Tο κόντρα ξύρισμα της Κοντσίτα και το gay parade της Eurovision
11/05/2014 08:58
Του Αριστερού Ψάλτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tο κόντρα ξύρισμα της Κοντσίτα και το gay parade της Eurovision

Κρίμα που η Ελλάδα δεν σκέφτηκε να στείλει την τραβεστί… Πάολα που έχει και κορμάρα, αφού πρώτα αφήσει ένα τσιγκελωτό μουστάκι και αφού έβρισκε ένα τραγουδάκι που θα έκανε τις καρδιές εκατομμυρίων Ευρωπαίων (στρέιτ, γκέι κ.λπ.) να σκιρτήσουν.

Παρά το γεγονός ότι η ενασχόληση με ένα πανηγυράκι επιπέδου Eurovision είναι χάσιμο χρόνου, ωστόσο, αφού το παρακολουθούν εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ασφαλώς και θα πρέπει να είναι είδηση αυτά που συμβαίνουν στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Αλλιώς, θα ήταν παντελώς αδιάφορη μια διοργάνωση που κατά κύριο λόγο μοιάζει με gay parade σε συνδυασμό με ό,τι πιο κιτς έχει να επιδείξει αυτός ο πλανήτης, με ελάχιστη σχέση με μουσική, τραγούδι ή πολιτισμό και πολύ περισσότερο με το να προάγει την ευγενική άμιλλα ή τη συναδέλφωση των λαών.

Χθες, ωστόσο, υπήρξε μια διαφοροποίηση που σίγουρα θα προκαλέσει πολλά σχόλια και θα απασχολήσει όχι μόνο τα πρωϊνάδικα αλλά και πολλούς άλλους σοβαρούς χώρους.

Για δεύτερη φορά (τουλάχιστον φανερά) μια τρανσέξουαλ μετά την Ντάνα Ιντερνάσιοναλ κερδίζει τον διαγωνισμό. Χθες η Αυστριακή Κοντσίτα σάρωσε τα 12άρια παρά το γεγονός ότι όποιος την είδε ίσως σκέφτηκε ότι πρόκειται για «αποκρουστικό θέαμα».

Μια γυναίκα, που δεν είναι γυναίκα αφού δεν έχει κάνει αλλαγή φύλλου, με τέλεια σιλουέτα, με φανταστική τουαλέτα, με κινήσεις και εκφράσεις γυναικείες, με άι λάινερ και βάψιμο γυναικείο αλλά με… μούσια μπετατζή.

Ουσιαστικά η «γυναίκα με τα μούσια» όπως την είπαν όλοι, κέρδισε τον διαγωνισμό και προκάλεσε αίσθηση στην Ευρώπη με την εμφάνισή της. Άλλωστε αυτός ήταν ο σκοπός την Κοντσίτα ή Τόμας. Να προκαλέσει τον κόσμο με την αντισυμβατική εμφάνισή της, και το πέτυχε. Όπως το πέτυχε και η Αυστρία που δεν έκανε διαγωνισμό για τη συμμετοχή στη Eurovision αλλά το ανέθεσε απ’ ευθείας στην Κοντσίτα – Τόμας, επομένως ήξερε καλά τι έκανε.

Πέρα από το γεγονός ότι ήταν ένα πολύ όμορφο τραγουδάκι (γιουροβιζιονικό όπως λένε όσοι γνωρίζουν) και άξιζε τουλάχιστον ακουστικά να κερδίσει, αυτό που έχει σημασία είναι η γενικότερη εμφάνιση και ο σκοπός που επετεύχθη ή όχι.

[photo_1]

Αν λοιπόν η Κοντσίτα και η Αυστρία έστειλαν μια ντραγκ κουίν στον διαγωνισμό θέλοντας να ιντρικάρουν τον κόσμο και να ψηφίσει το «περίεργο», το «αφύσικο» και το «εξωπραγματικό» το πέτυχαν απόλυτα. Άλλωστε, όπως είπαμε ένα κιτς πανηγυράκι είναι που δεν προάγει τον πολιτισμό αλλά τουλάχιστον κάνει καλό στον τουρισμό και στην γενικότερη προβολή της χώρας. Κρίμα λοιπόν που η Ελλάδα δεν σκέφτηκε να στείλει την τραβεστί… Πάολα που έχει και κορμάρα, αφού πρώτα αφήσει ένα τσιγκελωτό μουστάκι και αφού έβρισκε ένα τραγουδάκι που θα έκανε τις καρδιές εκατομμυρίων Ευρωπαίων (στρέιτ, γκέι κ.λπ.) να σκιρτήσουν.

Αν πάλι πρόκειται για μια απόπειρα του λεγόμενου τρίτου φύλλου να κάνει διαφήμιση σε όλο τον κόσμο της ιδιαίτερότητάς του πάλι το πέτυχε. Ο κόσμος είδε και ψήφισε τη «γυναίκα με τα μούσια», κάτι μεταξύ άνδρα και γυναίκας δηλαδή, επομένως και πάλι ο στόχος επετεύχθη και τα «κλουβιά με τις τρελές» όλου του πλανήτη θα κάνουν πάρτι σήμερα. Καλύτερη παρέλαση γκέι, τρανσέξουαλ, εγχειρισμένων, λεσβιών κ.λπ. από τη χθεσινή δεν υπάρχει. Ούτε ο Μπουτάρης δεν μπορεί να διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη τέτοιο gay parade.

