση της αρχης του ισλαμικου νομου.Εκλεψες? κοψιμο χεριου. σκοτωσες? αποκεφαλισμο.βιασες?λιθοβολισμο.Ο νομος του ισλαμ,η σαρια,νομος για τους μουσουλμανους και στην Ευρωπη.

 16. dem avatar
  dem 25/03/2012 23:17:29

  Σήμερα 25η Μαρτίου, επέτειο της επανάστασης ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό, να μην ξεχνάμε οτι ήταν και μιά επανάσταση των χριστιανών ελλήνων εναντίον του καταπιεστικού όσο και οπισθοδρομικού ισλάμ. Άρα το άρθρο είναι περισσότερο επίκαιρο σήμερα που έχουμε να κάνουμε με άτομα τύπου Βερέμη, Ρεπούση, Δραγώνα κ.λ.π. που ζητάνε τον επαναπροσδιορισμό της Ελλάδος με την νεοΟθωμανική Τουρκία. Εξάλλου και το ταξίδι ΓΑΠ αυτή την έννοια έχει, όπως και τα συστημικά κανάλια με τα σήριαλ τους και οι κουμπαριές εκατέρωθεν. Σήμερα συνέβη στην Τουλούζη. Αύριο θα συμβεί στην Μουρούζη, αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας. Και ποιά μέτρα είναι αυτά; Αμεση επαναπροώθηση στις πατρίδες τους όλων των αφροασιατικών μουσουλμανικών πληθυσμών που έχουν εξαπλωθεί σαν λοιμός στη χώρα μας.
  Αύριο θα είναι πολύ αργά για αυτά που θα ζήσουν τα παιδιά μας.

 17. popaia avatar
  popaia 26/03/2012 00:32:45

  Στην Ελλάδα η κατάσταση αυτή είναι ηθελημένη. Δεν πρόκειται ούτε για αδιαφορία του πολιτικού συστήματος ούτε για ανοργανωσιά αλλά για εκτέλεση συμβολαίου. Εάν δεν ήθελαν τους ισλαμολαθρό θα μπορούσαν πολύ απλά να εφαρμόσουν τη συνθήκη Σέγκεν. Και θα είχε λυθεί το πρόβλημα. Όπως εφάρμοσαν τη συμφωνία που υπέγραψε ο ΓΑΠ με τον Τζεμ το 2000 κι εκκαθάρισαν τους Κούρδους εν μία νυκτί. Εκεί γιατί δεν ίσχυσε η αδιαφορία κι η ανοργανωσιά; Κι η κατάπτυστη Αριστερά που είναι πιο πουλημένη κι απ' τον ΓΑΠ δεν έφερε καμία αντίρρηση παρά κόπτεται μόνο για τα άξεστα λεφούσια των ισλαμοτριτοκοσμικών που αποκαλεί μετανάστες. Σιγά μην είναι μετανάστες οι ορδές που κουβαλιούνται σε μια χώρα φαλιρισμένη εν γνώσει τους ότι εδώ δεν υπάρχει δουλειά ούτε για δείγμα. Υποχείρια μαφιών, μυστικών υπηρεσιών και διάφορων κέντρων είναι. Κι η Αριστερά μαζύ με όλο το σύστημα εξυπηρετεί το γεωπολιτικό σχέδιο των ΗΠΑ για ισλαμοεποικισμό της Ευρώπης μέσω και Ελλάδας. Γι αυτό ζητάνε ακύρωση της Δουβλίνο 2 και κανείς δε μιλάει για τη Σέγκεν. Για να μπάζουν μέσα εκατομμύρια που θα είναι ελεύθερα ή να μείνουν εδώ για "μπίζνες" , δηλαδή εγκληματικές δραστηριότητες, ή να φύγουν για Ευρώπη. Άλλωστε αν υπήρχε η βούληση για αναχαίτιση του φαινομένου δεν θα ψήφιζαν μεσ΄την τούρλα του σαββάτου και μεσ' την τραγωδία μας νόμους για την ιθαγένεια και αντιρατσιστικούς νόμους.
  Το καλύτερο Christof ξέρεις ποιό θα ήταν; Να εφαρμόζεται ο νόμος της Σαρία όχι μόνο στους μουσουλμάνους αλλά και σε όλους τους "αντιρατσιστές"! Αυτό τους χρειάζεται και θα ήταν απολύτως δίκαιο. Να αποδείξουν στην πράξη πόσο λάτρεις "του πολιτισμού και της κουλτούρας των άλλων" είναι. Και να υποστούν οι ίδιοι την κτηνώδη βαρβαρότητα που ζητάνε να υφίστανται άλλοι άνθρωποι, γυναίκες, αντιφρονούντες, παράνομοι, "άπιστοι", κλπ.

