#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/08/2012 07:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Γερμανία εξοπλίζεται ξανά!!!Από μόνη της η απόφαση ίσως να μην προξενούσε ιδιαίτερη εντύπωση, αν λαμβανόταν σε άλλη χώρα και σε άλλον χρόνο. Όμως, στα πλαίσια της όλο και μεγεθυνόμενης γερμανικής αλαζονείας, των ξεκάθαρων διακηρύξεων πως «πλέον οδηγούμε την Ευρώπη, είμαστε στην κορυφή της», της απώλειας-έκλειψης της κάποτε μεταπολεμικής γερμανικής «σεμνότητας» και «αιδημοσύνης» λόγω της φρίκης του παρελθόντος κλπ, η απόφαση λαμβάνει αλλόκοτες διαστάσεις.

Το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο της Καρλσρούης ακύρωσε την πρόνοια που υπήρχε μέχρι τούδε στο Σύνταγμα της χώρας για μη χρήση όπλων από τον Γερμανικό Στρατό στο εσωτερικό της χώρας και του επέτρεψε να χρησιμοποιεί τα στρατιωτικά του μέσα και εντός της επικράτειας. Με αιτιολόγηση την «αντιμετώπιση καταστροφικών κινδύνων» και τον «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία», η Bundeswehr θα μπορεί πλέον να οπλοφορεί και εντός της Γερμανίας, πάντα σε «εξαιρετικές περιπτώσεις» και «όχι εναντίον διαδηλωτών». Η απόφαση ανατρέπει την συνείδηση -αλλά και τη συνταγματική νομοθεσία- πολλών δεκαετιών ότι στα πλαίσια του «ποτέ ξανά» ο στρατός της Γερμανίας δεν έχει την δυνατότητα να οπλοφορεί εντός της ίδιας της χώρας.

Πέρα από τις καθαρά πρακτικές προεκτάσεις του ζητήματος, υπάρχει ένα τεράστιο κεφάλαιο συμβολισμού το οποίο απελευθερώνει δυσάρεστα ενδεχόμενα: η απολύτως καινοφανής νοοτροπία ότι «δεν πειράζει να άρουμε κάποιους από τους περιορισμούς που θεσπίσαμε ώστε να κατοχυρώσουμε το 'ποτέ ξανά'. Πλέον έχουμε αλλάξει και έχουμε μάθει, δεν υπάρχει πια κίνδυνος». Συνδυαζόμενο με το ακάθεκτα αυξανόμενο κύμα του νεοναζισμού στην Γερμανία, αναρωτιόμαστε μήπως οι Γερμανοί παίζουν σιγά-σιγά με τις κλειδαριές του κουτιού της Πανδώρας.

Το ίδιο το Spiegel γράφει ότι «η απόφαση αφήνει περιθώριο για διαφορετικές ερμηνείες της» (Der Beschluss lässt Spielraum für Interpretationen).

Μέχρι σήμερα, τις αντίστοιχες αρμοδιότητες καταστολής κλπ. διατηρούσε αποκλειστικά η αστυνομία, με αποκεκλεισμένο το ενδεχόμενο συμμετοχής του στρατού (η θητεία στον οποίο σταμάτησε πρόφατα να είναι υποχρεωτική). Ο αποκλεισμός της επέμβασης του στρατού είχε επαναδιατυπωθεί νομικά και το 2006, μα ακυρώνεται σήμερα. Με απόφαση της κυβέρνησης, ο στρατός θα μπορεί να χρησιμοποιήσει από ένοπλους στρατιώτες μέχρι μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους για διάφορους «έκτακτους» κινδύνους και καταστροφές.

Το κεντροδεξιό CDU/CSU ανακοίνωσε με ικανοποίηση πως η απόφαση «καλύπτει ένα κενό». Οι σοσιαλδημοκράτες του SPD επισημαίνουν ότι πουθενά στην απόφαση δεν αναλύεται επακριβώς τί σημαίνει «σε περίπτωση καταστροφικών κινδύνων», με αποτέλεσμα να υπάρχει περιθώριο παρερμηνειών. Οι φιλελεύθεροι του FDP, καίτοι συγκυβερνούντες εξέφρασαν σαφέστατη αντίθεση: «η Δημοκρατία μας ανδρώθηκε με την πεποίθηση ότι ο στρατός δεν αποτελεί 'βοηθητικό αστυφύλακα'».

Μήπως η Γερμανία... ξανά προς τη δόξα τραβά; Αργά αλλά σταθερά;

Κ.Λ.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 18/08/2012 08:12:42

  Η Γερμανία, very simply, αντιλαμβάνεται το βάθος και την έκταση της επερχόμενης νέας, μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης και λαμβάνει τα μέτρα της από τώρα. Γνωρίζει πως στο μέλλον τίποτε μπορεί να μην είναι ίδιο και προσπαθεί νατο αποτρέψει. Ο μιλιταρισμός αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλισμού στην νέα εποχή του ιμπεριαλισμού στην οποία εδώ και 100 χρόνια βρισκόμαστε.

