#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/08/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές δεν αστειεύονται με τους λαθρομετανάστεςΓια μια ακόμα φορά, η Γαλλία κηρύσσει «πόλεμο» στους παράνομους μετανάστες. Ομάδες καταστολής της αστυνομίας κατέστρεψαν καταυλισμούς και συγκέντρωσαν εκατοντάδες Ρομά σε πόλεις όπως η Lille, η Lyon και η Marseille. Την Τετάρτη, σκηνές και καλύβες διαλύθηκαν από τους αστυνομικούς στην περιοχή Belleville του κεντρικού Παρισιού, προσθέτοντας ακόμα 100 περίπου άτομα στον απολογισμό.

«Πολλοί από αυτούς θα φύγουν με πτήσεις στη Ρουμανία,» σύμφωνα με τις αρχές του Υπουργείου Εσωτερικών, σε μια προσπάθεια, όπως λένε, να απαλλαχτεί η Γαλλία από ολόκληρες παράνομες κοινότητες.

Η πολιτική αυτή των Σοσιαλιστών είναι ουσιαστικά συνέχεια των προσπαθειών του τέως προέδρου Nicolas Sarkozy, ο οποίος είχε ξεκινήσει τις επιχειρήσεις κάθαρσης το καλοκαίρι του 2010, τονίζοντας το γεγονός της διαμονής περί των 15,000 Ρομά σε διάφορους καταυλισμούς ανά τη γαλλική επικράτεια και προτείνοντας ακόμα και την αποστολή σωμάτων της αστυνομίας στη Ρουμανία για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης και εγκλημάτων που σχετίζονταν με τους Ρομά. Τότε οι Ρομά είχανε μιλήσει για «εθνοκάθαρση» και προσπαθήσανε να παρουσιάσουνε την περίπτωσή τους ως μέρος μιας γενικότερης ρατσιστικής πολιτικής του τότε προέδρου, που έφτανε μέχρι και το σύνολο της πολυπληθούς μουσουλμανικής κοινότητας της Γαλλίας.

Πολλοί περίμεναν πως οι πιο φιλελεύθεροι Σοσιαλιστές θα επιδείκνυαν μια πιο χαλαρή στάση στο θέμα της μετανάστευσης, ειδικά για πολίτες της ΕΕ, αλλά ο Manuel Valls, ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, χαρακτήρισε τους καταυλισμούς ακατάλληλους για τους ανθρώπους που μένουν εκεί. Ο κος Valls τονίζει τα προβλήματα των τριγύρω κατοίκων από την ανάρμοστη, τις περισσότερες φορές, συμπεριφορά των διαμενόντων στους καταυλισμούς και τις καταγγελίες για σοβαρά ποινικά αδικήματα που συνδέονται με αυτούς. Ακόμα και ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του υγειονομικού κινδύνου για τους καταυλισμούς αυτούς, ενώ ο Υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση ατόμων από ευπαθείς ομάδες, όπως τα παιδιά και οι έγκυες.

Χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία υιοθετούν όλο και πιο αυστηρές νομοθεσίες για τους επισκέπτες ακόμα και από χώρες της ΕΕ, με τους κατοίκους της Ρουμανίας να μπορούν να μπαίνουν στα σύνορά τους χωρίς βίζα, αλλά να τους απαγορεύεται η διαμονή εάν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι εργάζονται και συντηρούν εαυτούς.

TopGunZ, από Daily Mail

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2186067/As-Greece-declares-war-migrants-France-smashes-gipsy-camps-making-hundreds-homeless.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 11/08/2012 12:10:06

  Υπόψιν ότι πρόκειται για πολίτες της ΕΕ. Παρόλα αυτά όμως το δικαίωμα να πας σε άλλη χώρα ισχύει μόνο αν εργάζεσαι ή αν αναζητάς εργασία. Αν αναζητάς εργασία δικαιούσαι να παραμείνεις στην άλλη χώρα 6 μήνες. Αν μέσα σε 6 μήνες δε βρεις δουλειά πακέτο και πίσω.

  Συνεπώς οι ενέργειες της Γαλλικής αστυνομίας είναι απολύτως σύννομες.

 2. έλεος avatar
  έλεος 11/08/2012 12:14:25

  οταν ο σαρκοζυ ειχε αρχισει να τους διωχνει ο ΓΑΠ ειχε πει οτι μπορουν να ερθουν στην Ελλαδα που ειναι καλοδεχουμενοι , μετα απο αυτο μας ηρθαν ολοι οι γυφτοι βαλκανιων και περιχωρων .... τωρα βλεπω και αυτους σε λιγο εδω

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/08/2012 12:21:06

  'Οχι θ' αφήσουν την κ. Λε Πέν να αλωνίζει ανενόχλητη.
  Δεν είναι χαζοί και το έχουν αποδείξει.
  Ο Manuel Valls δεν είναι πάκης σάκης μάκης.
  Οϋτε βέβαια ο Pierre Laurent ....κουράκης !
  Είπαμε Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία, αλλά υπάρχουν κάποιες λεπτές διαφορές.

