«Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς»
25/05/2015 18:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς»

Η ποιότητα ενός ανθρώπου, και δη πολιτικού όντος δε φαίνεται όταν το κόμμα είναι στα πάνω του και κυβερνά, αλλά όταν περνά τα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης. Εκεί φαίνονται και οι ηγέτες και οι φίλοι και οι μετρημένοι και οι αγνώμονες...

Αν κοιτάξεις πίσω, στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά της περιόδου προ της κυβέρνησης Σαμαρά θα δεις ότι ο Νίκος Δένδιας είναι ουσιαστικά... ανύπαρκτος. Ένα φάντασμα πολιτικό γιατί ο κόσμος τον έχει γνωρίσει ως... δικηγόρο της οικογένειας Ρότσιλντ. Από εκεί κι έπειτα ο κ. Δένδιας έγινε υπουργός χάρη στον Σαμαρά, αναδείχθηκε με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πήγε σε οικονομικό υπουργείο που δεν έκανε απολύτως τίποτε ενώ χάρη στον Σαμαρά έφυγε από την περιφέρεια Κέρκυρας και ήρθε στα... σαλόνια της Αθήνας.

Για σκεφτείτε λοιπόν αυτόν τον άνθρωπο και πολιτικό ο οποίος χρωστά στον Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία την πολιτική του ύπαρξη να εξαπολύει επιθέσεις μόνο και μόνο για δείξει ότι υπάρχει, ότι δεν είναι ένα πολιτικό φάντασμα.

Και σκεφτείτε τώρα ο πολλαπλά ευεργετηθείς να εξαπολύει τέτοιες μπηχτές και να σκάβει το λάκκο των ευεργετών του, όταν θα γίνει (αν γίνει ποτέ) αρχηγός της ΝΔ τι έχει να κάνει. Διότι η ποιότητα ενός ανθρώπου, και δη πολιτικού όντος δε φαίνεται όταν το κόμμα είναι στα πάνω του και κυβερνά, αλλά όταν περνά τα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης. Εκεί φαίνονται και οι ηγέτες και οι φίλοι και οι μετρημένοι και οι αγνώμονες.

«Δεν είμαστε γοητευτικοί» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. Όχι απλώς δεν είμαστε γοητευτικοί, αλλά έχει χειροτερέψει κατά πολύ η μέτρησή μας μετά τις εκλογές. Αυτό, δυστυχώς, ήταν και αναμενόμενο και προαναγγελθέν από μερικούς από εμάς. Γιατί; Γιατί δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε», ανέφερε ο πρώην υπουργός και προσέθεσε:

