07/06/2012 19:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγάλη τράπεζα της Αυστραλία σταμάτησε τις συναλλαγές με την Ελλάδα

Μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Νέος Κόσμος», αποφάσισε να διακόψει τις συναλλαγές της με όλες τις ελληνικές τράπεζες «για να προστατεύσει τους πελάτες της», λόγω της κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα. Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, η τράπεζα National Australia Bank (NAB) σταμάτησε να εκδίδει επιταγές, που πρόκειται να εξαργυρωθούν σε τράπεζες της Ελλάδας. Επίσης, διέκοψε τις συναλλαγές ηλεκτρονικής αποστολής χρημάτων απευθείας με την Ελλάδα και τώρα οι συγκεκριμένες αποστολές χρημάτων (telegraphic transfers) στέλνονται πρώτα σε γερμανική τράπεζα, την Deutsche Bank Frankfurt, και ακολούθως μεταφέρονται στον λογαριασμό των δικαιούχων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι αποστολείς των χρημάτων να υφίστανται περαιτέρω κρατήσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της γερμανικής τράπεζας.Την παύση των συναλλαγών της NAB με ελληνικές τράπεζες επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της τράπεζας, Fiona MacRae, διευθύντρια του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Mak avatar
    Mak 07/06/2012 20:21:12

    Και από την Κύπρο τα εμβάσματα προς Ελλάδα γίνονται κατά προτίμηση μέσω Γερμανίας (Commerzbank) αντί μέσω της Εθνικής που γίνονταν.

    Αν θυμάμαι καλά πριν περίπου 3 μήνες πρέπει να άλλαξε η πολιτική στις συνεργατικές τράπεζες της Κύπρου. Η χρέωση πάντως δεν άλλαξε.

    Χωρίς να ξέρω, πιθανολογώ, ότι πρέπει να παίζουν ρόλο και διάφοροι τραπεζικοί κανονισμοί για την ασφάλεια των συναλλαγών με χρήματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.