#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/01/2012 10:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δώδεκα θεωρίες συνωμοσίας για την Παγκόσμια ΔιακυβέρνησηΟι παγκόσμιες οικονομικές ελίτ που κρύβονται πίσω από τις διάφορες κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών του κόσμου, έχουν βάλει σκοπό την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Υπάρχουν σήμερα 12 τουλάχιστον «σκανδάλες», που ίσως να  πυροδοτήσουν τα γεγονότα που θα ολοκληρώσουν τους στόχους αυτών των ελίτ.

Πριν από μερικά χρόνια, η εφημερίδα Financial Times του Λονδίνου εξέφρασε αυτήν ακριβώς την άποψη, μέσω άρθρου του επικεφαλής συντάκτη διεθνών θεμάτων της, του Gideon Rachman. Το άρθρο, που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2009, είχε τίτλο «Έτοιμοι για μια παγκόσμια κυβέρνηση».

Τα ίδια ακριβώς σχέδια, αντηχούν και οι διάφοροι συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις των Bilderberg, Council on Foreign Relations, της Τριμερούς Επιτροπής, ακόμη και αξιωματούχοι του Βατικανού.

Η μακροδιαχείριση του πλανήτη μας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί τακτικούς και στρατηγικούς σχεδιασμούς, εκ μέρους ενός απέραντου δικτύου δεξαμενών σκέψης, που συνδέονται με επίλεκτα πανεπιστήμια, ακαδημαϊκούς, λομπίστες, στελέχη των ΜΜΕ, και κυβερνητικούς αξιωματούχους, με άφθονη χρηματοδότηση από την παγκόσμια επιχειρηματική και τραπεζική ελίτ.

Υπάρχουν χρηματοπιστωτικές σκανδάλες, που διακινούνται με την ταχύτητα του φωτός, χάρη στην ηλεκτρονική επανάσταση, και εξαιτίας της οποίας ανεβάζουν ή κατεβάζουν τις αγορές, τα νομίσματα, ακόμη και ολόκληρα κράτη, μέσα σε διάστημα ωρών, ή και ημερών.

Υπάρχουν οικονομικές σκανδάλες, που κινούνται πιο αργά, αφού η κατασκευή αυτοκινήτων, αεροσκαφών, ενδυμάτων, κτισμάτων, κλπ. απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Υπάρχουν πολιτικές σκανδάλες, συνδεδεμένες με το «δημοκρατικό σύστημα», που τοποθετούν κάποιους πολιτικούς σε θέσεις εξουσίας για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν οι πολιτισμικές σκανδάλες, που απαιτούν γενιές ολόκληρες για να εφαρμοστούν.

Η διαχείριση όλων των απαραίτητων διαδικασιών απαιτεί πρόληψη, και για αυτό υπάρχουν πάντα εναλλακτικά σχέδια Β, Γ, κλπ. που εφαρμόζονται όταν προκύψει ανάγκη.

Σήμερα, οι ελίτ χρησιμοποιούν ως όχημα για την επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, την παγκοσμιοποίηση.

Οι 12 παρακάτω σκανδάλες είναι συνδεδεμένες και διαπλεκόμενες μεταξύ τους, με ελαστικές και ευέλικτες τακτικές, αλλά σταθερές και άκαμπτες στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων τους.

1)Χρηματοπιστωτική κατάρρευση. Από το 2008, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα ζει με μηχανική υποστήριξη.

Ο Ben Bernanke, ο Timothy Geithner, η  Goldman Sachs, η CitiGroup, και η JPMorganChase, σε αγαστή συνεργασία με την Τράπεζα της Αγγλίας και την ΕΚΤ, αποκλείεται να κάνουν το οτιδήποτε για να στηρίξουν την οικονομία και να βοηθήσουν τους λαούς.

