31/08/2009 11:55
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κατηγορείται για διαφθορά ο πρώην πρωθυπουργός του ΙσραήλΠαρά τα χίλια μύρια προβλήματά του, πολέμους, τρομοκρατία, εντάσεις κλπ., το Ισραήλ φαίνεται πως λειτουργεί σαν συντεταγμένο κράτος σε επίπεδα που άλλες χώρες θα ζήλευαν. Ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας προχώρησε σε απαγγελία κατηγοριών εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Ehud Olmert για λόγους διαφθοράς. Σύμφωνα με το BBC, ο Olmert κατηγορείται για απάτες, πλαστογραφίες και φοροδιαφυγή. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, οι οποίες αφορούν στην περίοδο πριν γίνει πρωθυπουργός.

 Εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού δήλωσε πως ο Olmert είναι πεπεισμένος ότι «η αθωότητά του θα λάμψει στο δικαστήριο». Οι εισαγγελικές αρχές είχαν συμπεριλάβει και άλλες κατηγορίες τις οποίες όμως απέσυραν αργότερα. Το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει, ήταν και η βασική αφορμή  της περσινής παραίτησης του Olmert από την πρωθυπουργία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην πρωθυπουργός, κατά την περίοδο που ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ και μέλος της κυβέρνησης,  έγινε  αποδέκτης παράνομων χρηματικών συνεισφορών, πλαστογραφούσε παραστατικά  οδοιπορικών και διέρρεε  εμπιστευτικές  επενδυτικές πληροφορίες σε στενό του φίλο.

 BBC

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.