#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/03/2012 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η λειψυδρία θα προκαλέσει πολέμους Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, το αγαθό εκείνο που θα προκαλεί τους πολέμους δεν θα είναι το πετρέλαιο, αλλά το νερό.

Η λειψυδρία, οι ξηρασίες, και οι πλημμύρες θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα στη χρήση του νερού ως όπλο, σύμφωνα με τις αναλύσεις των Αμερικανών ειδικών επί θεμάτων ασφαλείας.

Όπως προβλέπουν σε πρόσφατη έκθεσή τους, στο μέλλον οι χώρες θα στερούν το νερό η μια από την άλλη.

Παράλληλα, οι υποδομές που έχουν σχέση με το νερό (υδραγωγεία, φράγματα, κλπ.) είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσουν τον πρωταρχικό στόχο των τρομοκρατών στο εγγύς μέλλον.

Οι προβλέψεις αυτές βασίζονται τόσο στις σημερινές πολιτικές και τάσεις, όσο και στις εκτιμήσεις σε σχέση με τις αλλαγές στο παγκόσμιο κλίμα.

Όλα τα παραπάνω εμπεριέχονται σε μια απόρρητη  έκθεση του αμερικανικού National Intelligence Estimate, που πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκε.

Η έκθεση δεν επισημαίνει κάποια συγκεκριμένα γεωγραφικά σημεία πιθανής σύγκρουσης, αλλά σημειώνει κάποια στρατηγικά σημαντικά γεωγραφικά σημεία, που κινδυνεύουν με ανάφλεξη εξαιτίας του νερού, όπως είναι ο Νείλος, ο Ινδός ποταμός, και ο Τίγρης με τον Ευφράτη.

Δεν αναμένονται τέτοιου είδους συγκρούσεις μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, αλλά μετά από αυτό το διάστημα, οι πιθανότητες πολέμων για το νερό αυξάνονται σημαντικά, σύμφωνα με τους ειδικούς.

http://www.washingtonpost.com/

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. The Saint avatar
  The Saint 27/03/2012 09:32:14

  Τότε να δείτε μετανάστευση από νότο πρός βορά... Οι ΣομαλοΠακίστανοι που έχουμε σημερα θα μας φαίνονται παιχνιδάκι...

 2. thanos avatar
  thanos 27/03/2012 10:12:37

  Μάλλον οι Αμερικανοί διαβάζουν τις προφητείες του πάτερ Παίσιου. Έχει πει πως ο πόλεμος θα ξεκινήσει όταν σταματήσουν (αν θυμάμαι καλά οι Τούρκοι) τα νερά του Ευφράτη. Σε λίγο καιρό οι προφητείες του θα είναι σα να διαβάζεις εφημερίδα (ο πάτερ Παίσιος πέθανε το 1994 κ έχει προφητεύσει για μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, για δυσβάσταχτους φόρους των Ευρωπαίων στη χώρα, οι οποίοι όπως έχει πει ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ να τους εισπράξουν. Επίσης, έχει προφητεύσει τη διάλυση της Ε.Ε. -ΕΟΚ τότε- την οποία αποκαλούσε κουρελού). Πιστεύω ότι, όπως δεν πρέπει να υιοθετούμε τις προφητείες δεν πρέπει επίσης, να λοιδορούμε κάποιους ανθρώπους που έχουν προφητεύσει γεγονότα, αλλά να αξιολογούμε κ να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας κ τα λεγόμενά τους.

  • Flat avatar
   Flat @ thanos 27/03/2012 11:15:35

   Ο πατήρ και όχι ο πάτερ. Επιτέλους πια.

   • juliet avatar
    juliet @ Flat 27/03/2012 12:28:54

    του πατέρα ...γενική.

 3. greg avatar
  greg 27/03/2012 11:25:26

  Αν ζη κανένας από εμάς να δει αυτούς τους πολέμους.Και όσοι πιστεύουν σε προφητείες πρέπει να πιστεύουν και στα ζώδια και στα μέντιουμ.Μάλλον δεν πέρασε ο μεσαίωνας....

  • Γιώργoς Αχαιός avatar
   Γιώργoς Αχαιός @ greg 27/03/2012 15:56:59

   Οι αστρολόγοι και τα μέντιουμ βρίσκονταν σε άνθιση σε εποχές διαφωτισμού και ανάτασης του ανθρωπίνου πνεύματος κι όχι στον μεσαίωνα.

   Η σύγχρονη αστρολογία για παράδειγμα γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη στα ελληνιστικά χρόνια με τον έλληνα αστρονόμο και αστρολόγο Πτολεμαίο. Παρακμάζει τον μεσαίωνα και ανθεί ξανά από την αναγέννηση μέχρι σήμερα.

   Πολλές θεωρίες τον γιόγκις της ανατολής και των δυτικών αποκρυφιστών, όπως πχ η ύπαρξη αύρας που περιβάλλει το ανθρώπινο σώμα επιβεβαιώνεται στις αρχές του 20ου αιώνα.

   Ότι δεν βλέπει δίχως γυαλιά κάποιος μύωπας, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Κάποιος άλλος μπορεί να βλέπει καλύτερα...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ greg 28/03/2012 08:37:03

   Αρχές δεκαετίας των 90ς, τότε που υπήρχαν πολλές απογευματινές τηλεοπτικές εκοπμπές επί παντός επιστητού με διάφορους “ειδικούς” καλεσμένους.
   Συζήτηση μεταξύ ενός γνωστού αστρολόγου (προφανώς πρώην νταλικιέρη) και ενός καθηγητή αστρονομίας (σε ΑΕΙ).
   Σημειωτεόν ότι ο δεύτερος τα είχε παίξει, διότι η παρουσιάστρια αλλά και το κοινό ήταν με τον αστρολόγο! Δεν τον άφηναν να σταυρώσει λέξη.
   Ερώτηση του αστρολόγου προς τον καθηγητή: “Ξέρεις γιατί ο πλανήτης Άρης είναι κόκκινος”;
   Ο καθηγητής προσπάθησε να ψελλίσει κάτι για τις ποσότητες σιδήρου στο αρειανό υπέδαφος κλπ. αλλά δεν τον άφηνε ο “ειδικός”, ο οποίος παρεμπιπτόντως πουλούσε και θαυματουργά πετραδάκια – κρύσταλλα με την “θεραπευτική δύναμη” του Άρη!!!
   “Να σου πω εγώ ρε, αυτά είναι σαχλαμάρες. Ο Άρης είναι κόκκινος επειδή αυτό είναι το χρώμα της οργής και του πολέμου”.
   Ο καθηγητής έψαχνε τρύπα να κρυφτεί, και το κοινό χειροκροτούσε τον ειδικό!!!
   ΥΓ-Ελλάδα ολέ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.