Απλά ρίχνουν τρισεκατομμύρια στις τραπεζικές ελίτ, επιβάλλοντας τον μύθο ότι κάποιες τράπεζες παραείναι μεγάλες για να καταρρεύσουν. Γιατί; Μα επειδή δεν είναι οι κυβερνήσεις που ελέγχουν και ρυθμίζουν τις ως άνω τράπεζες, αλλά το αντίστροφο.

2) Οικονομικές κρίσεις. Σήμερα βλέπουμε τον καταστροφικό ακραίο καπιταλισμό να γκρεμίζει τις εθνικές οικονομίες, και να τις μετατρέπει σε διεθνή σκλαβοπάζαρα, που θα ζήλευε ακόμη και ο Στάλιν. Η πραγματική μας οικονομία είναι ουσιαστικά ανέπαφη, αυτή που πάσχει είναι η ψεύτικη, η επίπλαστη οικονομία του τραπεζικού, χρηματοπιστωτικού, και κερδοσκοπικού τομέα.

3)Κοινωνικές αναταράξεις. Καταρρεύσεις στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Ισλανδία, στην Ιταλία, κλπ που θα πυροδοτήσουν λαϊκές εξεγέρσεις στην Αμερική και στην Αγγλία.

4) Πανδημίες. Ετοιμαστείτε για περισσότερες εκπλήξεις τύπου «γρίπης των χοίρων», που θα μας οδηγήσουν σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Μια καλή ευκαιρία δηλαδή, για να τοποθετηθούν τσιπάκια στα σώματά μας, και να δοκιμαστούν κάποιοι ευφυείς ιοί. Μπορεί άραγε να υπάρχουν ιοί που είναι επιλεκτικοί όσον αφορά σε φυλετικές και εθνολογικές ιδιαιτερότητες, και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δραστική μείωση των πληθυσμών;

5)Παγκόσμια υπερθέρμανση. Όσο η παγκόσμια οικονομία μπαίνει σε φάση μηδενικής ανάπτυξης, οι οικονομικοί «κινητήρες» μετακινούνται από την ανάπτυξη προς την συστολή της κατανάλωσης. Μήπως οι επερχόμενοι φόροι άνθρακα, θέτουν τις βάσεις για έναν μελλοντικό απόλυτο έλεγχο της κοινωνίας;

6) Τρομοκρατικές επιθέσεις τύπου False Flag. Οι ελίτ χρησιμοποιούν αυτόν τον κρυφό άσσο, όποτε θέλουν να ξεκινήσουν κάποιες νέες κρίσεις για την επίτευξη των σκοπών τους. Μήπως θα δούμε κάποιες νέες επιθέσεις τύπου 9/11, για να δικαιολογηθούν κι άλλοι πόλεμοι, εισβολές, και γενοκτονίες; Μια πυρηνική έκρηξη, για παράδειγμα, πάνω από μια πόλη, για την οποία θα «φταίνε» οι εχθροί των παγκόσμιων ελίτ;

7) Γενικευμένος πόλεμος στην Μέση Ανατολή. Αυτήν την ώρα, ήδη υπάρχουν προετοιμασίες στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, και επίθεσης στο Ιράν.

8)Οικολογικά-περιβαλλοντολογικά «ατυχήματα». Το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ το 1986, ήταν η αρχή του τέλους της ΕΣΣΔ, αποδεικνύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στους ίδιους τους Σοβιετικούς, ότι το καθεστώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί επιτυχώς τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

Κάτι ανάλογο έγινε και τον Απρίλιο του 2010 στον Κόλπο του Μεξικού (ΒΡ), και πιο πρόσφατα στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Ήταν όλα τυχαία;

9)Μια δολοφονία κάποιας σημαντικής παγκόσμιας πολιτικής ή θρησκευτικής προσωπικότητας, για την οποία θα κατηγορηθούν οι αντίπαλοι των ελίτ. Οι Mossad, CIA, και MI6, γνωρίζουν καλά αυτό το παιχνίδι.

