#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/08/2012 19:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισαν τα όργανα του αντικαγκελαρίου ΡέσλερΣύμφωνα με την Bild, το FDP και ο αρχηγός του και αντικαγκελάριος Ρέσλερ αντέδρασαν έντονα στην συνέντευξη Σαμαρά  στην Bild και στο αίτημα για περισσότερο χρόνο, απορρίπτοντάς το ... μετά βδελυγμίας.

Ο ηγέτης του FDP δηλώνει: «Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ευρώ μπορεί να επανέλθει μόνο αν φροντίσουμε να ακολουθούν όλοι τους κανόνες. Αυτό επίσης σημαίνει: Όποιος δεν τηρεί σταθερά τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να περιμένει καμία περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Δεν πρόκειται να υπάρξουν «παζάρια» στις μεταρρυθμίσεις. Μια χρονική επιμήκυνση, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, δεν θα βοηθούσε καθόλου. Θα υπονόμευε την αξιοπιστία των κανόνων».

Αντίθετα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz (SPD), πρότεινε να εξεταστεί το αίτημα και δήλωσε στην Bild: «Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα χρονικά περιθώρια - αλλά μόνο εάν η Ελλάδα αποδείξει  ότι εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της».

Κατά παρόμοιο τρόπο εκφράστηκε ο εμπειρογνώμων του SPD περί τα οικονομικά Joachim Poss. Ο Poss, αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, σημειώνει:  «Ο στόχος πρέπει να είναι η παραμονή της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ, καθώς οι συνέπειες μιας εξόδου της θα μπορούσαν να είναι πολύ σκληρές για τη Γερμανία». Και συνέχισε: «Αν είναι απαραίτητο να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος, θα μπορούσε να είναι μια επιλογή».

Ταυτόχρονα μίλησε υπέρ του ενδεχομένου μιας χαλάρωσης των απαιτήσεων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου: «Οι απαιτήσεις της τρόικας πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε να μην τρωθεί έτι περαιτέρω η ανάπτυξη στην Ελλάδα».

http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/fdp-chef-roesler-gegen-griechenlands-forderung-nach-aufschub-25801028.bild.html

(Απόδοση: ΑΚ)

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 23/08/2012 19:15:25

  Το ναζί κινεζοειδές απλά εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, αυτή του "λαγού". Απορώ πώς μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που δεν το καταλαβαίνουν.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Αυριανιστής 23/08/2012 20:13:04

   βλάκας ολκής.
   και καλα η μέρκελ έγινε καγκελάριος.

   αυτός ο σαραντάρης σίγουρα δεν θα έχει τελειώσει την καριέρα του όταν θα βγει στο φως της δημοσιότητας το παρασκήνιο της τωρινής κρίσης.

   θα τον τηγανίσουν σε γουοκ με γλυκοξυνη σάλτσα...

   εκτός βέβαια εαν πιστεύει ότι θα βγει στο τέλος αλώβητη η γερμανία (εδώ γελάνε).

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 23/08/2012 19:42:44

  Eχω την αίσθηση ότι αν συνεχίσουν έτσι ο εικονιζόμενος αυγοζύγης, η μαντάμ και ο μυαλοσακατεμένος, αναπόφευκτα τα τραπέζια θα γυρίσουν ανάποδα,
  greek style.

 3. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 23/08/2012 19:47:13

  ζητείται ηγέτης να δώσει τέλος στο θέατρο του παραλόγου

 4. roadrunner avatar
  roadrunner 23/08/2012 19:50:00

  Τι σχέση έχουν κάτι τέτοιοι νεόκοποι τύπου Ρέσλερ με την πολιτική ;
  Από τέτοιους αν περιμένουμε πολιτικές λύσεις σωθήκαμε !
  Μερικές φορές ζηλεύω τους δημοσιογράφους. Πολύ θα ήθελα να τον έχω απέναντί μου αυτόν τον κ. Ρέσλερ και να τον ρωτήσω δυο-τρία πραγματάκια.
  Λόγου χάρη θα τον ρωτούσα: "πως σχολιάζετε κ.Ρέσλερ τις δηλώσεις του Χέλμουτ Σμιτ που δήλωσε ότι η Γερμανία δεν θα καταφέρει ποτέ να αποκτήσει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη γιατί τη στοιχειώνει το βάρβαρο παρελθόν της." ;

  • costas avatar
   costas @ roadrunner 23/08/2012 21:16:54

   Σιγά την ερώτηση. Θα σου πει εμείς δεν θέλουμε ηγεμονικό ρόλο, σεβόμαστε τους θεσμούς και τα όργανα της ΕΕ και υποστηρίζουμε τη λήψη αποφάσεων σε συλλογικό επίπεδο κλπ κλπ. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.

   Αυτό που θα έπρεπε να τον ρωτήσει κάποιος είναι πως ενώ ο ίδιος είναι γιος μεταναστών έχει τόσο έντονα ρατσιστικό λόγο. Αλλά ίσως αυτό ακριβώς να είναι και το πρόβλημα του, θέλει να αποδείξει πως είναι πιο Γερμανός κι από τον μέσο Γερμανό.

