#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/02/2012 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βρετανία εναντίον ΓερμανίαςΤα τελευταία πέντε χρόνια, η Γερμανία έχει γίνει πανίσχυρη. Από τότε που η Βρετανία έχει οικονομικά προβλήματα, η γερμανική οικονομία προέκυψε ως η μεγαλύτερη με διαφορά οικονομία της Ευρώπης.

Αυτονόητα λοιπόν, κάποιοι αναρωτιούνται αν έχουμε ήδη μπει σε μια περίοδο γερμανικής ηγεμονίας.

Πρόσφατα, ο Βρετανός θεωρητικός της στρατηγικής Julian Lindley-French, ανέλυσε το γιατί θεωρεί απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται η Γερμανία να καταστεί ο ηγεμόνας της ΕΕ.

Όπως λέει, ο λόγος για την σιγουριά του είναι ότι η Βρετανία ποτέ δεν θα δέχονταν μια γερμανική ηγεσία. Και συνεχίζει, λέγοντας πως οποιαδήποτε απόπειρα του Βερολίνου να αλυσοδέσει το Λονδίνο θα αποτύχει, για τρεις βασικούς λόγους:

Η οικονομική ισχύς της Βρετανίας, ακόμη και μετά την κρίση, θα παραμείνει μεγάλη, και επειδή είναι κυρίως χρηματοπιστωτική και παγκοσμιοποιημένη, η Βρετανία δεν θα επιτρέψει στους Γερμανούς να της ασκήσουν την ίδια πίεση που ασκούν στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία, και στην Γαλλία.

Για πολιτικούς και ιστορικούς λόγους, η Βρετανία αποτελεί το πολιτικό αντίβαρο στην Γερμανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι Γερμανία, κάτι που σημαίνει ότι μερικές χώρες μέλη της ΕΕ θα σπεύσουν προς το Λονδίνο για ασφάλεια, όταν αισθανθούν δυσβάσταχτη την γερμανική πίεση. Η Βρετανία θα το εκμεταλλευτεί αυτό, και ειδικά στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Η Βρετανία παραμένει στρατιωτικά ισχυρή, σε αντίθεση με την Γερμανία. Από όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, καμία δεν μπορεί να αναλάβει το είδος των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, που αναλαμβάνει η Βρετανία.  Κανένα άλλο κράτος δεν διαθέτει τόσο ετοιμοπόλεμες και έμπειρες στρατιωτικές δυνάμεις, όπως η Βρετανία. Εδώ και δεκαετίες, οι Βρετανοί στρατιώτες πολεμούν και επιχειρούν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Βρετανία διαθέτει ένα «γεωπολιτικό αποτύπωμα», με στρατιωτικές βάσεις ακόμη και στον Ινδικό Ωκεανό, ή στον Νότιο Ατλαντικό.

Σύμφωνα με τον Lindley-French, το Λονδίνο θα πρέπει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή του θέση, μέσα από περαιτέρω συνασπισμούς, προκειμένου να αυξήσει την ισχύ του. Έχει δίκιο. Η Βρετανία θα πρέπει να συνάψει στενότερες στρατιωτικές σχέσεις με τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Ολλανδία, και ιδιαίτερα με τις σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες.

Η Βαλτική είναι μια κρίσιμη περιοχή για τους γεωπολιτικούς στόχους της Βρετανίας. Μαζί με τις κάτω χώρες, και τον μεσογειακό άξονα Γιβραλτάρ-Κύπρου, η Βαλτική αποτελεί έναν από τους πυλώνες της βρετανικής ισχύος. Αν επιτραπεί σε κάποια άλλη χώρα, π.χ. Ρωσία, να ελέγξει την λεκάνη της Βαλτικής, τότε θα απειληθούν η Βόρεια Θάλασσα, και οι υπόλοιπες θαλάσσιες οδοί της Βρετανίας.

