26/06/2009 23:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα Τάξη υπέρ λαθρομετανάστευσηςΤι βρίσκει άμα ψάχνει κανείς.... Διαβάστε στη συνέχεια ένα καταπληκτικό κομμάτι για τα επιχειρήματα που επιστρατεύουν Αμερικανοί παράγοντες υπέρ της λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη ως μέσου αντιμετώπισης της πληθυσμιακής γήρανσης και αύξησης της απασχόλησης - για τα κέρδη των πολυεθνικών δηλαδή.

Την 18 Ιουνίου του 2009, το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ψήφισε έναν νόμο, βάσει του οποίου επιτρεπόταν πλέον η κράτηση κάποιου λαθρομετανάστη μέχρι και 18 μήνες χωρίς δίκη επιπρόσθετα οδήγησε στην δημιουργία μιας σειράς νομικών εμποδίων με σκοπό την αποτροπή επανεισόδου στη χώρα, μέχρι και έως 5 χρόνια, για κάποιον που κρίνεται ανεπιθύμητος ή που απελαύνεται. Ο νόμος αυτός ήταν το αποτέλεσμα πολύχρονων  διαπραγματεύσεων και υπογράμμιζε τη νέα αντίληψη που κυριαρχούσε πλέον στις χώρες της Ε.Ε. σχετικά με το τεράστιο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Την εποχή εκείνη υπήρχαν περίπου 8.000.000 παράνομοι μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προσέξτε τώρα πως αντέδρασε εκείνη την εποχή το αμερικανικό think tank Stratfor: Αφού παρουσίασε την απόφαση του ΕΚ την αντιπαρέβαλε με την σοβαρή δημογραφική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη η οποία επιβάλλει σύμφωνα με το ίδιο την αύξηση της μετανάστευσης, αντί της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης (!!!) - Διαβάστε εδώ.

Σύμφωνα με το ίδιο, το μεγάλο πρόβλημα  της Ευρώπης είναι το δημογραφικό.  Ο σημερινός ρυθμός γεννήσεων είναι 1.5 γέννες ανά γυναίκα ενώ ο απαραίτητος ρυθμός ανανέωσης του πληθυσμού απαιτεί τουλάχιστον 2.1 γέννες ανά γυναίκα. Το πρόβλημα μάλιστα επιδεινώνεται περαιτέρω, καθώς οι χαμηλοί ρυθμοί των γεννήσεων συνδυάζονται παράλληλα τόσο  με την μείωση των θανάτων όσο και την σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής...

Το δημογραφικό πρόβλημα θα δημιουργήσει αρκετές αρνητικές οικονομικές συνέπειες στο εγγύς μέλλον. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία πληθυσμός θα δημιουργήσει αρνητική σχέση μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ήδη κλονισμένου «κοινωνικού κράτους». Άλλες παρενέργειες ενός υπέργηρου και μειωμένου σε αριθμούς πληθυσμού θα είναι η μειωμένη αγοραστική δυνατότητα,  ο πληθωρισμός, καθώς και ή γενική έλλειψη εργατικού δυναμικού. Αν σκεφτούμε και το ότι ένας μεγάλος σε ηλικία πληθυσμός σημαίνει μείωση της δημιουργικότητας αλλά και της εν γένει παραγωγής, τότε βλέπουμε πως κοινωνίες που έως σήμερα βασίζονταν στην υψηλή τεχνολογία, την έρευνα κλπ. θα αντιμετωπίσουν μάλλον πολύ σοβαρό πρόβλημα. Το 2045 η Ε.Ε. θα αποτελείται από χώρες σαφώς λιγότερο παραγωγικές, λιγότερο καινοτόμες, γηρασμένες και πολύ πιθανόν, σημαντικά φτωχότερες από ότι είναι σήμερα.

Η μεγαλύτερη όμως πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη είναι η διατήρηση ικανού αριθμού εργαζομένων έτσι ώστε να μπορεί να στηριχτεί και  ο υπόλοιπος πληθυσμός (μη παραγωγικών πολιτών, συνταξιούχων κλπ.).  Να διατηρηθούν δηλαδή  τα ταμεία συντάξεων και οι όποιες κοινωνικές παροχές. Την δεκαετία του 1980 το εργατικό δυναμικό αυξήθηκε κατά 900.000 εργαζομένους καθ` έτος αλλά το 1995 ο αριθμός αυτός έπεσε στις μόλις 34.000. Υπολογίζεται ότι το 2020 θα αποσύρονται λόγω συνταξιοδότησης τουλάχιστον 500.000  άνθρωποι κάθε χρόνο.  Σύμφωνα με έρευνες του ΟΗΕ και του ΟΑΣΑ, η Ε.Ε. θα χρειαστεί μια ετήσια εισροή περισσοτέρων των 1.5 εκατομμυρίων μεταναστών το 2050 μόνο και μόνο για να διατηρήσει τον σημερινό απαραίτητο αριθμό εργαζομένων. Τα αντίστοιχα νούμερα για την ανατολική Ευρώπη είναι ακόμη πιο μεγάλα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη  πως στις εν λόγω περιοχές σημειώθηκε σχεδόν μηδενική μετανάστευση στις δεκαετίες `60 και `70 ενώ αντίθετα, η δυτική Ευρώπη, το ίδιο διάστημα,  είχε δεχτεί τεράστιους αριθμούς μεταναστών από την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Γιουγκοσλαβία και την Βόρεια Αφρική και αλλού.

