21/08/2009 20:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύο νικητές στις εκλογές του Αφγανιστάν!Οι εκλογικές διαδικασίες  στο Αφγανιστάν ολοκληρώθηκαν και άρχισε πλέον το δύσκολο εγχείρημα της καταμέτρησης των ψήφων από τα 6.200 περίπου εκλογικά τμήματα της χώρας. Η πρώτη έκπληξη συνίσταται στο ότι τόσο ο Hamid Karzai όσο και ο έτερος ισχυρός υποψήφιος Abdullah Abdullah, ισχυρίζονται πως κέρδισαν τις εκλογές. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί κάποια επίσημα αποτελέσματα αλλά συνεργάτες του Karzai ανέφεραν πως οι πρώτες πληροφορίες από τα τμήματα, θέλουν τον νυν πρόεδρο να επανεκλέγεται με τη πρώτη. Ο Abdullah όμως διαψεύδει κάτι τέτοιο και δηλώνει στο πρακτορείο Reuters πως «έχει πάρει περισσότερες από το 50% των ψήφων…».

Οι αξιωματούχοι του ανεξάρτητο σώματος που επιτηρεί την εκλογική αναμέτρηση, ανέφεραν πως υπάρχουν αμφιβολίες για την ποιότητα της καταμέτρησης των ψήφων καθώς αυτή γίνεται εν μέσω εκφοβισμού και προκατάληψης. Επίσης ανέφεραν πως μόνο ένας μικρός αριθμός γυναικείων εκλογικών τμημάτων λειτούργησε και μάλιστα εθεάθησαν άνδρες οι οποίοι ψήφιζαν για λογαριασμό γυναικών! Η συμμετοχή στη ψηφοφορία εικάζεται πως έφθασε σε ποσοστό 40%-50% όπως άλλωστε αναμενόταν.

Source: Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Strange Attractor avatar
    Strange Attractor 21/08/2009 21:58:10

    Δυαρχία νικητών. Όπως ακριβώς στις φοιτητικές εκλογές στα ελληνικά ΑΕΙ.

  2. Le canard avatar
    Le canard 22/08/2009 00:05:45

    Κερδισμένοι, στην πραγματικότητα, οι Ταλιμπάν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.