Τον ΕΝΦΙΑ τον γράφω, κάνω ένα μπάφο!
09/05/2015 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τον ΕΝΦΙΑ τον γράφω, κάνω ένα μπάφο!

Το τρίτο ή …τρίφυλλο Μνημόνιο! Η θρησκεία είναι το όπιο των λαών και ο μπάφος το όπιο των υποτελών.

Αφού δεν πρόκειται να γλιτώσουμε από τα Μνημόνια, ας αποποινικοποιήσομε την κάνναβη, να ωφεληθεί και η ελληνική οικονομία!

Οι υπέρμαχοι της κίνησης για την αποποινικοποίηση μιλούν για την προοπτική μιας εθνικής βιομηχανίας παραγωγής κάνναβης, με εκτιμώμενο ετήσιο τζίρο της τάξης των 2,5 δις ευρώ ετησίως και σαράντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Η 1η γιορτή της Κάνναβης στην Ελλάδα είναι γεγονός και πραγματοποιείται σήμερα 9 Μαΐου στην Πλατεία Συντάγματος απέναντι από τη Βουλή. Θα συμμετάσχουν δεκάδες φορείς, ανάμεσα τους η Νεολαία και ο Τομέας Δικαιωμάτων το ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η λύση για όλα τα προβλήματα:

Τον ΕΝΦΙΑ τον γράφω, κάνω ένα μπάφο!

Και «α» και «ου», μαστούρα ναι παντού!

Το Athens Cannabis Protestival έχει βασικό σύνθημα «Φτου Ξελευθερία» και αίτημα την αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών και τη νομιμοποίηση της θεραπευτικής και ψυχαγωγικής χρήσης/αυτοκαλλιέργειας κάνναβης, φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε μια ογκώδη συγκέντρωση διεκδίκησης, μεταξύ άλλων, του «αναφαίρετου δικαιώματος που έχει το κάθε άτομο από την αρχαιότητα να διαλέγει το ευφορικό του μέσο». Άλλωστε η αφίσα της διοργάνωσης είναι εμπνευσμένη από την αρχαιοελληνική μελανόμορφη αγγειογραφία με τη θεά Αθηνά σε μια αιρετική απεικόνισή της να καλλιεργεί το φυτό της κάνναβης περνώντας το μήνυμα: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Βασικοί χορηγοί της 1ης Γιορτής Κάνναβης είναι δύο μεγάλες διαδικτυακές ισπανικές πλατφόρμες πώλησης σπόρων του φυτού. Οι ιστοσελίδες cannabiseeds.com και pyramidseeds.com, με πρόσβαση στις καλύτερες τράπεζες σπόρων στον κόσμο, όπως διαφημίζουν, και μότο «Πλέον, κανένας σπόρος δεν χάνεται - όλοι βρίσκουν τον παραλήπτη τους!!!», προσφέρουν «ασφαλή και διακριτική αποστολή σε όλη την Ευρώπη», αναμένοντας να ανοίξει και η ελληνική αγορά.

Θα είμαστε ο σπόρος (κάνναβης) που δεν πεθαίνει!

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι διοργανωτές της 1ης Γιορτής Κάνναβης δεν ξεχνούν να υπενθυμίσουν στον κ. Τσίπρα την υποστήριξή του στις θέσεις τους κατά το παρελθόν. «Γνωρίζουμε την ευαισθησία σας γύρω από το θέμα. Έχετε άλλωστε, όπως και χιλιάδες άλλοι, συνυπογράψει τα αιτήματά μας, την έκκληση για τον εξορθολογισμό των πολιτικών για τα ναρκωτικά, την οποία καταθέσαμε στη Βουλή στις 25 Ιουνίου 2010 ». Η επιστολή αυτή, με αποδέκτη τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ανέλυε το προτεινόμενο αντιαπαγορευτικό πλαίσιο, το οποίο περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, την αποποινικοποίηση της χρήσης όλων των ψυχοτρόπων ουσιών και τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας μικρού αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης για προσωπική χρήση». 
Επιπλέον, δεν παραλείπουν να υπενθυμίσουν τους στενούς αγωνιστικούς δεσμούς που συνδέουν τον ΣΥΡΙΖΑ με το κίνημα. «Είναι γνωστό επίσης ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις αντιαπαγορευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε τα τελευταία χρόνια, όπως και τη φετινή διαδήλωση-συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 9 Μαΐου, στην οποία σας προσκαλούμε για να σας ενημερώσουμε από κοντά». Το περίγραμμα των ευνοϊκών συγκυριών ολοκληρώνεται από το γεγονός ότι «υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο Νίκος Παρασκευόπουλος που το 2011, ως πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, είχε παρουσιάσει στο Κοινοβούλιο ένα αρκετά θετικό νομοσχέδιο που (ενώ σήκωνε βελτιώσεις) ουσιαστικά αποποινικοποιούσε τη χρήση ουσιών, έκανε την προσωπική καλλιέργεια κάνναβης ατιμώρητο πταίσμα και ενίσχυε τα προγράμματα μείωσης της βλάβης». 
Σε αυτή τη συλλογιστική, οι υπέρμαχοι της αποποινικοποίησης της κάνναβης προτείνουν στον κ. Τσίπρα ένα μοντέλο όπου η νόμιμη χρήση της κάνναβης να εστιάζει «στο δικαίωμα της ελευθεροχρησίας και της αυτοκαλλιέργειας, καθώς και στη μη κερδοσκοπική συλλογική διάθεση που να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένη συλλογική ζήτηση μέσα από τη θεσμοθέτηση των κοινωνικών λεσχών κάνναβης»!