 2. βαγόνι avatar
  βαγόνι 18/08/2012 08:34:33

  Γιατί όχι και οι Γερμανοί;
  Σε περιόδους κρίσεων, πόσο διαφορετικά θα αντιμετωπίζονταν οι
  καθεστωτικοί κίνδυνοι;
  Ανατολικά καί δυτικά συνέβη και συμβαίνει...και,προφανώς, δεν
  εννοούν την αυτονόητη συνδρομή του στρατού στις μεγάλες φυσικές
  καταστροφές...όλο και κάτι παραπάνω θα χρειαστεί!
  Ο Ρωσσο-Ορθόδοξος "καπιταλισμός" κάνει ευρεία χρήση, ο κινεζικός
  κρατικός καπιταλισμός το ίδιο...δεν είναι μακριά οι μνήμες της πλατείας
  Τιέν-αν-Μεν.....Ούτε οι δυτικοί φείδονται αναλόγων επεμβάσεων σε
  κρίσιμες ώρες: ΗΠΑ,στην περίοδο του πολέμου του Βιετνάμ για να
  αντιμετωπίσουν την εσωτερική αμφισβήτηση...Μάιος του '68 στη Γαλλία,
  όταν ο στρατηγός Ντε Γκώλ εξασφάλισε τη συνδρομή των σταθμευμένων
  στη Γερμανία δυνάμεων υπό τον στρατηγό Μασσύ...και...και....Περιττεύει
  η αναφορά σε μικρότερες χώρες στις ζώνες κινδύνου...
  Γιατί όχι και η Γερρμανία, με το πρόσφατο θετικό 6% στο ισοζύγιο πληρωμών...
  αυτά πάνε,πολλές φορές μαζί...δεν αρκούν οι μνήμες και οι συμβολισμοί του
  παρελθόντος για να αναστείλουν τέτοιες διαθέσεις, και μάλιστα 70 χρόνια
  μετά...!
  Κρίση, παγκόσμιος υπερπληθυσμός,ανατέλλουσες αυτοκρατορίες ανατολίκά,
  όλα οδηγούν σε συντηρητική αναδίπλωση,δεξιού ή αριστερού χρώματος λίγο
  ενδιαφέρει!
  Το ότι, μετά απο δύο καταστροφικούς παγκόσμιους πολέμους και πολλούς
  αγριότατους τοπικούς, δεν έγινε εφικτή η αποδοχή προηγμένων κοινωνικών
  και πολιτικών θεσμών και επιτρέπεται,εκ νέου, σε εμφανείς και αφανείς
  robber barrons να επιβάλλουν τις θελήσεις τους, κάτι λέει για τα όρια των
  ανθρώπινων δυνατοτήτων, εδώ και τώρα!

 3. unfair avatar
  unfair 18/08/2012 09:36:21

  μήπως, λέω μήπως...
  είναι ένα μέτρο κατά της ενδεχόμενης ανεργίας [θέσεις εργασίας στον στρατό].
  δημιουργεί ανάγκες για εξοπλισμούς.
  ...μελλοντικά μπορεί να "προφυλάξει" γερμανικών συμφερόντων εταιρίες, έστω κ σε άλλες χώρες.
  ή απλά να δείξει, πως εκτός από οικονομική δύναμη, μπορεί να είναι κ στρατιωτική δύναμη.

 4. popolaros avatar
  popolaros 18/08/2012 09:52:20

  Στο ερώτημα ποια χώρα πιστεύετε θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα 3ο Παγκόσμιο πόλεμο, η Γερμανία θα συγκέντρωνε τις περισσότερες απαντήσεις λόγω παρελθόντος.
  Δυο έγιναν και τους έκανε η Γερμανία.

  Αντίστοιχα στο ερώτημα ποιο έθνος θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα αυτοκρατορία ίσως η Ελλάδα θα συγκέντρωνε τη πλειοψηφία πάλι λόγω παρελθόντος.
  Για αυτό φρόντισαν οι νονοί μας και οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες, να περιορίσουν το έθνος σε ένα ανθελληνικό κρατίδιο το οποίο έχει από την κατασκευή του δομική καταπίεση και ένα μόνιμο μπαμπούλα στα δεξιά του.
  Έτσι για να μην μπαίνουν ιδέες για 'χαμένες' πατρίδες και άλλα τέτοια ρομαντικά.

 5. man8os avatar
  man8os 18/08/2012 10:08:59

  Δεν ειναι κακο να εξοπλιζεται η Γερμανια, ειναι πολυ υγιες.
  Ελπιζω στο μελλον οι ισοτιμες Γαλλικες και Γερμανικες δυναμεις να τεθουν υπο κοινη διοικηση.

