#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/06/2013 10:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Sweet nothings” και διαβόλου πράγματαΑποχώρηση και ψήφο ανοχής ανά περίπτωση αποφάσισε ο Κουβέλης ο τρισμέγιστος. Ωραία ακούγεται: ελεύθερη σχέση χωρίς δεσμεύσεις, περιττούς συναισθηματισμούς, γλυκόλογα άνευ αντικρίσματος (sweet nothings”) και «αιώνιους» όρκους πίστης.

Άλλωστε η όποια νέα Κυβέρνηση που θα στερηθεί του μεσογειακού ταμπεραμέντου της Σκοπούλη  και του διοικητικού κύρους του Μανιτάκη, είναι καταδικασμένη εκ προοιμίου.

Η καταστροφή ολοκληρώνεται με την παραίτηση Ρουπακιώτη, αλλά και κάποιων Γενικών Γραμματέων της ΔημΑρ, που μόλις σήμερα η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε την ύπαρξη τους.

Επιτέλεσαν τεράστιο έργο, προσπαθώντας να καταλάβουν πως βρέθηκαν σε αυτές τις θέσεις.

Η πατρίς ευγνωμονούσα για τις υπηρεσίες τους, θα εξακολουθήσει να τους θρέφει, γιατί και τα άλλα πόστα από τα οποία προήλθαν είναι κρατικοδίαιτα…

Η ΝΑ πρέπει να αντιπροτείνει στη ΔημΑρ ένα σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

Πρέπει οπωσδήποτε οι "αριστεροί δημοκράτες" να μείνουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Γιατί κάντε όποια κριτική θέλετε, αλλά ήταν ένα ανάχωμα στις ορέξεις των επαγγελματιών κυβερνητικών του ΠΑΣΟΚ.

Καθώς, αν το αποτέλεσμα της κρίσης είναι να κάνει επέλαση το βαθύ πασοκικό κράτος, η αντιπρόταση προς τη ΔημΑρ έχει ως εξής:  επανασύσταση της ΕΡΤ με όλους τους εργαζομένους ως αορίστου(τους κολλητούς και τις γκόμενες τους με σύμβαση έργου), επαναπρόσληψη των συνταξιούχων, αίγλη αντίστοιχη με το BBC, προνόμια αντίστοιχα με των αρχισυντακτών της Πράβδα και ευθεία αναλογική σύνδεση του μισθού με τον μισθό των Αρεοπαγιτών.

Οι «Αεροπαγκίτες»  να παίρνουν τα ίδια δηλαδή με τους Αρεοπαγίτες: δίκαιο ακούγεται…

Όλη η πολιτική παραφιλολογία καταλήγει στα κέρδη που αποκόμισε ο Βενιζέλος: αν τα δούμε όμως από άλλη οπτική γωνία, το πεπρωμένο του είναι μια ζωή δεύτερος, να σκάβει το λάκκο στον πρώτο..

Θα γίνει Αντιπρόεδρος ακούγεται, θα πάρει το  Άμυνας, το Εξωτερικών και όταν τα «χωνέψει», βλέπει και τα υπόλοιπα.

Κι έρχεται το παλιό σλόγκαν να δικαιωθεί: ρε παιδιά να οργανωθούμε να κάνουμε μια Κυβέρνηση της προκοπής…

Σύμφωνα λοιπόν με «εκτιμήσεις» (ποτέ δεν επιβεβαιώνονται στο σύνολο τους)  από το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου οι πιθανότεροι να υπουργοποιηθούν είναι οι εξής:

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: αναμένεται να αναλάβει υφυπουργός για τη νέα δημόσια τηλεόραση, με κριτήριο την σχετική ομοιότητα του με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο της ΔημΑρ, που έφτασε ως την Αγία Παρασκευή και «νερό» δεν ήπιε.

Πάρις Κουκουλόπουλος: εμπειρία, φωνή μπάσα, μουστάκι. Έχει όλο το «πακέτο»…

Φώφη Γεννηματά: στο πλαίσιο της εξάλειψης των πολιτικών τζακιών.

Γιάννης Μανιάτης: δεν είναι το χαφ του Ολυμπιακού και της Εθνικής δυστυχώς.

Συμεών Κεδίκογλου: Κυβέρνηση χωρίς καμιά 15αριά Κεδίκογλου δεν γίνεται.

Βασίλης Κεγκέρογλου: μια εσάνς Κρήτης στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί μας πήρε φαλάγγι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο πράσινο κάστρο.

Εύη Χριστοφιλοπούλου: ένσταση αναμένεται να υπάρξει από τους διευθυντές προγραμμάτων των σταθμών, οι οποίοι χάνουν έναν τακτικό καλεσμένο των πάνελ.

Και με τους προερχόμενους από τη ΝΔ τι γίνεται; (τίθεται το εύλογο ερώτημα). Εδώ η άσκηση γίνεται πολυπαραγοντική, αλλά πολλοί «κομμένοι», «καημένοι» και πρώην «καμμένοι»  έχουν αναπτερωθεί ψυχολογικά.