 4. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 11/08/2012 12:28:23

  Εμ οι γάλλοι αριστεροί δεν είναι μπαχαλάκηδες και εθνομηδενιστές σαν τους δικούς μας αριστερούς, ούτε πέφτουν σαν τα λιγούρια στο πρώτο ξεροκόμματο που θα τους πετάξει η κάθε αμερικανοκινούμενη ΜΚΟ.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Παρατηρητής 11/08/2012 12:47:36

   Πάλι οι Αμερικάνοι φταίνε;
   Αυτό πάλιωσε, είναι του 1980 !!
   Είπαμε, τώρα "κακοί" είναι οι Γερμανοί (και οι Γάλλοι - όταν συμφωνούν μαζί τους) !!!
   Βρε, τι δυσκολία να χωνέψετε την αλλαγή "γραμμής" !!!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Ο Θείος 11/08/2012 15:16:44

    Δηλαδή ο ΓΑΠ όταν πήγε να κάνει το δημοψήφισμα ποιον εξυπηρετούσε; Τη Μέρκελ ή το Σόρος που όταν θα βούλιαζε το ευρώ θα κέρδιζε κάποια δις και οι ΗΠΑ με ψίχουλα θα μας το έπαιζαν σωτήρες εκμεταλλευόμενοι τα κοιτάσματά μας με πολύ μικρό μερίδιο ανταπόδοσης για εμάς; Όχι βέβαια πως η Μέρκελ μας θέλει στο ευρώ αλλά εκεί υπάρχουν άλλα κίνητρα. Η υποταγή της Ευρώπης στο Δ Ράιχ...

 5. helios avatar
  helios 11/08/2012 12:45:02

  Ενώ εμείς;
  "Αγαπητοί συμπολίτες, στο φυλ. 270-Ιούνιος 2012 της εφημερίδος Αχαγιώτικα Νέα διαβάσαμε ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κος Α.Παναγιωτόπουλος και ο Περιφερειάρχης κος Απ.Κατσιφάρας κατάρτισαν επιχειρησιακό σχέδιο 5 σημείων στα πλαίσια της εθνικής στρατηγικής για την ένταξη στην κοινωνία μας Ελλήνων και Αλλοδαπών Ρομά. Ειδικότερα προβλέπεται η κατασκευή κτηρίου εκδηλώσεων, δυο γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5 και ανακατασκευή και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και δρόμων στο Γκέτο της Κ.Αχαίας και στα Σαγέικα."

  Πετάξτε επιτέλους έξω από την Ελλάδα όλους τους βαλκανο-τσιγγάνους που έχουν κατακλύσει την πατρίδα μας.
  Δεν έχω καμία αντίρρηση ότι ως Ελλάδα έχουμε κάποια υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες τσιγγάνους, το ίδιο και η Γαλλία για τους Γάλλους τσιγγάνους,η Ιταλία για τους Ιταλούς τσιγγάνους κοκ...
  Ως εκεί όμως, δεν έχουμε καμία υποχρέωση να υποστούμε όλους τους τσιγγάνους των Βαλκανίων επειδή η κάθε Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία κοκ... βρίσκει την εύκολη λύση με το να εξάγει το πρόβλημα της στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

  • έλεος avatar
   έλεος @ helios 11/08/2012 12:57:21

   "......ένταξη στην κοινωνία μας Ελλήνων και Αλλοδαπών Ρομά" , θα φτιαξει κτηριο εκδηλωσεων για να μαζευονται οι χαλκοσωληνες και τα καλωδια και στα γηπεδα 5χ5 θα καινε τα λαστιχα για το μεταλλο , μαλιστα ..... φαινεται πως ο δημαρχος δεν εχει αλλες αναγκες στον δημο του και ειπε να ενσωματωσει τους ρομα , εδω δεν εχουν ενσωματωθει οι ελληνες θα καταφερει να ενσωματωσει και τους αλλοδαπους , ε ΠΑΣΟΚ ειναι αυτο ολα τα καταφερνει , ελπιζω να μην γινουν τιποτε απευθειας αναθεσεις για τα εργα , ε ?

 6. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 11/08/2012 13:11:30

  Ἀκοῦς κυρ Φώτη; Ἀκούω νὰ λές!

