#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/03/2012 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απειλή για τους Ρεπουμπλικάνους ο "μπαμπούλας της Ευρώπης"Η Ευρώπη είναι ο τόπος όπου ξεμπερδεύουν με τους ανήμπορους ηλικιωμένους, και όπου οι καπετάνιοι των κρουαζιερόπλοιων είναι οι πρώτοι που τα εγκαταλείπουν σε περίπτωση ατυχήματος.

Η Ευρώπη είναι ο τόπος όπου το ευρώ συνεχίζει να απειλεί τον υπόλοιπο  κόσμο, και όπου η οικονομία στραγγαλίζεται από ένα επιβαρυμένο, και υπερβολικά ακριβό κοινωνικό κράτος.

Το χειρότερο από όλα, είναι ότι η Ευρώπη αποτελεί τόπο όπου το μέλλον των νέων έχει ήδη θυσιαστεί.

Παρά τα 65 χρόνια καλής και πιστής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, σήμερα οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι των Αμερικανών λοιδορούνται καθημερινά από τους υποψήφιους για την αμερικανική προεδρία, οι οποίοι δεν παραλείπουν να τους «μαστιγώνουν» σε κάθε ευκαιρία.

Είθισται σε κάθε προεκλογική εκστρατεία, οι υποψήφιοι να επιτίθενται σε άλλους πολιτικούς, και ο Rick Santorum σίγουρα δεν είναι ο πρώτος που υπερβάλλει, αγνοώντας την πραγματικότητα, όταν κατηγορεί τους Ολλανδούς ότι «εξολοθρεύουν» τους ηλικιωμένους τους, λόγω της νέας νομοθεσίας περί ευθανασίας που πρόσφατα ψήφισαν.

Τέτοιου είδους υπερβολές είναι πλέον συνηθισμένες στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία, με κεντρικό άξονα τους την λύπη για την Ευρώπη, η οποία πλέον φαίνεται πως δεν έχει καμιά σημασία!

Η Κίνα, η Ρωσία, και η Βραζιλία απασχολούν ιδιαίτερα τους Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους, οι οποίοι δεν είναι σίγουροι αν οι ανερχόμενες αυτές χώρες  αποτελούν απειλή, ή ευκαιρία. Όπως και να είναι, τις θεωρούν ως το μέλλον, σε αντίθεση με την Ευρώπη την οποία κατατάσσουν στο παρελθόν. Η Ευρώπη δεν αναφέρεται καν, ενώ η ευρωπαϊκή προσέγγιση των πραγμάτων, αναφέρεται μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Όπως το θέτει ο Mitt Romney: «Ότι λειτουργεί εκεί, δεν θα λειτουργήσει εδώ…».

Το κοινωνικό κράτος της ΕΕ αποτελεί καθημερινά στόχο των πολιτικών αντιπάλων του Ομπάμα.

Σύμφωνα με τους Ρεπουμπλικάνους, ο Ομπάμα εμπνέεται από τους Ευρωπαίους, και θέλει να εφαρμόσει πολιτικές που θα στερήσουν τους φιλελεύθερους πολίτες από τα χρήματά τους, για τα οποία δούλεψαν σκληρά, αναγκάζοντας τους να τα αναδιανείμουν μέσω των κρατικών φόρων σε άλλα κοινωνικά στρώματα.

Σε κάθε φάση της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Mitt Romney καταγγέλλει το κοινωνικό κράτος, τονίζοντας πως «διαφθείρει το αμερικανικό πνεύμα», μέσα σε γενική επικρότηση από πλευράς του ακροατηρίου του.

Εν ολίγοις, όποιος είναι υπέρ της Αμερικής, θα πρέπει εξ ορισμού να είναι και κατά της Ευρώπης. Αυτό είναι το πνεύμα της προεκλογικής εκστρατείας, που δίνει πόντους στον Mitt Romney.

Ένας άλλος Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, ο Newt Gingrich, το πάει ακόμη παραπέρα, χαρακτηρίζοντας τον Ομπάμα ως «Ευρωπαίο σοσιαλιστή», που έχει σκοπό να επιβάλλει μια εχθρική ιδεολογία στους Αμερικανούς πολίτες.

Η αλήθεια είναι μια πολύ ελαστική έννοια στις προεκλογικές εκστρατείες. Στην πραγματικότητα, η Ολλανδία δεν δολοφονεί τους ηλικιωμένους, η Ευρώπη δεν είναι ο σοσιαλιστικός παράδεισος, ο Ομπάμα δεν είναι αριστερός, και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι μεταμφιεσμένοι Δαρβινιστές. Αν και θεωρητικά αντιτίθενται στο κράτος, εν τούτοις, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι τους δεν επιθυμούν να καταργήσουν τα προγράμματα προστασίας των ανήμπορων και των ηλικιωμένων, για τα οποία συνεισφέρουν μια ολόκληρη ζωή. Στην περίοδο όμως των εκλογών, όλα αυτά μπαίνουν στην άκρη, και αυτό που κυριαρχεί είναι οι υπερβολές και οι αντιθέσεις, που δυστυχώς οδηγούν σε καρικατούρες και σε πλαστές περιγραφές.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της New York Times Adam Davidson, «ο μόνος τρόπος που βρήκαν οι Ευρωπαίοι για να διατηρήσουν το πανάκριβο κράτος πρόνοιας, είναι ο εξαναγκασμός των νέων, να εργάζονται για ελάχιστα χρήματα, σε ανασφαλείς θέσεις εργασίας».