Οι μακροπρόθεσμοι δείκτες (γεωπολιτικοί, οικονομικοί, και πολιτισμικοί) δείχνουν πως το μέλλον βρίσκεται στο πλευρό της Βρετανίας. Μέχρι το 2050, θα αποτελεί την πιο πολυπληθή και εύπορη κοινωνία της ΕΕ, εκτός και αν οι Σκοτσέζοι εθνικιστές καταφέρουν να διχοτομήσουν την χώρα, καθιστώντας την Σκοτία μια βρετανική αποικία. Η Βρετανία θα είναι ένας ισχυρός παράγοντας στην Ευρώπη.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Lindley-French, οι Βρετανοί αποκλείεται να σκεφτούν στρατηγικά όσον αφορά στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα, επειδή δεν θέλουν να κόψουν τους δεσμούς τους με τις ΗΠΑ.

Η δική μου απάντηση είναι πως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η αδυναμία των ΗΠΑ και της Βρετανίας να αντιληφτούν τι ακριβώς θέλουν, και τι απαιτεί η στενή τους σχέση.

Εν ολίγοις, από το τέλος του Β`ΠΠ, η Αμερική, η Αγγλία, και η Γαλλία, αποτελούν τις μεγάλες άγκυρες του δυτικού πολιτισμού. Η στρατιωτική και οικονομική τους δύναμη, υποστηριζόμενη από τα ιδανικά τους (ισονομία, συνταγματικότητα, κλπ) στηρίζει την τρέχουσα ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια τάξη.

Για να διατηρηθεί αυτό το σύστημα, οι χώρες αυτές έπρεπε να εστιάσουν στην καρδιά της Ευρώπης, να αναμορφώσουν την Γερμανία, και να εμποδίσουν την προέλαση της σοβιετικής Ρωσίας. Σήμερα όμως, που η γεωπολιτική καρδιά του κόσμου στρέφεται προς έναν άλλο άξονα, από την Ινδία, μέσω της Κίνας, προς την Ιαπωνία, θα πρέπει το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον να μοιράσουν τις σφαίρες επιρροής τους.

Χρειάζεται μια νέα εστίαση. Αφού η Αμερική στρέφεται προς τον Ειρηνικό και την Ασία, η Βρετανία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ζώνη της Ευρασίας, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των Ευρωπαίων στη τροπική ζώνη του Σουέζ, και του Ινδικού Ωκεανού, αλλά και στην παγωμένη ζώνη του Ταλίν (προς το Τόκιο), τον υψηλό δηλαδή Βορρά. Για αυτό και το Λονδίνο θα πρέπει να ασκεί επιρροή στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα, μέσα από μια αναμορφωμένη και ενισχυμένη ΕΕ, ώστε να κρατηθούν σε απόσταση οι εχθρικές δυνάμεις, και να αποτραπεί μια οπισθοδρόμηση της δημοκρατίας, που θα θέσει σε κίνδυνο την δημοκρατική ολοκλήρωση της μετά-ψυχροπολεμικής περιόδου.

Και όσο ενισχύεται η Βρετανία, τόσο θα πρέπει να πλησιάζει την Γερμανία (και την Γαλλία), με σκοπό την απάλειψη των όποιων διαφορών, και την επίτευξη μιας συναίνεσης, που θα εμποδίσει την κατάρρευση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Δύση, που θα εγγυάται την διατήρηση της ικανότητας της Ευρώπης να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε μια νέα εποχή μεγάλης ισχύος, και που θα διασφαλίζει την προστασία και την ανάπτυξη των ιδανικών της, για χάρη του δυτικού πολιτισμού.

 

Ideas on Europe 

http://europeangeostrategy.ideasoneurope.eu/2012/01/19/britain-will-never-accept-german-leadership/

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 17/02/2012 09:27:13

  Η Ελλάδα πολέμησε κατά του άξονα μαζί με τον Εγγλέζο. Μετά πήγε για δουλειά στη Γερμανία και έλεγε ανέκδοτα για ομοφυλόφιλους Εγγλέζους. Σήμερα κατηγορεί τη Μέρκελ. Μιλάμε για σοβαρή εθνική πολιτική.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/02/2012 09:29:42

  Κάτι τέτοια έλεγαν και οι φιλογερμανοί Αγγλοι (έχει αρκετούς) και παραμονές του Β' ΠΠ. Όποιος δεν είναι ανιστόρητος ξέρει για το appeasement του Chamberlain και τις συμπάθειες της βασιλικής οικογένειας. Ν΄΄ομιζαν και νομίζουν ότι οι Γερμανοί έχουν μέτρο. Οι Γερμανοί ούτε έιχαν μέτρο, ούτε έχουν μέτρο. Εχουν "πλάνο" και δεν παρεκκλίνουν.