Ο θεσμός των ΚΑΠΗ που υπάρχει ήδη, θα μπορούσε να λειτουργήσει και προς αυτή την κατεύθυνση.

Ας κόψουν επικουρικές, ας κόψουν κύριες συντάξεις, με ένα τσιγαριλίκι, οι συνταξιούχοι θα διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Συνεχίζουν: «Δεν θέλουμε να αναπτυχθούν μονοπώλια είτε από την αγορά (π.χ. όπως στα τσιγάρα και το αλκοόλ), είτε από το κράτος (με αδειοδότηση συγκεκριμένων μεγάλων εταιριών και υψηλή φορολόγηση) σε ό,τι αφορά τη θεραπευτική και ψυχαγωγική χρήση. Δεν θέλουμε ένα εμπορευματοποιημένο μοντέλο, αλλά να διασφαλιστεί ο κοινωφελής χαρακτήρας του φυτού».

Πάμε φουλ για υπογραφή του τρίτου ή τρίφυλλου Μνημονίου.

Η θρησκεία είναι το όπιο των λαών και ο μπάφος το όπιο των υποτελών.

Με τη γενίκευση της χρήσης της θα παραχθούν πολίτες έτοιμοι για όλες τις αναγκαίες προσαρμογές. Στον ΦΠΑ, στο επίπεδο διαβίωσης, στην εκπαίδευση, στην περαιτέρω φτωχοποίηση ευρύτερων μαζών του λαού.

Οι «φυσικοί» πολιτικοί σύμμαχοι αυτών των μαζών μπορούν με άνεση και αποτελεσματικότητα να τις χαλιναγωγήσουν ...

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. iconology2009 avatar
  iconology2009 09/05/2015 18:39:47

  Είναι ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ σε καιρούς "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ" να προωθείται και μάλιστα τόσο προκλητικά κεντρικά η αντίληψη του δικαιώματος στη χρήση κάνναβης. Αν εν πάση περιπτώσει τίθεται στη βάση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά ποια έννοια θα προσβάλλονταν αν γίνονταν κάπου πιο διακριτικά όπως συμβαίνει με τα κατά καιρούς φεστιβάλ πορνογραφίας; Γιατί να χαλαρώνουν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μπρος στον μόνιμο κίνδυνο των ναρκωτικών και αυτό στο βωμό των όποιων δικαιωμάτων κατάχρησης που μπορεί να θέλουν να έχουν οι χρήστες για τον αυτοκαταστροφικό εαυτό τους;

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 09/05/2015 19:28:58

  Στο κανναβοφεστιβάλ, κάποιοι κάπνισαν άνετα αρκετά τσιγαρλίκια,σαν να είναι ήδη απελευθερωμένη η κάνναβη. Θεωρείται δηλαδή δεδομένη από την πλευρά της κυβέρνησης η χωρίς όρια ανεκτικότητα και ασυδοσία σε όποια παράλογη υπάρχει πρίν ακόμη επέλθει η νομιμοποίηση,όπως σε όλα όσα απαιτούν και διεκδικούν οι διάφορες κοινωνικές ομάδες,όπως οι αναρχοαυτόνομοι και αι λοιπαί δημοκρατικαί δυνάμεις.

 3. tt avatar
  tt 09/05/2015 21:36:54

  Εχει και τα καλα της η σαρία που ερχεται. Πολλές τέτοιες μπούρδες θα κοπούνε μαχαίρι.

 4. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 10/05/2015 00:02:45

  Παρακαλω καποιος να με τσιμπηση. Μαλλον ονειρευομαι!! Δεν ειναι δυνατον να εχη ξεπεσει τοσο η Ελλαδα. Αυτη η κυβερνηση ΠΡΕΠΕΙ να φυγη γρηγορα. TOTAL DESTRUCTION!