Αν τέλος ο στόχος είναι αυτός που διακηρύσσει η Κοντσίτα, ότι δηλαδή η εμφάνισή της ήταν προγραμματισμένη ώστε να αναδείξει τις ανισότητες, τις διακρίσεις και τη γενικότερη συμπεριφορά απέναντι στο τρίτο φύλο, τότε και πάλι πέτυχε απόλυτα.

Και για να λέμε την αλήθεια δεν μπορεί να ψήφισαν χθες όλες οι «αδερφές» της Ευρώπης, υπήρχαν και χιλιάδες άλλοι που χάρηκαν με την Κοντσίτα, έστω και αν η εμφάνισή της παρέπεμπε σε τσίρκο με περίεργα σαν κι αυτά που κυκλοφορούσαν παλιά και έδειχναν νάνους, γυναίκες με μουστάκια ή με πέντε χέρια.

Αν δηλαδή πράγματι η Ευρώπη έστειλε μήνυμα ενάντια στις διακρίσεις των ανθρώπων, στη μισαλλοδοξία τότε μπράβο. Αν προήχθη έτσι η αγάπη για τον διπλανό, όποιος κι αν είναι, ό,τι κι αν κάνει ή αν ήταν μήνυμα ενάντια στους ακροδεξιούς και τους κάθε λογής φασίστες και ομοφοβικούς που αρέσκονται να κυνηγούν τους ομοφυλόφιλους τότε μπράβο στην Ευρώπη.

Πολύ αμφιβάλλουμε όμως ότι η Κοντσίτα με τα μούσια μπορεί να γίνει το μέσο για να σπάσει το κάστρο του φασισμού και του μίσους στην Ευρώπη, και θα το δούμε αυτό στις ευρωεκλογές. Δυστυχώς απαιτούνται πολύ περισσότερα από μια μουσάτη γυναίκα που στο κάτω – κάτω εκπροσωπεί μια κοινότητα που όπως ξέρουμε έχει επιβάλλει την ατζέντα της στα μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα σε πανηγυράκια τύπου Eurovision.

Ίσως τελικά να κέρδισαν όλοι. Ίσως οι πιο κερδισμένες να είναι οι βιομηχανίες ξυριστικών μηχανών που θα βγάλουν ξυραφάκια «Κοντσίτα» και θα πλουτίσουν. Ίσως πολύ να ασχοληθήκαμε, υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βασίλης Β. avatar
  Βασίλης Β. 11/05/2014 09:54:26

  Είχα γράψει ξανά οτι ζητούμενο σε μια σοβαρή κοινωνία και τον ανθρώπινο πολιτισμό γενικότερα όσον αφορά τη σεξουαλικότητα του ατόμου, είναι η καταπολέμηση (σε επίπεδο άγραφων νόμων κυρίως) της προστυχιάς και της χυδαιότητας στη δημόσια σφαίρα. Είτε προέρχεται από ομοφυλόφιλους είτε απο ετεροφυλόφιλους. Η συγκεκριμένη παρουσία κατά τη γνώμη μου ήταν απολύτως αντιαισθητική ακόμα κι ως φωτογραφία, οπότε δεν έχω βάλει να δω το βίντεο γιατί με ενοχλεί. Όμως από ότι έχω καταλάβει η χορογραφία και οι κινήσεις επί σκηνής ήταν μέσα στα όρια της δημόσιας αιδούς οπότε από την πλευρά μου δεν βρίσκω κάτι μεμπτό. Απλώς αλλάζω κανάλι ή κοιτάω αλλού. Αντιθέτως υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα ετερόφυλης ερωτικής έκφρασης επί σκηνής που είναι απολύτως εκτός ορίων αισθητικής αλλά και αιδούς, τα οποία πάντως ο μέσος συντηρητικός άνθρωπος φαίνεται στην πράξη να τα επικροτεί αλλά και να τα αποζητά. Οπότε όλως υποκριτικά οι μόνες φορές που ενίσταται και τρώει τα λυσσακά του είναι όταν το παρατραβούν οι ομοφυλόφιλοι και μόνο. Πράγματι, αν η συγκεκριμένη παρουσίας επρόκειτο για μια απόπειρα να προκαλέσει συζήτηση και έναρξη προβληματισμού για τη θέση των τραβεστί στην κοινωνία και την αντιμετώπιση που υφίστανται, μπράβο. Σε κάθε περίπτωση όμως, προσωπικά δεν θα ήθελα παρόμοιες πρωτοβουλίες να γίνονται αφορμή και άλλοθι για περαιτέρω πρόκληση της δημόσιας αιδούς, έξω από τα όρια που κοινωνίες όπως οι δικές μας μπορούν για την ώρα να αντέξουν.

  • gikon avatar
   gikon @ Βασίλης Β. 11/05/2014 10:05:19

   Κατά την άποψή μου, της αιδούς προέχει η αισθητική και η(ο) περί ης(ου) ο λόγος παράγει ένα αποκρουστικά αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ gikon 12/05/2014 09:59:50

    + 100

 2. fiscal avatar
  fiscal 11/05/2014 10:35:28

  O Πειραιώς Σεραφείμ άραγε θα σχολιάσει το γεγονός; Είμαι πολύ περίεργος.