Αυτό διότι με το 4-2-1 στη ΝΔ αναλογούσε το 57,1429% των κυβερνητικών θέσεων ενώ με το νέο απλοϊκό σύστημα 2 προς 1, πάει στο 66,666.

Διαβόλου πράγματα δηλαδή…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 22/06/2013 11:09:41

  Κατά τον πρώτο χρόνο έγιναν εντατικά μαθήματα μπας και εμπεδώσει ο ελληνικός λαός το θέμα:
  ¨Οι αριστεροί είναι καλοί μόνο στο τραγούδι και στο θέατρο¨.
  Ο δεύτερος χρόνος που μόλις ξεκίνησε είναι αφιερωμένος στην ενότητα:
  " Ο σοσιαλισμός πέθανε, ζήτω η σοσιαλδημοκρατία".
  Τον τρίτο και πλέον σημαντικό χρόνο θα παρακολουθήσουμε εφαρμογή της μελέτης:
  " Ο Έλληνας γεννήθηκε φιλελεύθερος ".
  Τέλος θα κλείσουμε τη σειρά με την παρουσίαση του :
  " Τα ιδεολογικά μαντριά γκρεμίστηκαν, έμεινε ο ορθολογισμός."

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 22/06/2013 14:50:30

  Πολύ ὡραῖος Μ.Οδυσσέα,ζωγραφίζεις,ὅπως πάντα!
  Ὁ Γιάννης Μανιάτης μπορεῖ νά μήν εἶναι τοῦ Ὀλυμπιακοῦ,ἀλλά εἶναι αὐτός πού ξεκίνησε καί θά τελειώσει μέ τόν καλύτερο τρόπο τήν ἐκμετάλλευση τῶν ὑδρογονανθράκων,ἀρκεῖ νά μήν πάρει κι αὐτός μεταγραφή..

 3. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 23/06/2013 09:37:09

  ... Οι ίδιοι θυμούνται τις συζητήσεις που είχαν στην Αγ. Κωνσταντίνου αμέσως μετά τις δεύτερες εκλογές, όπως και την απάντηση που είχε δώσει ο Φώτης Κουβέλης στην εισήγηση κάποιων στελεχών του «να μη συνεργαστεί με έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι είναι πολιτικά αδίστακτος». «Δεν τον ξέρετε τον Σαμαρά, έχω συνεργαστεί μαζί του κι είναι ευθύς και έντιμος» φέρεται να είχε απαντήσει ο κ. Φώτης Κουβέλης προς έκπληξη των παρισταμένων. Σημειωτέον δε ότι μέχρι προ διμήνου την ίδια άποψη διετύπωνε για τον πρωθυπουργό, ενώ κατά πληροφορίες ήταν πάμπολλες οι φορές που οι δύο ηγέτες συνομιλούσαν επί μακρόν στο τηλέφωνο για διάφορα θέματα, χωρίς να ανακοινώνεται στον Τύπο.

  ...«Η Ελλάδα θα κυβερνάται και πάλι μόνο από δύο κόμματα, τα οποία στο παρελθόν συσσώρευσαν εναλλάξ το βουνό των χρεών για τα οποία υποφέρει η χώρα», παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου και εξηγεί: «Αυτό που υπολογιζόταν ως επίδειξη ισχύος, έριξε την κυβέρνηση στην βαρύτερη μέχρι τώρα κρίση της. (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να θριαμβολογεί. Θα προσεταιριστεί ένα μέρος του πρώην κυβερνητικού εταίρου ΔΗΜΑΡ και έτσι θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω. Του λείπουν μία έως δύο ποσοστιαίες μονάδες για να φτάσει τα ποσοστά του κόμματος Σαμαρά. Με τη μοναχική του πορεία και με το κλείσιμο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ένα πραγματικό αυτογκόλ…», αποφαίνεται το σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας.

  ..Απουσία μιας κουλτούρας της συναίνεσης διαπιστώνει στην Ελλάδα με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις η ελβετική Neue Zürcher Zeitung που παρατηρεί: «Αυτό που προκάλεσε αγανάκτηση στην Αθήνα ήταν ο αυθαίρετος τρόπος του πρωθυπουργού. Ενήργησε χωρίς προηγουμένως να έχει συμφωνήσει με τους κυβερνητικούς του εταίρους. Πράγματι, ο Σαμαράς επιδεικνύει αυταρχικά χαρακτηριστικά. Λείπει μια κουλτούρα της πολιτικής ισορροπίας. Κανείς δεν θέλει νέες εκλογές. Ούτε η Δημοκρατική Αριστερά. Ωστόσο, εάν ο Σαμαράς δεν προσεγγίσει τους αριστερούς κυβερνητικούς του εταίρους, η κυβέρνηση του δεν θα επιβιώσει για πολύ», αναφέρει η ελβετική εφημερίδα.
  Απο το διαδίκτυο

  Πρόσεξτε την τελευταία παράγραφο κα ιπράξτε τα δέοντα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.