
Στα "στιβαρά χέρια" Παπουτσή η Παγκόσμια Τράπεζα
Μπορεί να το έχετε ξεχάσει, εμείς όμως το θυμόμαστε, και το θυμάται και το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Χρήστος Παπουτσής, «άξιος» υπουργός των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που… έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο μετά το ναυάγιο του Σάμινα, μας εκπροσωπεί επισήμως στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Παρά το σάλο που δημιουργήθηκε με την επιλογή του ως εκπροσώπου της Ελλάδας, ο κ. Παπουτσής πήγε μια χαρά και δεν πα να λένε εδώ στο Ελλαδιστάν ότι θέλουν. Μάλιστα, όπως μας πληροφορεί το υπουργείο Ανάπτυξης, η επιλογή του έγινε με βάση τα… προσόντα και την εμπειρία του. Λες και άλλοι μη πολιτικά πρόσωπα ή και πολιτικά δεν είχαν τέτοια προσόντα, τον Παπουτσή περιμέναμε.
Όπως διευκρινίζεται στο έγγραφο του γενικού γραμματέα, του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σεραφείμ Τσόκα στη Βουλή «ο διορισμός των συμβούλων γίνεται από τον εκτελεστικό διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας, μετά την εισήγηση της υποψηφιότητας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας».
«Η πολυπλοκότητα των εργασιών στο γραφείο τού εκτελεστικού διευθυντή απαιτεί εμπεριστατωμένες γνώσεις, κατάλληλες τεχνικές ικανότητες και εμπειρία» αναφέρει ο κ. Τσόκας και προσθέτει ότι «η επιλογή της υποψηφιότητας γίνεται, αφού λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες της εν λόγω θέσης και συνεκτιμώνται τα προσόντα και η εμπειρία».
Το υπουργείο επισημαίνει στο σημείο αυτό ότι βρισκόμαστε «σε μία συγκυρία κατά την οποία υπάρχει στενή συνεργασία της κυβέρνησης με την Παγκόσμια Τράπεζα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, διευκόλυνση του επιχειρείν και περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδος στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών, με βάση τους δείκτες ανταγωνιστικότητας που καταρτίζει η Παγκόσμια Τράπεζα».
Βεβαίως, πώς θα συμβάλλει ο κ. Παπουτσής στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και του επιχειρείν είναι ένα μυστήριο. Αν θυμόμαστε καλά, ήταν υπουργός Ναυτιλίας και Δημόσιας Τάξης, αποτυχημένος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, και αποτυχημένος να εκλεγεί στις κάλπες του 2012. Η μόνη… εμπειρία του ήταν ότι διετέλεσε Επίτροπος στην ΕΕ. Αυτό τον κάνει τόσο… περιζήτητο ώστε να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Τράπεζα ή απλά ήταν ένα ακόμη χατίρι στον κ. Βενιζέλο που ήθελε και να ξεφορτωθεί μια ενοχλητική φωνή στο ΠΑΣΟΚ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .
Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Η διαπλεκόμενη δικομματική σαπίλα γίνεται γάγγραινα και μολύνει τους πάντες και τα πάντα.
"Βεβαίως, πώς θα συμβάλλει ο κ. Παπουτσής στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και του επιχειρείν είναι ένα μυστήριο.."
...όπως ΣΑΜΙΝΑ!!!
O Παπουτσής που ειχε ψηφισθεί ο χειρότερος επίτροπος της ΕΕ απο τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ των Βρυξελλών εκείνη την εποχή θα δώσει συμβουλές στη Παγκόσμια Τράπεζα.
Α, ναι. Τον ανακάλυψε και τον προσέλαβε ο εκτελεστικος διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας. Μερικοί στη κυβέρνηση νομιζουν οτι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο.
Ντροπη για τη χωρα και μεγαλη ξεφτιλα του πολιτικου συστηματος. Αυτος ο κυριος δεν νοιωθει ΕΝΟΧΕΣ για το ΣΑΜΙΝΑ??
Στα πλαίσια της .....''επανένωσης των οικογενειών'' έγινε ο διορισμός;
Ή είμαστε υπεράνω, ή δεν είμαστε τελικά. Μιά μαγεία!
¨Ολα κ'όλα! Ο Παπουτσής εφηύρε νέο νόμο Φυσικής, που λέει ότι όταν βάλεις διόπτρα σε ένα όπλο πολλαπλασιάζει το βεληνεκές του, με τα ίδια πυρομαχικά. Είναι σαν να λέμε ότι φορώντας τα γυαλιά σας μπορείτε να πετάξετε μια πέτρα σε πολλαπλάσια απόσταση από ότι χωρίς. Τι Νεύτων και τρίχες, εδώ έχουμε να κάνουμε με διάνοια.
Διάνοιες πρέπει να είναι και οι 300 βολευτές που άκουσαν αυτή τη μπαρούφα στη Βουλή και κανείς δεν αντέδρασε, ούτε να ρωτήσει αν είναι έτσι τα πράμτα γιατί δεν έχουν διόπτρες τα όπλα των φαντάρων μας.
Ναι, άστοχος ο διορισμός, όπως ήταν και της πράσινης Τίνας, αλλά οι υπόλοιποι πολιτικοί μας και αυτοί από το ίδιο υλικό τενεκέδες είναι.
Εδώ δεν νοιώθω ενοχές αυτός και τα συντρόφια του που οδήγησαν τόσα εκατομμύρια Ελλήνων στα βράχια για τα εκατόν τόσα άτομα του ΣΑΜΑΙΝΑ θα απασχοληθεί, που σε τελευταία ανάλυση την ευθύνη στα πλοία την έχει ο καπετάνιος και όχι ο υπουργός.
Δεν ξερω αν φορολογηθουν οι στανες,παντως βλεπω οτι τα προβατα ευημερουν