19/08/2009 22:25
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκλογές στο ΑφγανιστάνΑύριο Πέμπτη, διεξάγονται  προεδρικές εκλογές στο πολύπαθο Αφγανιστάν. Οι υποψήφιοι για το ανώτατο αξίωμα είναι 37. Παρά το ότι οι Ταλιμπάν έχουν απειλήσει να κόψουν τα δάχτυλα όσων ψηφίσουν,  και παρά τη σημερινή τους ένοπλη επίθεση σε κρατική τράπεζα της Καμπούλ,  οι διεθνείς Οργανισμοί καθώς και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ  Ban Ki-moon καλούς τους πολίτες της χώρας να προσέλθουν οπωσδήποτε στις κάλπες.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θέλουν τον   Hamid Karzai να κερδίζει το 45% των ψήφων και τον  Abdullah Abdullah  το 25%. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα οδηγήσει σε επαναληπτικές εκλογές τον Οκτώβριο.  Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή των υποψηφίων:

Hamid Karzai.  Ο νυν Πρόεδρος της χώρας και μέλος της μεγαλύτερης εθνικής ομάδας του Αφγανιστάν. Εξελέγη το 2005 με μεγάλη διεθνή υποστήριξη. Τελευταία όμως αντιμετωπίζει προβλήματα κυβερνητικής διαφθοράς και  ένοπλης αντίστασης από τους Ταλιμπάν.
Abdullah Abdullah. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Karzai. Θα βοηθήσει, λέει, τις οικογένειες που είχαν θύματα στο πόλεμο και θα αποκεντρώσει τη κυβέρνηση.
Ashraf Ghani Ahmadzai.  Κατηγορείται ως πολύ «Αμερικανός» από τους αντιπάλους του. Είναι καθηγητής και δεσμεύτηκε να απλοποιήσει τη νομοθεσία.
Οι υπόλοιποι. Οι υπόλοιποι 34 υποψήφιοι συμπεριλαμβάνουν 2 γυναίκες και έναν πρώην στρατιωτικό διοικητή των Ταλιμπάν. Ο «λαϊκιστής» βουλευτής Ramazan Bashardost θεωρείται εσχάτως ως ισχυρός υποψήφιος.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.