Η Ιταλία, για παράδειγμα, θα χρειαστεί μια ετήσια εισροή περισσοτέρων των 700.000 μεταναστών ώστε να κρατήσει την μαγική αναλογία 3-1 όσον αφορά εργαζομένους προς συνταξιούχους. Η Γερμανία πάλι, χρειάζεται περί τους 810.000. Αυτό σημαίνει πως η Ιταλία, κοιτώντας μπροστά στα επόμενα 50 χρόνια, θα πρέπει να απορροφήσει περισσότερους από 35 εκατομμύρια μετανάστες έως το 2050 και η Γερμανία 40 εκατομμύρια. Νούμερα που θεωρούνται τεράστια σε σχέση με τους πληθυσμούς των δυο χωρών.

Η διατήρηση όμως τέτοιων επιπέδων εισροής μεταναστών προϋποθέτει και την αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικής απέναντι στους μετανάστες και στην μετανάστευση γενικότερα. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που αποδείχθηκαν ικανότατες στην υποδοχή και ενσωμάτωση μεγάλων αριθμών μεταναστών, οι Ευρωπαϊκές χώρες μοιάζουν λιγότερο ικανές να δεχτούν πολιτισμικές και εθνικές διαφοροποιήσεις. Αυτό που διαφαίνεται τόσο στην δυτική όσο και στην ανατολική Ευρώπη είναι η αύξηση της ξενοφοβίας και των διακρίσεων αλλά και η άνοδος της επιρροής ακροδεξιών πολιτικών σχημάτων.

Δεν πρόκειται για καταπληκτικό κείμενο που τα εξηγεί όλα;

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/06/2009 23:50:33

  Μπορεί να πρόκειται και για απλή Αμερικανιά με την έννοια ότι για αυτούς η μετανάστευση είναι κάτι το τελείως φυσιολογικό (σαν την ανατολή του ήλιου κάθε πρωί) καθότι όλοι είναι μετανάστες.
  Δεν μπορούν να μπουν στο πνεύμα του Ευρωπαίου που μόνο τα τελευταία χρόνια βλέπει γενικευμένη μετανάστευση να του αλλοιώνει την εθνολογική σύσταση της πατρίδας και του κράτους του.
  Ή μπορεί και να είναι μεθοδευμένη αλήτεία σκοτεινών Αμερικανικών κέντρων. Πρώτη φορά θάναι;
  Who Knows?

 2. the world is a ghetto avatar
  the world is a ghetto 26/06/2009 23:51:36

  Στο Los Angeles δεν θα σε βρίσουν "you bloody Greek" αλλά "you bloody Hindo-European". :)

  Μια κοινωνία με άπειρα ghettos (http://en.wikipedia.org/wiki/Ghetto), και τα όπλα στο χέρι, λίγο χλωμό να αποτελέσει πρότυπο...

 3. Orestios avatar
  Orestios 26/06/2009 23:53:58

  Για κάτι τέτοιους λόγους θα στραφούν οι λαοί ακόμα πιο δεξιά. Και για κάποιους θα φαίνεται περίεργο.

 4. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 27/06/2009 00:00:51

  Το γεγονός και μόνο ότι πρόκειται για "αμερικάνικη" έμπνευση με τοποθετεί απέναντί της με επικριτική διάθεση.Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες.Φυσικά δεν αρνούμαι ότι ο συγγραφέας του άρθρου μπορεί και να θεωρεί ότι ζει στον επίγειο παράδεισο και απλά θέλει να μεταδώσει το know how με απολύτως αμοραλιστική διάθεση.Άν όμως κάνει λάθος ποιο είναι το τίμημα?

 5. perastikos avatar
  perastikos 27/06/2009 00:03:38

  H τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ( Μάιος) αναφέρει πως "η Ελλάδα όλο και εντονότερα αποτελεί πύλη εισόδου λαθρομεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Νότια Ασία προς την ΕΕ, επίσης, υπάρχουν ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σημείο διέλευσης για τρομοκράτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη και ΗΠΑ.
  Επομένως, κάθε λαθρομετανάστης συνιστά εν δυνάμει απειλή..

 6. Orestios avatar
  Orestios 27/06/2009 00:15:42

  Πάντως δεν χρειάζεται να πάτε τόσο μακρυά για να δείτε τί έχουν τα αμερικανά μέσα στο κεφάλι τους. Πηγαίνετε μέχρι το ΠΑΣΟΚ εκεί που ο πολίτης GAP είναι απόλυτος fan τέτοιων ιδρυμάτων. Γιατί πάνω από όλα αισθάνεται Έλληνας

