#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/05/2012 16:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για έξοδο από το ευρώ τον Ιούλιο γράφει βελγική εφημερίδαΣτις αποφάσεις του πρόσφατου άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και στο ζήτημα μίας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αναφέρεται σήμερα το κοινοτικό δελτίο «Αζανς Ερόπ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα όσα διημείφθησαν στο άτυπο δείπνο των αρχηγών κρατών των «27», δεν διαφοροποιούν την άποψη ότι η Ελλάδα θα εξέλθει από την ευρωζώνη τον ερχόμενο Ιούλιο, παραμένοντας, όμως, μέλος της ΕΕ.

Αυτή η έξοδος, σχολιάζει η «Αζανς Ερόπ», θα έχει ως αποτέλεσμα πολλές δυσκολίες και κινδύνους, αλλά «η ελληνική συμπεριφορά την έχει καταστήσει αναπόφευκτη».

Ειδικότερα, υποστηρίζεται ότι «δεν είναι δυνατόν ένα μικρό κράτος με την άρνησή του να αποδεχθεί τους κανόνες του παιχνιδιού, να θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Εξάλλου, η Ένωση έχει επιδείξει τεράστια αλληλεγγύη προς την Ελλάδα: 12 Σύνοδοι κορυφής ασχολήθηκαν με την ελληνική κρίση, δύο μεγάλα πακέτα διάσωσης δόθηκαν στη χώρα, παράλληλα με άλλα εργαλεία βοήθειας, ενώ ένα τμήμα του χρέους απομειώθηκε.

Συνολικά, κάθε Έλληνας (από τα 11 εκατομμύρια) είτε είναι δημόσιος υπάλληλος, είτε εφοπλιστής, υπολογίζεται ότι έλαβε από τον Ιανουάριο του 2010 το ισότιμο των 31.000 ευρώ, ποσό που με τον ένα ή τον άλλον τρόπο προέρχεται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Η έξοδος από το ευρώ αποτελεί μία απειλή γενικότερης αποσύνθεσης για όλη την ευρωζώνη και θα έχει σίγουρα καταστροφικά αποτελέσματα, πρώτα απ' όλα για τους ίδιους τους Έλληνες. Όμως, εναπόκειται σε αυτούς να αποφασίσουν: Εάν θέλουν να συνεχίσουν να αποτελούν μέλος ενός συλλόγου, τότε πρέπει να αποδεχθούν τους εσωτερικούς κανονισμούς και να τους εφαρμόσουν».

Στο δημοσίευμα διατυπώνεται η άποψη ότι τα κύρια θύματα της ελληνικής συμπεριφοράς είναι οι λαοί της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και άλλοι, ενώ εκείνοι που κυρίως επωφελούνται είναι οι κερδοσκόποι ανά τον κόσμο.

Ακόμη υποστηρίζει ότι ενδεχομένως, η αυστηρότητα που επιδεικνύεται την τελευταία περίοδο απέναντι στην Ελλάδα έχει ως στόχο να πείσει τους Έλληνες να σεβαστούν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και να τους φοβίσει ως προς τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν εάν δεν αλλάξουν συμπεριφορά.

Η «Αζανς Ερόπ» σχολιάζει, όμως, ότι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει τη δημοσιονομική εξυγίανση, που απαιτείται σύμφωνα με τους κανόνες της ευρωζώνης. Επομένως, η σωστή λειτουργία της ευρωζώνης θα παρέμενε αδύνατη, με καταστροφικές συνέπειες για τα άλλα κράτη- μέλη και τους λαούς τους, αλλά και για το μέλλον ολόκληρου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Οι κεντρικές τράπεζες και οι εταιρείες θα κάνουν σοβαρό λάθος αν δεν προετοιμάζονται για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς.

Μιλώντας στο European American Press Club από το Παρίσι, ο Ρέιντερς επισήμανε: «Δεν υπάρχει οργανωμένη συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι θα κάνουμε (αν η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη). Τώρα, αν οι κεντρικές τράπεζες και οι εταιρείες δεν προετοιμάζονται για το σενάριο αυτό, κάνουν ένα σοβαρό επαγγελματικό λάθος».

Μια αναβολή στην εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα, υποστήριξε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Κοτχάους.

Ο κ. Κοτχάους σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάποια επίκαιρη οικονομική υποχρέωση προς το εξωτερικό πέρα από τα μέσα του έτους».

Ας σημειωθεί, ότι η δόση φθάνει περίπου τα 4 δισ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 25/05/2012 17:48:24

  Κουταμάρες λένε. Το κατά κεφαλήν χρέος είναι 31.000 Ευρώ το άτομο. Αν είχαμε πάρει αυτά τα λεφτά θα έπρεπε να είχαμε ξεχρεώσει.

