#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/05/2012 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας
Θα μπορέσει άραγε να επιβιώσει η Ευρώπη, και το ευρώ; Βάσει του τελευταίου σεναρίου, η απάντηση στο ερώτημα αυτό εξαρτάται κυρίως από την Ελλάδα.

Η εικόνα μιας Ευρώπης, χωρίς την Ελλάδα, χρησιμοποιείται έντονα, για να προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

Το τι θα συμβεί όμως στο μέλλον, εξαρτάται από το ποιοι, εκ των βασικών πρωταγωνιστών, εγκαταλείψουν αυτή την εικόνα.

Γενικά, τείνουμε να θεωρούμε τον φόβο, ως πρόβλημα. Στην πολιτική όμως, με τα άγχη και τις ανησυχίες να διαμορφώνουν τα πιστεύω, και τις πράξεις, ο φόβος απλά παρουσιάζει ευκαιρίες. Γι αυτό και πολύ σωστά, οι διάφοροι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, έχουν δει την πιθανότητα της ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη, ως πηγή ισχύος. Η απειλή αυτή μοιάζει σαν την πιο επικίνδυνη απ όλες, και παράλληλα σαν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού.

Σε ποίου τα χέρια όμως βρίσκεται η ισχύς της απειλής αυτής; Οι Γερμανοί την χρησιμοποίησαν ως φλάμπουρο, για να συσπειρώσουν την κοινή τους γνώμη, εναντίον των διεφθαρμένων και σπάταλων Ελλήνων, και σαν μαστίγιο για να εκβιάσουν παραχωρήσεις από την Αθήνα. «Πληρώστε τα χρέη σας, τηρείστε τις δεσμεύσεις, γιατί αλλιώς θα σας διώξουμε…».

Υπάρχει μια απάτη στα παραπάνω λόγια, αλλά πόσοι είναι αυτή που την πιάνουν;

Οι συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν αυτό το ενδεχόμενο. Κανένα μέλος δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την ΕΕ, και σίγουρα όχι από τους Γερμανούς. Πρόκειται για μια εκπληκτική παράβλεψη, ανάμεσα σε πολλές άλλες, που διαπιστώνουμε σε αυτή τη κρίσιμη ιστορική στιγμή που ζούμε.

Σίγουρα, οι Γερμανοί δεν είναι ανίσχυροι. Αυτοί έθεσαν τους όρους της αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας. Και το έκαναν, μέσω διαπραγματεύσεων, και με βάση την μεγάλη επιρροή που ασκούν στα πολιτικά όργανα της τρόικας. Οι Γερμανοί είναι αυτοί που διαθέτουν τα μετρητά. Μια απόφασή τους να κόψουν την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, θα περιόριζε τις επιλογές της Αθήνας, και θα επιτάχυνε την απομάκρυνση των επενδυτών από τα ελληνικά ομόλογα. Και αυτό σίγουρα δεν θα ήταν ένα απλό παιχνίδι.

Υπάρχουν κάποια νέα φαντάσματα που πλανώνται πάνω από την Ευρώπη (και την Γερμανία). Η παγκόσμια κερδοσκοπία ψάχνει για νέα θύματα, και οσονούπω θα αγγίξει τους πάντες. Η πολιτική ενότητα, που χρειάζεται η Ευρώπη, για να καταστεί μια παγκόσμια υπερδύναμη, απειλείται. Μια τυχόν ελληνική απομάκρυνση, θα εξαπέλυε τους γύπες, και θα έσβηνε οριστικά το ευρωπαϊκό όνειρο.

Έτσι, τα διακυβεύματα είναι πολλά. Και αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, η δύναμη είναι στα χέρια των Ελλήνων. Είναι η έξοδος από το ευρώ η καλύτερη επιλογή που έχουν;

Το σύμβολο αυτής της δύναμης είναι ο Δαβίδ Ελλάδα, που ρίχνει κάτω τον Γολιάθ Γερμανία. Όσο αυξάνεται η οικονομική τους μιζέρια, τόσο οι Έλληνες αντιδρούν απέναντι στην λιτότητα. Στις τελευταίες εκλογές, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί (όλων των αποχρώσεων) των τελευταίων 30 χρόνων, έχασαν τεράστιο μέρος από τα ποσοστά τους.

