Τι θέλει να πει ο ποιητής… Στρατούλης;
05/04/2015 18:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι θέλει να πει ο ποιητής… Στρατούλης;

Σε ηρωική έξοδο (προφανώς από το ευρώ) κάλεσε τον ελληνικό λαό ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για την έξοδο του Μεσολογγίου!

Οι δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Στρατούλης χτες Σάββατο στο Μεσολόγγι με αφορμή την 189η επέτειο της εξόδου των ελεύθερων πολιορκημένων είναι αινιγματικές αλλά επειδή γνωρίζουμε την άποψή του για έξοδο από το ευρώ είναι απόλυτα ερμηνεύσιμες.

«Είμαστε ένας λαός που, όταν αποφασίζει ο ίδιος, μπορεί και λέει τα υπερήφανα "όχι" του, και μπορεί να πραγματοποιεί τις πιο ηρωικές εξόδους του» είπε, προσθέτοντας ότι οι ελεύθεροι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου απέδειξαν πως «όταν οι λαοί δεν υποκύπτουν σε οικονομικούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς εκβιασμούς και δεν υποχωρούν μπορούν να νικήσουν» κάνοντας παράλληλα ευθεία σύγκριση με τις πολιτικές της Ευρώπης σήμερα αναφερόμενος στην ιστορικότητα της 189ης επετείου από την έξοδο του Μεσολογγίου και κατέληξε λέγοντας ότι «η χώρα δε θα γίνει προτεκτοράτο και αποικία».

Προφανώς ο Στρατούλης δεν ζήλεψε τον Καμμένο που μίλησε για Κούγγι και είπε να κάνει ρελάνς με την έξοδο του Μεσολογγίου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι δηλώσεις αυτές σ’ αυτή τη φάση πάνε ένα βήμα παραπέρα από την Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη –στην οποία ανήκει και ο Στρατούλης- καθώς η Πλατφόρμα προς το παρόν δεν ανοίγει τέτοιο θέμα αλλά περιμένει τον Ιούνιο και προς το παρόν μιλάει για επιμονή στην τήρηση του προεκλογικού προγράμματος της Θεσσαλονίκης, θέτοντας ως ενδεχόμενο τη ρήξη αλλά χωρίς να προτάσσει άμεσα τη στρατηγική εξόδου από το ευρώ.

Ο Τσίπρας τι θα κάνει; Ετοιμάζεται για το χορό του Ζαλόγγου;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 05/04/2015 20:52:58

  Ποιος είναι ο επόμενος που θα πει για Θερμοπύλες; Τις ίδιες ηλιθιότητες με τον Καμμένο με άλλα λόγια μας είπε και αυτός ο γελοίος! Ο ένας Κούγκι, ο άλλος ηρωϊκή έξοδος. Μιλάμε για ξεφτιλισμένους λαϊκιστές που δεν αξίζουν ούτε θέση ανειδίκευτου εργάτη με την ελαφρομυαλιά που έχουν και έχουν γίνει και υπουργοί της χώρας. Α ρε ανόητε λαέ που πίστεψες σε τόσο επικίνδυνους τύπους να σε πάνε σε καλύτερες μέρες. Θα σε τινάξουν στον αέρα και θα λένε ότι έκαναν το καλύτερο και θα πεθαίνει κόσμος από πείνα που με 5 χρόνια μνημονίου αυτό τουλάχιστον δεν έγινε. Και θα κινδυνεύσουμε από εχθρούς εντός και εκτός των συνόρων. Καλή Ανάσταση σε όλους και την Ελλάδα μας αλλά το Γολγοθά μας δε τον έχουμε περάσει ακόμη όπως φαίνεται. Έρχονται τα τραγικά χειρότερα... Επειδή κάποιοι θα πουν ότι έχουν δίκιο Καμμένος και Στρατούλης: Σε Κούγκι, Μεσολόγγι, Ζάλογγο και Θερμοπύλες δεν υπήρχε καμιά επιλογή επιβίωσης χωρίς υποδούλωση. Σήμερα στην Ελλάδα μας το πρόβλημα είναι μόνο το οικονομικό αλλά τα μυαλά μας και οι χαρακτήρες μας το έκαναν και κοινωνικό. Διότι αν οι εργοδότες δεν έδιωχναν προσωπικό πριν καλά-καλά ξεκινήσει η μεγάλη ύφεση από ιδιοτέλεια και αν όλοι όσοι έχουν εργασία ή σύνταξη έδιναν έστω το 5% στην ενορία τους να το μοιράσει στους φτωχούς και άνεργους, όλοι θα είμασταν πολύ καλύτερα. Αλλά χωρίς να κοιτάει κανείς τις ατομικές του ευθύνες και ρίχνοντας το ανάθεμα ΜΟΝΟ στους πολιτικούς, πήγαν οι πρώην πασόκοι στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ το Σύριζα και οι πρώην ΝΔ σε ΧΑ και Ανέλ για να το παίξουν μετανιωμένοι. Και την πάτησαν όλοι τους καθώς αυτός ήταν ο στόχος του μνημονίου. Η εθνική ενότητα και ο διαχωρισμός σε μνημονιακούς και μη που παρέλυσε την σκέψη μας και δεν άφησε να επικεντρωθούμε στο ποια είναι η καλύτερη (ή έστω η λιγότερο κακή) λύση διαφυγής από την κρίση. Και τα ΜΜΕ επιδείνωσαν την κατάσταση με τους λαϊκιστές δημοσιογράφους από τη μια μεριά και με τους νεοφιλελεύθερους από την άλλη να θυμώνουν το λάο. Και φτάσαμε στο χάλι που είμαστε. Ας συνέλθουμε έστω και τώρα. Μπας και μας λυπηθεί ο Θεός που μας αγαπάει και περιμένει ένα "Κύριε ελέησον".

