#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/03/2012 08:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευρωπαίοι...οι πρώτοι κατακτητές της Β. Αμερικής;


Μια πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη μπορεί να σταθεί αιτία να ξαναγραφεί η ιστορία της αμερικανικής ηπείρου.
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια σειρά από λίθινα εργαλεία, ηλικίας 19.000-26.000 ετών, που μοιάζουν καταπληκτικά με αντίστοιχα που έχουν βρεθεί στην Ευρώπη.
Τα εργαλεία ανακαλύφτηκαν σε περιοχές κοντά στη βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ, και επαναφέρουν στο προσκήνιο μια παλιά θεωρία, που είχε απορριφθεί, και που ήθελε τους Ευρωπαίους να είναι αυτοί που πρώτοι ανακάλυψαν την Αμερική.
Τα μέχρι τώρα εργαλεία που είχαν ανακαλυφτεί, ήταν περίπου 15.000 ετών, οπότε οι αρχαιολόγοι αμφισβητούσαν το αν υπήρξε μετακίνηση ανθρώπων της λίθινης εποχής προς την Β. Αμερική.
Τα εργαλεία όμως που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, μοιάζουν τόσο πολύ με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, που η μαζική μετακίνηση Ευρωπαίων προς τον νέο κόσμο ακούγεται πλέον ως μια πιθανή εξήγηση.
Παράλληλα, το 1971 βρέθηκε και ένα μαχαίρι στις ΗΠΑ, που η ανάλυση του απέδειξε ότι κατασκευάστηκε από γαλλικό πυρόλιθο.
Οι καθηγητές Dennis Stanford του Smithsonian Institution, και Bruce Bradley του  Exeter University, πιστεύουν ότι οι αρχαίοι Ευρωπαίοι ταξίδεψαν στην Β. Αμερική, διασχίζοντας τον παγωμένο Ατλαντικό Ωκεανό.
Στο αποκορύφωμα της εποχής των παγετώνων, ο πάγος σκέπαζε μεγάλο μέρος του  Βόρειου Ατλαντικού, σχηματίζοντας μια στέρεα γέφυρα μεταξύ των δυο ηπείρων. Η κοπιαστική  διαδρομή των 3.000 χιλιομέτρων μπορεί να βοηθήθηκε από την παρουσία φωκιών, πιγκουίνων, και άλλων ζώων, που παρείχαν τροφή στους νομάδες.
Τον επόμενο μήνα θα δημοσιευτεί το βιβλίο Across Atlantic Ice, που έγραψαν οι δυο καθηγητές, και στο οποίο  παρουσιάζουν την θεωρία τους.
telegraph.co.uk
Απόδοση: S.A.
 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 03/03/2012 08:34:03

  Ευρωπαίοι δηλαδή οι Ινδιάνοι;
  Γουάου....

  • NEKK avatar
   NEKK @ Strange Attractor 03/03/2012 11:42:11

   Ναι...Παριζιανοι!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Strange Attractor 03/03/2012 11:58:18

   Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα ο Καθιστός Βούβαλος να ήταν συγγενής του Μπένι...

  • Kραντωρ avatar
   Kραντωρ @ Strange Attractor 03/03/2012 17:37:45

   Oι Ινδιἀνοι φυλετικως και γλωσσικως ανηκουν στις πρωτὀγονες μογγολοειδεἰς φυλες της Σιβηρἰας.Οι μεχρι τουδε ενδειξεις εχουν χρονολογησει σε 15000 την πρωτη παρουσια αυτων των φυλων στην Αμερικανικη Ηπειρο. Διεσχισαν τον Βεριγγειο Πορθμο σε δυο διαφορετικες φασεις, οταν ηταν παγωμενος. Σχετικα προσφατες ερευνες κατεδειξαν οτι αρκετοι «ινδιανοι» επεστρεψαν στην Ασια.