 18. banksy avatar
  banksy 26/03/2012 00:38:32

  η ισσοπεδωση ειναι απαρχη του φασισμου..
  Εδω και 3 χρονια εφυγα απο το μαντρι της αριστερας ,δεδομενου οτι λειτουργει ως δουρειος ιππος στην παραπληροφορηση και στην διαμορφωση ανθελληνικων συνειδησεων,με προσχημα τα εργασιακα κεκτημενα,αγωνες κτλ..
  ποτε δεν ημουν ρατσιστρια,αλλα δυστηχως με βαφτιζουν καθημερινα λογω των θεσεων μου πανω στο μεταναστευτικο..
  θεωρω οτι ειναι ΑΠΛΗ λογικη μια χωρα δεκα εκατομμυριων να μην μπορει να δεχτει 4 εκατ.ΛΑΘΡΟμεταναστες,οι οποιοι διαλεγουν την Ελλαδα ως πυλη εισοδου λογω της ελαστικοτητας των αρχων..
  ως γυναικα και ως ανθρωπος θλυβομαι να βλεπω εξαθλιωμενα παιδια,κυριως παλαιστινιους...εκει οντως πιστευω οτι πρεπει να απλωσουμε χερι βοηθειας..
  απο κει και περα υπαρχει μια ΛΕΠΤΗ γραμμη,που διαχωρηζει τον προσφυγα απο τον ΜΠΟΥΚΑΔΟΡΟ.
  βαση στατιστικων ειναι 24 με 40 ετων ,αρρενες με ακροισλαμιστικες καταβολες.κοινως ειναι ετοιμος στρατος,και ευπλαστος για οτιδηποτε..
  το μεγαλο κυμα απο Αλβανια ,και περιξ,αποροφηθηκε χαρη στην αγροτικη τοτε απασχοληση και της οικοδομης οποτε δεν ειχαμε εξαρση της εγκληματικοτητας...
  σημερα λοιπον...
  οι Αλβανοι που ζουσαν νομιμα και εργαζονταν εδω εχουν φυγει,και μειναν τα καλασνικοφ με τους αναλογους εγκληματιες.
  το λαθρεμποριο οργιαζει μερα μεσημερι σε ολη την Ελλαδα ,με την αστυνομια απραγη.
  τα ΜΜΜ ειναι κατελημενα απο λαθρεπιβατες,ανεμβολιαστους,ως φορτηγα μεταφορας των εμπορευματων.ΠΟΤΕ δεν κοβουν προστιμο οι ελενκτες ,εν αντιθεση με μας οπου εξαντλητε φυσικα ο νομος.
  τα νοσηματα,η παρανομη πορνεια ,και τα ναρκωτικα οργιαζουν ,με την κυβερνηση να κοιτα απο μακρια.
  η γραμμη τρενων και λεωφορειων κατεβαζει περι τους 500 καθημερινα απο τον Εβρο..
  η γειτονια μου πλεον εχει ''μαυρισει''με καταληψεις σε υπογεια και πεζοδρομια..
  ειναι απλα μαθηματικα οτι εφοσον εχει τιγκαρει το κεντρο ,θα εξαπλωνονται και αλλου..
  δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει πεσει θυμα ληστειας απο εγχρωμους,αλβανους και ρουμανους.
  οι αριστερατζες και οι ΜΚΟ εχουν βαλθει να κανουν το ασπρο μαυρο.με λαικισμους προκαλουν το κοινο αισθημα σε αποπροσανατολισμο,κανοντας λογο για κακομοιρους μεταναστες οι οποιοι φυσικα εχουν σφαξει μεγαλο αριθμο γεροντων ,τον Κανταρη,περιπτεραδες,και τελειωμο δεν εχει..αν σπασει νυχι εγχρωμου αμεσως κινητοποιουνται μηχανισμοι,υπερασπισης,κτλ,και τα γνωστα αντιραστιστικα οπου ειναι 3 και ο κουκος πλεον.
  πρεπει επειγοντως ..
  1.στρατοπεδα φιλοξενιας,με την απαραιτητη φυλαξη,ως την απελαση.
  2.αρνηση του ΔΟΥΒΛΙΝΟ,αλλιως τους αμολαμε απο την Πατρα,και δεν τους δεχομαστε πισω.τρελιτσα αυτοι ,τρελιτσα και μεις.
  ναρκες στα συνορα,και ρανταρ κατα μηκος του Εβρου.θερμενομενες καμερες και αποθηση προς τουρκια...
  2 περιστατικα φετος στην Ιταλια...2 πλοιαρια αφημενα στην τυχη τους ,με την γνωστη μεθοδο του sos.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΔΕΝ τους μαζευουν..οποτε παιρνουν το μηνυμα.λυπηρο που εχει θυματα αλλα DURA LEX ,SED LEX...
  ΟΣΟ για τα γηγενη σκουληκια ,που λεγονται δυστηχως Ελληνες,οποιος συλλαμβανεται να διακινει,να νοικιαζει τρωγλες,να απασχολει παρανομως ,και ολα τα συναφη,ποινες φυλακισης που θα χασουν τον υπνο τους...
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ομως κυριοι εχουν μια και μονο αιτια...
  την ελλειψη δικαιοσυνης,αλληλεγγυης,εθνικης συνειδησης,πατριωτισμου,και φυσικα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ...
  ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ σε ολους...ευχαριστω για τον χρονο σας..