Για πολλούς, εντός και εκτός Ελλάδας, η κρίση συνοψίζεται στους Γερμανούς με το μαστίγιο, και στους Έλληνες με τον μοχλό πίεσης που διαθέτουν. Ελάχιστοι κατάλαβαν, ότι και τα δυο είναι το ίδιο. Η αυτοκτονία και των δυο δεν είναι λύση. Πρόκειται για μια μονομαχία, που κανένας δεν θέλει, και από το αποτέλεσμα της  οποίας όλοι θα υποφέρουν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει η δυνατότητα να ξεπηδήσουν νέες απρόβλεπτες δυνάμεις, μέσα από την φαντασία, και από την γνήσια έκφραση δημόσιας ηγεσίας.  Η  δυνατότητα εκμετάλλευσης αυτής της νέας δύναμης, ή μάλλον η δυνατότητα δημιουργίας της, δεν θα προκύψει από το να παιχτεί το χαρτί της εξόδου. Θα πρέπει να πηγάσει από πολιτικές θέσεις, που θα βασίζονται στην αφοσίωση προς την Ευρώπη.

Ο επόμενος που θα κυβερνήσει την Ελλάδα, εκτός από τους Έλληνες, θα πρέπει να απευθυνθεί και στα άλλα κράτη μέλη, με 500 εκατομμύρια πληθυσμό, και να ανακοινώσει ξεκάθαρα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να εξέλθει της Ευρώπης, διότι δεσμεύεται για την Ευρώπη, επειδή πάνω απ΄όλα οι Έλληνες είναι Ευρωπαίοι.

Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Γίνεται; Η απάντηση σ αυτό εξαρτάται από την πολιτική βούληση, την τεχνική, και την νοημοσύνη… στοιχεία που δυστυχώς απουσιάζουν τελευταία. Ο χρόνος κυλάει, και δυο μεγάλα εμπόδια εμφανίζονται ξαφνικά.

Τίποτα δεν θα συμβεί, αν ο επόμενος Έλληνας ηγέτης δεν αντισταθεί στους Γερμανούς, δηλαδή στον μύθο της ισχύος τους που διαδίδουν καθημερινά τα ΜΜΕ. Και αν δεν συσπειρώσει τους Έλληνες, δηλαδή την αυτοεκτίμησή τους για την ελληνική δημοκρατία, και την σημασία της τόσο για την σημερινή Ελλάδα, όσο και για την μελλοντική Ευρώπη.

Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, τα δυο παραπάνω, σημαίνουν το ίδιο. Μια απλή δήλωση αρκεί: «Γερμανοί, Δεν μπορείτε εσείς να αποφασίζετε ποιοι θα είναι Ευρωπαίοι και ποιοι όχι. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να αναμορφώσει την Ευρώπη, αν αποφασίσουμε να παραμείνουμε σ αυτήν».

Από την αρχή της κρίσης, η Ελλάδα αναγκάστηκε να τα βγάλει πέρα μόνη της απέναντι στον Γαλλογερμανικό άξονα που επιβάλλει την λιτότητα. Την μέρα όμως που το ελληνικό πολιτικό σκηνικό διελύθη στα εξ ων συνετέθη, κατά σύμπτωση, άνοιξε μια ακόμη χαραμάδα που απειλεί τον άξονα αυτόν με διάλυση.

Η εκλογή του σοσιαλιστή Francois Hollande, που πολλοί ελπίζουν πως θα μετατρέψει την λιτότητα σε ανάπτυξη. Παρά την άρνησή του να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ηγέτη ενός αριστερού συνασπισμού που δεν έχει ακόμη μολυνθεί από την διαφθορά, η Γαλλία μπορεί να μετατραπεί σε σύμμαχο της Ελλάδας, απέναντι σε μέρος τουλάχιστον των αυστηρών γερμανικών απαιτήσεων.

Κάτι τέτοιο θα φανεί σαν μια αχτίδα φωτός για πολλούς Έλληνες. Η αλήθεια είναι όμως, ότι αυτό είναι και το δεύτερο μεγάλο εμπόδιο. Διότι το ζήτημα που απασχολεί σήμερα την Ελλάδα δεν είναι το δίλημμα λιτότητα ή ανάπτυξη, αλλά το δίλημμα μεταξύ δυο ειδών λιτότητας.

Με την έξοδο της χώρας από το ευρώ, η λιτότητα μπορεί να απαλυνθεί κάπως (μακροπρόθεσμα) με την επιστροφή στη δραχμή. Όμως, η ανάδυση της φασιστικής Χρυσής Αυγής, μας δείχνει πως η δημοκρατία της μπορεί να καταρρεύσει.

Για μια Ελλάδα που παραμένει στην Ευρώπη, η λιτότητα σίγουρα θα είναι σκληρή. Αλλά η χώρα θα έχει τουλάχιστον μια προστασία χάρη στις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις (άρθρο 2) στην ελευθερία, την δημοκρατία, και την ισονομία.