  • Nikos avatar
   Nikos @ fiscal 11/05/2014 10:50:48

   Δεν χρειάζεται πλέον φίλε fiscal. Η αντιαισθητικότητα του θεάματος αρκεί. Ο Πειραιώς Σεραφείμ δεν έχει παρά να βάλει υπότιτλο: "ουδεν σχόλιο". Και να είχαν δίκιο οι ομοφυλόφυλοι που διαμαρτύρονται για τις αδικίες σε βάρος τους, αυτή η εμφάνιση, δικαιώνει τους επικριτές τους...Θέλουμε η κοινωνία μας να καταλήξει έτσι? Ή μήπως πρόκειται για ένα χαζό και κακόγουστο αστείο που ξέφυγε?

   • Βασίλης Β. avatar
    Βασίλης Β. @ Nikos 11/05/2014 11:34:30

    Αλίμονο αν κάθε μειοψηφία που διεκδικεί ισότιμη αποδοχή από την υπόλοιπη κοινωνία στιγματιζόταν συνολικά τόσο εύκολα από ακραίες και προκλητικές συμπεριφορές συγκεκριμένων μελών της ή απο απόπειρες χειραγώγησης, συστηματοποίησης και εμπορευματοποίησής της. Η ομοφυλοφιλία όπως απεικονίζεται στον χώρο του θεάματος ή στις εξαλλοσύνες των γκέϊ παρέϊντ καμία σχέση δεν έχει με τον ομοφυλόφιλο ή τον αμφισεξουαλικό της διπλανής πόρτας. Βέβαια αν κανείς διάκειται εξαρχής εχθρικά με δυναμικό τρόπο απέναντι στην εν λόγω μειοψηφία ούτως ή άλλως, δεν περίμενε την γυναίκα με το μούσι για να εδραιώσει την μαχητική αυτή αποστροφή του. Θα ταραχθεί, θα ειρωνευτεί, θα βρίσει, θα απειλήσει ή ακόμα και θα χειροδικήσει σε κάποιες περιπτώσεις είτε έχει απέναντί του ακραίους είτε τον απλό τυπικό ομοφυλόφιλο που απλώς αρνείται να κρυφτεί και πιάνεται χέρι-χέρι με τον/την σύντροφό του στο δρόμο. Η άρνησή του να κρυφτεί εκλαμβάνεται ως εκούσια πρόκληση, η αισθητική ενόχληση ανάγεται πολύ διασταλτικά κι αυθαίρετα σε “προσβολή της δημόσιας αιδούς” όπου ο θιγόμενος θεωρεί πως είναι από δικαίωμα έως υποχρέωσή του να πάρει την κατάσταση στα χέρια του εκφράζοντας θυμωμένα την αποστροφή του και ζητώντας κατά κάποιο τρόπο εξηγήσεις, το ένα φέρνει το άλλο και ούτω καθ’ εξής. Αυτή η στάση τροφοδοτεί ακραία αντίδραση από την άλλη πλευρά που στην εποχή μας έχει δυνατότητα άμυνας, η άμυνα γίνεται πολλές φορές επιθετική κι ο φαύλος κύκλος όλο και φουντώνει.

    • Nikos avatar
     Nikos @ Βασίλης Β. 11/05/2014 12:02:06

     Η άρνηση να κρυφτεί για οιονδήποτε που έχει κάποια σεξουαλική ιδιαιτερότητα, δικαίως εκλαμβάνεται ως εκούσια πρόκληση απο το κοινωνικό σύνολο. Φαντάσου μητέρα και γιός, ή πατέρας και κόρη να φιλιούνται διεγειρόμενοι σεξουαλικά δημοσίως, ή Ιψενικά τρίγωνα και σαδομαζοχιστικά ζευγάρια να εκδηλώνουν ελεύθερα και δημόσια την σεξουαλική τους ιδιαιτερότητα. Κάθε λογικός άνθρωπος είναι απόλυτα φυσιολογικό και ωφέλιμο για τον ίδιο και τους άλλους να κρύβει τις κακές του συνήθειες όταν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο. Οι σοφοί πρόγονοί μας είχαν απόλυτο δίκιο και σ' αυτό όταν μαζί με την ελεύθερη έκφραση στη Δημοκρατία μας κληροδότησαν και την συμβουλή : "Tα εν οίκω μη εν Δήμω". Δεν μπορούν να κάνουν μερικά λεπτά υπομονή? Αν όχι, δικαιώνουν τους επικριτές τους.

     • Βασίλης Β. avatar
      Βασίλης Β. @ Nikos 11/05/2014 12:44:21

      Δεν δικαιώνουν τους επικριτές τους όταν αυτοί ταυτίζουν το πιάσιμο του χεριού το οποίο έφερα ως παράδειγμα με προσβολή της δημόσιας αιδούς εξισώνοντας το μάλιστα με Ιψενικά τρίγωνα, αιμομιξία, σαδομαζοχισμό, κτηνοβασία, παιδοφιλία και κοπροφαγία. Οι επικριτές αυτού του είδους, επιπέδου και ύφους δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν οπτική για τα πράγματα συνεπώς δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου γιατί δεν είναι θέμα επιχειρημάτων και κάθε φορά που ανοίγει τέτοια κουβέντα καταλήγουμε να παίζουμε τις κουμπάρες οτι δήθεν κάνουμε σοβαρή, τίμια και καλόπιστη συζήτηση.

    • Azarias avatar
     Azarias @ Βασίλης Β. 11/05/2014 13:49:41

     Δεν σε απασχόλησε η γυναίκα με τα μούσια και έγραψες άρθρο σε τρεις συνέχειες για να μας κατηχήσεις στην "αποδοχή της διαφορετικότητας". Σκέψου να σε είχε απασχολήσει κιόλας...