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/06/2009 00:28:10

  Tι το παραξενο υπαρχει στο κειμενο;Το κειμενο ειναι ακριβεστατο.Αλλωστε οι ΗΠΑ εγιναν υπερδυναμη λογω της μεταναστευσης.Οταν απεκτησαν την ανεξαρτησια τους ειχαν 5 εκατομμυρια πληθυσμο εναντι 10 της Αγγλιας και 25 της Γαλλιας.Σημερα εχουν 300 εκατομμυρια πληθυσμο και αναμενεται να φθασουν τα 450 - 500 (μισο δις) το 2050 οποτε θα μεινουν για παντα υπερδυναμη.
  Βεβαια στις ΗΠΑ η εννοια "εθνος" σημαινει οποιον πολιτογραφειται Αμερικανος.Αυξανονται απορροφωντας και εντασσοντας ανθρωπους.Η Ευρωπη εχει περιοριστικη αντιληψη επ αυτου με αποτελεσμα τα κρατη της να γινουν νανοι.
  Ωστοσο οι ΗΠΑ λογω γεωγραφιας δεν εχουν την προκληση ενσωματωσης μουσουλμανων αλλα Νοτιοαμερικανων που ειναι σαφως ενταξιμοι.
  Η Ευρωπη και η Ελλαδα εχουν σαφως προβλημα υπογεννητικοτητας.Μονο ξεκαθαρα μετρα που θα εγκαταλειψουν ταυτοχρονα τη φυλετικη εννοια του εθνους υπερ της πολιτιστικης και που θα προκρινουν τη μεταναστευση Νοτιοαμερικανων η αλλων χριστιανων του Τριτου Κοσμου μπορουν να σωσουν το προσωπο της Ευρωπης.
  Αυτη τη στιγμη ομως ειμαστε πολυ μακρια απο παρομοιες σκεψεις.Οι κοινωνιες εχουν χωρισθει σε παραδοσιακους που επιμενουν στη φυλετικη συνεχεια με συνεπεια τη δημογραφικη καταρρευση και προοδευτικους που ειναι αδιακριτως πολυπολιτισμικοι με αποτελεσμα εισαγωγη ισλαμιστων και θρησκευτικες συγκρουσεις.
  Δεν προκειται ομως για καποια συνωμοσια.Το αρθρο περιγραφει την αληθεια των αριθμων.

 8. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 27/06/2009 00:30:20

  Πες τα χρυσοστομε, Φακτορα, για να καταλαβουμε επιτελους γιατι επιμενουν με τοσο παθος στο θεμα "μεταναστευση" ο Γεωργακης Παπαντρεας, η σιδηρα κυρια του Περισσου, ο Αλεκος Αλαβανος και ολοι οι αλλοι (ΜΚΟ και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις) που παρεμβαινουν τοσο δυναμικα και ενεργα. Ηταν φαινεται απο καιρο γνωστες του τεραστιου δημογραφικου προβληματος που θα αντιμετωπισει η Ευρωπη τα αμεσως προσεχη χρονια, λογω της καλπαζουσας πληθυσμιακης γηρανσης, και ειχαν δει οτι η μοναδικη λυση ειναι η με σταθερο ρυθμο αυξηση των λαθρομεταναστων για να καλυφθουν οι αναγκες σε εργατικο δυναμικο, ωστε να συνεχισθει απροσκοπτα και η oικονομικη αναπτυξη στην ευρωπαικη ζωνη.
  Δεν ξερω, βεβαια, αν ειχαν υπ' οψει τους και τις αποψεις που διατυπωνει το αμερικανικο think tank Stratfor. Μπορει ναι, μπορει και οχι. Δεδομενης, ομως, της επισταμενης μελετης του συνολου των προβληματων οχι μονον της μικρης μας χωρας αλλα του συνολου της Ευρωπης στην οποια επιδιδονται το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, ο Συριζα, οι παντος ειδους χρωματος, σκοπων και επιδιωξεων ΜΚΟ και οι λοιποι προκυπτει - ετσι συμπεραινω τουλαχιστον εγω - οτι το Stratfor ερχεται καταιδρωμενο πολυ πισω και ισως πριν συνταξει τη μελετη του να ειχε στη διαθεση του τα συμπερσματα των σχετικων μελετων των δικων μας "μελετητων".
  Κανω τη διαπιστωση για να σταματησουν να μας κατηγορουν οτι εμεις δεν παραγουμε "εργο" και οτι ειμαστε παντοτε ουραγοι ολων των αλλων...

 9. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 27/06/2009 00:34:14

  Συγγνωμην, Strange Attractor, που απεδωσα στον Φακτορα την εντυπωσιακη, πραγματι ενημερωση

 10. ΚΙΧΟΣ avatar
  ΚΙΧΟΣ 27/06/2009 00:40:41

  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΟΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ.
  ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΚΘΕΣΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΠΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ....MC DONALDS ΤΗΣ ΠΡΙΣΤΙΝΑΣ.

 11. parsifal avatar
  parsifal 27/06/2009 00:52:35

  Αντιληπτό γιατί οι Μογγόλοι δεν πρόκειται ποτέ να συνεργασθούν σε μέτρα ελέγχου της λαθρομεταναστεύσεως και κωφεύουν και στις ελληνικές και στις οχλήσεις της ΕΕ ?
  Οταν εχεις τις πλάτες του stratfor (και της Νέας τάξεως γενικώς)...Οτι κάνουμε μόνοι μας, αντε και με Γάλλους και Ιταλούς που γνωρίζουν καλά το θέμα. Ο Σίλβιο δείχνει τον δρόμο : Απώθηση απο την "μέση γραμμή" των χωρικών υδάτων και ανατολικότερα ! Να μπεί και το ΠΝ στο παιχνίδι οπως και στις αλλες χώρες της ΕΕ (Ισπανία, Γαλλία,Ιταλία...)και να αναπτυχθεί επιτέλους ενα ολοκληρωμένο σύστημα ναυτικής επιτηρήσεως με προτεραιότητα το Αιγαίο.

