Να μην κάνουμε μόνο εμείς βήματα, λέει η Τουρκία στην Ε.Ε.
«Οι αρνητικές φωνές που ακούμε πάντα εκ μέρους ορισμένων χωρών της ΕΕ διασπείρουν την αμφιβολία στους συμπολίτες μας και βλάπτουν τις προσπάθειες μας για να εξακολουθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις», εκτιμά ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter σήμερα, ημέρα κατά την οποία θα συναντηθεί στην Στοκχόλμη με τους ομολόγους του της ΕΕ.
Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου η Τουρκία έκανε μεταρρυθμίσεις που ήταν αδιανόητες πριν από μερικά χρόνια, και αναφέρεται στην θρησκευτική ελευθερία ή την ελευθερία της έκφρασης, την κατάργηση της ποινής του θανάτου ή τις εκπομπές ραδιοφώνου στην κουρδική γλώσσα, μια «σιωπηλή επανάσταση» την οποία βλάπτουν οι επικριτές της ένταξης της Τουρκίας.
«Η Σουηδία σκέπτεται όπως και εμείς, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί ποτέ να είναι μια ισχυρή και αλληλέγγυα οντότητα όσο η Τουρκία μένει έξω από την ΕΕ. Για το λόγο αυτό η υποστήριξη χωρών όπως η Σουηδία με την αντικειμενική και ενθαρρυντική στάση τους έχει μεγάλη σημασία στην διαδικασία αυτή», τονίζει ακόμη ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ




ΣΧΟΛΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .
Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Αν λάβουμε υπόψη ότι η οθωμανική αυτοκρατορία για περισσότερο από τέσσερις αιώνες δεν προσέφερε τίποτα στην Ευρώπη εκτός από πολέμους (πρόκειται πιθανώς για μοναδικό φαινόμενο της παγκόσμιας ιστορίας δεδομένου ότι ακόμη και αυτοκρατορίες που έμπλεκαν συχνά σε πολέμους και μάλιστα κατακτητικούς, όπως η περσική και η αραβική, μπόρεσαν να μεταδώσουν πληθώρα χρήσιμων γνώσεων και ερεθισμάτων για περαιτέρω έρευνα στους λαούς και στους γείτονές τους) και ότι η σύγχρονη Τουρκία εξακολουθεί να έχει σε επίπεδο κυβερνώντων παρόμοια νοοτροπία όσον αφορά τις σχέσεις της με τα άλλα κράτη (βλ. και την επίμονη εκ μέρους της άρνηση αποδοχής της ιστορικής αλήθειας), ίσως μπορούμε να εξηγήσουμε ευκολότερα το γεγονός ότι πολλοί Ευρωπαίοι δεν την θέλουν στην ΕΕ.