Αν οι Έλληνες αρνηθούν να βγουν από την Ευρώπη, πηγαίνοντας κόντρα στην γερμανική επιθυμία, θα κερδίσουν την ευκαιρία να πετύχουν αυτό που θέλουν πάνω απ όλα: την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, και παράλληλα θα ξαναπάρουν την χώρα τους από τα χέρια των κλεφτών.

Όποιος μπορέσει να περάσει ένα τέτοιο πρόγραμμα στις καρδιές των Ελλήνων, και στα μυαλά των Γερμανών, θα κάνει το όνομά του γνωστό στους αιώνες των αιώνων.

 

http://www.huffingtonpost.com/peter-alexander-meyers/the-greek-opportunity-for_b_1507389.html

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 12/05/2012 12:16:46

  Είναι η έξοδος από το ευρώ η καλύτερη επιλογή που έχουν (οι έλληνες);

  Πιθανότατα όχι αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

 2. 3κιοκουκος avatar
  3κιοκουκος 12/05/2012 12:18:52

  Η αυτοκτονία και των δυο δεν είναι λύση.Γι' αυτό το λογο αυτοκτονούμε εμείς
  πρώτα και μετά βλέπουμε.

 3. franc avatar
  franc 12/05/2012 12:24:05

  ΤΕΛΕΙΟ ΑΡΘΡΟ! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
  "Αν οι Έλληνες αρνηθούν να βγουν από την Ευρώπη, πηγαίνοντας κόντρα στην γερμανική επιθυμία, θα κερδίσουν την ευκαιρία να πετύχουν αυτό που θέλουν πάνω απ όλα: την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, και παράλληλα θα ξαναπάρουν την χώρα τους από τα χέρια των κλεφτών.

  Όποιος μπορέσει να περάσει ένα τέτοιο πρόγραμμα στις καρδιές των Ελλήνων, και στα μυαλά των Γερμανών, θα κάνει το όνομά του γνωστό στους αιώνες των αιώνων."
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ και οι επαναληπτικές εκλογές θα το αποδείξουν.

  • 3κιοκουκος avatar
   3κιοκουκος @ franc 12/05/2012 12:51:15

   γιατί δε δοκιμάζετε να το γράψετε αυτό σε ένα γερμανικό φόρουμ;να μας πείτε και τις αντιδράσεις μετά.

   • franc avatar
    franc @ 3κιοκουκος 12/05/2012 13:17:33

    Mετά απο τόση πλύση εγκεφάλου Γκαιμπελικής εμπνεύσεως στα μυαλά των Γερμανών οτι για όλα φταίνε οι Ελληνες, (όπως τότε έφταιγαν οι Εβραίοι) και καθόλου οι τράπεζες και οτι τα λεφτά των Γερμανών δεν πάνε στις τράπεζες (Goldman sachs & σια) μέσω ειδικού λογαριασμού, αλλά στους τεμπέληδες Ελληνες που ανέκαθεν είχαν πενταπλάσιους μισθούς , συντάξεις και επιδόματα από τους φτωχούς Γερμανούς που εργάζονται σκληρά, και παρ' όλα αυτά εμείς τους αγαπάμε, τι αντιδράσεις περιμένεις?

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ franc 12/05/2012 18:57:52

   Ο Τσίπρας θα ξαναπάρει τη χώρα από τα χέρια των κλεφτών? Και οι 100.000 που θέλει να διορίσει στο δημόσιο τί είναι, αν όχι λεηλασία της τσέπης μας? (για να μην πούμε για τους αμέτρητους δικούς του που ροκανίζουν ήδη τον κρατικό κορβανά, και που τον ψήφισαν μαζικά για να εξασφαλίσουν τις ζεστές θεσούλες? εύκολα βγαίνει το 17% νομίζεις?)

 4. Zame avatar
  Zame 12/05/2012 13:49:47

  * (ο Δαβίδ Ελλάδα, που ρίχνει κάτω τον Γολιάθ Γερμανία.)
  (η "κερκόπορτα" ο αεραγωγος εκτονωσης του "Φτηνου & Πληθωριστικού" Πλουτου των ΗΠΑ)

  * (αυτό εξαρτάται από την πολιτική βούληση, την τεχνική, και την νοημοσύνη… στοιχεία που δυστυχώς απουσιάζουν τελευταία.)
  Να μην υποτιμουν τον μέσο δείχτη νοημοσύνης...ανεβάστε τον παρασύροντας και την "ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΗ" ποιότητα ..

