Scripta manent, κ. Νικ. Κακλαμάνη
15/02/2014 15:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Scripta manent, κ. Νικ. Κακλαμάνη

«Φεύγω από την κεντρική πολιτική σκηνή για να πάω στον Δήμο της Αθήνας. Δεν φεύγω για να ξαναγυρίσω. Αν με τιμήσουν οι Αθηναίοι με την ψήφο τους, δεν θα έχω λόγο να υπολογίζω το πολιτικό κόστος, διότι μετά την πλατεία Κοτζιά, δεσμεύομαι από τώρα να πάω οριστικώς και αμετακλήτως στο σπίτι μου»!


Τη θυμόμουν καλά αυτήν την κατηγορηματική διαβεβαίωση του κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Διότι σε μένα έτυχε να δώσει την πρώτη του συνέντευξη στις 25 Μαρτίου του 2006, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αθήνας. Διαβάζοντάς την ξανά, όμως, σήμερα βρήκα κι άλλη μία «λεπτομέρεια» που είχα ξεχάσει.

Μου είχε πει, λοιπόν, τότε ο κ. Κακλαμάνης: «Ηδη από το 1990 έχω υποστηρίξει ότι ένας πολιτικός έπειτα από τέσσερις κοινοβουλευτικές θητείες πρέπει οπωσδήποτε να αποχωρεί από τη Βουλή. Πιστέψτε με, ύστερα από 17 συναπτά έτη ως ευρωβουλευτής, βουλευτής και υπουργός, θέλω να κλείσω τον δημόσιο βίο μου στον δήμο».

Ο κ. Κακλαμάνης το 2006 θριάμβευσε στις δημοτικές εκλογές παίρνοντας από τον πρώτο γύρο 46%, καθώς τον εμπιστεύθηκαν 126.000 Αθηναίοι. Τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν διεκδίκησε μια δεύτερη θητεία, το ποσοστό που κατέγραψε ήταν 34,9%. Τον ψήφισαν μόλις 67.000 πολίτες. Δηλαδή οι μισοί από την πρώτη φορά. Και παρά το γεγονός ότι ο κ. Γ. Καμίνης έλαβε στον πρώτο γύρο 28,3%, τελικά τον κέρδισε τη δεύτερη Κυριακή. Διότι, απλούστατα, οι Αθηναίοι έκριναν ότι ο κ. Κακλαμάνης ήταν ένας κακός δήμαρχος και του έδειξαν τον δρόμο για το σπίτι του.

Τι έπραξε εκείνος; Ξανάβαλε υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές του 2012 και επανεξελέγη για μια πέμπτη κοινοβουλευτική θητεία. Αθέτησε δηλαδή και τη δημόσια δέσμευσή του ότι «δεν θα χρησιμοποιήσει τη δημαρχία ως εφαλτήριο για την επάνοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή», αλλά και ότι τέσσερις κοινοβουλευτικές θητείες είναι υπεραρκετές για οποιονδήποτε πολιτικό, όπως είχε αποφανθεί το 1990. Βρήκα όμως και κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον στην ιντερνετική μου αναζήτηση, που προκάλεσε η αλαζονική φράση του κ. Κακλαμάνη «δεν θα τους κάνω τη χάρη» όταν τον ρώτησαν αν θα παραδώσει την έδρα του στη Ν.Δ., καθότι επέλεξε να κατέλθει ως αντάρτης.

http://www.kathimerini.gr/753981/opinion/epikairothta/politikh/scripta-manent-k-nik-kaklamanh

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 15/02/2014 15:55:16

  Ως γνωστόν το χούι βγαίνει μαζί με την ψυχή. Και άνθρωπος που δεν ξέρει να χάνει και να μετανιώνει έμπρακτα είναι ανώριμος. Και στην ηλικία του Κακλαμάνη αδικαιολόγητα. Μου θύμισε τον Παυλόπουλο που είχε πει ότι αν χάσει ο Καραμανλής θα πάει σπίτι του...

  • my way avatar
   my way @ Γεώργιος Τ. 15/02/2014 20:54:28

   Εκτός από την Αριθμητική, έχεις προβλήματα και στην κρίση και τη μνήμη. Προβλήματα, πολλά προβλήματα!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ my way 16/02/2014 12:15:10

    Αποδείξεις για αντίλογο έχεις; Επιστρέφω τα λεγόμενα ακριβώς όπως τα έγραψες μιας που έχεις κέφια να ρίξεις λάσπη...

    • my way avatar
     my way @ Γεώργιος Τ. 16/02/2014 13:35:18

     Σε καλώ, λοιπόν, κύριε στρεψοδίκη: 1) Nα πας στη δημοσκόπηση της MRB και να κάνεις τις σχετικές πράξεις στα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου. Βγάλε τις διαφορές (ονομάζονται τα εξαγόμενα των αφαιρέσεων) και τα ξαναλέμε. Αν βγάλεις πάλι 1%, ξανά στην πρώτη μικρή. 2) Ο Πάκης είχε επί λέξει δηλώσει: "Θα φύγω από την πολιτική, όταν φύγει ο Καραμανλής". Δεν είπε ποτέ όταν "χάσει". Όπως καταλαβαίνεις, αποδείξεις έχω και λάσπη δεν πετάω. Απλώς, διαψεύδω τους ψεύτες.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ my way 16/02/2014 21:39:47