 3. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 11/05/2014 10:49:35

  Το τραγούδι ήταν πολύ καλό. Τώρα, αν το στυλάκι Μπάρμπι με μούσι γίνει μόδα..., είναι άλλο θέμα!

  • gikon avatar
   gikon @ μελιτίνη 11/05/2014 11:12:43

   Πιο πολύ σε Μπάρμπα (Βάνα, όχι Θείος) με μούσι φέρνει, παρά σε Μπάρμπι.

  • Nikos avatar
   Nikos @ μελιτίνη 11/05/2014 11:19:19

   Και το γκόλουμ με τα σάλια και τις μύξες είχε γίνει μόδα ενα φεγγάρι...

 4. George N avatar
  George N 11/05/2014 12:16:49

  Ερχεσαι δεύτερος. Μίνι και μουστάκι το έχει εξαντλήσει ο Freddy Mercury με τους Queen, μίνι σκέτο ο David Bowie όταν ήταν με την Amanda Lear. Το περίεργο είναι πως σοκάρει ένα θέμα σχεδόν μισού αιώνα από την εποχή της Lola των Kings και του Walk on the wild side του Lou Reed. Θα περίμενε κανείς ότι έχει εξαντληθεί.

 5. Ρηνα avatar
  Ρηνα 11/05/2014 13:08:36

  Απλα νεοταξιτικες προπαγανδες....να συνηθιζει το ματι για οποτε εμφανιστουν και σε κατι αλλο πιο σοβαρο εκτος αυτο το κιτς πανηγυρακι. ΥΓ Στη Γερμανια που κυριαρχει, εμφανιστηκαν οι πρωτοι οικοι ανοχης για κτηνοβατες.....

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Ρηνα 11/05/2014 13:40:56

   Ακριβώς Ρήνα,εσύ έπιασες την ουσία του θέματος...

  • Βασίλης Β. avatar
   Βασίλης Β. @ Ρηνα 11/05/2014 14:18:49

   Για όσους μας διαβάζουν να επισημανθεί οτι η σεξουαλική συνεύρεση με ζώα είναι νόμιμη –κακώς- επίσης στην Βραζιλία, την Ρουμανία, την Ρωσία (του Πούτιν και της “παλαιάς τάξης πραγμάτων”) καθώς και αλλού. Αντιθέτως υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα χωρών που αποδέχονται την ομόφυλη συμβίωση χωρίς να κάνουν καθόλου το ίδιο με την κτηνοβασία. Το ένα δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με το άλλο.

   • guest avatar
    guest @ Βασίλης Β. 11/05/2014 15:04:22

    Η κτηνοβασία είναι κακοποίηση του ζωου . Οι ενήλικες ιδιου φυλου που συνευρίσκονται με την ελευθερη βούληση τους και δε βλάπτουν κανέναν άλλο

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ guest 12/05/2014 18:33:02

     Πολύ επιφανειακή ανάγνωση.

 6. Marcelos avatar
  Marcelos 11/05/2014 14:12:11

  Κάποτε το "κουσούρι" ήταν ποινικώς κολάσιμο. Μετά έγινε ποινικώς αποδεκτό ήταν όμως ηθικώς κολάσιμο. Μετά έγινε ηθικώς αποδεκτό. Σε λίγο θα γίνει ηθικώς υποχρεωτικό (για καριέρα στα media στην Ελλάδα έχει γίνει ήδη)... Γίνεται μια περίεργη επιθετική καμπάνια στα ελληνικά media εδώ και μια δεκαετία περίπου, ώστε να πείσουν τον κόσμο ότι το "κουσούρι" είναι μια νορμάλ κατάσταση... Έχουν την απαίτηση δηλαδή τα media, όταν βγαίνω εγώ με τα παιδιά στο εστιατόριο, αν τυχόν είναι δίπλα δυο μαντραχαλάδες να γλείφονται και να ταΐζουν τούρτα ο ένας τον άλλον με το κουταλάκι, άμα με ρωτήσουν τα παιδιά "μπαμπά τι κάνουν αυτοί εκεί" εγώ να πρέπει να απαντήσω "παιδιά μου αυτό που κάνουν αυτοί εκεί είναι νορμάλ"... Γιατί άμα απαντήσω ότι "παιδιά μου αυτοί είναι δυο άρρωστοι άνθρωποι" τότε είμαι ρατσιστής, φασίστας, νεοναζί και τα λοιπά γνωστά που λέει ο Μπουτάρης... Ο οποίος Μπουτάρης έχει όνειρο να κάνει στη Θεσσαλονίκη τη συνοικία του έρωτα, να καθιερώσει το gay Pride, το love parade και τις γυμνές ποδηλατοδρομίες...

  • Βασίλης Β. avatar
   Βασίλης Β. @ Marcelos 11/05/2014 14:31:52

   Νομίζω το παιδί σας ήδη θα έχει την πληροφόρηση οτι η κακιά κοινωνία σας λέει φασίστα και ρατσιστή, επειδή υπερηφανεύεστε πως ο παππούς σας ήταν χίτης και οτι τα τάγματα ασφαλείας ήταν περίπου πατριωτική οργάνωση. Δεν περίμενε η άδικη, νεοταξίτικη, σε ελευθεριακό μαρασμό περιπεσούσα κοινωνία μας να σας πει ρατσιστή και φασίστα επειδή ταυτίζετε τους ομοφυλόφιλους εν συνόλω με υποτιμητικές εικόνες σαν αυτές που περιγράψατε στο παράδειγμα του εστιατορίου. Οπότε το παιδί σας θα έχει αναπτύξει ήδη αντισώματα και θα ξέρει οτι η τελούσα εν καταπτώσει και εκφυλισμώ κοινωνία μας, κατηγορεί αδίκως τον πατέρα του και είναι προκατειλημμένη μαζί του οπότε δεν θα δώσει καμία βάση και να μην ανησυχείτε καθόλου. Την καλημέρα μου.