 5. Kωστας Τ avatar
  Kωστας Τ 23/08/2012 21:28:21

  Μην απορείτε,ένας πεινασμένος βιετναμέζος πρόσφυγας είναι και βγάζει τα σύνδρομα στέρησης των παιδικών του χρόνων!!!
  Όσον αφορά την μαντάμ,γεννήθηκε-μεγάλωσε επί αδόλφου και κάτι Έλληνες τους χάλασαν τον πόλεμο τους!!!Ακολούθως στην εφηβεία της σαν μέλος του Κ.Κ.Αν.Γερμανίας πάλι άκουγε από τους κομισάριους ,ότι κάποιοι Έλληνες νίκησαν τα αδέλφια της τους συμμορίτες!!!Ποιό CDU, γίνεται η Παπαρήγα ΝΔ;;;;Αυτή δάγκωσε το χέρι του ευεργέτη της Χέλμουτ Κόλ!!!Αν κοιτάξουν πίσω οι αγωνιστές του 731(1940) πόσο ξύλο θα φάμε!!!!!

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 23/08/2012 22:04:47

  Τόσο το καλύτερο costas. Αν μου έδινε την απάντηση ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη η επόμενη ερώτηση θα ήταν: "Εφόσον δεν επιθυμείτε ηγεμονικό ρόλο θα είχατε αντίρρηση να αποσυρθούν κάποια ανώτερα στελέχη σας Peter Praet, Jork Asmussen από τη διοίκηση της ΕΚΤ, ειδικά εφόσον θεωρείται η έξοδός τους διαχειρίσιμη ";

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ roadrunner 24/08/2012 11:22:54

   Ο Asmussen δεν εκπροσωπεί την Γερμανική κυβέρνηση στο Directorium της ΕΚΤ και είναι Σοσιαλδημοκράτης το φρόνημα.
   Στο ευρύτερο Συμβούλιο της ΕΚΤ (μη εκτελεστικό), η Γερμανική κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον επικεφαλής της Bundesbank (κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, αντίστοιχη με την Τράπεζα της Ελλάδος) Jens Weidmann.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Ο Θείος 24/08/2012 14:40:13

    Σε ευχαριστώ Θείε για τις επισημάνσεις σου. Βέβαια από την άλλη, αναρωτιέμαι: χρειάζεται να είναι επίσημος εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ο Asmussen (γερμανικής καταγωγής ωστόσο) για να λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων της Γερμανίας μέσα στην ΕΚΤ; Ή το ότι είναι σοσιαλδημοκράτης τον εμπόδισε να πει ότι "Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν «διαχειρίσιμη» ";

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/08/2012 11:03:59

  @ roadrunner - Kωστας Τ
  Ο κ. Ρέσλερ δεν είναι γιός μεταναστών, ούτε πρόσφυγας.
  Είναι παιδί γονέων που σκοτώθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ και υιοθετήθηκε από Γερμανική οικογένεια. Γεννήθηκε στο Βιετνάμ, μεγάλωσε στην Γερμανία.
  Η κ. Μέρκελ επί Αδόλφου δεν ήταν ούτε ωάριο ακόμη. Γεννήθηκε to 1954.
  Προέρχεται από οικογένεια φιλικά προσκείμενη στο καθεστώς της DDR ("κόκκινου πάστορα"), αλλά κατά την νεότητά της ήταν μια φυσικός - πανεπιστημιακή ερευνήτρια, χωρίς καμμία πολιτική δραστηριότητα, φιλική ή εχθρική προς το τότε καθεστώς.
  Τη νύχτα του φθινοπώρου 1989 που έπεφτε το Τείχος, αυτή πήγε με της φίλες της για σάουνα στο Ανατολικό Βερολίνο. Τόσο απολιτική...
  Πρώτη της πολιτική δραστηριότητα επί ενιαίας πλέον Γερμανίας, με ένταξη στο CDU. Ο Χέλμουτ Κόλ διέκρινε ικανότητες και έγινε σύντομα ο "πολιτικός πατέρας" της. Μετά αποκαλύφθηκε το εσωκομματικό οικονομικό σκάνδαλο από δημοσιογράφο "μεταμφιεσμένο" σε μεταπτυχιακό φοιτητή που έκανε έρευνα, ο Κόλ απήλθε, η Μέρκελ ανήλθε...

  • chris avatar
   chris @ Ο Θείος 24/08/2012 11:53:23

   "χωρίς καμμία πολιτική δραστηριότητα, φιλική ή εχθρική προς το τότε καθεστώς."
   Ερευνητρια στο παν/μιο;
   Λες κι αυτη να μην ακουγε τι γινοταν οπως κι ο μακαριτης Χριστοδουλος;
   Αφελης μαλλον

 8. xp avatar
  xp 24/08/2012 13:00:35

  Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ δήλωσε πρόσφατα ότι «Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αποδείξουμε ότι η ευρωζώνη μπορεί να δείχνει τα δόντια της. Οι υπεύθυνοι της κρίσης στην Ελλάδα είναι οι ίδιοι οι Ελληνες και κανείς άλλος».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.