03/08/2009 22:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αφγανιστάν και Ρωσία στο επίκεντρο της πρώτης ομιλίας του νέου ΓΓ του ΝΑΤΟΤο ΝΑΤΟ θα παραμείνει στο Αφγανιστάν για όσο καιρό χρειαστεί δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο νέος ΓΓ της Συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν που ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Αυγούστου.

Όπως ανέφερε η επιτυχία στο Αφγανιστάν είναι η προτεραιότητα του ΝΑΤΟ προκειμένου να μη γίνει η χώρα ο μεγάλος κεντρικός σταθμός της διεθνούς τρομοκρατίας.

«Όποιος πιστεύει στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των γυναικών θα πρέπει να στηρίξει αυτή την αποστολή» πρόσθεσε.

Επισήμανε πάντως πως η ίδια η Καμπούλ θα πρέπει να αναλάβει την κύρια ευθύνη για την ασφάλεια της περιοχής

Στη δεύτερη θέση της λίστας του Ράσμουσεν βρίσκονται οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

Υπάρχει ένα ευρύ πεδίο στο οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε με τη Ρωσία, είπε ο νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ, όπως η τρομοκρατία, το Αφγανιστάν, η πειρατεία, ωστόσο όπως σημείωσε χαρακτηριστικά δεν είναι ονειροπόλος.

Πρότεινε επίσης ένα μόνιμο ρόλο του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της πειρατείας και ζήτησε τη συμμετοχή του κοινού για τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής αντίληψης της Συμμαχίας.

Υπογράμμισε ότι επιθυμεί να ακούσει τις απόψεις των πολιτών για το ΝΑΤΟ και ανακοίνωσε ότι λειτουργεί ήδη ένα φόρουμ στην ιστοσελίδα της Συμμαχίας για την ανταλλαγή απόψεων.

Ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ήδη συσταθεί μια 12μελης επιτροπή υπό την προεδρία της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, η οποία θα εργαστεί για τη νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Swell avatar
    Swell 04/08/2009 06:42:31

    Με πρόεδρο της επιτροπής την Ολμπράιτ, μπορούμε να φανταστούμε από τώρα τη νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.