   • Gena avatar
    Gena @ Βασίλης Β. 11/05/2014 15:19:59

    κοίτα που θα συμφωνήσω πως ο Τσε Γκεβάρα είχε δίκιο.

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ Βασίλης Β. 11/05/2014 15:24:19

    Σας προκαλώ να βρείτε έστω και ένα σχόλιό μου εδώ μέσα όπου αναγράφω τη φράση "Τάγματα Ασφαλείας"! Εάν μου βρείτε ένα σχόλιο όπου αναγράφω τη φράση "Τάγματα Ασφαλείας" και μάλιστα να εκθειάζω την δράση τους, τότε έχετε δίκιο σε όσα γράφετε... Δεν θα βρείτε ούτε ένα σχόλιο! Όσον αφορά την Εθνική Οργάνωση "Χ", πέραν από τους εμπαθείς ακραιφνής κομμουνιστές σαν εσάς, δεν υπάρχει κανείς που θα πει ότι ο Διγενής δεν ήταν Έλληνας πατριώτης και η οργάνωση δεν ήταν πατριωτική που έκανε Εθνική Αντίσταση. Βέβαια εσείς δεν της συγχωρείτε (της οργάνωσης) ότι μετά την αποχώρηση των Γερμανών αντιστάθηκε ώστε να μην ξεκινήσει νέα Κατοχή αυτή τη φορά των Ρώσων... Δεν πειράζει θα σας περάσει... Όσον αφορά στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μου, αν και δεν έχουν ζήσει στην Ελλάδα ποτέ, έχουν περισσότερο ευγενή πατριωτισμό από ανθρώπους σαν κι εσάς. Πάρτε τώρα τα παιδιά σας, πηγαίνετε τα στον Μαζωνάκη και δείξτε τους πόσο "άντρακλας" είναι επειδή έχει βαμμένα τα νύχια από τα πόδια... Αν έχετε παιδιά βέβαια και αν δεν έχετε κι εσείς τα δικά σας νύχια των ποδιών βαμμένα οπότε τα παιδιά σας ήδη θα σκέπτονται "μοντέρνα" και όχι "οπισθοδρομικά" σαν και τα δικά μου... Καλημέρα

    • Marcelos avatar
     Marcelos @ Marcelos 11/05/2014 15:31:25

     Υ.Γ.: βλέπω έχετε κάνει 10 σχόλια στη συγκεκριμένη ανάρτηση και απαντάτε στον καθέναν. Κατάλαβα...σας αφορά προσωπικά...πάω πάσο...

    • Βασίλης Β. avatar
     Βασίλης Β. @ Marcelos 11/05/2014 15:55:02

     Από που προκύπτει πως είμαι αριστερός και μάλιστα κομουνιστής; Αγαπητέ κύριε, ο Γιαννόπουλος δρώντας ως αντάρτης στο Περιστερί είχε στο στόχαστρο τον δικό μου προπάππου επειδή απλά και μόνο ήταν μεγαλοαγρότης (ενώ είχε βοηθήσει μάλιστα και αντάρτες επί κατοχής κρύβοντάς τους από τους γερμανούς!), κι επίσης το οτι ζω εγώ σήμερα το οφείλω σε ολοήμερες περιπόλους ανθρώπων όπως ο παππούς σας στην περιοχή της Κολοκυνθούς. Έτερον εκάτερον όμως, δεν παλάβωσα να χρωστάω και ευγνωμοσύνη σε τομάρια που με έσωσαν από καθάρματα σε καιρό εμφυλίου. Τώρα αν δεν είχατε γράψει συγκεκριμένα για τα τάγματα ασφαλείας σας παρά μόνο για τον χίτη παππού σας, ζητώ συγνώμη. Μάλλον το μπέρδεψα με την άλλη αναφορά, εκείνη για τον πατέρα σας που ήταν στο ΕΑΤ-ΕΣΑ το ’61 και κάπου χάθηκα με όλες αυτές τις όλο έπαρση και κομπασμό περιαυτολογίες για το γενεαλογικό σας δένδρο. Όσον αφορά το αν είμαι ομοφυλόφιλος, δεν θα υπήρχε λόγος να ντραπώ αν ήμουν. Ειδικά απέναντι σε ανθρώπους όπως εσείς δεν θα καταδεχόμουν να ντραπώ για τίποτα. Καλή σας συνέχεια.