 2. Παναγιώτης Κ. avatar
  Παναγιώτης Κ. 05/04/2015 23:37:10

  Ως Μεσολογγίτης ακουσα την ομιλία του κ. Στρατούλη μετά τη συγκινητική πομπή χιλιάδων προσκυνητών με παραδοσιακές στολές, από τον Μητροπολιτικό ναό στον Κήπο των Ηρώων για την τέλεση του μνημοσύνου για τους ηρωικούς Εξοδίτες. Κι αυτή την ιερή στιγμή, στον ιερό χώρο του Κήπου των Ηρώων όπου είναι θαμένα οστά των προγόνων μας που έδωσαν τη ζωή τους κατά την Έξοδο, αυτή την ιερή στιγμή που όλοι όσοι μπαίνουμε μέσα στα αγια αυτά χώματα ανατριχιάζουμε, ο κ. Στρατούλης βρήκε την ευκαιρία να κάνει πολιτική προπαγάνδα! Ντροπή του! Δεν έχω τίποτ' άλλο να σας πω... Ντροπή του!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Παναγιώτης Κ. 06/04/2015 16:33:18

   Είστε απόγονοι ηρώων εκεί στο Ιερό Μεσολόγγι. Να κρατάτε ψηλά τη σημαία της πατρίδας. Χρόνια σας πολλά!

 3. Χρήστος Καραγιαννίδης avatar
  Χρήστος Καραγιαννίδης 06/04/2015 01:58:57

  Προτεκτοράτο κι αποικία είναι από το 1833-34 η Ελλάς.Κι από εκείνη τη χρονιά καλό θα ήταν να ξεκινήσει εξεταστική...τα άλλα είναι σήριαλ αλα V for vendetta καθώς συνήθισε ο νεοέλληνας να (αυτ)αρέσκεται βουλευτάκο στρατούλη και λοιποί ημιάχρηστοι 299.

 4. Berlusconication avatar
  Berlusconication 06/04/2015 03:42:30

  Και είστε σίγουροι ότι ξέρει, τι έγινε τότε; Διότι οι ελεύθεροι πολιορκημένοι, αφαίρεσαν οι ίδιοι τη ζωή τους. Ως ήρωες μνημονευόνται, όχι ως νικητές.

 5. airman avatar
  airman 06/04/2015 06:52:54

  "Ο Τσίπρας τι θα κάνει; Ετοιμάζεται για το χορό του Ζαλόγγου;" Ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει καθώς φαίνεται να ακολουθήσει την τακτική των Σουλιωτών στο Σέλτσο. Δίπλα στο χωριό του είναι. Πέραν πάσης αμφιβολίας ηρωϊκή η αντιμετώπιση των Τουρκαλβανών τότε αλλά τραγικό το αποτέλεσμα! Αυτό τον "ηρωϊσμό" προσπαθεί να μας πείσει και η Κυβερνητική επικοινωνιακή τακτική (όχι προπαγάνδα) ότι επιδικνύουν και σήμερα οι "Μποτσαραίοι" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Τραγικά μοιραίοι πασχίζουν με κάθε τρόπο να μείνουν στην ιστορία. Ακόμα και ο θεοπάλαβος που τσάκισε το Airbus στις Άλπεις και πήρε μαζί του 149 ψυχές, βρήκε τρόπο να γίνει παγκοσμίως γνωστός και να περάσει στην ιστορία! Αυτοί γιατί να αποδειχθούν κατώτεροί του; Να η ευκαιρία!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.