10)Επίθεση σε κράτη παρίες. Ιράκ, Λιβύη… Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος; Το Ιράν; Η Συρία; Η Βενεζουέλα; Η Βόρειος Κορέα;

11)Κάποιο στημένο θρησκευτικό συμβάν. Η ανάγκη των λαϊκών μαζών να βρουν κάποιο νόημα στη ζωή, καθιστά τους ανθρώπους εύκολα θύματα στημένων (Χολυγουντιανά) γεγονότων, εικονικής πραγματικότητας, τρισδιάστατων εφέ, κλπ που θα ενορχηστρώσουν μια δευτέρα παρουσία.

Μπορεί να δούμε μια ηλεκτρονικά προγραμματισμένη και μεταδιδόμενη μεσσιανική φιγούρα, η οποία όλως τυχαίως θα δρα σύμφωνα με τους στόχους των ελίτ. Σε μια τέτοια περίπτωση, ποιος θα τολμούσε να αντιταχτεί στη θέληση του ίδιου του Θεού;

12) Μια σκηνοθετημένη επαφή με εξωγήινους. Αυτό μπορεί ήδη να ετοιμάζεται. Εδώ και αρκετές δεκαετίες, μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας έχει προγραμματιστεί να πιστεύει στους εξωγήινους. Η τρισδιάστατη τεχνολογία μπορεί να στήσει μια προσγείωση διαστημόπλοιου στο γκαζόν του Λευκού Οίκου, τονίζοντας την «ανάγκη» για μια ενιαία εκπροσώπηση της ανθρωπότητας απέναντι στους εξωγήινους επισκέπτες. Τι άλλο χρειάζεται άραγε για να αποδεχτούμε μια παγκόσμια διακυβέρνηση;

Τι κοινό έχουν όλα τα παραπάνω; Η υπερθέρμανση, οι πανδημίες, η διεθνής τρομοκρατία, η οικονομική κατάρρευση, η παγκόσμια ύφεση, ακόμη και η επαφή με εξωγήινους;

Το κοινό τους στοιχείο είναι ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα μόνο κράτος, ή από κάθε κράτος ξεχωριστά. Άρα αυτό που χρειάζεται είναι μια παγκόσμια κυβέρνηση!

Το 2012 θα πρέπει όλοι μας να είμαστε σε εγρήγορση, και να αντιληφθούμε επιτέλους ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα δείχνουν τα ΜΜΕ, ή όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουμε πως είναι…

Του Adrian Salbuchi

Pakalert Press

http://www.pakalertpress.com/2011/12/30/2012-12-triggers-for-world-government/

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ignoramus avatar
  Ignoramus 02/01/2012 10:57:39

  θα το πολεμησομεν το θηριο με την ορθοδοξια μας και με τα σκουποξιλα

  • flou avatar
   flou @ Ignoramus 02/01/2012 11:07:57

   Αργηγέ δεν την κάνεις για αλλού γιατί μας έχεις πρήξει στη βλακεία; Άιντε.

   • Ignoramus avatar
    Ignoramus @ flou 02/01/2012 11:21:17

    εσυ εισαι με το θηριο η στο χωραφι του παπου σου εισαι και διωχνης τον κοσμο;

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Ignoramus 02/01/2012 20:58:53

     Με τη λογική είμαστε προφανώς αφού εσύ είσαι μονίμως με τη βλακεία στον εγκέφαλο...

  • The Saint avatar
   The Saint @ Ignoramus 02/01/2012 11:13:05

   Oταν θα πάψεις να "μπερδεύεις" την εκκλησία, με την ΘΡΗΣΚΕΙΑ, μπορεί και να καταλάβεις τίποτα...

