#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/06/2012 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Γερμανοί καταγράφουν τα σενάρια διάλυσης του ευρώ...Ένα έγγραφο-φωτιά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο οποίο εξετάζεται το σενάριο κατάρρευσης της Ευρωζώνης, δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα Spiegel-Online με τίτλο

«Το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών παρουσιάζει ζοφερό σενάριο κατάρρευσης του ευρώ» και υπότιτλο «Η ανάπτυξη θα κατέρρεε μαζικά, η ανεργία θα αυξανόταν σε αριθμό μεγαλύτερο των πέντε εκατομμυρίων:

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών εκτιμά για την περίπτωση κατάρρευσης της Ευρωζώνης καταστροφικές συνέπειες για τη γερμανική οικονομία».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα μία ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη γερμανική οικονομία σύμφωνα με έγγραφο από το Υπουργείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στον πρώτο χρόνο όπου η Γερμανία θα επέστρεφε στο εθνικό της νόμισμα, η ανάπτυξη θα κατέρρεε έως και 10%, ενώ η ανεργία θα ανέβαινε ξανά καταγράφοντας πάνω από πέντε εκατομμύρια ανέργους.«Αποτιμώντας τέτοιου είδους σενάρια, άλλη μια τέτοια ακριβή διάσωση φαίνεται ως το μικρότερο κακό», αναφέρει το περιοδικό βασιζόμενο στα λεγόμενα υπαλλήλου του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών.


Σχετικά με την Ελλάδα, σημειώνεται ότι η κατάσταση παραμένει τεταμένη παρά την συγκρότηση κυβέρνησης με κορμό την Νέα Δημοκρατία του συντηρητικού Αντώνη Σαμαρά, η οποία ζητά άμεσα να χαλαρώσουν οι όροι του προγράμματος λιτότητας.

Επιδιώκεται να ληφθούν λιγότερα μέτρα λιτότητας και δύο χρόνια επιπλέον χρόνος για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων, όπως αναφέρεται στο στρατηγικό έγγραφο. Ωστόσο, η καγκελάριος Μέρκελ είχε ήδη προηγουμένως αποκλείσει παραχωρήσεις προς την Ελλάδα.

Παράλληλα το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι ανοίγονται νέες εστίες πυρκαγιάς,όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Η οικονομία της Ιταλίας εξακολουθεί και συρρικνώνεται, ο λαός αντιτίθεται στο πρόγραμμα λιτότητας του Πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, η νεανική ανεργία αγγίζει τρομακτικές τιμές. Από την άλλη η Ισπανία έλαβε από τους εταίρους της Ευρωζώνης δανειακή βοήθεια ύψους μέχρι και 100 δις ευρώ για τη στήριξη των εξασθενημένων τραπεζών αλλά παρόλα αυτά τιμωρείται στις αγορές με επιτόκια σε επίπεδα ρεκόρ για τα κρατικά της ομόλογα.

Καταλήγοντας το δημοσίευμα αναφέρει ότι για την προώθηση της ανάπτυξης οι τέσσερις μεγάλες οικονομίες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας συμφώνησαν σε ένα σύμφωνο ανάπτυξης ύψους 130 δις ευρώ. Αντί να γίνεται μόνο επίμονη λιτότητα, θα πρέπει τώρα να τεθεί σε κίνηση η οικονομία. Αναμένεται επίσης και ο φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών – ακόμη και σε έναν αρχικά μικρότερο κύκλο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, παρά τις πολιτικές προσπάθειες οι περισσότεροι Γερμανοί, Γάλλοι, Ισπανοί και Ιταλοί θεωρούν τις δανειακές βοήθειες προς την Ελλάδα χαμένες. Οι κάτοικοι των τεσσάρων μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης θεωρούν σίγουρο ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ τα χρήματα που δανείστηκε εν μέσω κρίσης. Στη Γαλλία το ποσοστό που συμμερίζεται αυτή την άποψη ανέρχεται στο 85%, στη Γερμανία στο 84%, στην Ισπανία στο 72% και στην Ιταλία στο 65%.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 25/06/2012 16:14:02

  "Yδωρ θολερόν και απαίδευτον ψυχήν ου δει ταράττειν."
  "Το θολωμένο νερό και τον ακαλλιέργητο άνθρωπο δεν χρειάζεται να ταράζουμε" ~Ισοκράτης (436-338 π.Χ.)

  «Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα πολλά στην Ανθρωπότητα, όσα ο Ελληνικός Λαός, και να έχει πολεμηθεί τόσο πολύ από τόσους πολλούς λαούς οι οποίοι δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα σ' αυτήν.»
  ~Friedrich Nietzsche (1844-1900)

 2. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 25/06/2012 18:48:58

  Για το λογο αυτο, μην εκπλαγουμε εαν δουμε τη Γερμανια να ειναι η πρωτη χωρα που θα εγκαταλειψει το ενιαιο νομισμα εαν τεθει θεμα εξοδου χωρας απο το Ευρω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.