 12. Προφήτης avatar
  Προφήτης 27/06/2009 01:24:50

  Αν και μάς τα' χουν πει ο ΓΑΠ και ο Λιάκος πριν τη Stratfor, εξηγείται και γιατί "θάφτηκε" ο καθόλου άγιος αλλά και καθόλου ασήμαντος Χριστόδουλος.
  Υπήρξε ο μόνος που έκανε κάτι απτό για να αντιστρέψει την φυλετική αλλοίωση : επιδότησε την γέννηση χριστιανών στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

 13. peripeton avatar
  peripeton 27/06/2009 01:45:07

  Καλά, πλάκα κάνετε; Ανακαλύψατε τον τροχό;Τι φωνάζεί ρε παιδιά εδώ και χρόνια το αναρχικό κίνημα ανά τον κόσμο (και ιδιαιτέρως στις ΗΠΑ);;; Ότι η λαθρομετανάστευση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και μόνον, καταστρέφοντας πρώτα πατριδες στον τρίτο κόσμο και ύστερα εξαναγκάζοντας σε προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι θα δεχτούν να γίνουν σκλάβοι για ένα κομμάτι ψωμί. Ξυπνήστε! Με το να στρεφόμαστε κατά των λαθρομεταναστών είναι σαν να χτυπάμε τα θύματα βιασμού επειδή τους βιάσανε.

  Ο πραγματικός εχθρός είναι κοινός για όλους και αποτελείται από τα καθεστώτα και τους νταβατζήδες τραπεζίτες και πολυεθνικές.

 14. Δημόκριτος avatar
  Δημόκριτος 27/06/2009 08:37:23

  Εμπεριστατωμένη επιστημονική εργασία Αμερικανικού Think Tank για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, η Ελληνική Πολιτεία κωφεύει...

  ΑΝΟIΚΤΗ ΕΠIΣΤΟΛΗ:Η ΑΡΓΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦIΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  http://www.demokritos.org/Epistoli-20.pdf

  ΣΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝIΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
  http://www.demokritos.org/peninta.pdf

  ΓΟΡΔIΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΤΟ ΔIΠΛΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦIΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
  http://www.demokritos.org/E-SUMMAR.pdf

 15. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 27/06/2009 08:59:31

  @13. peripeton Says:
  "Με το να στρεφόμαστε κατά των λαθρομεταναστών είναι σαν να χτυπάμε τα θύματα βιασμού επειδή τους βιάσανε."

  Παραπλανητική η παρομοίωση και αναντίστοιχη τόσο της πραγματικότητας όσο και του προβληματισμού που αναπτύσσεται (και) μέσα από τις σελίδες των ''Αντινέων''.
  Θα ήσουν περισσότερο σωστός (και λιγότερο μελοδραματικός) αν έγραφες: ''αρνούμαστε να δεχτούμε στο σπίτι μας κι άλλα θύματα βιασμού''.
  Ναι, αρνούμαστε. Το σπίτι μας δεν χωράει να φιλόξενήσει κι άλλα τέτοια (ή άλλου είδους) θύματα.
  ***
  Αν και η χρήση του ''βιασμού'' ως επιχείρημα για τους λαθρομετανάστες, από τις τάξεις των οποίων προέρχεται μεγάλο ποσοστό βιαστών ακόμα και υπέργηρων γιαγιάδων, μου φαίνεται μάλλον ατυχής.

 16. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 27/06/2009 10:20:10

  Είναι ένα απτό πρόβλημα που δεν μπορεί να προσεγγιστεί στο όλον του, ούτε με αφορισμούς, ούτε με γύρισμα της πλάτης.
  Τέτοιες αναλύσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν ακόμα πιο πολλές στο παρόν και στο μέλλον.
  Δεν είναι τυχαίο όμως ότι δεν συνοδεύονται από έγκριτες αναλύσεις για τις αιτίες του δημογραφικού μαρασμού.
  Όταν βομβαρδίζεις τον κόσμο με αναλύσεις που σπείρουν ανησυχία και φόβο για το μέλλον του, και ως λύση αφήνεις να διαφαίνεται μόνο την αλλοίωση του πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων των κρατών, τότε φαίνεται ολοκάθαρα και ο στόχος.
  Δεν βλέπω πουθενά σε ανάλυση τις αιτίες της υπογεννητικότητας.
  Δεν βλέπω πουθενά τον εντοπισμό της ρίζας του κακού.
  Και δεν βλέπω πουθενά τέλος, εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος εν τη γεννέσει του και όχι εν τω μνήμα του.
  Τέτοιες ειδήσεις καλό θα είναι να αναδεικνύονται και να γίνονται αφορμή εντοπισμού άλλης μίας παθογένειας των λαών.
  Την κοντή μνήμη, την απουσία ορθολογικής σκέψης, και την απίστευτη δεκτικότητα σε ότι μας σερβίρεται και σε ότι μας δίνουν ως λύση.
  Ανθρωπιστικό πρόβλημα οι κάθε λογής μετανάστες, αλλά ανθρωπιστικό πρόβλημα και η επιβίωση και η μη αλλοίωση των γηγενών.
  Αυτοί που σχεδιάζουν και αναλύουν την υπάρχουσα κατάσταση, λύνουν το δικό τους πρόβλημα, που είναι η εξουσία και το κέρδος.
  Εμείς που υφιστάμεθα το πρόβλημα απλά τρώμε το κουτόχορτο που μας σερβίρουν.
  Υπάρχει και άλλη ταβέρνα παρακάτω, αρκεί να αλλάξουμε νοοτροπία και γεύση.