 2. λαλακης avatar
  λαλακης 25/05/2012 18:51:08

  Oι ανθρωποι λενε το αυτονοητο.
  Δε μπορεις να χεις τη πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο
  Δε γινεται να διατηρεις κλειστα τα επαγελματα τους ΔΥ αθικτους να διαλυσεις
  την μικρομεσαια επ/ση και τους ιδ υπαλληλους , να συντηρεις την οθωμανικη
  γραφειοκρατια και να απαιτεις με αθλιο ξεδιαντρωπο τροπο ευρω απο τον
  ευρωπαικο Βορρα .
  Τζαμπα λεφτα δεν υπαρχουν

 3. dracon avatar
  dracon 25/05/2012 20:17:50

  Οι ψυχίατροι υποστηρίζουν ότι εάν θέλεις να οδηγήσεις κάποιον στη σχιζοφρένεια πρέπει να εκπέμπεις αντιφατικά μηνύματα και πληροφορίες.
  Αυτό το έργο φαίνεται να έχουν αναλάβει οι «εταίρο黨μας γι αυτό και μας μεταδίδουν συστηματικά και μεθοδικά αντιφατικές πληροφορίες.
  Μέσα στο ευρώ πάσει θυσία η ελλάδα δηλώνει ο Γιουνκερ, έξω από το ευρώ αντι-τείνει ο Σόιμπλε.
  Η Ευρώπη θα καταρεύσει εαν εξέλθει η ελλάδα από το ευρώ δηλώνει ο ένας αξιωματούχος,θα καταρεύσει εάν η ελλάδα παραμείνει στο ευρώ ,ανταπαντά κάποιος άλλος.
  Που βρίσκεται η αλήθεια;
  Τα δανεικά μας τα έδωσαν για να πληρωθούν οι τράπεζές τους.Με το ένα χέρι δίνουν τα δανεικά και με το άλλο τα βάζουν στη τσέπη τους.
  Τα νέα δάνεια συνάπτονται με επαχθέστερους όρους ,υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο και προβλέπεται δυνατότητα πλειστηριασμού ελληνικής κινητής και ακίνητης περιουσίας του δημοσίου (το σπίτι που θα σου κατασχέσει η εφορία ή ο ΟΑΕΕ και θα περάσει στη κυριότητα του δημοσίου,στη συνέχεια θα καταλήξει στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων)
  Το PSI κούρεψε τα ομόλογα των μικροομολογιούχων και των ασφαλιστικών ταμείων,ενώ για τις τράπεζες αυτές λαμβάνουν 50 δις για κούρεμα……40 δις
  Οσο για τα αγγλικού δικαίου ομόλογα αυτά δεν κουρεύτηκαν και πληρώνονται κανονικά,όπως έγινε με τη τελευταία πλήρωμή 439 εκατ..
  Αν δεν σταματήσουμε να τους πιστεύουμε σύντομα θα διασαλευθεί ψυχική και διανοητική μας ισορροπία.

 4. aks avatar
  aks 25/05/2012 20:39:13

  O κύβος ερρίφθη .
  Η Γερμανία και η κομισιόν απεφάσισαν ανεξαρτήτως αποτελέσματος των εκλογών στις 17 Ιουνίου, τον Ιούλιο η Ελλάδα θα αποβληθεί απ’ το Ευρώ διότι επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά.
  Δεν τους ενδιαφέρει πια τι θα κάνει ο Σαμαράς. Μάλλον πείσθηκαν απο τα γκάλλοπ οτι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο Τσίπρας βαδίζει ολοταχώς προς αυτοδυναμία. Οι Ευρωπαίοι έκαψαν μόνοι τους το ισχυρότερο προεκλογικό όπλο του Σαμαρά που ήταν : ΝΔ=Ευρώ & εντός EE
  ΣΥΡΙΖΑ=Δραχμή & εκτός ΕΕ

  Μας λένε απλά δεν σας θέλουμε ό,τι κι αν ψηφίσετε. Εχουμε ετοιμαστεί και τον Ιούλιο σας πετάμε έξω. Ολοι για τον Τσίπρα δουλεύουν τελικά.

 5. perastikos avatar
  perastikos 26/05/2012 00:59:20

  Βγαζω το καπελο στην βελγικη εφημεριδα για την πρόβλεψή της.
  Ομως το παρακάτω αρθρο την πρόλαβε πριν 16 μήνες!

  http://www.antinews.gr/2010/12/08/75111/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.