03/08/2009 19:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρούσματα πανώλης στην Κίνα.Σαν να μην έφτανε ο παγκόσμιος πανικός για την πιθανότητα  γενικευμένης πανδημίας της «γρίπης των χοίρων», υπάρχουν μαντάτα από την Κίνα που δεν είναι καθόλου καλά. Όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, οι κινεζικές Αρχές προχώρησαν στην απομόνωση μιας απομακρυσμένης κωμόπολης όπου εμφανίσθηκαν κρούσματα πνευμονικής πανώλης με αποτέλεσμα τον θάνατο δυο ανθρώπων. Η συγκεκριμένη ασθένεια θεωρείται από τις πλέον θανατηφόρες και η καραντίνα είναι μια από τις βασικότερες μεθόδους αντιμετώπισής της. Οφείλεται στο ίδιο βακτηρίδιο που προκαλεί και την βουβωνική πανώλη που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως η «μαύρη πανούκλα», έχοντας οδηγήσει στο θάνατο περισσότερους από 25 εκατομμύρια ευρωπαίους κατά τον 14ο αιώνα.

Η πνευμονική πανώλη έκανε την εμφάνισή της στην κινεζική πόλη Ziketan που βρίσκεται σε μια δυτική επαρχία του Θιβέτ. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη νόσος χτυπάει στην περιοχή. Το 2004, οκτώ κάτοικοι της περιοχής πέθαναν, έχοντας πρώτα καταναλώσει άγριους αρκτόμυες (μαρμότες) που είναι γνωστό πως μεταφέρουν την ασθένεια. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει την πληγείσα περιοχή με σημεία ελέγχου, απαγορεύοντας την έξοδο από αυτήν.

ΑΡ, Times (UK)

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.