  • Σικελιανος avatar
   Σικελιανος @ banksy 26/03/2012 01:16:53

   Ηταν Μαρτιος του 2011.. εχω φυγει βιαστικα απο το σπιτι και δεν πηρα μαζι μου λεφτα ουτε ταυτοτητα... πηγαινα να δωσω εξετασεις για ενα μεταπτυχιακο που εκανα.. παρκαρα πολυ μακρια και αρχισα να τρεχω για να προλαβω... ημουν δυο στασεις μακρυα απο τον προορισμο μου με τα ποδια και η ωρα με κυνηγουσε ανελεητα... εκεινη τη στιγμη ανεβαινω σε ενα λεωφορειο που μολις περασε για τις 2 στασεις ωστε να κερδισω λιγο χρονο.. χωρις λεφτα και χωρις εισιτηριο... στην επομενη σταση μπαινει ο ελεγκτης... με τσακωνει και μαζι με μενα αλλη μια κοπελα και 3 μεταναστες... μας κατεβαζουν κατω.... η κοπελα εδειξε ταυτοτητα, της εριξαν το προστιμο και εφυγε... εγω δεν τους επεισα για τα στοιχεια μου (παρολο που μεχρι και ΑΦΜ τους εδωσα) και με κρατησαν.. τους τρεις μεταναστες ουτε στοιχεια τους ζητησαν ουτε τιποτα... τους εκαναν συσταση να μην ξανασυμβει σε κατι κουτσοαγγλικα της κακιας ωρας ενω εγω τους παρακαλουσα να με αφησουν διοτι δινω εξετασεις και εκεινοι εξαντλησαν ολη τους αυστηροτητα.. τηλεφωνουσα στην γυναικα μου δεν το σηκωνε..τηλεφωνουσα στον πατερα μου δεν το σηκωνε.... με πηγαν στο τμημα και με κρατησαν μεχρι να ερθει καποιος να επιβεβαιωσει τα στοιχεια μου.... και να μου φερει και λεφτα.... αποτελεσμα?.. εμεινα 5 ωρες στο τμημα μεχρι να ερθει η γυναικα μου απο την δουλεια της.. πληρωσα το προστιμο (δικαιως) αλλα εχασα και τις εξετασεις του μεταπτυχιακου μου για το οποιο ειχα χρυσοπληρωσει ... για το ιδιο αδικημα εγω ταλαιπωρηθηκα αφανταστα (δικαιως... το κακο μου το κεφαλι εφταιγε) , εχασα λεφτα, μεταπτυχιακο, αξιοπρεπεια.. ενω οι 3 γενειοφοροι μελαμψοι μεταναστες συνανθρωποι μου εφυγαν με την βαρια τιμωρια της ηπιας επιπληξης χωρις κανενα αλλο ελεγχο.. οποια ισονομια και δημοκρατια...

