#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/04/2012 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ... λιτότητα εκστρατεύει υπέρ ΣαρκοζίΔεν ξέρουμε αν ο Ολάντ θα αποδειχθεί περισσότερο «φούσκα» παρά άνεμος αλλαγής. Και φυσικά εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να ποντάρουμε όλες μας τις ελπίδες σε έναν Γάλλο πρόεδρο τον οποίο μάλιστα κάποιοι συντηρητικοί στη χώρα του χαρακτηρίζουν νέο… Γ. Παπανδρέου.

Αυτό που βλέπουμε πάντως είναι ότι υπάρχουν ισχυροί θύλακες συντήρησης εντός και εκτός Ελλάδας. Θύλακες που το μόνο που θέλουν είναι λιτότητα και σωτηρία των τραπεζών σε βάρος των λαών.

Στην Ελλάδα τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης σιωπούν επιδεικτικά στη συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη για αλλαγές του Μνημονίου και για ανάπτυξη. Μόνο ο Βενιζέλος λέει τη λέξη ανάπτυξη στο τηλεοπτικό του σποτ, αλλά τη λέει σιγά μη θίξει τους μέχρι πρότινος συνομιλητές του.

Όσο για την Ευρώπη, είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του περιοδικού Economist που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή που περνά από γενεές δεκατέσσερις τον Ολάντ και στηρίζει ανεπιφύλακτα τον Σαρκοζί.

Με τον τίτλο «Ο επικίνδυνος κ. Ολάντ», το κύριο άρθρο του Economist αναφέρει: «Αν στις 6 Μαΐου είχαμε μια ψήφο, θα ψηφίζαμε τον κ. Σαρκοζί, όχι τόσο για τις αρετές του, αλλά για να αποκλείσουμε τον κ. Ολάντ» σημειώνει ο Economist και σε ειρωνικό τόνο προσθέτει: «Παρ' ότι δεν το μαντεύετε μέσα από τα προγράμματα, για τα οποία οι υποψήφιοι πρόεδροι κάνουν εκστρατεία (στη Γαλλία), εντούτοις η Γαλλία έχει κραυγαλέα ανάγκη μεταρρυθμίσεων».

«Το γαλλικό δημόσιο χρέος όχι μόνον είναι υψηλό αλλά είναι συγχρόνως και ανοδικό, ο προϋπολογισμός της Γαλλίας εδώ και 35 έτη δεν είναι πλεονασματικός, οι γαλλικές τράπεζες δεν έχουν επαρκή κεφαλαιοποίηση, η ανεργία είναι επίμονη όσο και καταστροφική, την ώρα που με δεδομένο ότι το γαλλικό δημόσιο ξοδεύει το 56% του ΑΕΠ, βέβαια είναι το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη. Κατόπιν αυτών, το πρόγραμμα Ολάντ αποτελεί μια ταπεινή απάντηση» επισημαίνει.

Το περιοδικό σημειώνει ακόμη πως «Όλοι οι Γερμανοί καγκελάριοι κατάφεραν να μάθουν να 'εκπαιδεύουν' τον πρόεδρο της γείτονος» και εκτιμά πως «ο κ. Ολάντ θα είναι ένας εταίρος λιγότερο ευπροσάρμοστος σε σχέση με τον κ. Σαρκοζί». «Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ένας Γάλλος πρόεδρος τόσο εχθρικός στην αλλαγή θα υπονομεύσει τη βούληση της Ευρώπης να διεξάγει οδυνηρές μεταρρυθμίσεις, που όμως πρέπει υπό προθεσμία να ολοκληρωθούν, προκειμένου το ίδιο το ευρώ  να επιζήσει. Κι αυτό, κάνει τον Ολάντ μάλλον επικίνδυνο» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 27/04/2012 12:38:34

  Αναμενόμενο ήταν ότι θα παίξουν τα ρέστα τους τα παπαγαλάκια του νεοφιλελευθερισμού. Προβλέπω μάλιστα ότι, όσο θα περνάνε οι μέρες, η επίθεση θα ενταθεί ακόμα και με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Αυτά συμβαίνουν όταν τα "διεθνώς έγκριτα" έντυπα κατρακυλάνε σε επίπεδο Καθημερινής.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αυριανιστής 27/04/2012 13:26:10

   Η Ντόρα και ο Μάνος είναι αρθρογράφοι στη συγκεκριμένη φυλλάδα, ή από εκεί παίρνουν ιδέες. Καρμπόν...