«Όταν χάνεις, ποιος είναι ο κριτής μας; Ο λαός. Ο λαός μας απέρριψε. Μας βαθμολόγησε πάρα πολύ κακά στις εκλογές. Μπορεί να είχε δίκιο ο λαός, μπορεί να είχε άδικο ο λαός, αλλά αυτός είναι το "αφεντικό". Τι θα έπρεπε να κάνουμε εμείς όταν το "αφεντικό" μας απέρριψε την πρόταση που του καταθέσαμε; Να δούμε τι κάναμε λάθος, μέχρι εκείνη τη στιγμή, γιατί εμείς διαχειριζόμασταν την εξουσία και να επανατοποθετηθούμε με μια πιο φρέσκια πρόταση την οποία η ελληνική κοινωνία να μπορεί να τη βαθμολογήσει θετικά. Εμείς δεν κάναμε τίποτα από αυτά. Εμείς αυτό το οποίο κάναμε είναι ότι: "είπαμε ότι κρατήσαμε, και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι. Η ελληνική κοινωνία θα μετανοήσει, θα έρθει να μας ζητήσει συγνώμη και θα μας επαναφέρει στην εξουσία, στην αρχή λέγαμε σε έναν μήνα, μετά λέγαμε σε 4 μήνες, τώρα λέμε το φθινόπωρο, και τα γνωστά δικά μας"».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι: «Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά έτσι. Οφείλουμε να ξεκινήσουμε μία συζήτηση, και για να γίνει αυτό υπάρχει ευθύνη όλων των στελεχών της παράταξης. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι επιτρέπουν με τη στάση τους να διατηρείται αυτή η τωρινή σιωπή και η αποδοχή ότι όλα είναι καλά και αύριο θα πάνε και καλύτερα. Φοβάμαι ότι αν συνεχίσουμε έτσι η ΝΔ θα καταστεί αδιάφορος πόλος. Δηλαδή, και το 15% που μας δίνει η ελληνική κοινωνία σήμερα στις μετρήσεις, μήπως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το βλέπουμε κι αυτό από πολύ μακριά και έχουμε μια άλλη δύναμη στη θέση μας, η οποία θα μπορέσει να εκφράσει τις ελπίδες της ελληνικής κοινωνίας για να αντικαταστήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτά είπε ο κ. Δένδιας αλλά όπως καταλάβατε δεν κατέθεσε ούτε μια πρόταση για τη ΝΔ. Πώς πρέπει να είναι αυτή, τι πρέπει να κάνει για να ξαναγίνει γοητευτική. Να αλλάξει αρχηγό και να εκλέξει τον Δένδια; Να βάλει την Ντόρα ή τον Κυριάκο; Δηλαδή όλοι αυτοί που δοξάστηκαν κρυπτόμενοι τώρα βγαίνουν και μιλούν για το ύφος της Νέας Δημοκρατίας; Που ήταν όλοι αυτοί; Ο Δένδιας δεν ήταν υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης; Αφωνία είχε πάθει και τώρα άνοιξε ο λαιμός και μιλά όπου βρεθεί και όπου σταθεί;

Μα καλά, ενώ καίγεται ο τόπος αυτοί κοιτάζουν την πάρτη τους, το τομάρι τους; Δεν άκουσαν τον Σαμαρά που μίλησε για συσπείρωση με στόχο να εγγυηθεί τη συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. «Κάποιοι τη ΝΔ την πολεμάνε ακόμα, γι' αυτό ακριβώς, γιατί άντεξε όταν όλα τα άλλα κατέρρεαν. Κάποιοι πολύ θα ήθελαν να μην είχε αντέξει η παράταξή μας. Κάποιοι ακόμα και τώρα τη χτυπούν, μερικοί ελάχιστοι ακόμα και μέσα από την παράταξη έχουν προσχωρήσει σε αυτή τη λογική και παίζουν προσωπικά πολιτικά παιχνιδάκια την ώρα που η Ελλάδα περνάει τις πιο κρίσιμες στιγμές" ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ χθες από την Κρήτη.

Για ποιον χτυπά η καμπάνα; Μα για τον γνωστό – άγνωστο δικηγόρο Δένδια που νομίζει ότι η ΝΔ είναι παιχνιδάκι για να παίζει. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να διεκδικεί αυτός την ηγεσία της παράταξης;

Αλλά θα μου πείτε και ο... Δελαπατρίδης ονειρευόταν να γίνει πρωθυπουργός, ο Δένδιας δεν θα ονειρευτεί την προεδρία της ΝΔ;

Και κάτι ακόμα. Μαθαίνουμε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το μέλλον της κεντροδεξιάς. Ομιλητές λέει θα είναι η Ντόρα, ο γίγας της πολιτικής Αντώναρος και ο Ηλίας Νικολακόπουλος.

Δηλαδή, θα μιλήσουν για το μέλλον της κεντροδεξιάς η Ντόρα η εξερευνήτρια που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να «φάει» τον Σαμαρά, κάτι σαν απατημένη σύζυγος, ένας δήθεν Καραμανλικός που χωρίς αυτόν τον τίτλο δεν θα τον ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του και ένας αριστερούλης – προοδευτικούλης.

Τα σχόλια δικά σας...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tassos avatar
  Tassos 25/05/2015 18:44:54

  Οξωωωωω

 2. Ποντομέδων avatar
  Ποντομέδων 25/05/2015 19:49:19

  " Την προδοσίαν πολλοί ηγάπησαν, τον προδότην ουδείς" ! Ή το γράφουμε αρχαιοπρεπώς, ή δεν απτόμεθα !!!!