 6. Μάκης avatar
  Μάκης 18/08/2012 11:29:38

  Πέρα από κακοί και ηλίθιοι, οι Γερμανοί είναι και προβλέψιμοι.
  Γι'αυτό και πάντα πάντα πάντα τρώνε τα μούτρα τους στο τέλος.

  • Paynek avatar
   Paynek @ Μάκης 19/08/2012 00:01:48

   Σωστά,αυτό και αν δεν επιδέχεται ερμηνεία..

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ Μάκης 19/08/2012 00:51:16

   Τι να το κάνω φίλε αν πρώτα έχουν φάει κανένα εκατομμύριο άλλους;
   Πρέπει επιτέλους να αφήσουν αυτό το κόμπλεξ της υπεροχής,το πληρώσαμε ακριβά 2 φορές,νισάφι..

 7. mercy avatar
  mercy 18/08/2012 11:30:39

  το θεμα δεν ειναι αν εξοπλιζεται η γερμανια αλλα γιατι αφοπλιζεται η ελλαδα

  • nikos avatar
   nikos @ mercy 18/08/2012 13:40:48

   πεστα Χρυσοστομε!

 8. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 18/08/2012 11:39:19

  Οι Γερμανοί καλά κάνουν και εξοπλίζονται. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Εμείς πιστέψαμε σε αηδίες για ευρώπες και ευρώπια και σε λίγο ούτε άκαπνη μπαρούτη δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε.

 9. gio avatar
  gio 18/08/2012 14:10:45

  Oι Γερμανοι ζηλευουν αθεραπευτα τους Αγγλους,το Βερολινο ειναι μια αντιγραφη του Λονδινου,περα απο τις γραφειοκρατικες αναλυσεις υπαρχει και η πραγματικη ζωη

 10. Θth avatar
  Θth 18/08/2012 17:19:06

  Στοπ έβαλε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους του Έβρου, η Ελληνική Αστυνομία, σε τρειςΤούρκους που συνόδευαν τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης, κατά την είσοδό του στην χώρα μας το μεσημέρι της Παρασκευής. Δεν τους επέτρεψαν να μπουν στην χώρα μας γιατί στα διπλωματικά τους διαβατήρια είχαν ως τόπο γέννησής τους Ελληνικές πόλεις ή χωριά με την Τουρκική ονομασία, κάτι που δεν επιτρέπεται.

  Πιο συγκεκριμένα απαγορεύθηκε η είσοδος στον Βουλευτή Ανδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου γιατί ανέφερε την Κομοτηνή από την οποία κατάγεται ως Κιουμουρτζίνα!!! Η σύζυγός του Φειζέ στο διαβατήριο της έγραφε Κομοτηνή, αλλά την Ελλάδα ως Γκιουνανιστάν!!! Απαγορεύθηκε η είσοδος και στον Δρ Χαλήτ Τερέν που είναι Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Κουλτούρας και είναι στενός συνεργάτης του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγήπ Ερντογάν, γιατί ως τόπο γέννησης του έγραφε το χωριό Κιζίλαγάτς, που η επίσημη ονομασία του είναι Ραγάδα.

 11. Paynek avatar
  Paynek 19/08/2012 00:44:24

  Το άρθρο μας αφήνει με μιαν εντύπωση οτι όλα κύκλους κάνουν και επαναλαμβάνονται με απίστευτη ακρίβεια,όταν οι προϋποθέσεις κάνουν την επανεμφάνιση τους ξανά. Αν το δείς απ΄την οπτική αυτή μόνο είναι και σωστό.
  Και όμως όσο ίδια και να φαντάζουν πάντα θα υπάρχουν οι διαφοροποιήσεις αλλά κυρίως κάποιοι τυχαίοι παράγοντες που θα οδηγούν και σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αρα είναι και στο χέρι μας το κατά πόσο θα αποτελέσουμε τον διαφοροποιητικό παράγοντα που θέλουμε να υπάρξει για να μη ζήσουμε ακόμα ένα ολοκληρωτικό Ράϊχ και όχι απλά οικονομικό.
  Αλλά και το τυχαίο έπεται πάντα και παίρνει το μέρος αυτού που προσπαθεί στο διαφορετικό..

 12. Ευάριστος avatar
  Ευάριστος 20/08/2012 02:24:52

  Λογικό μου φαίνεται θα χρειαστεί να υπερασπιστεί την Ευρωπαϊκή γραμμή σε ένα πόλεμο μεταξύ Ευρώπης - Ρωσσίας - Κίνας. Μετά την παγκόσμια πτώχευση καλό είναι να παρθούν κάποια μέτρα αλλά βέβαια αυτά όλα είναι υποθετικά! Το Reich δεν μπορεί να εφορμοσθεί εκτός απο την ανατολική Πρωσσία ή το Καλινιγραντ πράγμα αδιάφορο για τους Έλληνες!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.