 2. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 27/04/2012 13:06:40

  «Όλοι οι Γερμανοί καγκελάριοι κατάφεραν να μάθουν να ‘εκπαιδεύουν’ τον πρόεδρο της γείτονος»

  Τέτοια φράση είναι απόλυτα προσβλητική ακόμη και για κράτος της πλάκας από πληθυσμιακή και οικονομική άποψη, κανένα μεγάλο δουκάτο ή καμία ανδόρα.

  Οταν όμως το εκπαιδεύσιμο σκυλάκι είναι ο πρόεδρος χώρας πολιτισμένης, ανεπτυγμένης και μεγάλης όπως η Γαλλία το πράγμα είναι εξοργιστικό.
  Εύχομαι οι Γάλλοι να βγάλουν την πατρίδα τους από αυτήν την δυσχερή κατάσταση.

 3. franc avatar
  franc 27/04/2012 13:14:22

  Σαφέστατα οι Γάλλοι δεν είναι ραγιάδες. Το ΑΕΠ τους δεν το τρώνε 150 οικογένειες και 500 εργατοπατέρες...
  Oταν το 1% τρώει τη ζωή του υπόλοιπου 99%, ότι κι αν φάει το 99% είναι Αντίδωρο.
  Πετυχημένο κράτος είναι αυτο (πχ. Δανία) που ΠΡΩΤΑ εξασφαλίζει την δίκαια κατανομή του πλούτου και μετά την περαιτέρω ανάπτυξη υπέρ των ανθρώπων και όχι υπέρ των τραπεζών και των υπογείων τους. Αλλωστε το παραδέχονται και οι συντηρητικοί. Χωρίς αναδιανομή του πλούτου ώστε να συμμετέχουν ακι οι ασθενέστεροι, δεν υπάρχει κίνητρο για ανάπτυξη...

 4. Μηχανικός avatar
  Μηχανικός 27/04/2012 15:51:30

  Επειδή ήμουνα στην Γαλλία πριν από έναν περίπου μήνα, είχα την ευκαιρία να δω και να ακούσω τηλεοπτικές συνεντεύξεις μακράς διάρκειας των 4 από τους υποψηφίους του1ου γύρου των Γαλλικών προεδρικών εκλογών (Sarkozy, Holland, Lepen, Melanchon).
  Με λύπη μου διαπίστωσα ότι ο Holland, θυμίζει πολύ έντονα Γιώργο Παπανδρέου, στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκε, τουλάχιστον έως τότε. Στις συνεντεύξεις του αναφερόταν συνέχεια και γενικά στην αποτυχία του Σαρκοζύ κατά την θητεία του, στην άδικη μείωση μισθών, στην αύξηση της ανεργίας, στο "ξεπούλημα" των Δημόσιων οργανισμών και σαν αντίμετρα πρότεινε την αύξηση μισθών(!), τις προσλήψεις στο Δημόσιο(!), την ανακατανομή του πλούτου προς τα φτωχότερα στρώματα και άλλα τέτοια τύπου "λεφτά υπάρχουν".
  Δυστυχώς, ενώ πίστευα ότι οι θέσεις του υπέρ της Ελλάδας, θα ήταν ένα πολύ θετικό βήμα για τα δικά μας πράγματα εάν εκλεγεί, μετά από αυτά που άκουσα ο ίδιος, φοβάμαι ότι είναι μία Γαλλική έκδοση του δικού μας Παπανδρέου.
  Δεν τα γράφω αυτά επειδή οι Σαρκοζικοί τον αποκαλούν Hollandreou, αλλά αυτό αποκόμισα.
  Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι έτσι, γιατί μία αλλαγή πολιτικής στην Γαλλία, μπορεί να αποβεί στα υπέρ ημών.

