31/08/2009 21:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα πεινάσει και πάλι η Αιθιοπία;Σχεδόν 25 χρόνια ύστερα  από τη συλλογική προσπάθεια πολλών καλλιτεχνών  στα πλαίσια της Live Aid, που είχε σκοπό την εξάλειψη του λιμού στην Αιθιοπία, η αφρικανική πολύπαθη χώρα αντιμετωπίζει και πάλι το ενδεχόμενο εκτεταμένης πείνας. Οι άστατες βροχοπτώσεις στη περιοχή είναι μάλλον και η κύρια αιτία του προβλήματος καθώς ή είναι λίγες ή έρχονται κατόπιν εορτής. Ένας άλλος σημαντικός λόγος της επερχόμενης απειλής είναι και η παγκόσμια οικονομική ύφεση που έχει κάνει πολλούς δυτικούς φιλάνθρωπους να μειώσουν τις δωρεές τους. Όπως όμως λέει ένα βρετανός αξιωματούχος : «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι που θα πρέπει να αυξηθούν και οι φιλανθρωπικές δωρεές».

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας που συνεχίζει να επιμένει στη διανομή της βοήθειας από την ίδια, έχει μέχρι στιγμής πετύχει την αύξηση της παραγωγής τροφίμων και έχει μεταφέρει 2.2 εκατομμύρια κατοίκους σε άλλες πιο εύφορες περιοχές. Η βροχή όμως καθώς και οι δωρεές είναι πέρα από τον έλεγχό της.  Όπως εκτός ελέγχου είναι και το φαινόμενο του θερμοκηπίου το οποίο πιστεύεται από πολλούς πως αποτελεί τη κύρια αιτία του άστατου αφρικανικού κλίματος. Όπως λένε: «Αν και η Αφρική είναι η τελευταία που ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, είναι και η μόνη που υποφέρει από το πρόβλημα που η ίδια δεν δημιούργησε».

Πηγή: Independent

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.