30/08/2009 22:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δει δή χρημάτωνΗ απελευθέρωση του Λίβυου βομβιστή του Lockerbie, Abdelbaset Ali al-Megrahi, μάλλον ήταν αποτέλεσμα υπόγειων συναλλαγών, λένε οι Times του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όταν πριν από δυο χρόνια πάγωσαν οι συνομιλίες που αφορούσαν στη βρετανική εκμετάλλευση των πετρελαιοπηγών της Λιβύης, η υπόθεση του φυλακισμένου στη Σκωτία τρομοκράτη, αποτέλεσε διαπραγματευτικό ατού στα χέρια των Βρετανών. Σύμφωνα με επιστολές που διέρρευσαν, οι αρμόδιοι του βρετανικού υπουργείου δικαιοσύνης επικοινώνησαν με τους αντίστοιχους της Σκωτίας, και τελικά ο συγκεκριμένος κατάδικος συμπεριλήφθηκε στη λίστα των υπό ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Λιβύης και Ηνωμένου Βασιλείου. Η συμφωνία εκμετάλλευσης των Λιβυκών πετρελαίων, αξίας $24 δισ  μάλλον έπαιξε καίριο ρόλο σε αυτό.

 Η εμπορική συμφωνία είχε ανακοινωθεί το 2007, αλλά δεν σφραγίστηκε παρά μόνο τον Δεκέμβριο, όταν οι Άγγλοι συμπεριέλαβαν και τον Megrahi, στο πρόγραμμα ανταλλαγής. Και ενώ η αντιπολίτευση ισχυρίζεται, πως οι επιστολές αυτές αποδεικνύουν οριστικά ότι η απόφαση της απελευθέρωσης του τρομοκράτη ήταν αποτέλεσμα εμπορικών συναλλαγών, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης  επιμένει πως ο άνδρας απελευθερώθηκε για λόγους συμπόνιας και μόνο.

 Times (UK)

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.