 2. Ignoramus avatar
  Ignoramus 02/01/2012 11:40:40

  το ειπα και σε αλλον οτι συμφωνω ,πρεπει μονο τα πατερικα κειμενα να αναδιμοσιευονται εδω

 3. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 02/01/2012 11:50:54

  Eνδιαφέρον άρθρο αν και πλήρες αντιφάσεων...
  Είναι γεγονός οτι οι 4 οικονομικοί άρχοντες του πλανήτη, η BlackRock,η State Street, η Vanguard και η Fidelity, η αποκαλούμενη απο τους γνώστες, ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ έχει ανάγκη απο όλο και περισσότερο πραγματικό χρήμα, οχι μόνο λόγω απληστίας αλλά και λόγω φόβου σκασίματος μεγάλων φουσκών τύπου Lehman bros, Dexia κλπ. Η αναλογία πραγματικού χρήματος προς εικονικό έχει πέσει δραματικά στο 1,7%!!! από 8% που ήταν προ Ρήγκαν-Θάτσερ εποχή. Με την πλήρη “ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ” λόγω ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ που θα τις ρύθμιζε αυτόματα, φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα του καζινοκαπιταλισμού . (Το εικονικό χρήμα ετησίως είναι 3,7 τετράκις εκατομμύρια δολλάρια και το πραγματικό 60 τρις.) Αφού λοιπόν τελειώσανε με τις Ασιατικές τίγρεις και τη Λατινική Αμερική έβαλαν στο μάτι την Ευρώπη αρχίζοντας φυσικά από τα “γουρουνόπουλα” του Νότου και φτάνοντας πολύ γρήγορα στη Γαλλία οσονούπω…Ερχονται λοιπόν πυροσβεστικά και Ο Ben Bernanke, ο Timothy Geithner, η Goldman Sachs, η CitiGroup, και η JPMorganChase, σε αγαστή συνεργασία με την Τράπεζα της Αγγλίας και την ΕΚΤΑπλά ρίχνουν τρισεκατομμύρια στις τραπεζικές ελίτ, επιβάλλοντας τον μύθο ότι κάποιες τράπεζες παραείναι μεγάλες για να καταρρεύσουν. Το ερώτημα είναι θα καταφλερουν να σώσουν το "σύστημα" πριν σκάσει ή όχι όπως είναι το πιθανώτερο? Γιατί τότε όχι παγκόσμια διακυβέρνηση δεν θάχουμε αλλά κράτη και κρατίδια αλληλοσπαρασσόμενα για την επιβίωση. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΗΜΕΡΑ . ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΑ . Προυποθέτει όμως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ. Κατάργηση των "παραγώγων" χρηματιστηριακών συναλλαγών. Φόρο Tobin σε όλες τις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Κατάργηση Φορολογικών Παραδείσων. NEO ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Αποκατάσταση της πολιτικής στην διακυβέρνηση του πλανήτη. Οπως στην Ευρώπη δεν αρκεί να έχουμε ενιαίο νόμισμα και σύνορα αλλά ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, έτσι και στον πλανήτη η συντελεσθείσα οσον αφορά την οικονομία ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ απαιτεί τώρα ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ καιΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με απλη αναλογική συμμετοχή των λαών της γής. Ακόμη κι αν δεν το προλάβουμε εμείς, είναι βέβαιο οτι η εξέλιξη θα το επιβάλλει άν και εφ' όσον το είδος μας επιβιώσει. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ. Θα ήταν παραβίαση ανοικτών θυρών άνευ λόγου και αιτίας...

  • anetos avatar
   anetos @ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 02/01/2012 13:53:06

   "Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΗΜΕΡΑ . ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΑ . "

   ναι καναμε προβα με την ευρωπαικη και πετυχε .....

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 02/01/2012 14:49:39

   Ναι, σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση θα ληφθούν υπόψη οι δημοκρατικές ευαισθησίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών!!!
   Όταν κάποιος μπερδεύει τις ευχές με τις κατάρες είναι μακριά νυχτωμένος!...