   • juliet avatar
    juliet @ Σικελιανος 26/03/2012 07:11:25

    Σικελιανό,
    Καλημέρα ,καλή βδομάδα
    δεν φταίνει οι μελαψοί ....τα κομπλεξάκια που τους είπανε ότι ετσι δείχνουν Ευρωπαίοι .Πρν από καιρό ήμουν στο καρφουρ Αμπελοκήπων ,περίμενε ένας Αλβανός και άρχισε να διαμαρτύρεται για την αργοπορία της ταμίας.Του λέω αν δεν σου αρέσει ..στη χώρα σου.Περιττό να σου πω ,μερικά γερόντια ,μου την είπαν.Δεν άντεξα και τους είπα...μετά από λίγα χρόνια θα τρέχετε να κρυφτείτε αλλά δεν θα σας παίρνουν τα πόδια σας ,βόδια.

    • Σικελιανος avatar
     Σικελιανος @ juliet 26/03/2012 11:22:39

     Αλιμονο δεν ειπα οτι φταινε οι μελαμψοι.. αλλα ενα συστημα που πιανει για το ιδιο αδικημα (μη επικυρωμενο εισιτηριο) εναν Ελληνα (που δικαιως υφισταται την ποινη και ας ηταν πολλαπως τσουχτερη και που κρατειται στο τμημα επειδη δεν ειχε μαζι του ταυτοτητα) ενω απο τους αλλοδαπους για το ιδιο αδικημα δεν ζηταει ουτε τα στοιχειωδη (οχι λεφτα αλλα ουτε χαρτια..τιποτα απολυτως) και τους αφηνει με μια επιπληξη μονο δημοκρατικο και φυσικα δεν διαπνεεται απο ισονομια.. φτασαμε στο σημειο να ειμαστε υποδεεστεροι των μεταναστων απεναντι στον νομο.. (δεν ζηταω να ειμαι ανωτερος..ζηταω να μην ειμαι κατωτερος..τουλαχιστον στον τοπο που γεννηθηκα και ζω..)

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Σικελιανος 26/03/2012 11:38:41

      Ὂχι κύριε,νά ζητᾶτε νά εἶστε ἀνώτερος ἀπό ΜΗ νόμιμους καί μάλιστα στόν τόπο πού γεννηθήκατε!

     • juliet avatar
      juliet @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/03/2012 15:46:18

      Ακριβώς κύριε να ζητάς να είσαι ΑΝΩΤΕΡΟΣ ,αν θεωρείς τον εαυτό σου ίδιο με το κάθε απόβρασμα, λυπάμαι αλλά ...δεν θέλω να πω περισσότερα ,αλλά μην παραπονίεσαι.

    • banksy avatar
     banksy @ juliet 26/03/2012 11:52:49

     στο carefour αμπελοκηπων ελληνα δεν βλεπεις...

 19. banksy avatar
  banksy 26/03/2012 01:47:30

  ηταν γεναρης του 2012.. ανεβαινω στο λεωφορειο μετα την δουλεια κατακοπη...ηθελα 2 στασεις για να κατεβω...τιγκα το λεωφορειο..χτυπαω το εισητηριο..μπαινει ενας επαιτης...λεω δεν βαριεσαι 2 στασεις ειναι θα παρω το πισω που ειναι αδειο.στο πισω μπαινει ελενκτης...μου λεει εισαι παρανομη,πρεπει να εχεις εισητηριο του 1.40.του λεω το χτυπησα στο μπροστα και κατεβαινω στην επομενη.μου λεει δεν γινετε εισαι παρανομη..ξανα παλι απο την αρχη...του λεω δεν βλεπεις οτι δεν εχω σκοπο να παραβατησω?ΧΤΥΠΗΣΑ για 2 στασεις...για το ιδιο παραπτωμα,ριχνει καμπανα σε μενα και ενα παλικαρι,και 2 φιλλιπινεζες απλα τους εκανε επιπληξη. την επομενη εκανα καταγγελια στον ΟΑΣΑ.φωνη βοωντος εν τη ερημω.. οι συγκεκριμενοι με τραμπουκισμους και υφος δεκα καρδιναλιων,παιρνουν ποσοστα με το κεφαλι..οποτε το ηθικο παει περιπατο... του ειπα,τροικανε κρατικοδιαιτε,κοντοζυγωνει η ωρα που θα εισαι μονος στο δρομο,και θα δεις τι σημαινει νταβατζιλικη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.