      1) με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο τα ποσοστά είναι 36,7% έναντι 30% και με τον Νικ. Κακλαμάνη 35,6% έναντι 31,7%.
      Πόση είναι η αλλαγή της διαφοράς στο Β γύρο μεταξύ Κακλαμάνη και Σπηλιοτόπουλου; Από 6,7% πηγαίνει σε 4,9%. Δηλαδή 1,8%. Όπως καταλαβαίνει και παιδί γυμνασίου με 15 στα μαθηματικά είναι στα όρια του στατιστικού λάθους και ανάξιο σχολιασμού. Και κόλλησες αν είναι 1 ή 1,8 η διαφορά τόσο που το πήρες προσωπικά και με βρίζεις; Ευχαριστώ που εκτίθεσαι γιατί διαβάζουν κι άλλοι. 2) Τι σημαίνει "όταν φύγει ο Καραμανλής"; Σημειωτέον ότι το είπε προ των εκλογών που έχασε με 10 μονάδες η ΝΔ και ενώ ο Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός. Ίσως σήμαινε αυτό που εννοείς εσύ αλλά ίσως και αυτό που κατάλαβα εγώ, ότι θα παρατούσε την πολιτική όταν φύγει ο Καραμανλής από πρωθυπουργός. Οι πιθανότητες είναι μαζί σου βέβαια. Πιθανόν να είμαι λάθος σε αυτό αλλά δεν καταλαβαίνω τι σε πείραξε τόσο που έκανες επίθεση. Ήταν μεγάλη η προσφορά του Πάκη ως υπουργού που θα μας έλειπε πολύ;

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ my way 16/02/2014 21:41:50

      Στο 1) διορθώνω τη διαφορά. Είναι 2,8% μεταξύ των 2 διαφορών του Β γύρου. Τεράστιο σε σχέση με το 1 και το 1,8; Δε νομίζω...

     • my way avatar
      my way @ Γεώργιος Τ. 16/02/2014 21:55:36

      Κοίτα, έχεις σοβαρά προβλήματα τόσο στην Αριθμητική όσο και στην ινστρουχτορική. Δεν αξίζεις άλλης συνέχειας, δεν το 'χεις!

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ my way 16/02/2014 23:50:13

      Χαίρομαι. Αφού δεν αξίζω άλλης συνέχειας γλίτωσα από την περιφρονητική για οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί σου παρουσία. Γιατί στην ουσία ΕΣΥ είσαι που δεν απαντάς πειστικά.

     • my way avatar
      my way @ Γεώργιος Τ. 17/02/2014 06:01:13

      Εγώ και επειδή με προκαλείς, στη θέση σου θα έλεγα, τα εξής: 1) Έπεσα έξω 280%, σε μια απλή αριθμητική πράξη. Το λάθος μου αυτό και μετά από τις επισημάνσεις σου, το διόρθωσα με την τρίτη προσπάθεια. Δέχομαι ότι το λάθος μου αυτό, είναι πολύ σημαντικό και αλλάζει την άποψη που είχα αξιολογώντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Έχεις απόλυτο δίκιο, είναι πράγματι μια ικανή διαφορά. 2) Διαστρέβλωσα τη δήλωση του Πάκη, τόσο όσο να της αλλάξω τελείως το νόημά της και να καταστήσω τόσο αυτόν, όσο και το Νικήτα πλήρως αναξιόπιστους. Αυτά απαιτεί η στοιχειώδης εντιμότητα σε έναν διάλογο.

 2. πΔπ avatar
  πΔπ 15/02/2014 17:25:19

  Στην Πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται/δεν γίνονται και δεν λέγονται/λέγονται. Τώρα, το τι ζόρι τραβάει η Καθημερινή με σειρά τέτοιων άρθρων...

 3. Μαύρο κουτί avatar
  Μαύρο κουτί 15/02/2014 21:29:36

  Απ΄την πολιτική, σχεδόν κανένας δεν απομακρύνεται αυτοβούλως. Και να το είπε, θα το είπε μάλλον για να το πιστέψει ο ίδιος.

 4. Ηλίας avatar
  Ηλίας 16/02/2014 11:30:21

  Και ο Πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε δηλώσει ότι δεν θα επειστέψει στη ΝΔ ακόμα και αν αλλάξουν ι πολιτικές συνθήκες ακόμα και αν τπν καλέσουν ως αρχηγό του κόμματος. Και επέστρεψε. Το ποτέ στην πολιτική δεν υπάρχει, άλλαξαν οι πολιτικές συνθήκες επέστρεψε και έγινε ο καλύτερος Πρωθυπουργός των τελευταίων 30χρόνων. Τώρα, στο άρθρο της Καθημερινής το οποίο αναδημοσιεύεται, ο κος Ζούλας κάνει πολιτική ανάλυση της πλάκας.. Τι και αν δεν εξέλεξαν τον Νικήτα και εξέλεξαν τον Καμίνη οι Αθηναίοι.. Εδώ οι Έλληνες εξέλεξαν τον ΓΑΠ και τον Σημίτη και απομόνωσαν πολιτικά τον κα Σαμάρα για έξι χρόνια.. Απλώς σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο σοφός λαός έκρινε λανθασμένα οπότε ο Νικήτας δικαιούται τη ρεβάνς αφού και ο καλύτερος Δήμαρχος ήταν και ο μόνος που δημιούργησε αξιόλογες κοινωνικές υπηρεσίες για τις ευπαθείς ομάδες.

 5. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 16/02/2014 18:32:44

  ο κύριος έχει αποτύχει μία φορά να εκλεγεί και μάλιστα ως ενεργός δήμαρχος τώρα θα αποτύχει για δεύτερη φορά η αλαζονεία στο έπακρον αυτό αναδεικνύει τα ποιοτικά στοιχεία του χαρακτήρα του, τέτοια άτομα δεν χρειάζεται ο Αθηναϊκός Λαός

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.