 3. Φρουρός avatar
  Φρουρός 25/05/2015 20:51:53

  Το σχέδιο είναι να διαλύσουν τη ΝΔ, εν όψει της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλη μια φορά το Μητσοτακέίκο με πιόνια τον Δένδια, τη Κεφαλλογιάννη, τον Ευριπίδη , νωρίτερα τον Καμμένο, επιχειρεί να πριονίσει το κλαδί της ΝΔ και ιδιαίτερα του Α. Σαμαρά. Αυτές τις τακτικές τις καταλαβαίνει πολύ καλά ο κόσμος της ΝΔ και δεν τρώει το κουτόχορτο που πάνε να του σερβίρουν. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ. ΑΠΛΑ ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ.

 4. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 25/05/2015 22:38:00

  αλλη μια λανθασμενη επιλογη του Σαμαρα σε προσωπα για θεσεις κρισιμες , η λιστα δυστυχως ειναι μακρα ( μπαλτακος βουλτεψη, ντινοπουλος, γιακουματος αρβανιτοπουλος ,στυλιανιδης)κι απ'οτι φαινεται μαλλον δεν ειναι τυχαιο ,ειτε γιατι εχει προβλημα κρισης ειτε γιατι η ΝΔ δεν εχει αξιολογα στελεχη τελικα

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ ΝΙΚΟΣ Π 26/05/2015 00:36:21

   ξέχασες το Βαρβιτσιώτη που ο πατέρας του μετεκλογικά ανακάλυψε το μπαστάρδεμα της ΝΔ. Όμως πριν λάβει ο υιός του υπουργείου έλεγε καλά λόγια το Σαμαρά. Μιλάω για τον Μάρτιο του 2013.

 5. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 26/05/2015 00:45:16

  θυμάμαι σαν χτές τη μουτσούνα του Νικολακόπουλου το βράδυ των εκλογών του 2009. Ο ντε και καλά καραμανλικός Αντώναρος τη θυμάται;; Η δε Ντόρα θα είχε ζωγραφισμένο το χαμόγελο της Τζοκόντας εκείνο το βράδυ, μιας και θεωρούσε ότι θα εκπλήρωνε το φυσικό προορισμό της ως πρωτότοκη της πρωθυπουργικής οικογένειες Μητσοτάκη. Γενικώς η πέμπτη φάλαγγα συνεργάζεται και με άλλα άτομα που χτυπούσαν τη κυβέρνηση Καραμανλή. Ο Δένδιας και η Όλγα έχουν ηγετικές βλέψεις, όμως έτρεμαν μπροστά στο ενδεχόμενο να κατέβουν στο δήμο Αθηναίων κόντρα στο Κασιδιάρη.

 6. σκεπτόμενος avatar
  σκεπτόμενος 26/05/2015 15:12:22

  Ο Στυλιανίδης μπορεί να μας θυμίσει το τι έκανε τη νύχτα που καιγόταν η Αθήνα για τον Γρηγορόπουλο;; Μπορεί να μας πει για το ταξίδι στο Παρίσι; Μπορεί να μας πει την άποψη του για τις προσλήψεις στο Τραμ κατά τη περίοδο Καραμανλή;; Το τελευταίο αφορά και τον κύριο Χατζηδάκη.

 7. Γιάννος Α. avatar
  Γιάννος Α. 28/05/2015 22:47:07

  Απίστευτο πάνελ βρε παιδιά! Ο δημοσκόπος Νικολακόπουλος λίγο πριν τις εκλογές σε συνέντευξη, απαντώντας στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει: "Σε οικονομικό επίπεδο, ναι, χωρίς αμφιβολία" (!!!) ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΕ, Ντόρα και λοιποί μνηστήρες της καρέκλας! Τη ΝΔ όμως και την Ιστορία της δεν τη ντρέπεστε; http://www.iefimerida.gr/news/183671/o-dimoskopos-kai-analytis-ilias-nikolakopoylos-exigei-ti-tha-kanei-o-syriza-otan-ginei

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.