Φούστη Ρόμελ...
01/03/2014 07:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φούστη Ρόμελ...

Λίγοι κατάλαβαν πως είναι η τρίτη φορά που Γερμανός επίσημος μας θέλει Τρίτο Κόσμο/αναπτυσσόμενη χώρα...με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά....

Σωστά το επισήμανε προ ημερών και η «Καθημερινή»: «Λίγοι ίσως κατάλαβαν πόσο βαριά ήταν η κουβέντα που εκστόμισε ο Γερμανός αντικαγκελάριος κ. Γκάμπριελ, όταν υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι χώρα που εμπίπτει περισσότερο στην αρμοδιότητα της Παγκόσμιας Τράπεζας και λιγότερο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Για τους γνωρίζοντες τη διεθνή πραγματικότητα, η φράση αυτή εξισώνει την Ελλάδα με χώρες του Τρίτου Κόσμου, καθώς η Παγκόσμια Τράπεζα ασχολείται με την κατασκευή υποδομών, την ανάπτυξη θεσμών και γενικώς με το «κτίσιμο κρατών» σε προβληματικές περιοχές του πλανήτη....»

Θυμίζω τις αναφορές περί ομοιοτήτων Ελλάδας-Μογγολίας από δήλωση του Γερμανού οικονομολόγου-συμβούλου της Μέρκελ (σπάνιες γαίες) και Αφγανιστάν-Ελλάδας από κείμενο του Spiegel (σπάνιες γαίες). Τώρα ήρθε η σειρά της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τα δύο πρώτα χτυπήματα συνδέονται με τις σπάνιες γαίες. Το τρίτο (Παγκόσμια Τράπεζα) συνδέεται γενικότερα με τα ορυκτά....καθώς η Παγκόσμια Τράπεζα είναι ο κατεξοχήν χρηματοδότης projects ορυχείων στις ΑΝΑΠΤΥΣΟΜΕΝΕΣ χώρες...

Το πιάσατε τώρα;

Θα μας πουλήσουν ως αναπτυσσόμενη χώρα στο 4ο Ράιχ για τα ορυκτά μας;

Φούστη Ρόμελ...

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διογένης avatar
    Διογένης 01/03/2014 18:44:01

    Εμ, αφού ως τέτοια την "πούλησε" ο ΓΑΠ μέσω του Μνημονίου στους "καλούς" ξένους; Γι' αυτό φωνάζαμε εμείς οι αντιμνημονιακοί ότι η χρεωκοπία θα ήταν καλύτερη λύση από το Μνημόνιο. Το αν καταφέρει να μας βγάλει ο Σαμαράς αλώβητους, παρά την εφαρμογή του δολίου Μνημονίου, αυτό είναι το πραγματικό "θαύμα" που βιώνουμε, όπως γράφω και σε άλλο σχόλιο στο άρθρο για το "ελληνικό θαύμα". Οι Γερμανοί όμως θα πρέπει να θυμούνται ότι αυτό το "αποτυχημένο" κατά τους ίδιους κράτος, το έφτιαξαν οι ίδιοι: Οι Βαυαροί του Όθωνα, που κυβέρνησαν επί τριάντα χρόνια την χώρα μετά την επανάσταση. Το λοιπόν, αν κάποιος φταίει που δεν έγινε σωστό το κράτος μας, αυτοί είναι πρωτίστως οι ίδιοι: Που δεν μας άφησαν την ελευθερία να φτιάξουμε ένα κράτος όπως εμείς το θέλαμε, όπως εμάς μας ταιριάζει, και όχι ένα κράτος όπως θα ταίριαζε σε αυτούς τους ίδιους. Αν το σκεφτούμε σε πολύ βάθος, αυτή είναι η αιτία των δεινών μας.

  2. Ε Α Ν avatar
    Ε Α Ν 01/03/2014 19:34:23

    Αυτοί και για μαϊμούδες στο Τσίρκο είναι ικανοί να μας πουλήσουνε. Σημασία έχει τι θα επιτρέψουμε εμείς. Αν είμαστε άβουλοι κι ανίκανοι ν΄αντισταθούμε, θα πάθουμε οπωσδήποτε αυτό που θα μας αξίζει. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.