     • Marcelos avatar
      Marcelos @ Βασίλης Β. 11/05/2014 18:50:28

      Δεν έγραψα πουθενά ότι οι έχοντες το κουσούρι πρέπει να "εξολοθρευτούν" ή κάτι τέτοιο. Έγραψα ότι δεν είναι σωστό να το "διαφημίζουν" δημόσια... Τα υπόλοιπα που γράφετε εσείς είναι δείγμα της εμπάθειάς σας αλλά αυτό που δεν καταλάβατε σε 65 χρόνια μακάρι να ζήσετε άλλα 100 μπας και το καταλάβετε... Πέραν τούτου όμως, ποσώς με ενδιαφέρει αν άνθρωποι σαν κι εσάς καταδέχονται να ντραπούν σε εμένα ή στον οποιονδήποτε. Άλλωστε η "ντροπή" δεν χαρακτηρίζει ανθρώπους που εκθειάζουν την νομιμοποιημένη κτηνοβασία (όπως έμμεσα κάνατε εσείς πιο πάνω) απαιτώντας έτσι να νομιμοποιηθεί στον αντίποδα και η συμβίωση των εχόντων το κουσούρι... Υ.Γ.: Όσο για το χαρακτηρισμό "τομάρι" που γράψατε όσον αφορά τον παππού μου, σας τον επιστρέφω και δεν σας επιτρέπω να υβρίζετε άνθρωπο ο οποίος έχει λάβει χρυσά αριστεία ανδρείας και ανδραγαθίας πολεμώντας Ιταλούς φασίστες, Γερμανούς φασίστες, Ρωσοβούλγαρους φασίστες, και ελληνικής καταγωγής κομμουνιστές φασίστες πεθαίνοντας στην ψάθα με μόνη περιουσία τα παράσημά του... Αυτά και καλό σας βράδυ

     • Βασίλης Β. avatar
      Βασίλης Β. @ Marcelos 11/05/2014 21:26:43

      Νομιμοποιώ την κτηνοβασία; Είστε σίγουρος ότι διαβάσατε το σχόλιο με τα μάτια;

 7. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 11/05/2014 14:50:17

  Η Al Saleh έσπευσε να εκφράσει την χαρά της για το μήνυμα το οποίο θεωρεί ότι πέρασε η συγκεκριμένη επιτυχία σχετικά με την προοπτική εξέλιξης της Ευρώπης. Εμείς αναρωτιόμαστε: δικαιολογήται κάποιος ο οποίος καυχιέται ότι κυνηγάει φασίστες, να συνεργάζεται και να συγκυβερνά με ψυχανώμαλους;

 8. Eva avatar
  Eva 11/05/2014 15:53:59

  Ποια γυναικα με μουσια? Εγω εναν μουσατο αντρα με μακιγιαζ και φουστανια βλεπω--κακως ασχολουμεθα, σιγα την πρωτοτυπια.

 9. m.s avatar
  m.s 11/05/2014 16:01:17

  Κλασική περίπτωση αναποφάσιστου !!! Τον τελευταίο λόγο λόγο θα έχει η gillete (ή το bic)

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ m.s 11/05/2014 19:23:46

   Έγραψες!!!

   • ms avatar
    ms @ Κυθήριος 11/05/2014 21:59:29

    αν η Κονσίτα ήταν πρόσωπο της ελληνικής πολιτικής σκηνής , θα ήταν ένας Κασιδιάρης με πολιτικό λόγο Ανταρσύα

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ ms 11/05/2014 23:46:05

     Σωστός! Κι αν ήταν πρόσωπο της ελληνικής πολιτιστικής σκηνής,θα έφερνε σε Κότσιρα με παρουσιαστικό Τζάκ Νόρρις.

 10. Κωνσταντίνος Σπ avatar
  Κωνσταντίνος Σπ 11/05/2014 19:45:41

  Σαν την Dana κάποτε από το Ισραήλ που ήταν transexual...

 11. Naruto avatar
  Naruto 11/05/2014 20:07:02

  Ολες αυτές οι εκδηλώσεις τών ατόμων τύπου Κοντσίτας φανερώνουν την δυστυχία τους,δέν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τι είναι. Η κοινωνία σωστά τους αποδέχεται εφοσον δέν προκαλούν και είναι αξιοπρεπείς,η διαφήμιση ομως και τό πλασάρισμα μιας ανωμαλίας σάν κάτι το φυσιολογικό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό . Προσωπικά πιστεύω αυτές οι χίμαιρες ειναι όντα για λύπηση ,ειναι άντρες φυλακισμένοι σε κορμιά γυναικών και γυναίκες σε κορμιά αντρών ,πρέπει να είναι η απόλυτη τραγωδία.

 12. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 11/05/2014 20:29:21

  Αυτό το "πράμα" πέτυχε αυτό που ήθελε, διαφήμισε την ιδιαιτερότητα του και προκάλεσε τους συντηρητικούς! Η ενασχόλησή μας θα πρέπει να είναι ανάλογη με τη ...σοβαρότητα και την ποιότητα του θεσμού ο οποίος κάθε χρόνο φθίνει και περισσότερο! Η δε θέσει που κατέλαβε η Ελλάδα είναι απολύτως συμβατή με την ποιότητα αυτού του σχεδόν ΡΑΠ, εξαμβλώματος που το ονόμασαν τραγούδι! Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο από τα παραπάνω σχόλια είναι ότι πολύς κόσμος συγχέει την Οργάνωση Χ με τους Ταγματασφαλίτες! Αλήθεια πόσοι ξέρουν ότι αυτός που ίδρυσε την Χ ίδρυσε και και την ΕΟΚΑ; Ήταν ο Στρατηγός Γρίβας, "ΔΙΓΕΝΗΣ", που πολέμησε Φασίστες, Ναζί, αλλά και Κομουνιστές, ώστε η Ελλάδα να μην καταντήσει Βουλγαρία, Ρουμανία και ίσως Ουκρανία! Να γιατί δεν τον συγχωρούν οι αμετανόητοι Κομουνιστές !