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/08/2012 13:25:41

  Οι Ρουμάνοι πολίτες, είτε μιλούν Ρουμανικά, είτε γλώσσα Ρομά είτε οποιαδήποτε άλλη, ως πολίτες χώρας της ΕΕ μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα και να εγκαθίστανται στην Γαλλία - αναζητώντας ελεύθερα, άν θέλουν, εργασία.
  Αλλά η Γαλλική νομοθεσία απαιτεί να έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας. Η Γαλλία - αντίθετα με την Ελλάδα - εφαρμόζει τους νόμους της. Οι άνθρωποι αυτοί από την Ρουμανία είναι νομάδες (συνήθως σε τροχόσπιτα), δεν έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας. Εξ ού και η απέλαση - επειδή παραβιάζουν ισχύοντα νόμο.
  Σημειωτέον: Στην Μ. Βρετανία ή Ιταλία θα ήταν αποδεκτό. Δεν υπάρχει ανάλογη απαίτηση της νομοθεσίας και ο νομαδικός τρόπος διαμονής επιτρέπεται.
  Δεν είναι κομματικό θέμα. Οι Γάλλοι απλώς ερμηνεύουν και εφαρμόζουν με τυπικό τρόπο την νομοθεσία τους.
  Κάνουν αυτό που δεν κάνουμε εδώ.
  Η Daily Mail πιθανώς έχει ένα λάθος: Στην Γαλλία (όπως και αλλού στην ΕΕ), δεν υπάρχει απαίτηση για παρεπιδημούντες πολίτες χωρών της ΕΕ να αποδείξουν ότι εργάζονται και συντηρούν εαυτούς. Μόνον πρέπει να έχουν μόνιμη κατοικία - π.χ. φιλοξενούνται, ενοικιάζουν κτλ

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ο Θείος 11/08/2012 13:49:33

   Δεν τα ξέρεις καλά. Ισχύει αυτό που έγραψα στο πρώτο σχόλιο.

   • ss_sk avatar
    ss_sk @ anonymous 11/08/2012 14:43:56

    Στο europa.eu έχει τις απαντήσεις: Ευρωπαίοι πολίτες που μετακινούνται/ζουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους στις τοπικές αρχές εφόσον η παραμονή είναι μεγαλύτερη των 3 μηνών. Πρόκειται απλά για τυπική διαδικασία. Αν δεν το πράξουν το πολύ να φάνε κάποιο πρόστιμο - αλλά "πακέτο" δεν τους στέλνει κανείς πουθενά!

    Σαφώς υπάρχουν τοπικοί νόμοι όπως πολύ σωστά ανέφερε ο "Θείος". Και στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέονται με την απόκτηση άδειας παραμονής (permanent residency) που με τη σειρά της συνδέεται με τις διάφορες κοινωνικές παροχές και την απόκτηση (αργότερα) υπηκοότητας.

    Μπορείς λοιπόν να μην έχεις δουλειά και να είσαι ζητιάνος" - απλά δε θα υφίστασαι ως "πολίτης".

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/08/2012 17:30:08

  Στην Γαλλία δεν έχει ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχει Κουράκη;

  • Kραντωρ avatar
   Kραντωρ @ Strange Attractor 11/08/2012 19:19:46

   To SOS Rasisme είναι εντεταγμένο στο σοσιαλιστικο κόμμα, ιδρύθηκε από τον τροσκιστή Julien Dtrew, Εβραίο από Μαρόκο και νυν βουλευτἠ των σοσιαλιστών. Άραβες και νέγροι επανδρώνουν την οργάνωση, ενώ την διεύθυνση κατέχουν οι Ισραηλίτες.

 9. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 11/08/2012 20:04:08

  Ποιός θα μπεί στο Ζεφύρι ρε παιδιά;
  Ποιός θα μπεί στην Αχαγιά;
  Τι συζητάτε για σύννομες ενέργειες και άλλα ουτοπικά που ισχύουν σε κοινωνίες;
  Εδώ το πολύ-πολύ, να τους ρίξει στο φιλότιμο ο Μεϊμαράκης -η τελευταία ομάδα που είδε προεκλογικά- να μην κλέβουν όλα τα καμπαναρια και να πάνε σε ποσόστωση.

 10. Ευάριστος avatar
  Ευάριστος 11/08/2012 23:41:06

  Ωραία με αυτά που περιγράφετε αλλά γνωρίζει κανείς να μας πει την καταγωγή των δικών μας εδώ. Λοιπόν βρήκα ενα ενδιαφέρον κείμενο στο και θα προσέξτε πότε ξεκίνησε η εισβολή των Ιρανοινδοπακιστανών στην χώρα μας.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ευάριστος 14/08/2012 12:12:41

   Πολύ πίσω στον χρόνο δεν πήγαμε;
   Ώρα είναι να αρχίσουμε να παραπονιόμαστε και "εμείς" οι Αιολείς για την κάθοδο των Δωριέων !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.