#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/08/2012 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέος ξεσηκωμός στο ΜπαχρέινΔεκάδες άνθρωποι έχουνε τραυματιστεί σύμφωνα με αναφορές μετά τη χρήση λαστιχένιων σφαιρών από το στρατό ενάντια σε διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια βίαιων συμπλοκών. Αρκετές πόλεις στο Bahrain έχουνε καταστεί τον τελευταίο καιρό πεδία σύγκρουσης ανάμεσα σε διαδηλωτές και κυβερνητικές δυνάμεις.

Ακτιβιστές έχουνε ανεβάσει στο twitter πολλές φωτογραφίες από νωπές πληγές και τραύματα από λαστιχένιες σφαίρες, αλλά και νέφη δακρυγόνων στους δρόμους του Bahrain. Οι περισσότερες αναφορές για βίαια περιστατικά προέρχονται από μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του Bahrain, την A’ali. Συγκρούσεις έχουνε επίσης αναφερθεί στις πόλεις Saar, Sitra, Karanah και αλλού. Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν σύμφωνα με τους ακτιβιστές χθες το βράδυ από τις αρχές, οι οποίες έχουνε ενισχύσει την παρουσία τους με περισσότερους στρατιώτες, και, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και άρματα για να περιπολούν τους δρόμους.

Η συνεχιζόμενη εξέγερση της Σιιτικής πλειοψηφίας της χώρας, η οποία ισχυρίζεται πως αντιμετωπίζει διακριτική μεταχείριση από τη Σουνιτική μοναρχία, έχει αποδυναμωθεί μετά από πολλαπλές μαζικές συλλήψεις. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουνε σκοτωθεί και πολλοί έχουνε συλληφθεί τους τελευταίους 18 μήνες που μαίνονται οι διαδηλώσεις.

Η Εθνική Ισλαμική Κοινωνία Al-Wefaq, ένα κορυφαίο αντιπολιτευόμενο κόμμα, κατηγορεί το καθεστώς για την κράτηση περί των 1.400 κρατουμένων ως πολιτικών ομήρων για να ασκήσει πίεση στην αντιπολίτευση. Μία από τις ηγετικές μορφές του, ο Khalil Al-Marzooq, είπε στο RT ότι οι αρχές καταπνίγουν τις διαδηλώσεις και συλλαμβάνουν πολίτες σε καθημερινή βάση για να εμποδίσουν το λαό να εκφράσει τα νόμιμα αιτήματά του.

«Δεν θέλουν κανέναν να διαμαρτύρεται, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, και διαλύουν κάθε κίνηση από τη νεολαία με την υπερβολική χρήση δακρυγόνων και με καραμπίνες εναντίον των διαδηλωτών. Και μερικοί από τους νέους, δυστυχώς, απαντούν οργισμένα με βόμβες μολότοφ.»

Αρκετές δεκάδες ηγέτες της αντιπολίτευσης και εξέχοντες ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων κρατούνται από τότε που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες και η τύχη τους αναμένεται να αποφασιστεί στα δικαστήρια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι διαμαρτυρίες έχουνε ενταθεί πρόσφατα, λέει ο Al-Marzooq.

«Σήμερα και ειδικά απόψε, πολλοί νεαροί βγήκαν στο δρόμο για να δηλώσουν το κάλεσμά τους στις αρχές να απελευθερώσουν αυτούς τους ανθρώπους.»

Αυτοί οι εξέχοντες κρατούμενοι έχουν γίνει «σύμβολα» για τους ακτιβιστές, εμπνέοντας τους να διαδηλώνουν ειρηνικά, χωρίς τον φόβο της καταστολής από τις αρχές, εξήγησε.

«Όλοι αυτοί δεν γυρίζουν πίσω στο σπίτι τους», σημείωσε. «Ακόμα και αν δέκα φορές συλληφθούν και μετά αφεθούν ελεύθεροι, θα συνεχίσουν να είναι στους δρόμους μέχρι να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια μας, την ελευθερία μας, και το πολιτικό σύστημα που θέλουμε.»

Ο Al-Marzooq πιστεύει πως η διεθνής κοινότητα θα αλλάξει τελικά την  «προκατειλημμένη» στάση της απέναντι στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς του Bahrain και ότι αυτό θα επιταχύνει την «επανάσταση του Bahrain».

«Αυτό που συμβαίνει στο Bahrain είναι απόλυτη μοναρχία. Δεν υπάρχει πραγματική αντιπροσώπευση του λαού στο υπουργικό συμβούλιο, στη νομοθετική και στη δικαστική εξουσία και στην ασφάλεια», τόνισε. «Οι άνθρωποι του Μπαχρέιν είναι σε θέση να τα καταφέρουν και θα τα καταφέρουν. Θα δούμε ότι συνέβη στην Αίγυπτο και την Τυνησία να συμβαίνει και στο Bahrain», κατέληξε.

TopGunZ, από RT

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 15/08/2012 12:16:21

  Άντε διώξτε κι αποκει τον Βασιλιά για να φέρετε στην εξουσία τίποτα απίθανους μουσουλμάνους.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Γιώργος Αχαιός 15/08/2012 13:42:18

   Μπα, Σουνίτης είναι ο βασιλιάς, δύσκολο να φύγει.

 2. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 15/08/2012 23:58:41

  "...Θα δούμε ότι συνέβη στην Αίγυπτο και την Τυνησία να συμβαίνει και στο Bahrain», κατέληξε."

  Επειδή όλα πάνε τόσο καλά σε αυτές τις χώρες τώρα. Ξεχειλίζει η δημοκρατία και η ισότητα. Απλά σφάζονται οι Χριστιανοί αλλά οι λεπτομέρειες αυτές δεν επηρεάζουν τους Ισλαμιστές "ακτιβιστές"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.