  Πολλοί σχολιαστές εδώ είναι σαν τους Έλληνες πριν τον Β' ΠΠ. Εκτιμούσαν την Γερμανία και όχι αδικαιολόγητα. Αλλά κάνουν λάθος εάν νομιζουν ότι τα "αισθήματα" είναι αμοιβαία. Μας βλέπουν σαν μυρμήγκια που έχουν κάποιο ρόλο στο πλάνο τους. Και το 1942 μας αγαπούσαν πολύ. Και το 1942 υπήρχε ο φόβος του Ρώσου. Σήμερα μοιάζει πιο πολύ με 1900 αλλά με την Γερμανά χωρίς αντίπαλο, και την Αμερική βραχυκυκλωμένη από "φιλοευρωπαίους" Δημοκρατικούς και δημοσιονομικά στην Κούλουρη.

  Πανηγύρια ξεπανηγύρια για την μεγάλη "επιτυχία" του PSI, μας κυβερνούν ήδη οι Τσολάκογλου, και η χλιαρή ρεαλπολιτικ της ΝΔ δεν είμαι καθόλου μα καθόλου σίγουρος θα μας βγει σε καλό, άσχετα εάν από αυτά που είπα παραπανω έχουμε, ή δεν έχουμε εναλλακτικές.

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ archaeopteryx 17/02/2012 14:39:56

   «Μας βλέπουν σαν μυρμήγκια που έχουν κάποιο ρόλο στο πλάνο τους.»

   Αρχαίε έχεις απόλυτο δίκιο!!! Έχω συνεργασθεί με τα μεγαθήρια τους (THYSSEN KRUPP κλπ) και αυτή τη αίσθηση έχω αποκομίσει.

   Για την κατάντια μας όμως ευθυνόμαστε ΜΟΝΟ εμείς. Το έχω ξαναγράψει και παλιά σαν μονάδες οι Έλληνες είναι φοβεροί δεν συγκρίνονται με κανένα. Σαν ομάδα όμως, αλλά και σαν πολιτικές και μη ηγεσίες, άστα μην τα συζητάς.

  • lotofagos avatar
   lotofagos @ archaeopteryx 17/02/2012 19:21:29

   Ισορροπιες και επιρροες: UK vs D,
   η γιατι η γηραια Αλβιον ειχε, εχει και θα εχει μεγαλυτερη επιτυχια απο τη Γερμανια

   http://www.forbes.com/sites/joelkotkin/2012/01/26/welcome-back-britain-why-the-u-k-doesnt-need-the-e-u/

   • Γρηγόρης Καραολίδης avatar
    Γρηγόρης Καραολίδης @ lotofagos 17/02/2012 20:27:09

    Why The U.K. Doesn't Need The E.U.
    Μόνο που για να μπούνε στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες περίμεναν να πεθάνει ο Ντε Γκώλλ και αναγκάστηκαν να μεταβληθούνε από Μεγάλη Βρεττανία (G.B.) σε απλό Ηνωμένο Βασίλειο (U.K.) .
    Γιατί δεν μάς αδειάζουν την γωνιά ;
    Να μην μπερδεύεται το "δίκαιό" τους ακόμη μιά φορά
    (όπως και τον καιρό των αδελφών Ricardo ...) με τα χρέη μας ; Έτσι κι' αλλοιώς continent μάς ανεβάζουν continent μάς κατεβάζουν ..... Κατευώδιο !

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 17/02/2012 09:38:14

  Αρπα τον έναν χτύπα τον άλλον....