  * («Πληρώστε τα χρέη σας, τηρείστε τις δεσμεύσεις, γιατί αλλιώς θα σας διώξουμε…».)
  δεν ειπε κανενας οχι..
  ΥΠΟΠΤΟ ειναι η αποφυγή της ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ..
  (μετα & απο τα δημοσιευματα της "ΧΟΝΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ' του Λονδινου..κλπ.)

  & το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σαφως ειναι ΑΝΑΘΕΜΑ...αφού
  σήμερα ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ..

  Κλασικά για ναναι Διαχρονικά

  & απο Δεξιά & τοιχο-τοιχο επαναπροσέγγιση της Αριστεράς από αριστερά..αλλά συντηρητικά & ΙΚΑΝΑ..

  μαζί με τον Απαιτούμενο Πολιτικό Τσαμπουκά και έλεγχο των όποιων απροσδόκητων ανεπιθύμητων εξελίξεων..

  ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΑ & με ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΦΙΛΙΚΑ

  ..-σαφώς θέλει δουλειά πολύ..για να γυρίσει η ΔΟΛΙΑ κρίση αυτή-.

  Είναι η ώρα -μάλλον αργήσαμε κιόλας- να καθαρίσουμε την "ήρα από το σταρι"

  για να ελαφρύνουμε το μέγεθος του όγκου των υποχρεώσεων μας ως άτομα.. και ως χώρα..

  -(για να μπορέσουμε να "κολυμπήσουμε" στα ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ)-


  στοχος τα χρηματοπιστωτικα εργαλεια πανω στα σχεδια που χρησιμοποίησαν οι «Αγορές» προκειμένου να κερδίζουν Δισεκατομμύρια, χωρίς κόπο, χωρίς επένδυση, χωρίς ρίσκο και χωρίς τους τεράστιους..πονοκεφάλους της Διοίκησης μιας Επιχείρησης που αποτελεί την πιο δύσκολη και την πιο πολύπλοκη δουλειά στον Κόσμο...

  Την Παραγωγική Διακυβέρνηση. Την Απόλυτη Οργάνωση! η το γνωστό Μάνατζμεντ των Εργασιών τους.
  περισ. εδω: http://www.eglimatikotita.gr/2012/05/euro.html

  * Αν ΟΝΤΩΣ οι δανειστές θέλουν να έχουν διασφαλισμένα τα λεφτά τους..
  πρέπει να φροντίζουν να είναι ΥΓΕΙΕΣΤΑΤΟΣ ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ και οχι εξαθλιωμένος

  …γιατί αυτό παραπέμπει σε περίεργες σκοπιμότητες....

  που επιβαρύνονται ακόμα περεταίρω με τις πρόσφατες & προκλητικές αυξήσεις των βασικών αγαθών

  αφου οι οικογενειακές "εισροες- με μισθους βουλγαριας & -εκροες-κοστος διαβιωσης βρυξελλων"

  ..και της γενικοτερης καταναλωσης τις πραγματικης αγορας..

  αρα "ΤΕΖΖΖΑ η ΑΓΟΡΑ".


  Οσο πάει & ελαχιστοποιείται το "υγείες & παραγωγικό δυναμικό" .. π.χ.

  (14.000-17.000 είναι οι Νέοι που έφυγαν για άλλες χώρες προς αναζήτηση καλύτερης τύχης

  και αύξηση 22% των αυτοκτονιών στην Ελλάδα την τελευταία διετία 09-11..

  όσο για τα ποσοστά των άνεργων που "βαφτίστηκαν" σε εισοδηματίες με μηδενικό εισόδημα !..είναι γνωστά ..)

  αυτό που θα παράγει τον πλούτο που απαιτείται και έχουμε ανάγκη για να ξεπληρώσουμε τους δανειστές & τοκογλύφους..

  κάτι που προφανώς & λογικά σκεπτόμενος δεν εξυπηρετεί τούς ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ..η ΟΧΙ ?..αυτό να θέλουν..?

  και αν ΟΧΙ τοτε οφειλουν να Νομοθετηθεί η Απαγόρευση Χορήγησης Δανείων σε Πρόσωπα, Επιχειρήσεις και Κράτη,

  ΟΤΑΝ οι ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σε ΘΕΣΗ να ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ τα ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΑ.

  Θα πρέπει να Νομοθετηθεί ως μια ΣΟΒΑΡΗ ΚΟΛΑΣΙΜΗ ΠΡΑΞΗ που να ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ.

