#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/06/2012 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Γερμανοί αποκαλύπτουν πως θέλουν τη Νέα ΕυρώπηΑποκαλυπτικό δημοσίευμα για το πώς θα είναι η μελλοντική Ευρώπη, από το περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει σήμερα Δευτέρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ετοιμάζεται σχέδιο για πραγματική πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης και ήδη οι Ρομπέι, Μπαρόζο, Γιούνκερ και Ντράγκι εργάζονται πάνω σ' αυτό το σχέδιο.

Όπως αποκαλύπτεται, ένας πρόεδρος, ο οποίος θα κληθεί εν τέλει να αναλάβει καθήκοντα ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, θα διευθύνει την ομάδα των υπουργών, η οποία θα ελέγχεται από ένα νέο ευρωπαϊκό όργανο, στο οποίο θα έχουν έδρα εκπρόσωποι των εθνικών κοινοβουλίων.

Οι χώρες δε θα μπορούν να δημιουργούν μόνες τους νέα χρέη καθώς θα πρέπει να ζουν μόνο με τα έσοδα που εισπράττουν. Οποιαδήποτε χώρα χρειάζεται περισσότερα χρήματα από αυτά που έχει στη διάθεσή της θα πρέπει να γνωστοποιεί τις ανάγκες της στην ομάδα των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία θα αποφασίζει τότε αν τα αιτήματά της είναι δικαιολογημένα και σε ποιο ύψος. Στη συνέχεια θα εκδίδονται ευρωομόλογα για να χρηματοδοτούνται τα νέα αυτά χρέη.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα αν μείνει στην Ευρώπη δε θα μπορεί να δημιουργεί νέα χρέη αλλά να ζει με τα έσοδά της. Είναι όμως καλύτερο αυτό από το θάνατο που θα φέρει η δραχμή.

Το σχέδιο, πάντως, ανοίγει ορθάνοιχτο παράθυρο για την έκδοση στο άμεσο μέλλον των ευρωομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sabas avatar
  sabas 11/06/2012 10:58:01

  Το συμπέρασμα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά:
  "Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα αν μείνει στην Ευρώπη δε θα μπορεί να δημιουργεί νέα χρέη αλλά να ζει με τα έσοδά της. Είναι όμως καλύτερο αυτό από το θάνατο που θα φέρει η δραχμή."

  Για να μείνουν με αυτούς τους όρους η Ελλάδα και όλα τα PIIGS στην Ευρώπη, θα πρέπει ως πρώτη κίνηση να κουρευτούν ή να καλυφθούν με τυπωμένο νέο χρήμα, τα χρέη τους που ξεπερνούν τό "ιερό όριο" του 60% του ΑΕΠ. Ετσι τα κράτη αυτά θα επιστρέψουν στις αγορές, η υφεση θα σταματήσει, και θα υπάρξει τουλάχιστον ισοσκελισμένος αν όχι πλεονασματικός προυπολογισμός. Μόνο υπ' αυτή την προυπόθεση, μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία μιας πραγματικά ενωμένης Ευρώπης. Με άλλα λόγια επανερχόμαστε πάντα στην μοναδική λύση του προβλήματος που δεν είναι άλλη απο το τύπωμα χρήματος κάθε φορά που οι Υπερτράπεζες επιχειρούν μια "αρπαχτή" μέσω του κλεισίματος των αγορών και την ληξιπροθεσμοποίηση των δανείων με την απαίτηση άμμεσης πληρωμής τους που κανείς δεν εγγυάται πως όταν μειωθεί ο δανεισμός των χωρών στο 60%.
  Οι τραπεζίτες μπορεί να απαιτήσουν πάλι να κατέβει αυτό το όριο στο 40 ή το 20 ή και στο 0 %.
  Η οριστική απαλλαγή απο το πρόβλημα της κρίσης θα ήταν ο μηδενισμός των δανείων τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Αυτό όμως θα ήταν η κατάργηση του τραπεζικού συστήματος και άρα του καπιταλισμού και το πέρασμα σε μια κοινωνία ανταλλακτικής οικονομίας και αειφόρου ήπιας ανάπτυξης όπως πρεσβεύουν οι διάφορες "αυτόνομες κοινότητες", πράγμα που θα οδηγήσει σε διαρκή ύφεση και το ανθρώπινο είδος σε συρρίκνωση οπισθοδρόμηση και τελική εξαφάνιση όπως συμβαίνει με κάθε έμβιο είδος που παύει να αναπτύσσεται...

 2. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 11/06/2012 13:10:37

  "Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα αν μείνει στην Ευρώπη δε θα μπορεί να δημιουργεί νέα χρέη αλλά να ζει με τα έσοδά της. Είναι όμως καλύτερο αυτό από το θάνατο που θα φέρει η δραχμή.

  Το σχέδιο, πάντως, ανοίγει ορθάνοιχτο παράθυρο για την έκδοση στο άμεσο μέλλον των ευρωομολόγων."

  Ἀφ' ἧς στιγμῆς "Εὐρώπη" θὰ σημαίνει πλέον ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ἀπὸ τὸν λαὸ ὄργανα, καὶ ὄχι τοὺς διάφορους βὰν Ρομπέη, δὲν εἶναι ἀναγκαστικὰ κακὴ προοπτικὴ παραμονῆς στὴν Εὐρώπη ἡ παραπάνω.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 11/06/2012 22:54:53

  1 ΤΡΙΣ - Η ΑΦΙΣΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

  Με αφορμή την μαύρη επέτειο της Σφαγής του Διστόμου από τους Ναζί αλλά και τη γενική λήθη, η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ προχώρησαν στην δημιουργία αφίσας των συνολικών Γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων προς την Ελλάδα και τους Έλληνες! Προς την Ελλάδα με τις καταστροφές, το Κατοχικό «Δάνειο» και την αρπαγή πολιτισμικών θησαυρών μας και προς τους Έλληνες ως θύματα Ολοκαυτωμάτων και καταστροφών της περιουσίας τους!
  http://www.noiazomai.net/afisa1tris.jpg http://tinyurl.com/6tfefla

 4. sabas avatar
  sabas 12/06/2012 08:53:58

  Nαι αλλά αν τολμήσουμε να τα ζητήσουμε απ' τους Γερμανούς, θα μας κόψουν τη χρξηματοδότηση και θα βγούμε απ το Ευρώ...
  Kαλύτερα γουρούνια προς πάχυνση παρά πεινασμένοι στην ουρά για καύσιμα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.