Συνωμοτούν και ελπίζουν σε διάσπαση…
29/03/2015 14:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνωμοτούν και ελπίζουν σε διάσπαση…

Η εμμονή τους δεν έχει προηγούμενο. Η χώρα κινδυνεύει να πάει στα βράχια και ορισμένοι στη ΝΔ ζουν στον κόσμο τους. Επιμένουν να ασχολούνται με την «επιχείρηση» αλλαγής ηγεσίας, αλλά ουδείς εξ αυτών δεν τόλμησε μέχρι στιγμής, παρά τις προκλήσεις και από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, να θέσει θέμα ηγεσίας. Εξακολουθούν και ρίχνουν νερό στο μύλο της εσωστρέφειας, μη προσφέροντας επί της ουσίας τίποτα στην παραγωγή πολιτικής, αλλά αντίθετα ενδυναμώνουν την παραπολιτική στην χειρότερή της εκδοχή.

Η ΝΔ στη φάση που βρίσκεται οφείλει να σταθεί όρθια και να αποτελέσει, όσο και σκληρό να ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα, το αποκούμπι των σκεπτόμενων πολιτών που δεν θέλουν να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα. Μόνο που ορισμένοι στο εσωτερικό της κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να την απαξιώσουν.

Οι «πολέμιοι» του κόμματος συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας και με τη συνοδεία καφέ συνωμότησαν για μια ακόμη φορά, διαδίδοντας σε επιλεγμένα ΜΜΕ ότι συναντήθηκαν και συζήτησαν για τα μελλούμενα στη ΝΔ.

Στη νέα σύναξη της περασμένης Πέμπτης συμμετείχαν η Ντόρα Μπακογιάννη και οι Νίκος Δένδιας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Τζαβάρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γιώργος Βλάχος, Άννα Καραμανλή, Κώστας Τσιάρας και Θόδωρος Καράογλου.

Εάν καθίσει κανείς και εξετάσει την πορεία των συγκεκριμένων προσώπων στο δημόσιο βίο, αντικειμενικά και χωρίς εμπάθεια, θα έχει πολλά αρνητικά να σημειώσει και κυρίως θα εντοπίσει ετερόκλητες διαδρομές, ενώ αρκετοί εξ αυτών δεν έχουν αφήσει και το καλύτερο πολιτικό αποτύπωμα στην πολιτική.

Οι μετέχοντες στην «επιχείρηση συνωμοσίας» διαρρέουν ότι έχουν τις 27 υπογραφές για να ζητήσουν τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου. Μόνο που δεν τις δείχνουν και απλά συντηρείται εσκεμμένα, με τη συνδρομή και φίλιων δυνάμεων στα ΜΜΕ, αλλά και συγκεκριμένων δημοσιογράφων με τους οποίους υπάρχει ανοικτή γραμμή, το κλίμα εσωστρέφειας.

Ωστόσο, αγνοούν ότι εάν η εποχή και η κοινωνία ξεπεράσει τη ΝΔ, κάτι για το οποίο πράττουν ότι είναι δυνατόν, θα τους ξεπεράσει και αυτούς και θα μείνουν στο…πολιτικό ράφι!

Όμως έχουν γνώση οι φύλακες και μπορεί να βρεθούν λίαν συντόμως προ εκπλήξεων όλοι τους! Ας το σκεφθούν και ας το αναλύσουν, γιατί όντως τότε θα κινούνται σε πολιτικά αχαρτογράφητα νερά!

Μ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 29/03/2015 14:37:56

  Ολα τα άτομα της ομάδας που αναφέρετε είναι τόσο λίγοι από πολιτική άποψη που δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσθε μαζί τους. Και το κυριότερο , δεν έχουν καμμία επιρροή στην κοινωνία, είναι ανύπαρκτοι

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 29/03/2015 15:02:39

  Μα η εμμονή δεν είναι δική τους. Προέρχεται από αλλού. Από κάποιο κέντρο, πιθανότατα εντός Ελλάδος, που κινεί τα νήματα της αστάθειας στη ΝΔ, με σκοπό να διευκολύνει τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. Ασφαλώς και είναι πολύ δύσκολο για τον Τσίπρα να ζητήσει στήριξη από τον Σαμαρά. Θα είναι ολοκληρωτική πολιτική ήττα και ολοκληρωτική πολιτική δικαίωση για τον Σαμαρά (η οποία επί της ουσίας υπάρχει ήδη, αλλά δεν είναι εμφανής πολιτικά στον πολύ κόσμο). Άρα, για να επιβιώσει ο άνθρωπός τους, πρέπει να αλλάξει ηγεσία η ΝΔ. Όσο η ΝΔ δεν αλλάζει ηγεσία, τόσο οδεύει προς τα βράχια, μαζί με τη χώρα, και ο Αλέξης ο ίδιος. Θα κάνουν λοιπόν ό,τι μπορούν μήπως και τα καταφέρουν, έστω και την τελευταία στιγμή. Βέβαια, εάν ο Αλέξης είναι βαλτός για να μας γυρίσει στη δραχμή (κάτι που φαίνεται όλο και πιθανότερο), τότε δεν έχει σημασία η παρουσία ή μη του Σαμαρά στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθότι οικουμενική θα γινόταν (αν γινόταν), για να σώσει ό,τι μπορεί ακόμη να σωθεί.

 3. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 29/03/2015 15:15:51

  Mα τι μανία έχει πιάσει το Antinews να επαναφέρει περιοδικά στην επικαιρότητα γνωστά καμένα χαρτιά. Αν ποτέ υπήρξαν ..χαρτιά. Χάρτινοι πύργοι ναι

 4. Jim Beam avatar
  Jim Beam 29/03/2015 18:09:59

  Ολοι αυτοί οι παραγωντήσκοι της ΝΔ, τόσα χρόνια ζουν απο το κόμμα και ελέγχουν το μαγαζάκι που έφτιαξαν .... Και τώρα φοβούνται ότι η επιστροφή του Α. Σαμαρά στην Πρωθυπουργία θα ειναι το τέλος τους ..... Και θα ειναι, διότι θα ξεπεραστούν απο τα πράγματα και τον λαό .....

 5. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 29/03/2015 20:46:04

  Πάντως αυτοί οι δευτεραγωνιστές να ξέρουν ότι η ΒΑΣΗ θα εκλέξει πρόεδρο. Οπερ έδει δείξαι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.