  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ avatar
   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 17/02/2012 10:42:23

   Η ιστορία δεν είναι κάτι τυχαίο, ούτε δημιουργείται από μόνη της, ούτε τα πράγματα προέρχονται από παρθενογέννηση.
   Την ιστορία την γράφουν οι άνθρωποι και οι παρόμοιες κατά εποχές ανάγκες και επιδιώξεις τους, οι οποίες πάντοτε ρυθμίζονται και καθορίζονται από το ποιοί είναι, τί θέλουν, πώς έχουν συνηθίσει, πώς έχουν μεγαλώσει, τί παιδεία έχουν, ποιες είναι οι πρωταρχικές τους ανάγκες και κατά πόσο αυτές τους καθιστούν ευάλωτους ή τους αφήνουν ελεύθερους να σκέπτονται κ.τ.λ.
   Επειδή λοιπόν οι ίδιοι άνθρωποι κατοικούσαν και τότε και τώρα στις χώρες αυτές, με τις ίδιες ή παραπλήσιες με σήμερα ανάγκες και επιδιώξεις, αν ανατρέξουμε στην Ιστορία, θα καταλάβουμε πολλά.
   Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους επιβλήθηκε ο Χιτλερ και έγιναν όσα έγιναν. Άραγε δεν υπήρχαν άλλοι "Χίτλερ" ανά την Ευρώπη ; Εκεί όμως υπήρξε πρόσφορο έδαφος και λαός για να αναπτυχθεί ...

 4. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 17/02/2012 09:44:37

  H Αγγλία με τα αντιευρωπαϊκά της σύνδρομα, τη συγγενική σχέση με τις ΗΠΑ και την εμμονή της να μείνει εκτός του Ευρώ άφησε την Γερμανία να ηγεμονεύει στην ΕΕ. Ας μην γκρινιάζουν τώρα.
  Πάντως έτσι που ήρθαν τα πράματα ίσως θα ήταν καλό να ήταν και η Αγγλία στην Ευρωζώνη για λόγους ισορροπίας δυνάμεων.

  • Leonidas avatar
   Leonidas @ Kώστας Θ. 17/02/2012 11:43:29

   Η Βρετανία, πέρα από τα παραπάνω, εκτιμά τις παραδόσεις της και κυρίως την δημοκρατική της παράδοση - μην ξεχνάτε ότι ήταν η πρώτη χώρα που είχε μιά μορφή συντάγματος, την Magna Carta, από τo Μεσαίωνα ήδη.
   Επίσης, οι μνήμες του Β' Παγκόσμιου πολέμου υπάρχουν ακόμα στη Βρετανία .
   Στο οικονομικό καθαρά, επίπεδο, δεν είναι τυχαίο που οι Αγγλοι επέλεξαν να ΜΗΝ υιοθετήσουν το ''ΘΑΥΜΑ'' του Ευρώ ..

   Στην Ελλάδα, βέβαια, που όλα ξεχνιούνται τόσο εύκολα ( ακόμα και οι μνήμες του Β' Π.Π.) δεν είναι τυχαίο που πολλοί από τους υπουργούς , πρωθυπουργούς , και τους ''Τσολάκογλου'' που κυβέρνησαν και κυβερνούν - όπως αναφέρει ο archaeopteryx παραπάνω - είναι Γερμανοθρεμμένοι.

   Οι Βρετανοί , λοιπόν, κρατάνε ΚΑΙ τις παραδόσεις, και εθνική κληρονομιά, και την εθνική τους κυριαρχία- Πέρα από τα όποια οικονομικά προβλήματα.
   Ενώ στην Ελλάδα, οι ''κυβερνώντες'' , παληοί και νέοι, φροντίζουν για την πλήρη διάλυση.
   ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ.
   Γιατί, χωρίς παραδόσεις αι εθνική κυριαρχία, ΔΕΝ υπάρχει χώρα