Μπορεί οι Ευρωπαίοι πολιτικοί να χλευάζουν τις ΗΠΑ για τις ανισότητές τους, και για την απουσία κοινωνικής ασφάλισης, αλλά οι νέοι τους καλούνται τώρα να πληρώσουν το τίμημα για την καλοπέραση των γερόντων. Όπως γράφει ο Davidson, μπορεί η Αμερική να έχει κι αυτή τεράστια χρέη, όμως έχει μια ανέπαφη ανταγωνιστικότητα, για αυτό και θα ανακάμψει.

Σίγουρα υπάρχουν ενστάσεις σε αυτόν τον συλλογισμό. Ας μη ξεχνάμε πως η Ευρώπη έχει μεγαλύτερη κοινωνική κινητικότητα από τις ΗΠΑ. Όμως, για να περάσει η εικόνα της αρτηριοσκληρωτικής ΕΕ, αναφέρονται συνεχώς τα στατιστικά στοιχεία περί της ανεργίας των νέων στην ΕΕ.

Η Ισπανία έχει ποσοστό ανεργίας νέων που αγγίζει το 50%, πιο ψηλά δηλαδή και από το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα, που είναι 48%. Στην Αμερική, το ποσοστό είναι 18%, αλλά σύμφωνα με την Wall Street Journal, το ίδιο θα συμβεί οσονούπω και στην Αμερική. Ο Ευρωπαίος μπαμπούλας έρχεται με βήμα ταχύ.

Σπάνια λοιπόν ακούμε κάτι θετικό για την Ευρώπη, για αυτό και το σχόλιο του πρώην συμβούλου του Μπους  του πρεσβύτερου Richard Breeden, έχει την σημασία του. Όπως είπε, «θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε την Ευρώπη, αν θέλουμε να σώσουμε την Αμερική».

Κρίσιμα λόγια, αν σκεφτούμε το ιστορικό παρελθόν της ευρωπαϊκής ηπείρου.

presseurop.eu

Απόδοση: S.A.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 08/03/2012 10:03:26

  «ο μόνος τρόπος που βρήκαν οι Ευρωπαίοι για να διατηρήσουν το πανάκριβο κράτος πρόνοιας, είναι ο εξαναγκασμός των νέων, να εργάζονται για ελάχιστα χρήματα, σε ανασφαλείς θέσεις εργασίας»

  To Παραπάνω είναι αλήθεια κατά την γνώμη μου. Ρωτήστε κάποιον νέο πολιτικό μηχανικό για παράδειγμα που δουλεύει με μπλοκάκι (αν δουλεύει τώρα) και πρέπει να πληρώνει τεράστια ποσά κάθε 6μηνο για την σύνταξη των παλαιών.

  Και δουλεύει σε απόλυτη ανασφάλεια αφού δεν θεωρείται υπάλληλος και δεν παίρνει χρήματα από τον ΟΑΕΔ αν απολυθεί και δραστηριοποιείται σε εποχή ισχνών αγελάδων ενώ πρέπει να πληρώνει για την γενιά του οικοδομικού μπουμ που έβγαλε τρελά λεφτά και τώρα θέλει να απολαύσει την σύνταξή της no matter what... (όπως θα έλεγαν και οι αμερικάνοι).

  Και γενικά πρέπει να βρεθεί κάποια λύση. ίσως χρήματα από τον ΦΠΑ να πηγαίνουν στις συντάξεις. Δεν είναι δυνατόν να δουλεύει κάποιος 8ωρα και 10ωρα για 500 ευρώ ενώ θα μπορούσε να παίρνει κι αυτός περισσότερα αν υπήρχαν λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, κι ο εργοδότης να δίνει λιγότερα.

 2. JOHN avatar
  JOHN 08/03/2012 10:17:55

  Ισως οι Αμερικανοι αρθρογραφοι να ειναι επιρεσμενοι απο το τροπο με τον οποιο η Ευρωπη προσπαθει να¨σωσει¨την Ελλαδα και οχι μονο.Λαθος προσεγγυση βεβαια,γιατι και οι πρακτικες διασωσης που εφαρμοσαν και αυτοι σε οποιες χωρες επηγαν σιγουρα δεν ειναι και οι καλυτερες.Κι εκει βεβαια συνεργαστικαν και με Ευρωπαιους οι οποιοι λογω ιστοριας ειναι και πιο εμπειροι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.