24/08/2009 23:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα υπηρεσία ανακρίσεων υπόπτων στην Αμερική.Ο Πρόεδρος Ομπάμα έδωσε πρόσφατα εντολή για τη δημιουργία ενός  επίλεκτου κλιμακίου το  οποίο θα αναλάβει εφεξής τις ανακρίσεις όλων των  υπόπτων για  τρομοκρατικές ενέργειες,  αφαιρώντας την αρμοδιότητα αυτή από την CIA. Την πληροφορία δημοσιεύει η εφημερίδα  Washington Post, και όπως αναφέρει, η νέα ομάδα  θα ονομάζεται High-Value Detainee Interrogation Group, (HIG) δηλαδή: Ομάδα Ανακρίσεων Κρατουμένων Υψηλής Αξίας. Η HIG θα συστεγάζεται με το FBI, αλλά θα επιβλέπεται από τον Λευκό Οίκο μέσω του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Ο διευθυντής του νέου αυτού οργάνου, θα προέρχεται από το FBI αλλά ο υποδιευθυντής  του θα είναι υπάλληλος της CIA.

 Η δημιουργία του κλιμακίου αυτού, είναι αποτέλεσμα προτάσεων της ομάδας εργασίας που συστάθηκε από τον Πρόεδρο και που είχε ως αντικείμενο της την επαναθεώρηση των διαδικασιών κράτησης και ανάκρισης υπόπτων που ίσχυαν επί προεδρίας Μπους. Όπως συστήνει η ομάδα εργασίας, η HIG θα λειτουργεί με γνώμονα τις  ισχύουσες οδηγίες που υπάρχουν στα εγχειρίδια του αμερικανικού στρατού. Παράλληλα όμως, το κλιμάκιο αυτό,  θα μπορεί να εξελίξει και νέες τεχνικές, να δοκιμάσει εκ νέου κάποιες παλαιότερες και όλα αυτά μέσα σε «επιστημονικά» πλαίσια αναφορικά με τις ανακρίσεις.

 Πηγή: Washington Post

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αρχίδαμος avatar
    Αρχίδαμος 25/08/2009 09:49:18

    να τους στειλουμε τον χριστοφορακο για περιποιηση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.