  Γιατί σε κάποια άλλη γωνιά του πλανήτη-χωρις να βαζω ιδεες-

  Μια Κινέζα στην νοτιοδυτική Κίνα σύμφωνα με το Κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νεα-Κινα ,
  ανατινάχθηκε την ώρα πού διαπραγματευόταν την απαλλοτρίωση του σπιτιού της
  με αναταλλαγμα την οικονομικη αποζημιωση για την κατεδαφιση του σπιτιου της.

  TΟΥΜΠΑ-ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ & ΕΓΕΡΘΗΤΙ είναι κυριολεκτικα ΟΛΗ η κοινωνία σήμερα σε υπερβολικό ρυθμό..

  πού ίσως να “κόψει το γλυκό" που θέλουμε & επιδιωκουμε να “δέσουμε”

  γιατι το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σαφως ειναι ΑΝΑΘΕΜΑ...αφού σήμερα ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ..

  και μάλλον υποψιαζομαι πως έρχεται η ώρα της -"ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ"- και του ηθικού & φυσικού αυτουργού

  αυτης της περιεργης οικονομικής κρίσης..

  & που ξεκινά απο

  - στις *3 Μαρτίου 2010*, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν.Αϊχορν

  για την επίθεση στο Ευρώ. (αραγε γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό ) ?

  -την Morgan.S & τα σημερινα δημοσιευματα των 2 δις … &… τις " ΧΟΝΤΡΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ" του Λονδινου.
  ..κάτι που προτρέπει σαφεστατα στην ΑΞΙΩΣΗ σε μια απαραίτητη επαλήθευση των “εικονικών λογιστικών δεδομένων”

  κάτι που ΕΝΙΣΧΥΕΙ -γιατι οχι-..& την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ τους (δανειστων)

  & αν μη τι αλλο…ΑΥΞΑΝΕΙ την ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ της χώρας μας..

  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ το νόμισμα (euro)..αφού επισημάνει στους θεσμικούς φορείς της ΕΕ για την αναβάθμιση των εποπτικών θεσμικών μηχανισμών ..

  αλλά και κατεπέκταση του Διεθνούς περιβάλλοντος.

  στα "χρηματιστηριακά νεοφιλελεύθερα "καινοτόμα προϊόντα"..αλλα και εγραλεια τους..

  για το Μάνατζμεντ των Εργασιών τους..Παραγωγικής Διακυβέρνησης. Την Απόλυτη Οργάνωση!

  αυτου του Παγκοσμιου Καπιταλισμου..που εκανε ΕΝΟΧΟ & ΜΙΣΗΤΟ τον ΠΛΟΥΤΟ...

  που ΟΦΕΙΛΕΙ την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΥΣΗ των Ελεύθερων Αγορών και της Διακίνησης των Μεγάλων Κεφαλαίων.

  *** περιορίστε την περεταίρω μόλυνση από την διαφθορά
  ..η Γαλλία μπορεί να μετατραπεί σε σύμμαχο της Ελλάδας.
  ....και ολα αυτα Συνεπικουρούμενα και απο τις Δρασεις των ΗΠΑ οταν πχ.

  Επισης εχουμε το φαινομενο ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ για ΚΟΥΡΕΜΑ του στεγαστικού δανείου τους κατά 150.000 δολάρια θα λάβουν πελάτες της
  1)Bank of America,

  2)J.P. Morgan Chase,

  3)Citigroup,
  4) Wells Fargo
  5)και η Ally Financial (πρώην GMAC).
  και Εννέα ακόμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται σε ανάλογες συζητήσεις και αν επιτευχθεί συμφωνία το ύψος του διακανονισμού ενδέχεται να φτάσει τα 30 έως 45 δισ. δολ.
  Πηγή:www.capital.gr
  και ΟΧΙ σε "κουρεματα" τυπου PSI και πράσινα άλογα που το μόνον που κανανε ήταν να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη ανισσόροπη περίεργη ρευστότητα της χώρα μας..και μικρο ομολογιούχους πού τόλμησαν να συνδράμουν με τις οικονομίες τους στην εσωτερική & εθνική Αγορά.

  σε ενα ΜΗ ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ κυριολεκτικά στους αιώνες των αιώνων τίποτα δεν προχωρα.

  ειδικά στις εποχές που η γνώση κάθε άλλο παρά στερνή δεν είναι.

 5. franc avatar
  franc 13/05/2012 14:06:53

  Eίναι άνεργοι και εφεδρικοί που τους πληρώνουμε τώρα απο την τσέπη μας ακριβώτερα απ τους νεοδιοριζόμενους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.