#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/09/2011 07:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παράκαναν οι άπληστοι τραπεζίτες με την πεθερά του Αντρίκου

[caption id="attachment_124631" align="alignnone" width="600" caption="Δεν ξέρω αν θα ζείτε μέχρι τότε, αλλά ιδού η ιταλική μόδα για το καλοκαίρι του 2012"][/caption]

«O Γιώργος πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του», γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais, σε άρθρο της για όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στη χώρα μας. «Ο Έλληνας ηγέτης έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση να διαλύσει το πελατειακό κράτος που δημιούργησε ο πατέρας του»

Θα το διαλύσει και θα δημιουργήσει νέο. Οι «πελάτες» της δεκαετίας του ’80 οδεύουν προς σύνταξη ή εφεδρεία.

Δεν ξέρω αν ο Γιώργος θα γίνει «πατροκτόνος». Αλλά τον αδελφό του τον Αντρίκο δεν τον βλέπω καθόλου καλά. Χαλάει τη φήμη της οικογένειας. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εκμεταλλεύεται την πεθερά του. Μισθώνει ένα ακίνητο της έναντι πινακίου φακής. Το παράκαναν οι άπληστοι τραπεζίτες…

Σήμερα,Τετάρτη, δεν θα λειτουργήσει κανένα μέσο μεταφοράς, δεν θα έχει ούτε ταξί. Οι μετακινήσεις θα γίνονται με βοϊδάμαξες. Το ποδήλατο δεν ενδείκνυται γιατί επιβαρύνει τα πνευμόνια των αναβατών και άμα δουν και πολλά στους δρόμους μπορεί και να τα φορολογήσουν.

Στο μεταξύ,  πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η οικονομική κρίση και καχεξία στην Ελλάδα είναι απλά  μια παράπλευρη απώλεια ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Αν δεν βάλει ο Ομπάμα «χέρι» στη Μέρκελ, μην περιμένετε ούτε την έκτη δόση, ούτε σωτηρία. «Χούφτωσ’ τη Μπαράκ, χούφτωσ’ τη».

Σε αγαστή συνεργασία με τους Υπουργούς, εκπονήθηκε και το σχέδιο για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου. Οι μόνιμοι θα καλύψουν τις θέσεις των συμβασιούχων, οι συμβασιούχοι τις θέσεις των συνταξιούχων (στα καφενεία) και  οι συνταξιούχοι τις θέσεις των ομολογιούχων (σε εικονική πραγματικότητα).

Οι μόνιμοι που περισσεύουν θα περιμένουν να οριστεί με Υπουργική απόφαση η δικιά τους «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου». Εκείνη τη νύχτα στο αποκορύφωμα του κοινωνικού αυτοματισμού,  όσοι έχουν ταλαιπωρηθεί από το Δημόσιο  και οι ξένες δυνάμεις καταστολής, θα τους κατασφάξουν ως  άλλους Ουγενότους…

Εφόσον εκπληρωθεί και αυτός ο όρος θα επιστρέψει η τρόικα για να μας παίξει με τον Βενιζέλο στις πλάτες μας «Μονόπολι».

Εικάζεται ότι ο βασικός λόγος που θα επιστρέψουν είναι επειδή τους λείπει ο Λοβέρδος…

 Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 28/09/2011 14:31:59

  1.Ζητείται Άριος ή Αρειανός για την Αγγέλω..σιγά μην του ''κάτσει'' του Ομπάμα..
  2.Ζητούνται κανίβαλοι για μονιμότητα...χορτοφάγοι και παμφάγοι μπήκαν σε λίστες..
  3.Ζηλιάρηδες...θα θέλατε κι εσείς να έχετε την τύχη του Αντρίκου....εξάλλου είναι γνωστή και η παροιμία: ''πίσω από κάθε επιτυχημένο γαμπρό, κρύβεται μια πανούργα πεθερά...''
  4.Αν διαβάζει ο Παλαιοκώστας...εκείνο, στη μέση της φωτό...σε small..

 2. Δημήτρης Στεργιούλης avatar
  Δημήτρης Στεργιούλης 09/01/2012 23:07:06

  «Σχολιάζοντας την είδηση για την έκθεση των κοσμημάτων της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ».

  του Δημήτρη Στεργιούλη
  Επίτιμου Διευθυντή
  του 2ουΔημοτικού Σχολείου Κιάτου
  «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

