31/07/2009 22:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βομβιστικές επιθέσεις και νεκροί στην Βαγδάτη (πάντα)Η σημερινή ήταν μια πολύ κακή ημέρα για τη Βαγδάτη. Σε μια, μάλλον πολύ καλά συντονισμένη επίθεση, πέντε Σιϊτικά τεμένη δέχθηκαν βομβιστικές επιθέσεις με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο 29 τουλάχιστον ατόμων σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι επιθέσεις συνέβησαν  την ώρα που οι πιστοί αποχωρούσαν από τα τζαμιά έχοντας ολοκληρώσει τις απογευματινές τους προσευχές και έρχονται να διαταράξουν μια σπάνια περίπτωση όπου στην ιρακινή πρωτεύουσα επικρατούσε σχετική ηρεμία εδώ και λίγο καιρό. Οι σημερινοί θάνατοι ανεβάζουν το σύνολο στους 303 μέσα σε έναν μήνα που αρχικά θεωρήθηκε σαν ένας από τους πλέον ασφαλείς.

Οι επιθέσεις δημιουργούν επιπλέον και σημαντικά  ερωτήματα σχετικά  με τις δυνατότητες των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας να τηρήσουν την τάξη στις αστικές περιοχές από τις οποίες πρόσφατα μόλις αποχώρησαν οι αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες. Η πλέον θανατηφόρα από τις σημερινές επιθέσεις συνέβη όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη πλησίον ενός τεμένους Σιϊτών στη βόρεια Βαγδάτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 17. Την ίδια περίπου ώρα και σε διάφορα σημεία της νοτίου και της ανατολικής Βαγδάτης παρόμοιες επιθέσεις έλαβαν χώρα ανεβάζοντας το σύνολο των θανάτων.

 Associated Press

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.