08/07/2009 02:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ προκαλούν το Ιράν

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έκανε κάποιες δηλώσεις που όμως αντήχησαν  άσχημα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο Biden μίλησε για «το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι σε ένα Ιράν που τείνει προς τα πυρηνικά, άσχετα με τις  όποιες Αμερικανικές απαιτήσεις ή καθοδήγηση…»


Σύμφωνα με το δίκτυο Al Jazeera, ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Κοινοβουλίου Ali Larijani ξεκαθάρισε την Δευτέρα, ότι σε περίπτωση Ισραηλινής επίθεσης εναντίον της χώρας του, οι ΗΠΑ είναι αυτές που θα θεωρηθούν ως  υπεύθυνες και μάλιστα  σε μεγαλύτερο βαθμό από το ίδιο το Ισραήλ. Υποσχέθηκε δε «αποφασιστική και οδυνηρή» Ιρανική  απάντηση σε περίπτωση Ισραηλινής επίθεσης. Όπως είπε  ο  Larijani στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην πόλη Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, «κανένας πολιτικός ή οποιοοσδήποτε στον κόσμο  δεν μπορεί να διανοηθεί πως η Σιωνιστική οντότητα (μόρφωμα) μπορεί να ξεκινήσει μια επιχείρηση χωρίς να έχει δοθεί το πράσινο φως από την Αμερική…»


 Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου που προκάλεσαν τους Ιρανούς είναι: «Δεν μπορούμε να υπαγορεύσουμε σε ένα  άλλο αυτόνομο κράτος τι μπορεί και τι δεν μπορεί να πράξει όταν έχει καταλήξει στο ότι είναι υπό απειλή η ύπαρξή του…» και επίσης «Αν η κυβέρνηση Νετανάχιου αποφασίσει να ακολουθήσει πορεία διαφορετική από τη σημερινή, τότε είναι δικαίωμά της. Δεν είναι η επιλογή μας. Αλλά δεν υπάρχει πίεση από οποιοδήποτε άλλο έθνος η οποία και θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προχωράμε.»


 Περιέργως, οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται σε αντίθεση με δηλώσεις του ιδίου που έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο και όταν ήταν υποψήφιος για την Αντιπροεδρία, λέγοντας προς τον ραδιοφωνικό σταθμό US Jewish Army Radio ότι «το Ισραήλ θα πρέπει να συμφιλιωθεί με την ιδέα ενός πυρηνικού Ιράν.»


 Όσον αφορά στον Πρόεδρο Ομπάμα, αυτός μιλώντας στο δίκτυο του CNN φρόντισε να αποστασιοποιηθεί από οποιαδήποτε Αμερικανική συναίνεση σε τυχόν Ισραηλινή επίθεση. «Δηλώσαμε ευθέως στους Ισραηλινούς πως είναι απαραίτητο να επιλυθεί το ζήτημα σε διεθνές επίπεδο με τρόπο που  να μην δημιουργήσει μεγάλες συγκρούσεις στη  Μέση Ανατολή»  είπε. Στη συνέχεια δήλωσε επίσης προς το CNN, πως οι ΗΠΑ « σε καμία περίπτωση δεν έχουν δώσει την άδεια στο Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν…»


 www.huffingtonpost.com


ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.