  • gikon avatar
   gikon @ ΝΤΙΝΟΣ 11/05/2014 22:48:43

   Η μοναδική αξιόλογη αντιστασιακή πράξη της Οργάνωσης "Χ" ήταν η μη ορκωμοσία κατοχικής κυβέρνησης, από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο που ήταν μέλος της, αν αυτή η εξαίρετη πράξη μπορεί να αποδοθεί στην "Χ" και όχι αποκλειστικά στον Χρύσανθο. Υ.Γ: Ο Πατέρας μου ήταν Χίτης.

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 11/05/2014 21:05:17

  «Η Conchita αποκαλύπτεται |news.gr.msn.com | Κυριακή, 11/5/2014 14:16 | Ο... Tom Neuwirth από το εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών στην κορυφή της Eurovision - Η πορεία ζωής της «γυναίκας με το μούσι» ως την καταξίωση και την αναγνώριση - Η αγάπη του για την ελληνική μουσική και την Άννα Βίσση - Η φιλία του με την Τόνια Σωτηροπούλου «Για μένα το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα! Αλλά και για την κοινωνία μας, μου έδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να προχωρήσουν στο μέλλον, δεν οπισθοδρομούν με σκέψεις του παρελθόντος. Περάσαμε ένα μήνυμα», ήταν τα πρώτα λόγια της Conchita Wurst στο Press Conference, μετά τη θριαμβευτική της νίκη στον 59ο διαγωνισμό της Eurovision που έγινε στη Κοπεγχάγη της Δανίας με το κομμάτι «Rise Like A Phoenix». Η drag queen, που από την αρχή συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα φαβορί του μουσικού διαγωνισμού, κατάφερε να εντυπωσιάσει την Ευρώπη με την ανατρεπτική εμφάνισή της τους περίπου 11 χιλιάδες θεατές που είχαν κατακλύσει το «Bamp;W Hallerne» στάδιο της Κοπεγχάγης και να συγκεντρώσει 290 βαθμούς που την έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας. Η «γυναίκα με τα μούσια» έκλεψε τις εντυπώσεις μέσα στο ολόχρυσο φόρεμα της και γέμισε τη σκηνή με την πληθωρική παρουσία της και τον εντυπωσιακό πύρινο Φοίνικα, ενώ φεύγοντας από τη Δανία, θα έχει στις βαλίτσες του (ή της) και την επόμενη διοργάνωση του μουσικού διαγωνισμού. Ποιά είναι όμως η persona που ξεσήκωσε το κοινό της αρένας του «Bamp;W Hallerne» Ο Thomas «Tom» Neuwirth, όπως είναι το αληθινό όνομα της Conchita Wurst, ασχολείται επαγγελματικά με την διακόσμηση, ενώ στη χώρα του αποτελεί «σύμβολο ανεκτικότητας και καλλιτεχνικής ελευθερίας». Γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 1988 στην Αυστρία και ο ίδιος δηλώνει πως έχει ουδέτερο φύλο. Είναι μια γυναίκα σε σώμα άντρα με υπέροχα μακριά μαλλιά και τέλειες βλεφαρίδες, με αισθησιακή φωνή και άψογο στυλ, αλλά και με γένια. Στα πρώτα επαγγελματικά βήματά του στο τραγούδι, αν και εμφανιζόταν με ανδρικό λουκ, δεν είχε ούτε το... μισό μούσι από αυτό που έχει σήμερα. Πριν υιοθετήσει την εμφάνιση της drag περσόνας, ο Neuwith δούλευε ως διακοσμητής καταστημάτων. Ως Conchita Wurst εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2011, στο reality show «Die große Chance», όπου άφησε άφωνους τους πάντες τραγουδώντας το «My Heart Will Go On» της Celine Dion. Στο εν λόγω ριάλιτι, έδειξε ότι αγαπά και την ελληνική μουσική, αλλά και την Άννα Βίσση, την οποία μάλιστα λατρεύει όπως η ίδια αναφέρει. Και υπάρχουν και αποδείξεις: κυκλοφορεί βίντεο που δείχνει την Conchita Wurst να ερμηνεύει Άννα Βίσση και το κομμάτι «Everything I do», με το οποίο η Άννα συμμετείχε στον διαγωνισμό το 2006 και πήρε την ένατη θέση. Έκτοτε, άρχισε να βλέπει σοβαρά μία μεγάλη αλλαγή στον επαγγελματικό προσανατολισμό της. Εκτός από το τραγούδι, πρόσφατα πήρε μέρος και σε δύο ριάλιτι, στο ένα εκ των οποίων δούλευε σε εργοστάσιο ψαριών και στο άλλο κλήθηκε να επιζήσει με φυλές νομάδων στη Namibia. Το 2012 προσπάθησε να εκπροσωπήσει και πάλι τη χώρα του στο διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι «That’s What I Am», αλλά έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση στους προκριματικούς της Αυστρίας. Αλλά η χρονιά της ήταν το 2014, οπότε και η χώρα της την έστειλε στον 59ο διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση, μιάς και πρόκειται για μία υποψηφιότητα «κομμένη και ραμμένη» για έναν τέτοιο θεσμό, όπως την χαρακτήρισαν. Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμμετοχή της, η αυστριακή κρατική τηλεόραση στήριξε τη συμμετοχή της, τη διαφορετικότητα και την απόφασή της να μην ξυριστεί. «Το 2012, ήρθα στη δεύτερη θέση στην Αυστρία για το διαγωνισμό της Eurovision αλλά δεν τα παράτησα! Συνέχισα να δουλεύω σκληρά τα δύο τελευταία χρόνια και φέτος ένιωσα ότι ήμουν έτοιμη για αυτό» δήλωσε μετά τη νίκη της η Conchita. Η drag queen κατάφερε από την πρώτη στιγμή να διχάσει τον κόσμο: είχε φανατικούς θαυμαστές και φανατικούς κριτές, μιάς και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δήλωσαν σοκαρισμένοι από το... θέαμα! Να σημειωθεί ότι η 25χρονη δεν είναι η πρώτη αμφιλεγόμενη παρουσία στην Eurovision. Η Ισραηλινή τρανσέξουαλ Dana International είχε κερδίσει στο διαγωνισμό τραγουδιού το 1998.»

