26/06/2012 20:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αύξηση του κατώτατου μισθού στη Γαλλία

Την προεκλογική δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% υλοποίησε σήμερα η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας.

Ο κατώτατος μισθός ανεβαίνει, έτσι, από 9,22 ευρώ σε 9,40 ευρώ την ώρα, μία αύξηση που αντιπροσωπεύει επιπλέον 21,50 ευρώ το μήνα, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αντισταθμίζει τον πληθωρισμό (1,4%) αφότου αυξήθηκε για τελευταία φορά ο κατώτατος μισθός. Ο Σαπέν παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση ανησυχούσε μήπως «αποσταθεροποιήσει την οικονομική διάρθρωση της χώρας» με μια μεγαλύτερη αύξηση, η οποία θα δημιουργούσε πρόβλημα στις μικρές εταιρείες.

Η αύξηση αυτή δόθηκε τη στιγμή που η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί φέτος από 7 ως 10 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η Γαλλία έχει τον πέμπτο υψηλότερο μηνιαίο κατώτατο μισθό στην ΕΕ, μετά το Λουξεμβούργο, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.