 17. Σκουρτης avatar
  Σκουρτης 27/06/2009 10:34:00

  Από το ιστολόγιο της aphrodite al saleh.

  Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ασάφ. Ο Ασάφ είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Αγγλία το 2001. Παρέμεινε εκεί για πέντε χρόνια, νόμιμα. Στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του για να παντρευτεί. Τρία χρόνια έμεινε στο Αφγανιστάν. Η κατάσταση όμως ήταν τέτοια ώστε αναγκάστηκε να γυρίσει στην Αγγλία. Οι Αρχές αυτή τη φορά δεν τον δέχθηκαν. Τον επέστρεψαν στην Ελλάδα, στο όνομα του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, δίχως όμως αυτός να έχει περάσει ουδέποτε από την Ελλάδα.

 18. Σαος avatar
  Σαος 27/06/2009 11:01:35

  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει σώνει και καλά να λύσουμε το "θέμα" της υπογεννητικότητας και μάλιστα με την βοήθεια μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, που ότι και να είναι, Ευρωπαίους (σε αντιλήψεις) δεν μπορείς να τους πεις. Ειλικρινά δεν στέκει το όλο επιχείρημα. Από την μια πετάνε τις μπαρούφες για υπερπληθυσμό και από την άλλη μας φέρνουν εδώ τα μουσουλμανικά "κουνέλια" που αποκλείεται να αφομοιωθούν (εδώ δεν λένε να ενταχθούν) και τα οποία θα γεμίσουν την Ευρώπη με αλαου-ακμπαρ-ιστές με κάτι γενειάδες και χατζάρια ΝΑΑΑΑ με το συμπάθιο. Δηλαδή πρέπει η Ελλάδα να γίνει σε μερικές δεκαετίες μια χώρα των 15-20 εκατομμυρίων με παραπάνω από τα 3/4 του πληθυσμού να είναι μια ανάμιξη πακιστανών, αφγανών, αράβων και αφρικανών μουσουλμάνων; Ποιο το κέρδος για τον πολιτισμό μας και για εμάς τους ίδιους; Δηλαδή θέλουμε να γίνουμε μειονότητα; Σας αρέσει να σας επιβάλουν την Σαρία; Θα σας άρεσε να πετροβολάνε μέχρι θανάτου την σύντροφο σας, την μητέρα σας, την αδερφή σας, την κόρη σας, επειδή δεν είναι μουσουλμάνες και επειδή δεν φοράνε μπούργκα; Επίσης, θα καθίσουμε να ακούμε για πολύ δηλαδή την κυρία Καντίτζα του ΣΥΡΙΖΑ να μας λέει πως αν δεν κάνουμε με το ζόρι έλληνες όλους τους λαθρομετανάστες θα έχουμε πόλεμο ελλήνων και λαθρομεταναστών (ΝΑΙ το έχει πει αυτό!!!);;; Επίσης υπάρχουν πολλοί άλλοι παράμετροι, όπως ότι εδαφικά η Ελλάδα ίσως να μην κάνει για να φιλοξενήσει 15-20 εκατομμύρια. Π.χ. η Αθήνα από μια πόλη 4-4,5 εκατομμυρίων έχει γίνει μια πόλη 6 εκατομμυρίων (με τους λαθρομετανάστες). Λογικό είναι να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε όλους τους τομείς, από θέματα ανεργίας, κυκλοφοριακού, στέγασης (βλέπε υποβάθμιση ολόκληρων συνοικιών και μετατροπή τους σε γκέτο), ακόμα και πιο αφανή προβλήματα όπως υδροδότησης και μεταφοράς ενέργειας (άλλο να έχεις 4.5 εκατομμύρια καταναλωτές και άλλο να έχεις 6). Για μένα, καλύτερα να έχουμε μείωση του πληθυσμού σε ένα σωστό νούμερο, παρά να έχουμε τεχνητή αύξηση για να έχουν περισσότερα "βόδια" (και μάλιστα διαφορετικής νοοτροπίας και γκετοποιημένα) οι βιομήχανοι, οι "εθνικοί" εργολάβοι, οι νταβάδες, οι "πολιτικοί" και όλο το κακό συναπάντημα. Πολύ απλά, όσοι δεν βλέπουν την ευρύτερη εικόνα, μάλλον δουλεύουν για όφελος των παραπάνω...