 5. parsifal avatar
  parsifal 17/02/2012 11:15:18

  Η θέση μας είναι με τις ατλαντικές Δυνάμεις ! Πόσες φορές θα το πούμε ;
  Η Γερμανία είναι μια κεντρική Δύναμη, μια αυτοκαταστροφική Δύναμη, μια χώρα με ενα αδηφάγο, επεκτατικό και επιθετικό κεφάλαιο και ενα αυτοκαταστροφικό ρομαντισμό που παρά τις δυο ηττες "ψάχνεται" για την τρίτη...
  Γεγονός είναι οτι είναι μεθοδικοί, τελειομανείς, οτι κατασκευάζουν είναι σωστό και δυνατό αλλά αυτή είναι και η αδυναμία τους : Αυτό τους οδηγεί στο "ψώνιο" και το uber alles ενώ η τέλεια παραγωγική τους μηχανή είναι υπονομευμένη απο την ελλειψη πρώτων υλών και καυσίμου. Εξ' ού και η μανία με την "πράσινη εέργεια", εξ ' ού και η χρόνια "ζήλεια" κατά Μ. Βρεττανίας - Γαλλίας με τις πλούσιες αποικιακές αυτοκρατορίες.
  Οταν οι Γάλλοι αλώνιζαν στην Αφρική με τον χαλκό, τον κασσίτερο, το πετρέλαιο, την ξυλεία και τα πολύτιμα μέταλλα και ορυκτά οι Γερμανοί είχαν ΜΙΑ υποτυπώδη αποικία στην Δ. Αφρική... Ποτέ δεν μπόρεσαν να κυριαρχήσουν στην Μεσόγειο, την κύρια οδό της βιομηχανικής αναπτύξεως, την "πόρτα" της Μ. Ανατολής, ακόμη και οταν τα βρήκαν με τους Τούρκους και τους Αραβες η τον κλειδοκράτορα του Γιβραλτάρ Φράνκο...
  Πάντα Αγγλογάλλοι και Αμερικανοί τους στρίμωχναν οπως το Graff Spee και τους απαγόρευαν την θαλάσσια κυριαρχία.
  Ακόμη και η λαμπρή τεχνογνωσία τους στον υποβρύχιο αγώνα, μάτωσε τους αγγλοσάξωνες αλλά δεν μπόρεσε να λυγίσει την ναυτική τους ισχύ.
  Η Ελλάδα, ο κόμβος αυτός για τον ελεγχο της Μεσογείου και της Β. Αφρικής - Μ. Ανατολής είναι απαραίτητη στις Θαλάσσιες Δυνάμεις : Μετά τις περιπέτειες με τους αλλοπρόσαλους κεντροευρωπαίους, με τα δυσκοίλια κράτη του Βορρά και της Βαλτικής (εχει λόγο και η Φινλανδία των πρωταθλητών σε αλκοολισμό και αυτοκτονίες για τα εσωτερικά μας !) ας επιστρέψωμε εκεί που ανήκομε ως ναυτικό, παραθαλάσσιο Κράτος. Απο κοινού με την Κύπρο και το Ισραήλ, πάγιο "παίκτη" των ΗΠΑ στην περιοχή μπορούμε να αξιοποιήσωμε την θέση και τον υποθαλάσσιο πλούτο μας και να αναπτύξωμε μια στοιχειώδη παραγωγική - τεχνολογική υποδομή.
  Οι κεντρικές Δυνάμεις μας θέλουν μόνον ως παραγωγούς ενέργειας ( απο τον ηλιο...) και ως προορισμό διακοπών για τους ξεζουμισμένους συνταξιούχους τους των 67 + ετών...

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ parsifal 17/02/2012 13:46:09

   Parsifal
   Yπογράφω, αλλά αυτό σημαίνει συνυπευθυνότητα και ανήληψη κινδύνων και όχι μπείτε εσείς μπροστά και εγώ προσφέρω μόνο τη Ευμενή ουδετερότητα και μερικές φορές ούτε κι αυτή.