  • Agni avatar
   Agni @ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 02/01/2012 15:00:13

   Κύριε Κώστα,αφού δεν έγινε απο το 1991 ως το 2001 δεν θα γίνει ποτέ,τότε πράγματι υπήρχε αυτός ο κίνδυνος,τώρα όμως βλέπουμε μια Δύση που έχει ξεφύγει απο κάθε έλεγχο και εφευρίσκει ψευτοεχθρούς,για να μπορέσει να συσπειρώσει τους λιγότερο σκεπτόμενους πολίτες (μην ξεχνάτε και την ομοφωνία στη διαδυκτιακή κοινότητα που απαριθμεί εκατοντάδες εκατομμύρια και είναι δομικά αντι-ελιτίστικη),αυτό είναι κατι άνευ προηγουμένου. και να μην απολεσθεί η εμπιστοσύνη και η πίστη τους στον "δυτικό" τρόπο διαχείρησης του κόσμου,ο οποίος δεν έχει πλέον κάνένα πλεονέκτημα(οικονομικό,πολιτισμικό,πολιτικό)έναντι των υπολοίπων αλλα μονάχα στρατιωτική υπεροχή, ήδη δηλαδή προσπαθεί να μείνει κυρίαρχος στο παιχνίδι με δικτατορικό τρόπο,αυτό όμως δεν είναι μακροπόθεσμη στρατηγική, κάθε χώρα που εισβάλλει η αποσταθεροποιεί ανεξαρτητοποιείται σε ελάχιστο χρόνο(μην κρίνουμε απο την ελλάδα,που θα λέει για πάντα θέλω καρπαζιές συνεχώς) και μοιράζεται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τις με οποιονδήποτε εκτός απο τους εισβολείς.Μια πανδυτική κυβέρνηση πάλι μπορεί να υπάρξει(τη λέμε παγκόσμια γιατί μόνο την δύση θεωρούμε κόσμο) αλλα δεν έχουν όλοι οι Ευρωπαίοι το μεντάλιτι των νεοελλήνων(ήρθε ο άξιος ο επιτυχημένος να μας κυβερνήσει..χωρίς εκλογές..),μια υποχώρηση των εγωισμών ωστόσο θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύσταση ενός πανίσχυρου υπερεθνικού συμβουλίου που θα αχρήστευε την δυτική επιθετικότητα και θα επέβαλλε την ειρήνη,με κάθε μέσο η θα βοηθούσε στην μετοίκηση προσώπων και πληθυσμών που υφίστανται πολιτικές η θρησκευτικές διώξεις στις χώρες τους,αυτό πράγματι θα ήταν ευλογία και η δύση για πρώτη φορά στην ιστορία της σαν ίση μεταξύ ίσων σε έναν πολυπολικό κόσμο θα μπορούσε νε παίξει έναν δημιουργικό ρόλο,αλλα και πάλι νομοτέλεια δεν υπάρχει αντικειμενικά ακόμα και σε μια τεχνητή κατασκευή που "τρέχει"προγραμματισμένη με τη νομοτέλεια δομικά.Νομοτέλεια υπάρχει μόνο στη βίβλο και στο μυαλό του Χεγκελ και των συνεχιστών του.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 02/01/2012 21:04:57

   Νομοτελειακά λες εσύ κάτι που οργανωμένο δεκαετίες πίσω (ΝΤΠ) επιβάλλεται μέσω των οικονομικών δολοφόνων, των εξαγορασμένων ΜΜΕ, και των προδοτών πολιτικών που αφού πρώτα πετάνε δανεικά χρήματα με το τσουβάλι τάζοντας ανάπτυξη και ευμάρεια στον κοιμισμένο και τυφλό πνευματικά λαό (με μέθοδο), μετά κάνοντας αναπτυξιακά έργα στο 10πλάσιο της τιμής και ΟΑ στο 50πλάσιο, αφήνοντας να φύγουν για το εξωτερικό Χριστοφοράκοι κ.ά., παραγράφοντας σκάνδαλα δις, βρίζοντας το λαό που τους ψήφιζε χρόνια, πιέζοντάς τον οικονομικά στα όρια εξαθλίωσης, του φέρνουν την έτοιμη "λύση" της Παγκόσμιας Χούντας; Αδλυνατο να μην καταλάβουμε γιατί γράφεις τέτοιες ...