 5. franc avatar
  franc 27/04/2012 16:11:27

  Ακουσες απ το Ολλάντ για
  "ανακατανομή του πλούτου προς τα φτωχότερα στρώματα και άλλα τέτοια τύπου “λεφτά υπάρχουν”.
  Γιατί αμφιβάλλεις ότι υπάρχουν? 4 τετράκις εκατομμύρια δολάρια τζιράρονται το χρόνο . Απ αυτά 60 τρίς χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στη γη. Τά άλλα είναι χωμένα στα υπόγεια των τραπεζών και στα κομπιούτερ που ανήκουν στο παγκόσμιο δίκτυο των φορολογικών παραδείσων με πρώτο το city του Λονδίνου. Μόνο η mme Betancour έχει όσα ο προυπολογισμός της Ελλάδος και δηλώνει οτι το κράτος δεν της παίρνει τίποτα σε φόρους.
  Αν και ο Ολλάντ είναι Παπανδρέου, την έχουμε βάψει φίλε μου και πρέπει όλοι να "πάμε στα καράβια"...

  • Μηχανικός avatar
   Μηχανικός @ franc 27/04/2012 17:15:11

   Δεν διαφωνώ καθόλου, αυτό που λέω είναι ότι η φρασεολογία του και οι απαντήσεις του στις ερωτήσεις ήταν ίδιες με του "Λεφτά υπάρχουν".
   Στείρος καταγγελτικός λόγος εναντίον Σαρκοζύ και ευρωπαικής ένωσης, χωρίς όμως ξεκάθαρη θέση, γενικεύσεις, αοριστολογίες, και μία υπέρμετρη αισιοδοξία χωρίς τεκμηρίωση. Ειδικά οι απαντήσεις του για την "σοσιαλιστική" ανάταση της οικονομίας ήταν όλα τα "λεφτά υπάρχουν"...
   Εγώ πριν τον ακούσω με τα αυτιά μου, ήμουνα υπέρ του100%, αλλά μετά με έζωσαν τα φίδια.
   Σε κάθε περίπτωση οι δηλώσεις του υπέρ της Ελλάδος, αναδεικνύουν την διαφορετική άποψη για το θέμα μας και αυτό είναι πολύ καλό.

   • franc avatar
    franc @ Μηχανικός 27/04/2012 19:04:36

    Aν είναι καλός για μάς , θά'ναι καλός και για τους Γάλλους.
    Καραγκιόζης σαν τον Σαρκοζί αποκλείεται να είναι. Αυτό που πέτυχε ο Σαρκοζί είναι να μας πείσει οτι είναι ακόμα σπορτίφ (και ψηλός με κορακίσιο μαλλι L'oreal) τώρα στα γεράματα. Σέ όλα όσα είχε υποσχεθεί στο Γαλλικό λαό απέτυχε και το παραδέχτηκε ο ίδιος όταν ο "σούπερμαν" του νεοφιλελευθερισμού κατόρθωσe το ακατόρθωτο. Εχασε τα 3Α της Γαλλικής οικονομίας. Τουλάχιστο αυτό το κατάλαβε και ομολόγησε: Μετά απ' αυτό Je suis mort!...
    Ε αφού ο Σαρκοζί είναι νεκρός, ο Ολλάντ είναι πλέον η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση και ελπίδα για τη Γαλλία κaι για την Ευρώπη, αν δεν αποδειχτεί κι αυτός νεοφιλελεύθερος της Goldman Sachs...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.