 6. Κρίτων Καππαδόκης avatar
  Κρίτων Καππαδόκης 17/02/2012 11:27:51

  Μήτε Γερμανοί , μήτε Γάλλοι , μήτε κανείς άλλος, Ευρωπαίος , ή ό,τι άλλο .
  Όσο για την Αγγλία φύσει και θέσει αντιευρωπαϊστρια αυτή μόνο χρησιμοποιούσε και εκμεταλλευόταν Ευρωπαϊκές χώρες . Ουδέποτε συνεργάστηκε με αυτές ούτε δέχεται να συνεργασθεί, αφού θέλει μόνο να υπαγορεύει και να απαγορεύει , όπως όλες οι "αυτοκρατορίζουσες" δυνάμεις . Μόνο ισόκυρο εταίρο της θεωρεί την πρώην αποικία της (Η.Π.Α.) μαζί με την οποία έχουν συμπτύξει το κάποτε στερλινο-δολλαριακό και ήδη απόλυτο Δολλαριακό status . Η Γερμανία απλώς την ενοχλεί . Βέβαια στις μνήμες τής Ευρώπης είναι και ο εφιάλτης τής Αγγλίας στην Δουνκέρκη , όπου σώθηκε αποκλειστικά και μόνο από την μέχρι σήμερα "ανεξήγητη χλιαρότητα" των Γερμανών . Και η "μεγάλη βρεττανία" πάντοτε ως διεπόμενη από τις αρχές των fair play gentlemen (sic!) τούς το ανταπέδωσε αλλά με τον γνωστό ανώτερο "αγγλικό τρόπο" στην Δρέσδη . Και παρά ταύτα φαίνεται ότι ακόμη αδυνατεί να ξεπεράσει το ότι κάποτε , αυτή η Αυτοκρατορία , διασώθηκε χάρις στο "έλεος" των φρίτσιδων ...
  Και σήμερα τι ανέκυψε ; Οι Γερμανοί κάνουν την δουλειά τους , όπως ξέρουν και στην χώρα τους οι συνεπείς και οι επιμελείς επιβραβεύονται . Εμείς τι κάνουμε ; Δυόμισυ χρόνια λέμε ότι μειώνουμε τον Δημόσιο Τομέα και έχουν φυτρώσει 70 νέοι φορείς φορτωμένοι με golden κοπρίτες που ζούν από το αίμα των εργαζομένων και εντίμως (έστω και αναγκαστικώς) φορολογουμένων .
  Συναλλασσόμαστε με όλους τούς Ευρωπαίους (περιλαμβανομένων Γάλλων , Γερμανών, Βέλγων, Ιταλών , Σκανδιναυών κ.λπ.) και προσπαθούμε ως "κράτος" να παρακάμψουμε με δικά μας κόλπα όλους ει δυνατόν τούς κανόνες τής κοινότητας . Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας που αναθέσαμε την κυβέρνηση τής πατρίδας μας στο ζαβό "παιντί" Gap που μόνο δρόμο πούξερε ήτανε αυτός τού ξεπουλήματος στο Δολλάριο μέσω τού I.M.F. .
  Πρέπει να σοβαρευτώ ως Λαός και να νικήσω τον Γερμανό , δείχνοντας την αξία μου , με τις δυνάμεις μου . Γιατί όταν και παλιά με "βοήθησε" η αγγλική αλεπού (όπως και με τούς μπαμπέσικους θεατρινισμούς της στις Θερμοπύλες το 1941), μετά μού ζήτησε να τής το ξεπληρώσω με αίμα .
  Αίμα αντάρτικου - εσωτερικού πολέμου και αλληλοσπαραγμού ,
  αίμα παλληκαριών μας στην Κύπρο ,
  αίμα στην Πόλη με τα Σεπτεμβριανά που τα ανήγγειλε το Β.Β.C. μιά ώρα πριν αρχίσουν ....

 7. Εγώ avatar
  Εγώ 17/02/2012 14:15:45

  Τι μεγαλομανιακό άρθρο είναι αυτό;

  Δεν κοιτάζουν τα χάλια τους οι Βρεττανοί, ονειρεύονται και μεγαλεία.
  Τη Γερμανία τη ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ, αλλά η Βρεττανία έχει τέτοια χάλια που δεν μπορεί να το παίζει ούτε καν ευρωπαϊκή, πόσο μάλλον παγκόσμια δύναμη.