  • Theoprovlitos avatar
   Theoprovlitos @ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 03/01/2012 00:37:35

   Εκ πείρας και με τοσους... εκδημοκρατισμους και αποκαταστασεις της δημοκρατιας που εχουμε φαει στη μαπα τοσα χρονια, όχι ευχαριστω. Δεν θα παρω. Προτιμω τους βαρβαρους.
   Προτιμω μια χουντα-μπουτικ παρα μια χουντα-πολυκατάστημα.

 4. lotofagos avatar
  lotofagos 02/01/2012 17:32:41

  4 ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ ...:
  ΚΑΖΙΝΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: τοσο πετυχημενο! και συμπυκνωμενο! πρωτη φορα το ειδα εδω! πως να περιγραψει κανεις καλυτερα τα παράγωγα! Ευγε! LOL
  οσο για τη παγκοσμια διακυβερνηση την περιγραφει ο μεγαλος Huxley στο "Brave New World", αλλα το διόρθωσε αρκετα γρηγορα με το Island, [οπου γραφει το 'ανεπαναληπτο' "εδω και τωρα" ΑΓΠ 40 χρονια πριν].

  "Η δικτατορια θα ηταν τελειο πολιτευμα,... αν μπορουσε μονο να βρει κανεις τον καταλληλο δικτατορα!"
  Τον πληρη ολοκληρωτισμο τον προσπαθησε η ΕΣΣΔ. Τα αποτελεσματα ειναι γνωστα. Η Κινα ακομα το παλευει.
  Πολυ καλη η παγκοσμια διακυβερνηση, αν βρισκαμε τον κυβερνητη...
  Δυστυχως ομως προς τα εκει παει το πραγμα.

  Οσο για τα αλλα σημεια: 11) Πολυ καλα δοκιμασμενο απο τις σταυροφοριές, οι μοντερνες σταυροφοριες λενε: "Εις το ονομα του Διο[ξυδιου]", που μας πανε αυτοματα στο 5). Το 9 επισης δοκιμασμενο γυρω στο 1914.

  Οσο για το 12) με εκανε να γελασω παλι πολυ. Δεν μας μενει τιποτα αλλο εκτος απο το γελιο νομιζω.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ lotofagos 02/01/2012 20:08:16

   “Η δικτατορια θα ηταν τελειο πολιτευμα,… αν μπορουσε μονο να βρει κανεις τον καταλληλο δικτατορα!”

   Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι το αποτελεσματικότερο μέσο διαχείρισης των κοινών και ταξικών επιδιώξεων και συμφερόντων στα πλαίσια του εθνικού Κράτους.

   Χωρίς να αρνιούμαστε το γεγονός πως είναι κατάκτηση κοινωνικών και πνευματικών αγώνων, είναι ταυτόχρονα και μέσο διαχείρισης επιδιώξεων αγώνων των κοινωνικών ομάδων κα των πολιτών ως άτομα.

   Υπάρχει σαφής αντιστοιχία με τους τρόπους λειτουργίας της αγοράς. Όμως, όπως κι η αγορά, δεν αυτορυθμίζεται κρατώντας σταθερή πορεία και χαρακτήρα. Απαιτούνται δρώντα υποκείμενα.
   Ο βαθμός αποτελεσματικότητας της αγοράς, της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατία και του Σύγχρονου Κράτους είναι σε άμεση συνάρτηση με την δυναμική των συμμετεχόντων υποκειμένων.
   Όπως σημειώνει η Αγνή:
   «Νομοτέλεια υπάρχει μόνο στη βίβλο και στο μυαλό του Χεγκελ και των συνεχιστών του.»
   Ακριβώς!
   Η ελεύθερη οικονομία δεν λειτουργεί μακροπρόθεσμα χωρίς Κοινοβουλευτική Δημοκρατία (προσ.: δεν γράφω Δημοκρατία). Η Κίνα δεν αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με ανάλυση γνώστη των εκεί, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΚ λειτουργεί ως χώρος συνάντησης των παραγωγικών ομάδων της χώρας. Υπάρχουν αντιστοιχίες με το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

