Τα ύστερα του ανασχηματισμού
10/06/2014 07:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα ύστερα του ανασχηματισμού

Οι θεσμοί ευτυχώς αντέχουν: Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Μητσοτάκης και Φώφη στη θέση τους.

Κανένας ανασχηματισμός δεν κρίθηκε από την ανακοίνωση του, αλλά από το έργο όσων πήραν χαρτοφυλάκιο. Έχει όμως «πολύ μεζέ» η αναδόμηση:

Οι θεσμοί ευτυχώς αντέχουν: Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Μητσοτάκης και Φώφη στη θέση τους.

Τον Υπουργό Οικονομικών δεν τον έβρισκαν ούτε μάντεις με κληρονομικό χάρισμα. Πάντως πολιτικό με τη στενή έννοια δεν τον λες. Σαν υπερκομματικός τεχνοκράτης δείχνει. Εμείς οι λάτρεις της Ντόρας μπορεί να στενοχωρηθήκαμε λίγο, αλλά η παρουσία του Κυριάκου, ταυτόχρονα με αυτόν της κυρίας Βούλτεψη μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον,

Υπουργείο Υγείας ή πρώην ΛΑΟΣ; Με την αντικατάσταση του Αδώνιδος, η επετηρίδα προχωρά. Πρώτος επιλαχών ο Αθανάσιος Πλεύρης.

Στα θετικά της αναδόμησης, η υφυπουργοποίηση του Γιακουμάτου και της Παπακώστα. Παραταξιακό αντίβαρο στα «παιδιά του ΠΑΣΟΚ».

Λογικά η Όλγα πρέπει να είναι έξαλλη με την υπουργοποίηση της Γκερέκου. Τα «αθώα» ανδρικά βλέμματα εφεξής θα μοιράζονται.

Και η Γκερέκου με τη σειρά της και από καθαρά καλλιτεχνική άποψη δεν πρέπει να είδε με καλό μάτι το χαρτοφυλάκιο που έλαβε ο αδελφός της «Σελήνης».

Λοβέρδος και Κουκουλόπουλος, σαν πρόωρη δικαίωση του ΓΑΠ, ή έχοντες την ευκαιρία της υστεροφημίας.

Σωματοδομικά ο Βασίλης Κικίλιας υπερτερούσε όλων των υπολοίπων «υπουργοποιήσιμων» στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτης.

Στο Μακεδονίας-Θράκης ο ΠΑΟΚ κατήγαγε μια τεράστια νίκη, δεύτερη μετά τον καταποντισμό του ξανθού Αρειανού στις περιφερειακές.

Από αυτούς που έφυγαν ο Χατζηδάκης είναι ο μόνος που δικαιούται να έχει παράπονο. Τόσο ψηστήρι έκανε στην Ανάπτυξη να έλθει κι από τα μέρη μας κι έρχεται ο Δένδιας με την αίγλη του μάχιμου, να του πάρει τη δόξα από τα χέρια.

Είναι δίχως αμφιβολία μια απόλυτη επιτυχία του πάνελ του Πρετεντέρη. Όποιος δεν πάει Ανατροπή αργά τις Δευτέρες, καρέκλα δε βλέπει.

Η θεωρία που ήθελε Υπουργούς πλήθος ηττημένων των αυτοδιοικητικών εκλογών, απεδείχθη ολόσωστη, αλλά αφορούσε μόνο το ΠΑΣΟΚ και το Ιόνιο Πέλαγος

Και στην αναδόμηση απεδείχθη ότι ακόμη κι οι «αντάρτες» αν είναι του γάλακτος αξιοποιούνται (Καρασμάνης από την Πέλλα).

Χαιρετίζουμε την υπουργοποίηση του Κωνσταντινόπουλου (που εκτός από Οδυσσέας είναι και σχετικά μικρός) και υποψιαζόμαστε ότι έφερε και τον Ντινόπουλο στο κυβερνητικό σχήμα λόγω ομοιοκαταληξίας.

Πέρα από τα καυστικά σχόλια (που μπορούμε να γράψουμε άπειρα), σημασία έχει οι νέοι να αντιληφθούν ότι δεν έχουν ούτε μία μέρα χάριτος και οι παλιοί να το δουν ως μια επιπλέον ευκαιρία να αναθεωρήσουν ένα πλήθος πολιτικών υπέρ του πολίτη.

Σημασία έχει πως θα ασκήσουν τα καθήκοντα τους και όχι οι «εξισώσεις», οι συμβιβασμοί , οι καραμπόλες και τα τυχαία γεγονότα που τους έκαναν Υπουργούς.

Και μη βιάζεστε να προεξοφλήσετε την αποτυχία κανενός.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
    Βούλα Ελευθεριάδου 10/06/2014 15:34:28

    ΜΟ στο υπουργείο γυναικών και θεαμάτων,,,ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση we love MO

  2. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
    ΜΑΡΤΙΟΣ 10/06/2014 16:21:53

    Ουδείς εξ αυτών θα αποτύχει αγαπητέ γιατί απλούστατα δεν θα προλάβει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.