 19. ataktos avatar
  ataktos 27/06/2009 11:48:19

  Πάντως η εσωτερική τρομοκρατία σε τούτων τον τόπο δεν έχει όρια …

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/06/2009 12:04:23

  To Stratfor δεν εγραψε τιποτα για μουσουλμανους ουτε για μεθοδους επανενταξης.
  Εκανε ορισμενες διπαιστωσεις που ειναι αριθμητικα ακριβεις.Το ειδος της λυσης επαφιεται στις κυβερνησεις και τους λαους -αν εχουν μυαλο.
  Η πτωση των γεννησεων ειναι αναποσπαστο επακολουθο της απελευθερωσης των γυναικων και της εξοδου τους απο την κουζινα στην επαγγελματικη ζωη καθως και της αστικοποιησης.Επειδη δεν μπορουμε πια να ξαναβαλουμε τις γυναικες υπο περιορισμο ή να γυρισουμε στα χωρια οσα μετρα και αν ληφθουν για πολυτεκνους και τριτεκνους -και πρεπει να ληφθουν - το προβλημα θα παραμεινει.
  Η Ιαπωνια που αρνειται καθε μεταναστευση βρισκεται στα προθυρα της δημογραφικης καταρρευσης.Υπολογιζεται οτι απο 120 εκατομμυρια θα πεσει στα 40 εκατ. σε 50-60 χρονια.Μια χωρα που καποτε απειλησε την Αμερικη και εγινε η δευτερη βιομηχανικη δυναμη του κοσμου θα υποβιβασθει σε ασημαντο εθνος που μαλλον θα το ελεγξει η Κινα στο τελος επειδη θελει να διατηρει τη φυλετικη καθαροτητα.
  Στην Ελλαδα η αναλογια παιδιων /ανα γυναικα εχει πεσει στο 1,2 και μαζι με την Ιταλια ειναι στην αρχη του τελους.Αρα η μεταναστευση ειναι απαραιτητη αλλα πρεπει να ειναι οργανωμενη.
  Αν υπαρχουν καποιοι που ενδιαφερονται να επιβιωσει η Ελλαδα σαν κατι που να μοιαζει με το σημερα πρεπει να κανουν τα εξης :
  α. Ιδρυση Υπουργειου Δημογραφιας και Μεταναστευσης που θα μελετησει ολα τα σχετικα προβληματα και Υπηρεσιας Μεταναστευσης στην οποια θα υπαγονται ολες οι αρμοδιες υπηρεσιες.
  β. Καθορισμος αριθμου κατ ετος νομιμης μετναστευσης ωστε να υπερκαλυπτεται η διαφορα γεννησεων - θανατων (σημερα ειναι γυρω στις 50.000 κατ ετος).
  γ. Καθορισμος χωρων απο τις οποιες θα δεχομαστε μεταναστες και αριθμου κατα χωρα.Προτιμοτερες χριστιανικες χωρες της Α.Ευρωπης και πρωην Σ.Ενωσης και διανομη των αριθμων σε πολλες χωρες (10.000 απο καθε μια).Αποκλεισμος μουσουλμανικων χωρων.
  δ. Προγραμματα εξελληνισμου και αφομοιωσης των μεταναστων με αντιστοιχα μαθηματα και οχι πολυπολιτισμου.Κανεις δε γινεται Ελληνας με το ζορι και οποιος δεν θελει φευγει.
  Αυτα εαν καποιοι ενδιαφερονται για τη συνεχεια.
  Αν δεν ενδιαφερονται-ως συνηθως- ας τα αφησουν οσα πανε και οσα ελθουν.Αλλα να παψουν να τα ριχνουν σε Νεες Ταξεις και Stratfor επειδη απλως γραφουν τα σωστα νουμερα.

 21. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/06/2009 15:37:05

  Το πλαίσιο είναι γνωστό, τα νούμερα είναι λίγο τρομακτικά, μήπως είναι υπερβολικά;

  Για την υπογεννητικότητα φταίνε πρώτα πρώτα οι εκτρώσεις σε πολύ νεαρή και νεαρή ηλικία, που πλήττουν την αναπαραγωγική ικανότητα καίρια, αλλά αυτό θα φανεί στα 30, όταν θα θελήσει να αποκτήσει παιδί και θα δυσκολεύεται. Θα κάνει 1, με το ζόρι 2, νάτη λοιπόν η πρώτη μείωση των παιδιών ανά οικογένεια.

  Στη φάση που είμαστε πρέπει να ανατραπεί η επικρατούσα νοοτροπία και η οικογένεια να ενθαρρύνει και όχι να αποθαρρύνει τα κορίτσια να αποκτούν παιδί σε νεαρή ηλικία. Η πολιτεία πρέπει να στηρίξει έμπρακτα αυτή τη στροφή υπέρ των νεαρών μητέρων παρέχοντας διευκολύνσεις για το σχολείο και τις σπουδές.

  Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο, γιατί η ελληνική κοινωνία είναι συντηρητική και επιδερμικά μόνο φιλελεύθερη. Έτσι οδηγεί τα κορίτσια της σε εκτρώσεις, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου η σχέση περπατάει.

  Ο Πούτιν που έχει το ίδιο και χειρότερο πρόβλημα στη Ρωσία δίνει απτά κίνητρα στα νέα ζευγάρια - εντός ή εκτός γάμου - για να αποκτήσουν παιδιά.