  O βασιλιάς της Αιγύπτου Φαρούκ, τον οποίον εκθρόνισε ο Νάσερ, εκτός του ότι ήταν μανιώδης χαρτοπαίκτης, διακρινόταν για το χιούμορ του και το ευφυές των σχολίων του.
  Ρωτήθηκε κάποτε από δημοσιογράφο πώς βλέπει το μέλλον της βασιλείας ανά τον κόσμο και απάντησε ως εξής.
  «Σε λίγα χρόνια πέντε θα είναι οι βασιλιάδες στην ανθρωπότητα. Οι τέσσερες ρηγάδες της τράπουλας και η βασίλισσα της Αγγλίας.
  Πέρασαν από τότε πάνω από εξήντα πέντε χρόνια. Και κατά πως δείχνουν τα πράγματα η «φαρούχειος ρήση», προϊόντος του χρόνου πραγματώνεται
  Σήμερα οι ανά τον κόσμο βασιλιάδες αριθμούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Όλοι τους σχεδόν είναι απολιθώματα παλιότερων καιρών , απογυμνωμένα από κάθε εξουσία, απλά διακοσμητικά στοιχεία. Εξαίρεση, βέβαια , αποτελεί η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ.
  Η κυρία αυτή γιορτάζει φέτος τα εξήντα χρόνια από την ανάρρησή της στο θρόνο. Κι εκεί στο Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σκαρφίστηκαν να διοργανώσουν , το καλοκαίρι που θα μας έρθει, μία έκθεση με τα κοσμήματα της βασίλισσας. Γίνεται λόγος για καρφίτσες με πάνω από χίλια διαμάντια και πάει λέγοντας.
  Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι ότι η προκλητική αυτή έκθεση λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που η ανεργία, η φτώχεια και η δυστυχία πλήττουν όλο και ευρύτερα στρώματα του αγγλικού λαού.
  Αλλά σπάνια συναντά κανείς το συναίσθημα της συμπόνιας στους γαλαζοαίματους και ειδικά στην Ελισάβετ των Άγγλων.
  Ίσως αναρωτηθεί κανείς γιατί επικεντρώνομαι ειδικά στην Ελισάβετ και αφοριστικά αποφαίνομαι ότι απουσιάζει από την προσωπικότητά της η συμπόνια.
  Εκ πρώτης όψεως το ερώτημα είναι εύλογο, και για άρση κάθε αμφιβολίας, εν προκειμένω, παραπέμπω κάθε ενιστάμενο επί του ισχυρισμού μου να αναζητήσει και να μελετήσει τις εκκλήσεις των Πανελλήνων, αλλά και πολλών προσωπικοτήτων διαφόρων εθνικοτήτων και εγνωσμένου κύρους, προς την αγγλική κυβέρνηση για να δοθεί χάρη στον Εθνομάρτυρά μας Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που οι Άγγλοι αποικιοκράτες καταδίκασαν σε θάνατο, για την πατριωτική του δράση . Γιατί αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη δεσποτεία των Άγγλων στο νησί του, την Κύπρο.
  Ωσαύτως κάθε ενιστάμενο τον παραπέμπω να μελετήσει προσεκτικά το κείμενο της επιστολής που απηύθυνε ο αείμνηστος Μιλτιάδης Παλληκαρίδης στον Άγγλο Κυβερνήτη της Κύπρου στρατηγό Χάρτιγκ, καθώς και την αίτηση χάριτος των δικηγόρων του Ευαγόρα Παλληκαρίδη προς την Ελισάβετ.
  Κι όμως αυτή η άκαρδη γυναίκα αρνήθηκε να δώσει χάρη σ΄ ένα δεκαοκτάχρονο παιδί, μαθητή Γυμνασίου, που ξεκίνησε τη ζωή του πλάθοντας χρυσόνειρα για τη λευτεριά της πατρίδας του. Αρνήθηκε να δώσει χάρη σ΄ένα ποιητικό ταλέντο, που , αν ζούσε, σήμερα θα συγκαταλέγονταν στις μεγάλες ποιητικές μορφές της εποχή μας
  . Στην περίπτωση του Ευαγόρα Παλληκαρίδη δεν έχουμε μόνον μία εκ προθέσεως ανθρωποκτονία , που διέπραξαν οι Άγγλοι, αλλά και μια τεραστίων διαστάσεων πνευματοκτονία.
  Και «η μεγάλη άνασσα » , αντί να κάνει χρήση των συνταγματικών της προνομίων εν προκειμένω και παρά τη διεθνή κατακραυγή παρέμεινε ψυχρή και αδιάφορη. Συνετέλεσε με τη στάση της σε ένα έγκλημα Το κρίμα στο λαιμό της.
  Φαντάζομαι σήμερα να έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει υπερβεί το 85 έτος της ηλικίας της. Οσονούπω θα εξοφλήσει το κοινό ανθρώπινο χρέος .
  Σε κάθε περίπτωση ένα είναι βέβαιο. Κανένα από τα κοσμήματά της , που θα εκθέσει το προσεχές καλοκαίρι, δεν θα την συνοδεύσει «εν τάφω παραμονή» ούτε «στην πέραν του τάφου ζωή».
  Δεν θα παρουσιασθεί ενώπιον του Θεού , η κυρία αυτή, με διαμαντένιες καρφίτσες και διαδήματα, αλλά κρατώντας στα χέρια τη θηλιά του Παλληκαρίδη, του Καραολή και του Δημητρίου.
  Και μιας και είμαι δάσκαλος οφείλω μια προτροπή στην βασίλισσα Ελισάβετ.
  Σε κάποια από τα βασιλικά ενδιαιτήματα ας αναγράψει «πηχιαίοις γράμμασι» το στίχο του Μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά.
  «Στον πόλεμο για να χτυπήστε πολεμάρχοι στα ίδια τα κορμιά σας ακονίστε τα σπαθιά»
  Ποιος ξέρει ! Μπορεί ο στίχος αυτός να φανεί πολύ χρήσιμος στα εγγόνια της.

  Κατά τα άλλα «άξιος ο μισθός της».-

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.