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 10/05/2015 00:20:34

  Οι σπόροι (της κάνναβης), αν δεν είναι "ψεκασμένοι" να τους ξεχάσετε.... δεν περνάνε από τη Βουλή ... δεν μπορείτε να αγνοείτε συγκυβερνάτε με τους "αναγκαίους ψεκασμένους" κύριοι του σύριζα ...

 6. airman avatar
  airman 10/05/2015 11:25:15

  "... θεσμοθέτηση των κοινωνικών λεσχών κάνναβης ..." "... να διασφαλιστεί ο κοινωφελής χαρακτήρας του φυτού ..." Ο ΣΥΡΙΖΑ δια της νεολέας του προφανώς εστιάζει σε αυτές τις παραμέτρους, στο πλαίσιο του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα που διέπει μέχρι σήμερα τον τρόπο διακυβέρνησης της Χώρας! Ενδεχομένως να έχουν ληφθεί υπόψη και άλλες πτυχές που σχετίζονται τόσο με οικονομικά μεγέθη, πχ συνεισφορά στο ΑΕΠ μέσω εξαγωγών "extra παρθένου προϊόντος (όπως το λάδι) ή με προσέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος, όσο και με νέες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή/αγροτικό τομέα αλλά και στην παροχή υπηρεσιών. Υ.Γ. Λέτε αν οι διαπραγματεύσεις γινόταν υπό τo "δικαίωμα της ελευθεροχρησίας" τα αποτελέσματα να ήταν καλύτερα; Εκτός κι αν τα κατορθώματα μέχρι σήμερα οφείλονται στο δικαίωμα αυτό!

 7. greg avatar
  greg 10/05/2015 15:21:54

  Φτού - ξεφτιλαρία. Αφού ούτε μέ Αριστερά, δέν θά βρεθεί η λύση, κι η κρίση η οικονομική ξανά θά μάς τσακίσει, αφού τό χρέος μας κανείς δέ λέει νά τό σβήσει, τήν κοσμοθεωρία μας νά χρηματοδοτήσει, κι η έμφυτη η τεμπελιά, δέν λέει νά μάς αφήσει, άχ νά βρεθεί ένας καλός, νόμο νά δημιουργήσει, πτυχία δίχως διάβασμα νά μάς παραχωρήσει, σύνταξη στά 30 μας νά μάς εξασφαλίσει, αλλά τό κυριώτερο, πού θά τόν ξεχωρίσει, καί απ' τή μαστούρα ο λαός θά τόν ξαναψηφίσει, κι ολημερίς θά εύχεται 1000 χρόνια νά ζήσει, ελεύθερο καί δωρεάν νά κάνει τό χασίσι. (Εμμετρο 15σύλλαβο. Αφιερωμένο στόν πρώην πρόεδρο τού 15μελούς καί τήν νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Ναί, τήν κυβερνώσα) Υγ 1. Η φάση έχει ξεφύγει τελείως λέμε. Ζούμε στιγμές μοναδικές, ανεπανάληπτες, ιστορικές. Τό σουρεάλ πλέον δέν λέει τίποτα. Σουργεάλ καί βάλε. Υγ 2. Οχι δέν έχω πιεί τίποτα. Οί τύποι είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ greg 10/05/2015 16:29:04

   Πολύ ωραίο,μπράβο! Κουράζει όμως λίγο η ίδια κατάληξη..

   • greg avatar
    greg @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/05/2015 17:33:57

    Συμφωνώ, αλλά έτσι είναι η ποίηση φίλε μου. Κουράζει. Νά 'ξερες μόνο πόσο κουράζει νά τή βρείς τήν ίδια κατάληξη καί νά βγαίνει καί άκρη. Νά 'σαι καλά, αστειεύομαι.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ greg 10/05/2015 18:54:12

     Σόρυ για την παρατήρηση,εσύ κουράστηκες κι εγώ σχολιάζω.Σου βγάζω το καπέλο πάντως.

  • GLAD avatar
   GLAD @ greg 10/05/2015 21:37:39

   Ασε φίλε μου τα ποιήματα και κοίτα πως "θεραπεύεται" η πατσαβούρα στη φωτογραφία της ημέρας. Μυρίζοντας από το τσιγαριλίκι στα δαχτυλα του ποδιού της. Αυτή είναι ιατρική και όχι η άλλη. Θα την εισάγει ως επίσημη νέα θεραπευτική μεθοδολογία στα πανεπιστήμια ο Μπαλτάς στον νέο νόμο που θα "αναμορφώσει" την παιδεία . Επίσης λέγεται ότι μπορεί να καθιερωθεί ως κομματικός ύμνος το "φύσα , ρούφα , τράβα τονε κλπ."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.