 22. Σαος avatar
  Σαος 27/06/2009 16:49:38

  @αλλενάκι

  Δεν είναι οι εκτρώσεις, δεν είναι ότι θέλουν να κάνουν παιδιά και δεν μπορούν. Είναι ότι έχουν καλομάθει, γιατί τα παιδιά είναι βάρος αβάσταχτο για τους περισσότερους. Το μεγαλύτερο μέρος των νέων δεν μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του γιατί μέχρι τα 30-35 ζει με τον μπαμπάκα και την μαμάκα. Πως θα φροντίσει ένα μικρό άνθρωπο που θέλει πολλαπλάσια προσοχή και φροντίδα; Πόσο μάλιστα όχι μόνο ένα, αλλά δύο ή και περισσότερα.

 23. οκτώ avatar
  οκτώ 27/06/2009 18:02:03

  αλλενάκι
  Το δημόσιο χρέος είναι περίπου 300 δις / 10 εκ. νοματαίους, αυτό σημαίνει ότι κάθε μωρό με το που ανοίγει τα μάτια του χρωστάει 30.000 ευρώ στο κράτος για υπηρεσίες που ποτέ δεν έλαβε μέσα στην κοιλιά της μάνας του.
  Και μέχρι να ενηλικιωθεί και να αποκτήσει το πολυπόθητο ΑΦΜ, τα χρέη αυτά μεταφέρονται στους γονείς του.
  Αντιλαμβάνεσαι το τραγικό στην υπόθεση ;

 24. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/06/2009 11:49:03

  @Σαος: γίνονται περί τις 250.000 εκτρώσεις σε πολύ νεαρή ηλικία, 16, 17 και οι γιατροί είναι ξεκάθαροι για την "αθέατη" βλάβη που προκαλούν, όταν μετά θελήσει να τεκνοποιήσει στα 30, 35 που είναι το όριο σήμερα λόγω σπουδών, δουλειάς, κλπ. αντιμετωπίζει οργανικά προβλήματα και καθυστερεί, έχει υπονομευτεί δηλαδή πολύ νωρίς η γονιμότητα και κατ' επέκταση η γεννητικότητα και το δημογραφικό. Και φυσικά το πρώτιστο θέμα εδώ είναι η βλάβη στην υγεία και το δημογραφικό έπεται.

  @οκτώ: εντάξει, δεν βάζεις μπροστά για παιδί με το νού στο ΑΦΜ και στο δημόσιο χρέος, ας κάνουν περισσότερα παιδιά και ας τα μεγαλώσουν με λιγότερες ανέσεις, και λίγο αλάνα δεν είδα να έβλαψε.

 25. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 12/07/2009 16:39:45

  Μόνον τὸ Stratfor; Ἔχει κι ἄλλα τὸ μενού! Ἀπολαῦστε:

  Ποιοί εἶναι ὑπὲρ τῆς (λαθρο)μεταναστεύσεως (μαζικοῦ ἐποικισμοῦ ἀπὸ ἀλλοφύλους καὶ ἐθνολογικῆς ἀλλοιώσεως τῆς Εὐρώπης);

  Τό... capitalism.org, φυσικά!

  Ἰδοὺ τίνων τὰ συμφέροντα ἐξυπηρετοῦν οἱ χρήσιμοι ἠλίθιοι τῆς παγκοσμιοποίησης, οἱ «προοδευτικοὶ» «ἀντιρατσιστές»...

  Τὸ capitalism.org, λοιπόν, εἶναι ἡ ἱστοσελίδα τῆς ὁμάδας ποὺ ἐκδίδει τὸ περιοδικὸ Capitalism.

  Ἐκεῖ μᾶς ἐνημερώνουν γιὰ τὶς ὀρθὲς καπιταλιστικὲς θέσεις σὲ διάφορα ζητήματα. Διαβάζουμε:

  Foreigners and Immigration

  What is capitalism's policy in regard to foreigners?

  Capitalism's policy to people outside its borders is identical to its policy to people inside its borders, or in the words of Thomas Jefferson, "Free trade with all nations, and entangling alliances with none."

  Is immigration a problem under capitalism?

  As there is no "welfare" extorted from producers at the point of a gun in Capitalist countries (only private charity), the entrance of people into a Capitalist country (immigration) is not looked upon as a problem, as it is in the American welfare state of today, but as an asset: the more people, the larger the market, and the greater possibilities for the division of labor.

 26. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 12/07/2009 16:40:46

  ...Καὶ ἔχει ἀκόμη περισσότερα τὸ μενού! Ἀπολαῦστε!

  Ποιοί εἶναι ὑπὲρ τῆς (λαθρο)μεταναστεύσεως (μαζικοῦ ἐποικισμοῦ ἀπὸ ἀλλοφύλους καὶ ἐθνολογικῆς ἀλλοιώσεως τῆς Εὐρώπης);

  Η... Διεθνής Τράπεζα, φυσικά!

  Ἰδοὺ τίνων τὰ συμφέροντα ἐξυπηρετοῦν οἱ χρήσιμοι ἠλίθιοι τῆς παγκοσμιοποίησης, οἱ «προοδευτικοὶ» «ἀντιρατσιστές»...