 8. mitsos avatar
  mitsos 17/02/2012 15:45:12

  Σαν Ελληνας της Γερμανίας (Μαννχαιμ) μπορώ να σας πω οπως και περσι με την διαφημιση της Sixt οτι δεχετε δραχμες , η Bild και δυο τρεις αλλες επιχειρησεις ανηκουν σε πολυ συγκεγριμενα επιχειρηματικα συμφερονται που θελουν την Ελλαδα εκτος ευρω, ετσι λοιπον επιτηδες πυροδοτουν ενταση που καποια στιγμη ειτε ακόμα και απο προβακάτσια είτε απο κάποιους θερμοκέφαλους στην Ελλαδα θα ξεσπάσει με ασχημο τροπο . Πιστέψτε οτι αυτό θέλουν και σε αυτό αποσκοπούν, τετοιες ειδησεις θα ειναι βούτυρο στο ψωμί τους και θα εχουν πολυ ασχημες επιπτωσεις στον τουρισμο μας. Αλλωστε οι ιδιοι οι Γερμανοι ειναι πολυ μετριοπαθείς σε τετοια λόγω της μαύρης ιστορίας τους, υποχρεωτικά ολα τα Γερμανακια επισκεπτονται το Αουσβιτσ και διδασκονται τα εγκληματα των παπουδων τους δυστυχως η Ανατολικογερμανοί όπως και η Μερκελ δεν είχε αυτή την παδεία. Για αυτό ας μην πεφτουμε στην παγιδα που στηνουν τα αφεντικα της Bild γιατι οι Ελληνάρες δεν μασαμε απο τέτοια και τα μπλογκ εχουν τσακισει την δυναμη των κλασσικων ΜΜΕ. Θα πρεπει να κινηθουμε οργανωμένα με επιχειρηματα και με διαμαρτυρίες πολιτισμενες ωστε να συνεχιστει το κλιμα συμπάθειας, αλλωστε εχουμε πολλά επιχειρηματα και τους εχουμε στημενους στον τοιχο, μετρημενες ειναι οι ωρες τους. Σε 71 ημερες ο Σαρκοζι θα ειναι παρελθον, και θα παμε σε εκτυπωση χαρτονομισματος οπως τα Αμερικανάκια θα αντέξουμε μέχρι τότε ;

 9. Δικερως avatar
  Δικερως 18/02/2012 19:32:36

  Το αρθρο ειναι στις γενικες του γραμμες,σωστο.Πραγματι,το μοντελο γεωπολιτικης που κυριαρχει,στηριζεται στο Δογμα Μαγκιντερ.Η Γερμανια
  ανεκαθεν βλεπει την Ευρασια ως ζωτικο της χωρο,ενω οι Αγγλοσαξονες
  την αποτρεπουν ανα την Ιστορια.
  Παντως,δυστυχως για την ιδια,η Γηραια Αλβιων του 2012 δεν εχει καμμια σχεση
  με την Αυτοκρατορια του παρελθοντος.
  Ιδιαιτερα μετα τις αμυντικες περικοπες του Καμερον,το HMN

 10. Δικερως avatar
  Δικερως 18/02/2012 19:34:21

  Το αρθρο ειναι στις γενικες του γραμμες,σωστο.Πραγματι,το μοντελο γεωπολιτικης που κυριαρχει,στηριζεται στο Δογμα Μαγκιντερ.Η Γερμανια
  ανεκαθεν βλεπει την Ευρασια ως ζωτικο της χωρο,ενω οι Αγγλοσαξονες
  την αποτρεπουν ανα την Ιστορια.
  Παντως,δυστυχως για την ιδια,η Γηραια Αλβιων του 2012 δεν εχει καμμια σχεση με την Αυτοκρατορια του παρελθοντος.
  Ιδιαιτερα μετα τις αμυντικες περικοπες του Καμερον,το HMN ειναι η σκια του εαυτου του.Και οπως λεει ο Μαγκιντερ,χωρις Ναυτικο,η Μεγαλη Νησος,ειναι
  ενα τιποτε.

 11. Δικερως avatar
  Δικερως 18/02/2012 19:34:59

  Σορρυ για το ντουπλικεϊτ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.