 14. roadrunner avatar
  roadrunner 11/05/2014 21:39:03

  Αποστροφή κι έντονη αηδία μου προκάλεσε αυτό το θέαμα ... Συνειρμικά με πηγαίνει στο χθεσινό άρθρο σχετικά με τους βιασμούς, που αντικαθίστανται ως ορολογία, από το "μη συναινετικό σεξ". Φανερό πια είναι ότι, κάποιοι πιέζουν για να επεκτείνουν τα όρια του φυσιολογικού, ώστε να καλύψουν τη ζώνη του "παρά φύσιν". Όταν η κάλυψη προχωρήσει σημαντικά, όταν για παράδειγμα θεωρηθεί φυσιολογικό να ζευγαρώνει δημόσια ένα ανθρώπινο όν με μια καμηλοπάρδαλη, ποιος θα έχει ενδοιασμούς να καταναλώνει σιτάρι, που έχει βελτιωθεί με γονίδια αρουραίου ; Το πολύ - πολύ να του φυτρώσει μούσι αν είναι γυναίκα και ...να κερδίσει και τη γιουροβίζιον....

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ roadrunner 11/05/2014 22:30:34

   Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου αγαπητή roadrunner!

 15. ΚΜ avatar
  ΚΜ 11/05/2014 22:58:10

  H «Κοντσίτα» με το μούσι θεωρώ ότι αποτελεί την πιο πετυχημένη προσωποποίηση της «Ενωμένης Ευρώπης», όπως αυτή κατάντησε. Κατά συνέπεια, είναι απολύτως ταιριαστό που πήγε σε αυτήνε το βραβείο της Γιουροβίζιον, και όχι αλλού.

 16. ο εμπεσών εις τους ληστάς avatar
  ο εμπεσών εις τους ληστάς 12/05/2014 08:26:49

  Από την ομιλία του Γ. Σεφέρη στη Στοκχόλμη, το 1963: "Στην αρχαία τραγωδία, την οργανωμένη με τόση ακρίβεια, ο άνθρωπος που ξεπερνά το μέτρο πρέπει να τιμωρηθεί από τις Ερινύες. O ίδιος νόμος ισχύει και όταν ακόμη πρόκειται για φυσικά φαινόμενα: «Ήλιος ουχ υπερβήσεται μέτρα» λέει ο Ηράκλειτος· «ει δε μη, Ερινύες μιν Δίκης επίκουροι εξευρήσουσιν»." "Θα χαθούμε, γιατί αδικήσαμε..." έλεγε ένας αγράμματος σοφός. Αδικήσαμε και αδικούμε, οι σύγχρονοι πολιτισμένοι της Δύσης, τον ίδιο τον άνθρωπο, τη φύση του. Άραγε, πότε θα έρθουν οι Ερινύες; Ή απλώς "θα χαθούμε";

  • Aegean times avatar
   Aegean times @ ο εμπεσών εις τους ληστάς 12/05/2014 10:22:06

   +++++++++++++

 17. Aegean times avatar
  Aegean times 12/05/2014 10:25:37

  Αντε να δούμε πόσο πιό χαμηλά θα πέσει το ανθρώπινο είδος, άντε να δούμε πόσο πιό χαμηλά θα πέσει η πολιτισμένη υποτίθεται Ευρώπη.

 18. Aegean times avatar
  Aegean times 12/05/2014 11:41:22

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,τούτο προσπάθησε τουλάχιστον,όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις, μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες…».[Kωσταντίνος Π. Καβάφης]

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Aegean times 16/05/2014 12:05:04

   "Η ζωή είναι μεγάλη,μην την κάνεις καρναβάλι!"
   -Χάρτινο Τσίρκο
   Γ.Αγγελάκας - Τρύπες

 19. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 16/05/2014 00:11:21

  H Κονσίτα μοιάζει με την επερχόμενη συγκυβέρνηση Ν.Δ. Συριζα...

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ Επισκέπτης 16/05/2014 11:59:17

   No f...g hope for the human race... :(

   • Lichnee avatar
    Lichnee @ Lichnee 16/05/2014 12:03:01

    Προφανώς και δεν πήγαινε σε εσένα αγαπητέ Επισκέπτη η διαπίστωση αυτή αλλά στο λυπηρό θέαμα της ...του... τέλος πάντων,ότι είναι "αυτό" που παρουσίασαν στην τηλεόραση χωρίς σηματάκι "Κατάλληλο άνω των 15 ετών".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.