  Προσέξτε λογικὴ στὸ ἄρθρο. Ἀφοῦ μᾶς ἀπειλεῖ ὅτι θὰ ἐξαφανιστοῦμε διὰ τῆς... φυσικῆς ἐπιλογῆς, συμπεραίνει βάσει κάποιων ὑπολογισμῶν, ὅτι χρειαζόμαστε μερικές... ἑκατοντάδες ἑκατομμύρια μεταναστῶν (π.χ. ἡ Γερμανία 188 ἑκατομμύρια μέχρι τὸ 2050) (!), γιὰ νὰ ἀντιμετωπίσουμε τὸ ἀσφαλιστικό! Καὶ μετὰ ἀπὸ αὐτὴ τὴν τερατωδία, ὁ ἴδιος ἀναγνωρίζει ὅτι καὶ οἱ μετανάστες θά... γεράσουν, ἄρα θὰ χρειαστοῦμε στὸ μέλλον ἀκόμη πιὸ τερατωδῶς περισσότερους μετανάστες ἀπὸ τοὺς ἤδη τερατωδώς πολλούς, γιὰ νὰ χρηματοδοτοῦμε τοὺς πρώτους μετανάστες! Καὶ τὸ προτείνει σοβαρά.

  Αυτὴν τὴν πορεία ἐκθετικῆς ἐπιταχύνσεως πρὸς τὸ χάος (βλέπε «πυραμίδα», «φούσκα χρηματιστηρίου») εἶναι τὸ μοντέλο τοῦ «εκσυγχρονισμού» (νεοφιλελεύθερου διεθνισμοῦ- ἐθνομηδενισμοῦ καὶ «προοδευτικοῦ» «ἀντιρατσισμοῦ», χέρι-χέρι μὲ τὴν παγκοσμιοποίησι καὶ τὸν καπιταλισμό) για το μέλλον μας...

  Διαβάζουμε λοιπόν:

  On Wednesday, a World Bank economist warned the nations of Eastern Europe that they would have to welcome more immigrants "to prevent their economies being hobbled by labor shortages caused by rapidly aging populations ...

  The actual numbers, according to several authorities, are discouraging over the long run. By one analysis of U.N. figures, Britain would need more than 60 million new immigrants by 2050 -- more than doubling the size of the country -- to keep its current ratio of workers to pensioners, and Germany would need a staggering 188 million immigrants in the same time period. One reason for such huge numbers is that while immigration helps fill cities and schools and factories in the short term, the dynamic adjusts over time. Immigrants who come from cultures where large families are standard quickly adapt to the customs of their new homes. And eventually immigrants age, too, so that the benefit that incoming workers give to the pension system today becomes a drag on the system in the future. A European Commission working document published in November 2007 concludes that "truly massive and increasing flows of young migrants would be required" to offset current demographic changes.

  However, in the long run, something's gotta give. Either you accept that you are going to wither away and die, secure in your cherished cultural identity, but not reproducing enough to survive, or you open up your arms and embrace the stranger, and forge some new, synthetic, syncretic identity that may not be the same as what came before, but is healthy enough to flourish.

  Call it a variation of the theory of natural selection, as it applies to nation states. The xenophobes who don't subsidize day care and parental leave die off, while the truly multicultural social-welfare societies thrive.

  ...
  Και η περισπούδαστη μελέτη που αναφέρει το άρθρο, εδώ:

  International Institute for Applied Systems Analysis, Schlossplatz 1, A-2361 Laxenburg, Austria

  Interim Report IR-03-066: Future Demographic Change in Europe: The Contribution of Migration, Wolfgang Lutz ([email protected]), Sergei Scherbov ([email protected])

  ...The question discussed in this paper has gained wide public prominence following the publication of a UN study entitled "Replacement Migration: Is it a solution to declining and ageing populations?" (UN 2000). This study presents several scenarios for a set of eight countries as well as Europe and the EU as aggregates. One scenario computes and assumes the migration required to maintain the size of total population; another keeps the working-age population constant; and finally, one maintains the current support ratio, i.e., the proportion of the population aged 15-64 over the population 65 or older. For the individual countries, the results show that significant immigration can result in constant population sizes and even constant sizes of the working age population, whereas the support ratio can only be maintained with implausibly high immigration levels. The absurd number of 5.1 billion immigrants necessary to maintain a constant support ratio until 2050 in the Republic of Korea has received a lot of attention in this context. For the European Union (EU-15) these calculations show that a total of 47.5 million (or 0.95 million per year) migrants would be required to keep the population size constant; 79.4 million (or 1.6 million per year) would be needed to maintain the working-age population; and an impossible 674 million (13.5 million per year) would be needed to keep the support ratio constant. It was interesting to see that in terms of public reactions to these calculations, one could find opposing conclusions ranging from "immigration can never solve the ageing problem" to "immigration is urgently needed to solve the ageing problem." This UN study chose an approach that works top down or more precisely "back from the future." A certain demographic target (such as keeping the working age population constant) is set and then one calculates what immigration would be needed to achieve this goal, assuming invariant paths of future fertility and mortality. In this study we are not setting a target but rather calculate the outcomes of possible variations in the future paths of all three demographic components fertility, mortality and migration. Since policy considerations typically are not based on a certain target in the distant future that is difficult to establish and defend substantively, but rather work in terms of processes evolving over time, the approach presented in this paper may be more relevant for policy discussions about migration in the context of an ageing European population.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.