   Το πρόβλημα που δημιουργείται στις σημερινές διαδικασίες πολιτικοοικονομικών ολοκληρώσεων (ΕΕ, Παγκοσμιοποίηση) για κίνδυνο συρρίκνωσης της Κοιν. Δημοκρατίας και των θεσμών του σύγχρονου Κράτους βρίσκεται σε συνάρτηση με τις διαφοροποιήσεις στη μορφή και τη δυναμική των δρώντων υποκειμένων.
   Με απλά λόγια: επιθυμούν τα σημερινά υποκείμενα του ιστορικού γίγνεσθαι την Κοιν. Δημοκρατία, κι αν κάποια από αυτά όχι, υπάρχουν ισχυρά να αντισταθούν;
   Δεν υπάρχει σαφής απάντηση, παρά μόνον υποθετικές διαγνώσεις.
   Μπορούμε να δούμε ήδη το φίδι να βγάζει κεφάλι από το αυγό, και τον ο ολοκληρωτισμό που κλείνει το μάτι στον Χέγκελ και στον Πλάτωνα.
   Γιατί Αγνή, ξέρεις ο δεύτερος είναι ο Δάσκαλος. Ο άλλος απλώς πολύ καλός μαθητής.

   • Agni avatar
    Agni @ Μανιάτης 02/01/2012 21:12:36

    Πράγματι Μανιάτη,με ανησυχεί και εμένα αυτή η επαναφορά του Χέγκελ είτε στον αριστερό(Ζίζεκ) είτε στο νεοσυντηριτικό λόγο(Φουκουγιάμα,Χάντιγκτον), και έχουμε γίνει μάρτυρες και των πολιτικών συνεπειών της την τελευταία δεκαετία,που βλέπουμε την δυτική ιδιαιτερότητα του φιλελευθερου κόσμου να εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια μας.Έγινε τελικά κάτι που ο ίδιος είχε προβλέψει με άλλα σημαίνοντα, στη μάχη για τη δήθεν φιλελευθεροποίηση του κόσμου δεν βγήκε κανείς νικητής αλλα καταστράφηκαν και ο φιλελευθερισμός,και το άλλο.Tο μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι η υποστήριξη της διαφοράς,δηλαδή του νοήματος και να πιέζουμε όσο μπορούμε για μικρές αλλαγές στο δικό μας πλαίσιο,ωστε να μην επαναληφθεί ποτέ κανένας ολιστικός εφιάλτης...Πρέπει να σώσουμε τον διαφωτισμό απο το μύθο του..

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Agni 02/01/2012 21:35:36

     Φανταστική πρόταση:
     Πρέπει να σώσουμε τον διαφωτισμό απο το μύθο του..

     • Agni avatar
      Agni @ Μανιάτης 02/01/2012 21:47:47

      Αν και σίγουρα έχεις διαβάσει προτείνω ανεπιφύλακτα το "τέσσερα δοκίμια περι ελευθερίας" του Isaiah Berlin :)

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ Agni 03/01/2012 00:40:05

      Σε ευχαριστώ.

 5. TARAMAS avatar
  TARAMAS 02/01/2012 19:18:54

  ¨Ωραίο¨το άρθρο, το άλλο που γράψαν, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κατάληψη του ηλιακού μας συστήματος από εξωγήινους είναι όμως λίγο πιο πιστευτό.

 6. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ avatar
  ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ 02/01/2012 20:08:50

  ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ? ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ 02/01/2012 21:06:13

   Μόνο που δε θα προλάβει να θρονιαστεί...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.