#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/03/2012 13:25
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διεθνή ΜΜΕ:Ανακούφιση για το PSI αλλά και προειδοποιήσειςΑνακούφιση για την αποτροπή της άτακτης ελληνικής πτώχευσης στα τέλη του μήνα, αλλά και προειδοποιήσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας διατυπώνουν οι περισσότερες αναλύσεις στα διεθνή ΜΜΕ  για το αποτέλεσμα της διαδικασίας του PSI.

Η Ελλάδα εξασφαλίζει τη στήριξη για τη συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, είναι ο τίτλος του βρετανικού Guardian.Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων ολοκληρώθηκε, καθώς οι κάτοχοι ομολόγων που αντιπροσωπεύουν το 85,8% της ανεξόφλητης ονομαστικής αξίας των ομολόγων συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην κρίσιμη συμφωνία, αναφέρει η εφημερίδα.

Το BBC σχολιάζει ότι επιβεβαιώθηκε η επιτυχία που προέβλεπαν στην ελληνική κυβέρνηση. Σημειώνεται η παράταση έως στις 23 Μαρτίου που δόθηκε στους κατόχους ομολόγων υπό διεθνές δίκαιο να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ομολόγων. Ο απεσταλμένος του BBC στην Αθήνα τονίζει εξάλλου ότι ο δημόσιο χρέος παραμένει υψηλό, σε μια χώρα στο πέμπτο έτος της ύφεσης, με υψηλή ανεργία και χωρίς πλάνο ανάπτυξης.

Οι Financial Times μεταφέρουν δήλωση του Παντελή Καψή ότι η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων σταθεροποιεί την ελληνική θέση. Η εφημερίδα προβλέπει την ενεργοποίηση των CDS μετά την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης και επισημαίνει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νομικής προσφυγής σε βάρος της Αθήνας από hedge funds που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στο PSI. Σε αναλύσεις της εφημερίδας εξάλλου σημειώνεται ότι οι τιμές ρίσκου που αποδίδονται στα νέα ελληνικά ομόλογα μαρτυρούν ότι οι αγορές συνεχίζουν να προεξοφλούν ολική πτώχευση της Ελλάδας στο μέλλον. Την άποψη αυτή συμμερίζονται πολλοί αναλυτές στη Βρετανία. Το ινστιτούτο Lombard Street αναφέρει στην εκτίμησή του για το PSI ότι η Ελλάδα για ακόμα μία φορά κέρδισε λίγο χρόνο, αλλά δε θα αποφύγει μία μεγάλη πτώχευση και την έξοδό της από την ευρωζώνη.


Το Associated Press αναφέρει ότι η Ελλάδα εξασφάλισε μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων που μειώνει δραστικά το έλλειμμα, αποτρέπει την άτακτη χρεοκοπία και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση κεφαλαίων προς τη χώρα.

Από την πλευρά του, το Reuters υπογραμμίζει πως η Ελλάδα απέτρεψε την Παρασκευή τον άμεσο κίνδυνο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας εξασφαλίζοντας ισχυρή συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για το δεύτερο πακέτο.

Οι πιστωτές συμφώνησαν σε ένα ιστορικό σχέδιο για την απομείωση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, αναφέρει το CNN.

«Η Ελλάδα έκλεισε τη συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές» είναι ο τίτλος των New York Times.

H Wall Street Journal επικεντρώνει το θέμα στη συνεδρίαση (3 μ.μ.) της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων που θα κρίνει εάν υπάρχει πιστωτικό γεγονός

«Η Ελλάδα εξασφαλίζει υψηλή συμμετοχή στην κρίσιμη ανταλλαγή ομολόγων, απομακρύνει την χρεοκοπία» γράφει η Washington Post. Η εφημερίδα αναφέρει ότι με τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση κονδυλίων από το πακέτο διάσωσης.

«Το 85,8% των πιστωτών αποδέχθηκε την αναδιάρθρωση του χρέους» αναφέρει η γερμανική Welt.

Η γερμανική Bild αναφέρει ότι «άνοιξε ο δρόμος για τη μείωση του ελληνικού χρέους», ενώ το Spiegel αναφέρει ότι όσοι έχουν αρνηθεί θα πρέπει τώρα να εξαναγκαστούν σε συμμετοχή στο κούρεμα.

Οικονομική αναλύτρια της Investec συνοψίζει το κλίμα που επικρατεί στο City αναφέροντας ότι μπήκε τέλος στους φόβους για άμεση άτακτη πτώχευση της Ελλάδας, αλλά δεν μπήκε τέλος στα προβλήματα της χώρας. «Το PSI ήταν όσο καλό μπορούσε να ελπίζει κανείς», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Ο Guardian μεταφέρει από το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα «κλίμα έκστασης», με αξιωματούχο να δηλώνει στην ανταποκρίτρια της εφημερίδας ότι πρόκειται για «θρίαμβο». Οι Times, τέλος, μετέφεραν την αισιοδοξία της Κριστίν Λαγκάρντ που πριν την οριστικοποίηση του αποτελέσματος είχε σχολιάζει ότι «μύρισε άνοιξη» και ότι έχει αποσοβηθεί ο κίνδυνος οξείας κρίσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.