«Φονιάδες» του Γιάνη, Αμερικάνοι!
19/04/2015 09:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Φονιάδες» του Γιάνη, Αμερικάνοι!

Ο Τζακ Λιου –ο άσημος Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ- κάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη να αφήσει τη ρητορεία και να δει τον προϋπολογισμό του γραμμή-γραμμή!

Στα εβδομήντα χρόνια ανάμειξης των ΗΠΑ στα ελληνικά πράγματα, δεν έχει ειπωθεί κάτι παρόμοιο.

Πρόκειται για μια ενέργεια που προσβάλλει βάναυσα το λαό που λατρεύει να μιλά κυρίως για αυτά που μισεί, που έχει γνώμη για τα πάντα, το λαό που γέννησε τη φιλοσοφία και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να την ανατρέφει.

Ζηλεύουν τη διασημότητα του Γιάνη, δεν εξηγείται αλλιώς. Του ζητούν σκληρή τεχνική δουλειά, λες και είναι κανένας παρακατιανός μαραγκός.

Πριν τον Γιάνη, η ειδικότητα του οικονομολόγου, ήταν παρεμφερής με αυτή του αστρολόγου, με μόνη διαφορά το αναγνωρισμένο πτυχίο.

Ο Βαρουφάκης της έδωσε υπόσταση, ώρες δημοσιότητας, life style φωτογραφίσεις.

Μιλάμε για μία διάνοια με την οποία μόνο ο Κέυνς μπορεί να συγκριθεί (ο τελευταίος έσωσε τον καπιταλισμό με την κρατική παρέμβαση, ο Γιάνης σκοπεύει να τον διαλύσει με την «ιδιωτική» του συνεισφορά).

Και του ζητούν ανερυθρίαστα, τι ακριβώς;

Να γίνει λογιστής, τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, σύνολο εννιά και το λουρί της μάνας;

Να γίνει …Σταϊκούρας να μετρά το πλεόνασμα;

Αφού πάμε φουλ για έλλειμμα λόγω των άκαρδων δανειστών, γιατί να σκοτιζόμαστε με τα ταμειακά διαθέσιμα;

Η μεγαλοφυής τακτική του Γιάνη, που έχει μπερδέψει ακόμη και τον ίδιο, συνίσταται στο να χρεοκοπεί τη χώρα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, ενώ Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο να ορκίζεται ότι θα στύψει την πέτρα, δύο αβγά Τουρκίας και τρία λεμόνια Αργεντινής για να πληρώσει το ΔΝΤ.

Τις Κυριακές πετάγεται ως την Ουάσινγκτον, για καφέ και ανταλλαγή απόψεων με την Κριστίν.

Το θέμα είναι να μην υποκύψει στις πιέσεις των «Θεσμών», να δίνει νούμερα και την προοπτική που αυτοί θέλουν για τη χώρα.

Να παραμείνει ένας αγνός ιδεολόγος, ένας Ρομπέν των φτωχών (και καταφρονεμένων), ένα ανυπέρβλητο και ακαταπόνητο πνεύμα.

Δεν θα σας περάσει, «φονιάδες» του Γιάνη, Αμερικάνοι!

Κλείνοντας τον υπέρ του Γιάνη λόγο, οφείλουμε να σχηματοποιήσουμε και να επισημάνουμε τη διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ των δύο λαών, μέσα από ιστορικά αποφθέγματα, μπας και ξυπνήσουν τα «μοσχάρια» οι Δυτικοί και αντιληφθούν με ποιους έχουν να κάνουν.

Plato: to do is to be.

Aristotle: to be is to do.

Frank Sinatra: do be do be do, do do be do be...

M.O.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 19/04/2015 16:22:09

    Τώρα τελευταία έχεις γράψει καταπληκτικά κομμάτια που αν δεν βρισκόταν η Πατρίδα σε κίνδυνο θα έβγαζαν πολύ γέλιο. Τώρα βγαίνει πικρό μειδίαμα σκεπτόμενοι πόσο ρεζίλι έχουμε γίνει με δαύτους στην κυβέρνηση. Και θέλω αυτούς που τους πείραζε ο αχώνευτος και για μένα Σόιμπλε να γράψουν το ίδιο σκληρά λόγια για τις ΗΠΑ που τολμούν να ξεφτιλίζουν τον απίθανο υπουργό μας κάνοντάς του μαθήματα δουλειάς στα οικονομικά και ουσιαστικά ξεφτιλίζοντάς τον ότι είναι άσχετος και ανίκανος για κάθε άλλο εκτός του να μιλάει. Ξυπνάτε γιατί χανόμαστε!

  2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/04/2015 20:56:04

    Μήπως τελικά είναι καλύτερα να μην τον παίρνουν (που έτσι γίνεται ήδη) στα σοβαρά ούτε οι Ευρωπαίοι ούτε οι Αμερικάνοι και έτσι ίσως μας λυπηθούν σαν λαό και δεν μας σπρώξουν στον γκρεμό; Ξέρω,πολύ αφαιρετικές οι ελπίδες μου,αλλά σε τί άλλο να ελπίζουμε πιά; Πάντως Μ.Ο. και οι ξένοι είναι αποφασισμένοι να μη μας αφήσουν να αποτύχουμε.Αφού άκουσαν τους υπουργούς του ΓΑΠ να λένε ότι δεν πρόλαβαν να διαβάσουν το μνημόνιο,τώρα πιέζουν να διαβαστεί σελίδα-σελίδα πρίν υπογράψουν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.