 2. franc avatar
  franc 03/03/2012 10:01:32

  Γιατί σας κάνει εντύπωση, αφού η μεγαλύτερη έρευνα που έγινε στον πλανήτη με εκατοντάδες χιλιάδες δείγματα ανθρώπινου DNA , η περίφημη National Genographic, απέδειξε οτι όλες οι φυλές της γής πρίν απο 1.000.000 χρόνια ήταν μία η εξής: ΑΙΘΙΟΠΕΣ.
  Απο την Αιθιοπία και συγκεκριμμένα απο το βασίλειο του Σαβά εμφανίστηκαν οι πρώτοι άνθρωποι και άρχισαν το ατέρμονο ταξείδι τους προς Bορράν διαφοροποιούμενοι στην πορεία λόγω μεταλλάξεων που τους εξασφάλιζαν καλύτερη προσαρμογή στο καινούριο περιβάλλον που συναντούσαν. Και επειδή όντως οι ήπειροι εκείνα τα προιστορικά χρόνια ήταν πιό κοντα και ενώνονταν σε πολλά σημεία, ή οι αποστάσεις απο νησί σε νησί με πρωτόγονα πλοιαρια ήταν εφικτές, οι άνθρωποι εξαπλώθηκαν σ' όλη τη γη διαφοροποιούμενοι στα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά, χρώμα ματιών, μαλλιών, δέρματος μεγέθους οστικών κοιλοτήτων κλπ. και κυρίως στη γλώσσα=Εθνος. Οι δικοί μας πρόγονοι ήταν οι πιό τολμηροί σχετικά με το νερό, πέτυχαν να διασχίσουν το Ελλήσποντο και περνώντας μέσω Θράκης στα Βαλκάνια, εγκαταστάθηκαν οριστικά στον Ελλαδικό χώρο πραγματοποιώντας "καθόδους" κατα φύλα. Οι τελευταίοι Βόρειοι Ευρωπαίοι πορεύτηκαν κατά μήκος του Ελλησπόντου, πέρασαν τον Καύκασο (ασπρίζοντας διαρκώς τα χαρακτηριστικά τους) και απο κεί αφού ήδη είχαν μεταλλαχτεί στο ξανθό γένος, κατέκτησαν Ρωσία, Βαλτική, Αγγλία, Σκανδιναυικές χώρες και Βόρεια Ευρώπη. Ενας άλλος κλάδος κατευθύνθηκε προς Ασία και μέσω πλοιαρίων κατοίκησε την Πολυνησία. Τέλος ο κλάδος που κατευθύνθηκε προς Αλάσκα και Βερίγγειο Πορθμό πέρασε και στην Αμερική και προσαρμοζόμενος στό νέο του περιβάλλον δημιούργησε τις φυλές των Ινδιάνων.
  Γι αυτό κάποιος σπουδαίος καθηγητής μου που κυριολεκτικά είχε ταξιδέψει παντού στη γη μας έλεγε Εθνος είναι η γλώσσα στην οποία σκεφτόμαστε και ονειρευόμαστε. Ολα τα άλλα χαρακτηριστικά μπορεί να ανήκουν στον οποιονδήποτε. Αυτή η επιστημονική διαπίστωση απαντά ευθέως και στο Σκοπιανό πρόβλημα. Δεν ανήκεις σε ένα Εθνος ακόμα κι αν έχεις κοινή καταγωγή, αν δεν σκέπτεσαι στη γλώσσα του. Eπίσης καταρρίπτει κάθε "θεωρία" περί ασυνέχειας του Ελληνικού Εθνους τη στιγμή που είναι ζωντανή ακόμα η γλώσσα του. Oπως έλεγε και ο Αείμνηστος Jacques Lacarierre ο σημερινός Ελληνας λέει όπως και ο Ομηρος πριν 10.000 χρόνια: ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΤΑΥΓΕΤΟΣ με την ίδια ακριβώς προφορά...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ franc 03/03/2012 11:53:01

   !!!

   • Kραντωρ avatar
    Kραντωρ @ ΕΥΑ 03/03/2012 18:04:03

    Πριν ενα εκατ. ἐτη δεν υπηρχε το εἰδος μας, ο Ανθρωπος ο Ἐμφρων (Homo Sapiens). Αιθιοπἰα και Αιθιοπες ωνομαζαν οι Αρχαιοι τις νοτιως της Αιγυπτου και της Σαχαρας μαυρες φυλες. Η σημερινη Αιθιοπια ωνομαζετο Αβυσσηνια απο αραβικη λεξη σημαινουσα συρφετο, γι' αυτο οι φυλαρχοι της περιοχης την μετωνομασν σε Αιθιοπια.

    • franc avatar
     franc @ Kραντωρ 03/03/2012 19:47:14

     Αγαπητέ Κράντωρ, Δεν είμαι ειδικός,το 1000000 χρόνια το ανέφερα ενδεικτικα. Το σωστό είναι πριν 200.000-400.000 χρόνια.(Με ερωτηματικό βέβαια γιατί ένα νέο εύρημα μπορεί να αλλάζει τις χρονικές περιόδους της παλαιοντολογίας κατα εκατοντάδες χρόνια)
     Επίσης εννοούσα ως τόπο καταγωγής των πρώτων ανθρώπων την σημερινή Αιθιοπία ανεξαρτήτως πως ονομάζονταν στις διάφορες προιστορικες και ιστορικές περιόδους.
     Ευτυχώς αυτά τα δύο λαθάκια δεν αλλάζουν τίποτε απ' την ουσία του κειμένου αλλά εδώ δεν γράφουμε επιστημονικές διατριβές, ελπίζω να με συγχωρήσετε.

    • lotofagos avatar
     lotofagos @ Kραντωρ 04/03/2012 23:11:17

     Δεν εννοει τους ομηρικους "Αιθιοπες" (καρβουνομουρηδες στα δικα μας απο το "αιθαλη" και "οψη") αλλα μια οικογενεια πιθηκων γυρω απο το Κιλιμαντζαρο απο τους οποιους λεγεται οτι προηλθε ολο το ανθρωπινο γενος, τωρα 1 εκ, 400'000 δεν διαφερει πολυ... κατα την θεωρεια βεβαια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.